Alsace - sykkeltur med reiseleder

På sykkel i det alsasiske eventyrlandskapet

Alsace, route du vin, er blomster og vinmarker, sletteland og åser, eventyrlandsbyer og kulturbyer, verdenskjent vin og raus og tradisjonsrik mat. Historien oser av hvor gjevt det alltid har vært å eie dette området midt i Europa. I dag er det litt fransk, litt tysk og veldig alsasisk. Vi sykler på småveier og sykkelstier, og gjennom vinmarker og "klype seg i armen" landsbyer. Olympisk form er unødvendig, etappene er korte og pausene er lange.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere Alsace turer:

- Nydelig!
- Valget av sykkelveier er kjempebra og gir en god variasjon
- Fantastisk å sykle gjennom vinåkrene
- Småbyene er helt topp!
- Den mest pittoreske turen vi har syklet
- Sykkelsetene er gode og jeg fikk ikke vondt i rompa
- Lunsjene overgår hverandre, jeg ble ikke slank, men gud så godt jeg har spist og så mye vakkert     jeg har sett. Anbefales!

Pris fra:
NOK 12 100
Dager:8
7 netter på hoteller m/frokost, 5 pikniklunsjer, 4 middager (drikke ikke inkl.), reiseleder, bagasjetransport, omvisninger, buss dag 2 og 5, kart og veibeskrivelser, 8-girs sykkel m/styreveske.
Bestill reise

Priser

Pris uten fly: kr 12 100

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 250 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 950
Tillegg el-sykkel: kr 950
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 8-girs sykkel m/styreveske
 • 5 pikniklunsjer
 • 4 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Reiseleder
 • Omvisninger
 • Buss dag 2 og 5
 • Infomateriell

Dag for dag

Dag 1:   Norge - Strasbourg
Ankomstdag. Fly til Frankfurt og Lufthansabuss videre til Strasbourg, eventuelt fly til Paris og fly/hurtigtog (TGV-tog) til Strasbourg. Kl. 18.30 samles vi til felles middag  i gamlebyen, på en herlig, tradisjonsrik restaurant ved elven.  

Dag 2:   Strasbourg - Colmar 37 km
Dette er første sykkeldag. En god frokost og avreise med buss et par timer sydover. Vi finner syklene i den tyskklingene landsbyen Mittlach, og starter pent med nedoverbakke til turens første pikniklunsj. Det er godt sykkelbukser er elastiske, for Alsace er ingen slankekur. Lenger ned i dalen ligger Munster hvor tusen års osteproduksjon har gitt den nydelige byen et illeluktende rykte. I tårn og spir bor landsdelens stolthet, nebbklakkende og elegante storker. Dagen ender i vinens hovedstad, Colmar - som et utendørs museum med blomster i kaskader nedover middelalderens robuste fasader. Hotellet ligger i sentrum, og her har vi felles middag om kvelden.

Dag 3:  Rundtur fra Colmar  23 eller 53 km
Etter en stor alsasisk frokost har du to valg. Vil du sykle kort eller langt? Colmars smågater, kanaler, kafeer og brosteinslagte, nusselig gater er verdt en rusletur i morgentimene, for så å sykle noen få kilometer til piknikstedet i en irrgrønn skog. Eller du kan velge den lange ruten, ut mot Rhinen til den UNESCO-vernede festningsbyen, Neuf Brisach. Alle møtes til lunsj i det grønne. Eguisheim er franskmennenes favorittlandsby, og ikke rart! Legenden sier at Pave Leon 1002 ble født her. Det føles som om det er jul bestandig i denne pavelige landsbyen, og det til tross for bugnende blomsterkasser. Vi skal på vinsmaking på en gammel vingård i sentrum og få et krasjkurs i regionens sju forskjellige druesorter. Det er lov å spytte i glasset i Alsace, men liker du ikke den trenden, er de cirka ti kilometerne tilbake til Colmar lite krevende.
Middag på egen hånd.

Dag 4:   Colmar - St. Hippolyte  30 km
Turens tøffeste og kanskje flotteste dag. Landsbyene ligger tett som hagl oppover i vinmarkene, og når du tror du har sett den vakreste, kommer du inn i en som er enda mer idyllisk. Navnene krever tungeakrobatikk og dagens rute går til Bennwihr, Riquewihr, Hunawihr, Ribeauvillé, heksebrennerbyen Bergheim og ender i søvnige St. Hippolyte. Blomsterkasser får en annen dimensjon i løpet av dagen og landsbyene rivaliserer om å  være den mest blomstrende. På hotellet i bittelille St. Hippolyte venter slow food-retten, Baeckeoffe, som har putret i minst 24 timer. Den er god, og det tør vi påstå fordi restauranten alltid er full av alsasere som vet nøyaktig hvordan det skal smake.   

Dag 5:   St. Hippolyte - Obernai  38 km
Norgesvennen Keiser Willhelm II av Tyskland, var en mann med store ideer, noe borgen Haut-Koenigsbourg, som dominerer landskapet langs vinruten, beviser. Høyt oppe, gedigen, kontroversiell og et minnesmerke om kampen om Alsace. Med litt flaks kan du se Mont Blanc, Tyskland og Sveits fra toppen. Vi tar buss opp og ned og etter et lynkurs i Willhelms stormannsgalskap, sykler dere videre på småveier og sykkelstier.  Kintzheim, Dieffenthal, Dambach er dagens navn og i Epfig åpner madame Wolfer dørene til prøvesmaking av Alsaces svar på sjampanje – Crémant – og etter noen sprudlende dråper er lunsjen klar. Obernai som er mest kjent for bryggeriet  Kronenbourg, er dagens sjarmerende endepunkt. Vi bor midt i byen og det er middag på egen hånd. Restaurantene ligger tett og maten er som overalt ellers, raus, god og mektig!

Dag 6:   Obernai - Strasbourg  36 km
Vår siste sykkeldag starter med Obernais ukentlige marked. Her får du kjøpt alt fra glidelåser i metervis, overdådige pølser, klær, sko og belter. I dag slutter alle landsbyene på heim, og Rosheim, Dorlisheim og Molsheim overgår hverandre i blomsterprakt. Der dere møter kanalen som leder direkte til Europas fredshovedstad, Strasbourg, er turens siste piknik. Vi sier farvel til syklene som de aller fleste er blitt glade i som robuste og trofaste landsveistravere. Ettermiddag og kveld er på egen hånd. Reiselederen kan hjelpe til med gode restauranttips.

Dag 7:   Strasbourg
Kanalene i Strasbourg snor seg gjennom byen og en båttur er den absolutt mest behagelige måten å gjøre seg kjent på. Byen ble grunnlagt av romerne og har hatt en turbulent historie. Vi skal gjennom sluser og svingebroer, inn i Petit France (gamlebyen) og til Europakvarteret som huser både EU-parlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstol og Europarådet. Resten av dagen er fri til å utforske byen – og hvilken by!
Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på byens eldste og celebre restaurant. Her har vi strålende utsikt rett på den vakkert opplyste katedralen.

Dag 8: Hjemreise
Etter frokost blir det retur til Norge. Og vi håper det blir på snarlig gjensyn et annet vakkert sted i Europa.

 

  

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotell Monopole Métropole i Strasbourg kl. 18.30

Fly:
Strasbourg flyplass (SXB) - Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) - Nettside
Paris Orly (ORY) - Nettside
Frankfurt International (FRA) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg t/r Strasbourg eller Paris m/tog til Strasbourg (kr 5 250 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen:
Buss, flybuss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Hotellet ligger 5 min til fots fra tog-/bussstasjonen.

 

Hjemreise - total effektiv reisetid Strasbourg - flyplass Paris, ca. 3 t

Tog Strasbourg – flyplassen, 9 min
Tog Strasbourg – Paris Est, ca. 1 t 45 min

NB! Husk å beregne minst 3 t fra ankomst på togstasjonen Paris Est til flyet ditt går.

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Flybuss Strasbourg - Frankfurt flyplass, ca. 3 t
Tider og priser:
Lufthansa.com

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Frokost inkludert hver dag.
Pikniklunsj inkludert dag 2, 3, 4, 5, og 6.
Middag inkludert dag 1, 2, 4 og 7.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Strasbourg
Enkeltrom kr 700
Dobbeltrom kr 480
Trippelrom kr 410

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår.

Sykkelen

 • 8-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske m/plastlomme til veibeskrivelser
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske
 • Sykkellås

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler


 Damesykkel

   Herresykkel

  El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Kart


Vis

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Reiseskildring


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltagerliste
 • Hotelliste

Ved ankomst:

 • Veibeskrivelser
 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Reiseskildring

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
10/6AlsaceMer enn 8NOK 12 100Bestill
17/6Alsace2NOK 12 100Bestill
AvreiseReisemålLedige plasserPris
8/7AlsacePå forespørselNOK 12 100Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
2/9Alsace6NOK 12 100Bestill
9/9AlsacePå forespørselNOK 12 100Bestill på forespørsel

Informasjon