Båt & sykkel Paris - Champagne

Båt & sykkel Paris - Champagne

Nyhet! Fra strålende Paris til sprudlende sjampanje, via elver og kanaler, vakkert jordbrukslandskap, flere slott og små, sjarmerende landsbyer. Dette er bare noe av det du får med deg på denne sykkelturen som vi tilbyr nå for første gang i 2017. Turen starter eller avslutter i Paris avhengig av startdato, og under hele uken bor du komfortabelt i en av MS Zwaantjes ("Lille svane") tolv koselige lugarer.


Avganger 2017: De fleste lørdager fra 20. mai til 8. juli

 

 

NB!

 • En "bestilling på forespørsel" går automatisk videre som en bestilling. Hvis du ikke har bestemt deg for å bestille, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Etter at du har benyttet bestillingsskjemaet må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke ev. flyreisen før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta fra et par timer til 3-4 virkedager.
Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 11 950

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltlugar: kr 3 300 
Tillegg el-sykkel: kr 1090

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbellugar m/frokost
 • 6 lunsjpakker
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • 21-girs sykkel m/sideveske
 • Sykling med engelsktalende turleder
 • Guidet omvisning i Paris
 • Guidet omvisning i Epernay med brie- og sjampanjesmaking
 • Informasjonsmateriell

Dag for dag

Paris - Champagne: (for Champagne - Paris se under)

Dag 1  Ankomst Paris
Ankomstdag. Båten ligger ved Quai de Bercy i Paris og innsjekking er mellom kl. 17.00 og 18.00 (du kan sette fra deg bagasjen f.o.m. kl. 13.00). Dere vil bli ønsket velkommen av kapteinen og hans mannskap. Middag om bord på båten. Møte med turleder som vil informere om båten, syklene og turprogrammet.

Dag 2  Paris  Heldagsutflukt
Etter frokost om bord blir det en guidet utflukt til utvalgte turistattraksjoner og besøk til noen av høydepunktene i lysenes by, Paris, blant annet Eiffeltårnet, Sacré Coeur-kirken på Montmartre, Notre Dame-katedralen, Louvre-museet, Triumfbuen, Pompidou-senteret og Orsay-museet. Turguiden vil ta deg rundt i Paris med offentlige transportmidler (dagsbillett ikke inkludert) fra båten til sentrum av Paris og delvis også til fots. Av sikkerhetsmessige grunner er det ikke planlagt noen sykkeltur i Paris. Etter omvisningen blir det en 30 minutters tur med lokaltog til båten, som nå ligger i Lagny-sur-Marne.

Dag 3  Lagny-sur-Marne – Meaux  35 km
Dette er første sykkeldag og første etappe starter i Lagny-sur-Marne. Du sykler hovedsakelig langs elven Marne og dens parallelle kanaler. Den første utfordringen kommer i bakken nær Chalifert. Båten tar en tunnel gjennom åsen, mens syklistene får testet formen og musklene ved å tråkke seg opp alle bakkene.  Dagens mål er byen Meaux, som er kjent for sin ost, Brie de Meaux, og for den storslagne katedralen St. Etienne.

Dag 4  Meaux – La Ferté-sous-Jouarre  35-40 km
Etter frokost starter syklingen gjennom sentrum av Meaux. Dagens sykling tar deg over åser og skråninger i Marnedalen og gjennom skog og små landsbyer langs den sørlige og nordlige elvebredden. Underveis kan du besøke Château de Montceau, et slott som ble påbegynt av Catherine de Médicis i det 16. århundre. I løpet av dagen blir det også presentasjon av og smaking på ostene Brie de Meaux og Brie noir (inkludert). Middag om bord. Natten tilbringes i La-Ferté-sous-Jouarre eller en nærliggende landsby.

Dag 5   La Ferté-sous-Jouarre – Château-Thierry   50 km
I dag kan du nyte en relativt utfordrende  sykkeltur fra La Ferté-sous-Jouarre til Château-Thierry. Første del av sykkelløypa leder deg langs elven. Etter noen km kommer du inn i en sidedal og skal følge landeveier langs den lille elven Ru de Bouillons gjennom flere små landsbyer og tettsteder. Deretter fortsetter du sykkelferden oppover til du endelig når platået over den nordlige delen av Marnedalen. Sidedalene er hovedsakelig dekket av skog, men på platået er det landbruket som dominerer. Så skal du følge dalen til den lille elven Clignon. I nærheten av Belleau på D82 kan du besøke den store amerikanske kirkegården og minnesmerket fra annen verdenskrig. Så sykling nedover mot Château-Thierry. Det finnes også en lettere og kortere løype som du kan velge gjennom dalen i dag. Middag om bord. Båten ligger i Château-Thierry for natten.

Dag 6  Château-Thierry – Dormans – Epernay  30-50 km
Château-Thierry har fått sitt navn fra slottet som en gang lå i dalsiden over Marne og som man fortsatt kan se ruiner etter. Byen var åsted for to viktige slag: slaget mellom Frankrike og Preussen i 1814 under Napoleonskrigene og slaget i 1918 på slutten av første verdenskrig. Château-Thierry er også kjent som fødestedet til fabelforfatteren Jean de la Fontaine. Du kan velge mellom en lengre eller kort løype: sykle langs elven Marne eller bli med båten til Dormans, en rolig landsby ved Marne med et slott og et kapell til minne om slaget ved Marne. Under annen verdenskrig var disse områdene scene for mange nærkamper.  I dag kommer du inn i den offisielle Champagne-regionen. Du vil se Château de Boursault, et stort slott oppført i 1848 av enken etter herr Cliquot, damen som ga sitt navn til en berømt sjampanje – Veuve Cliquot , også kalt Gul enke. En tur opp den nordlige dalsiden til landsbyen Châtillon-sur-Marne belønner syklister med slående utsikt over Marnedalen og vinmarkene i Champagne. Middag om bord. Natten tilbringes i Epernay.

Dag 7  Rundtur Epernay  25 km
Siste sykkeldag blir en halv dags sykling og deretter besøk i Epernay og hos Champagne-produsenter. Syklingen går langs den stille kanalen parallelt med elven Marne til Aÿ og Mareuil-sur Aÿ. Retur via Dizy for å besøke Hautvillers. Etter en noe anstrengende stigning kommer du til denne maleriske landsbyen med vinranker på den sørlige åssiden av Montagne de Reims. Et høydepunkt er besøket i kapellet med graven til Dom Pérignon (1638-1715), som hadde ansvaret for vinkjelleren i Benedictinerklosteret på stedet. Etter sigende skal det være denne munken som først lyktes med å blande forskjellige typer vin til en utsøkt, sprudlende kvalitetsvin. Deretter går sykkelløypa tilbake til Epernay. Etter lunsj blir det besøk i Epernay sentrum. Sammen med Reims er Epernay den viktigste vinbyen i Champagne, hvor tre store vinregioner møtes: Montagne de Reims, Côtes des Blancs og Vallée de la Marne. Epernay by har mange flotte bygninger i neo-renessanse og klassisk stil fra 1800-tallet, spesielt rundt den vakre Avenue de Champagne hvor prestisjefylte champagne-hus, som f.eks. Moët & Chandon ligger. Og det blir naturligvis sjampanjesmaking hos en av de store produsentene.

 

Dag 8   Avreise
Utsjekking kl. 09.00, etter frokost. Båten ligger i nærheten av Epernay togstasjon.

 

-----------------------------------------

 

Champagne - Paris: 

Dag 1  Ankomst Epernay
Ankomst. Båten ligger i nærheten av Epernay togstasjon, og innsjekking er mellom kl. 17.00 og 18.00. Dere vil bli ønsket velkommen av kapteinen og hans mannskap. Middag om bord på båten. Møte med turleder som vil informere om båten, syklene og turprogrammet.

Dag 2 Rundtur Epernay 25 km
Første sykkeldag blir en halv dags sykling og deretter besøk i Epernay og hos Champagne-produsenter. Syklingen går langs den stille kanalen parallelt med elven Marne til Aÿ og Mareuil-sur Aÿ. Retur via Dizy for å besøke Hautvillers. Etter en noe anstrengende stigning kommer du til denne maleriske landsbyen med vinranker på de sørlige åssiden av Montagne de Reims. Et høydepunkt er besøket i kapellet med graven til Dom Pérignon (1638-1715), som hadde ansvaret for vinkjelleren i Benedictinerklosteret på stedet. Etter sigende skal det være denne munken som først lyktes med å blande forskjellige typer vin til en utsøkt, sprudlende kvalitetsvin. Deretter går sykkelløypa tilbake til Epernay. Etter lunsj blir det besøk i Epernay sentrum. Sammen med Reims er Epernay den viktigste vinbyen i Champagne, hvor tre store vinregioner møtes: Montagne de Reims, Côtes des Blancs og Vallée de la Marne. Epernay by har mange flotte bygninger i neo-renessanse og klassisk stil fra 1800-tallet, spesielt rundt den vakre Avenue de Champagne hvor prestisjefylte champagne-hus, som f.eks. Moët & Chandon ligger. Og det blir naturligvis sjampanjesmaking hos en av de store produsentene. 

Dag 3 Epernay – Dormant - Château-Thierry 30–50 km
Du kan velge mellom en lang eller kort løype. Velger du den lange løypa sykler du langs elven Marne. Du vil se Château de Boursault, et stort slott oppført i 1848 av enken etter herr Cliquot, damen som ga sitt navn til en berømt sjampanje – Veuve Cliquot , også kalt Gul enke. En tur opp den nordlige dalsiden til landsbyen Châtillon-sur-Marne belønner syklister med slående utsikt over Marnedalen og vinmarkene i Champagne. Dagens destinasjon er Château-Thierry, som har fått sitt navn fra slottet som en gang lå i dalsiden over Marne og som man fortsatt kan se ruiner etter. Byen var åsted for to viktige slag: slaget mellom Frankrike og Preussen i 1814 under Napoleonskrigene og slaget i 1918 på slutten av 1. verdenskrig. Château-Thierry er også kjent som fødestedet til fabelforfatteren Jean de la Fontaine. Under 2. verdenskrig var disse områdene scene for mange nærkamper. Du kan korte ned turen ved å bli med båten til Dormans, en rolig landsby ved Marne med et slott og et kapell til minne om slaget ved Marne. Natten tilbringes i landsbyen Château-Thierry.

Dag 4 Château-Thierry - La Ferté-sous-Jouarre 50 km
I dag kan du nyte en relativt utfordrende sykkeltur fra Château-Thierry til La Ferté-sous-Jouarre. Første del av sykkelløypa leder deg langs elven Marne. Etter noen km kommer du inn i en sidedal og skal følge landeveier gjennom flere små landsbyer og tettsteder. Så skal du følge dalen til den lille elven Clignon, og deretter fortsetter du sykkelferden oppover til du endelig når platået over den nordlige delen av Marnedalen. Sidedalene er hovedsakelig dekket av skog, men på platået er det landbruket som dominerer. Så sykling nedover langs den lille elven Ru de Bouillons og du møter båten i La Ferté-sous-Jouarre. Du tilbringer natten i La Ferté-sous-Jouarre eller en nærliggende landsby. Det finnes også en lettere og kortere løype som du kan velge gjennom dalen. 

Dag 5 La Ferté-sous-Jouarre – Meaux 35-40 km
Dagens sykling tar deg over åser og skråninger i Marnedalen og gjennom skog og små landsbyer langs den sørlige og nordlige elvebredden. I løpet av dagen blir det en presentasjon av og smaking på ostene Brie de Meaux og Brie noir (inkludert). Underveis kan du også besøke Château de Montceau, et slott som ble påbegynt av Catherine de Médicis i det 16ende århundre. Dagens mål er byen Meaux, som er kjent for sin ost, Brie de Meaux, og for den storslagne katedralen St. Etienne. Middag om bord. 

Dag 6 Meaux – Lagny-sur-Marne 35 km
Dette er siste sykkeldag. Etter frokost starter syklingen gjennom sentrum av Meaux. Du sykler hovedsakelig langs elven Marne og dens parallelle kanaler. Den siste utfordringen kommer i bakken nær Chalifert. Båten tar en tunnel gjennom åsen, mens syklistene får testet formen og musklene ved å tråkke seg opp alle bakkene. På ettermiddagen møtes alle ved båten i Lagny-sur-Marne, hvor natten tilbringes. 

Dag 7 Paris Heldagsutflukt
Etter frokost om bord blir felles togtur på 30 min. til Paris, og en guidet utflukt til utvalgte turistattraksjoner og besøk til noen av høydepunktene i lysenes by, Paris, blant annet Eiffeltårnet, Sacré Coeur-kirken på Montmartre, Notre Dame-katedralen, Louvre-museet, Triumfbuen, Pompidou-senteret og Orsay-museet. Turguiden vil ta deg rundt i Paris med offentlige transportmidler (dagsbillett ikke inkludert) fra båten til sentrum av Paris og delvis også til fots. Av sikkerhetsmessige grunner er det ikke planlagt noen sykkeltur i Paris. 

Dag 8
Hjemreise. Etter frokost blir det ilandstigning kl. 09.00 ved Quai de Bercy på Seinen i Paris og hjemreise. 

 

Tilleggsopplysninger.
Alle avstander er oppgitt med ca. avstander for de anbefalte løypene.
Hvis du ikke ønsker å sykle en dag, er det mulig å slappe av på båten og seile med den til neste overnattingssted.
Det kan forekomme endringer i programmet pga. nautiske, tekniske eller værmessige årsaker.
På ankomstdagen er det mulig å sette fra seg bagasjen på båten fra kl. 13.00.
Det er mulig å velge noen kortere løyper på individuell basis, du vil da få veibeskrivelse og kart av turlederen om bord.
I løpet av dagen sykler turlederen sammen med gruppen, og de som velger å sykle alene, kan ringe ham på mobiltelefonen i tilfelle de skulle trenge nødhjelp eller hvis sykkelen har gått i stykker.
 

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Paris - Champagne: På båten MS Zwaantje som ligger til kai ved Quai de Bercy i Paris.
Champagne - Paris: På båten MS Zwaantje som ligger til kai i Epernay. 

Fly:
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside
 

Kjøper du fly via Merlot Reiser, flyr vi deg til Paris t/r. (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til Paris:
CDG: Flybuss til Gare de Lyon og metro eller taxi videre til Bercy.
Orly: Vi anbefaler taxi til Bercy. 
Se link til flyplassene for mer informasjon.


Fra flyplassen til Epernay: 
Metro m/bytte eller taxi til togstasjonen Gare de l'Est.
Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Paris Est - Epernay 
ca 1 t 20 min

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan vanligvis bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

 

Overnatting/måltider

Måltider:

Helpensjon er inkludert på denne turen med: 
- 7 frokoster
- 6 lunsjpakker som du smører med deg selv fra frokostbordet
- 7 middager

 

Båten: 

MS Zwaantje
MS Zwaantje (“Lille svane”) er 40 meter lang, kan ta imot 24 gjester, og seiler under hollandsk flagg og ledelse. Nedre dekk har 12 lugarer; 10 twin-lugarer med to enkle senger og to lugarer med dobbeltseng. Alle lugarene har eget bad med toalett, dusj og håndvask. De har individuell airconditioning og vinduer (som av sikkerhetsmessige grunner ikke kan åpnes). De to dobbeltlugarene har et noe større vindu som også kan åpnes. På hoveddekket finner du en koselig salong med airconditioning, store panoramavinduer, restaurant, bar, et loungeområde og gratis Wifi (begrenset databruk). Båten har et svært romslig soldekk (90 m2) med stoler or bord og en flott utsikt, perfekt for avslapning. Syklene oppbevares på et eget område på dekk. Zwaantje fikk nye eiere i september 2014; Martijn van Tatenhove og Marjorie Kersten, som har 13 års erfaring med passasjerbåter av denne typen. Kaptein Martijn vokste opp i hotell- og restaurantbransjen og han er også utdannet kokk. Marjorie er utdannet innen turisme og har erfaring fra PR-bransjen. Dette sympatiske og svært motiverte paret pusset delvis opp båten i 2014-2015 og har klart å skape en varm og koselig atmosfære om bord. 
 

            

Sykkelen

 • 21-girs unisex sykkel m/håndbremser
 • Sideveske som festes til bagasjebrettet


Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm
   

El-sykkel:
Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1090)

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Ved ankomst på båten:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 3

Turen går i et kupert landskap med akkumulert stigning på opp til 350 meter per dag, og har derfor fått vanskelighetsgrad 2,5 av 3. Du bør være vant til å sykle og i god fysisk form (hvis du ikke bestiller el-sykkel). Sykkeldistansene varierer fra 30 til 50 km per dag. 
 

                

Kart