Dolomittene med Madonna di Campiglio fottur Italia

Fottur med turleder i Dolomittene og de italienske alpene

Dolomittene er en del av Alpene og består av ca. 30 fjellmassiver i det nordlige Italia opp til den østerrikske grensen. Disse kalksteinfjellene er annerledes enn resten av Alpene, her har tidens tann skapt bisarre og ville formasjoner og dalene er kjent for sine ypperlige fjellbeiter. Området Dolomitti di Brenta har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2009.

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt. 

Pris fra:
NOK 12 600
Dager:8
7 netter på hoteller m/frokost, 4 pikniklunsjer, 1 lunsj på fjellstue, 5 middager, lokalkart, turleder, fjellfører, bagasjetransport, gondolbaner, transport vandringsdagene og t/r flyplassen i Venezia. Drikke ikke inkludert.
Bestill reise

Priser

Pris uten fly: 12 600,-
Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: 5 500,- t/r
Tillegg enkeltrom: 1 700,-


*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 4 pikniklunsjer
 • 1 lunsj på fjellstue (drikke ikke inkludert)
 • 5 middager (drikke ikke inkludert)
 • lokalkart
 • turleder og fjellfører
 • bagasjetransport
 • gondolbaner, transport vandringsdagene og t/r flyplassen i Venezia.

Dag for dag

Dag 1 Norge – Venezia – Trento
Ankomstdag.  Morgenfly til Venezia hvor du møter gruppen på flyplassen. Felles buss kl. 14:00 (3 t) til Trento, nordvest for Venezia. Hotell i sentrum av byen. Middag på en restaurant i sentrum.

Dag 2 Trento – Passo del Tonale 6 t   + 700/ - 700 m
Dette er første vandringsdag. Etter frokost blir det en busstransfer til Passo del Tonale, hvor vi starter vandringen. Bussen fortsetter til hotellet i Ponte di Legno med bagasjen. Vandring på stien Sentiero della Pace med fantastisk panoramautsikt over Alpene og isbreen.
 
Dag 3 Cima Presena   7 t   + 400/- 1300 m
Dagen starter med en gondolbane fra Passo del Tonale (1258 moh.) til Rifugio Paradiso (2586 moh.). Herfra fortsetter vi til fots oppover isbreen Presena, en av de mindre isbreene i Alpene. Når vi ankommer Passo Maroccaro (2975 moh.), går vi videre ned mot fjellhytta hvor vi skal ha piknik. Etter lunsj fortsetter vi til Rifugio Bedole hvor vi tar buss til Madonna di Campiglio. Fra fjellpasset og videre har vi flott utsikt utover den største isbreen i Italia.
 
Dag 4  Madonna di Campiglio   Fridag.
Madonna di Campiglio er verdenskjent for sine alpinanlegg, her arrangeres det World Cup renn hvert år. Landsbyen ligger omgitt av høye fjell, alpelandskap på den ene siden og de karakteristiske Dolomittene på den andre. Muligheter for å slappe av med spa på hotellet, ta seg en fjelltur eller handle.
 
Dag 5 Dolomiti di Brenta – Giro dei Rifugi   6,5 t   +700/– 700 m
Vi kjører fra hotellet til Rifugio Vallesinella, ca. 10 min. Fra dalen Vallesinella går vi mot Rifugio Casieni, Brentei og videre til Rifugio Tuckett hvor vi spiser lunsj på fjellhytta. I dag får du virkelig oppleve Dolomittenes typiske månelandskap, og vi besøker hytter fra begynnelsen av 1900-tallet.
 
Dag 6 Giro dei 5 Laghi   7 t   + 300/- 900 m
Turen starter med gondolbane fra sentrum. Vi går i Alpene i dag, og under hele turen nyter vi panoramautsikten over Dolomittene, en fantastisk kontrast. Stien går forbi fem fjellvann, skapt av isbreen etter siste istid. Naturen og fjellet ligner veldig det norske, selv om tregrensen går høyere.
 
Dag 7 Dolomiti di Brenta 6,5 t  +700/ – 1100 m
Dette er siste vandringsdag. Vi starter med taubane for å komme til det villeste området i Dolomittene. Etter at vi har vært ved fjellpasset, vandrer vi nedover dalen med utsikt over de kjente fjelltoppene og isbreene på vestsiden. Muligens får vi se murmeldyr og gemser.

Dag 8 Madonna di Campiglio – Venezia – Norge
Hjemreisedag. Buss til flyplassen i Venezia (3,5 t), ankomst ca. kl. 11:00.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Flyplassen i Venezia Mestre, vår buss går kl. 14:00. Felles møte på hotell er kl 19:00 på ankomst dag.
På hjemreise dagen ankommer vår buss til Venezia Mestre flyplass kl. 11:00. Buss går direkte fra hotellet til flyplassen, uten stopp underveis.
 
 
Fly:
Venezia Mestre Marco Polo flyplass (VCE) Nettside
Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Venezia Mestre (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.
 
Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner
Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.
 
Tog
Togtider og priser i Italia: Trenitalia.com
(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Alle rom har eget bad.
 
Helpensjon
4 pikniklunsjer, 1 lunsj på fjellstue, 5 middager (drikke ikke inkl.) er inkluderte i prisen, i tillegg til 7 frokoster.

Turledere

 PAOLA SAVINELLI 

Kart


Vis Dolomittene med Madonna di Campiglio i et større kart

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 4,5 av 5
 
Info om løype:
Selv om man ikke går så mange høydemeter per dag, kan du merke at du puster litt tyngre enn vanlig når du kommer opp mellom 2000 og 3000 m. Det er bratt og steinete terreng. Det er ingen klatring på turen. Det kan være snø på stiene hvis det har snødd mye om vinteren. Dag 3 og 6 starter med en gondolbanetur.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:
 • Informasjonsskriv på norsk
Tilsendt på e-post like før avreise:
 • Deltakerliste
 • Siste informasjon
Ved ankomst på det første hotellet:
 • Kart
 • Veibeskrivelser
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
6/7Dolomittene med Madonna di Campiglio1NOK 12 600Bestill
13/7Dolomittene med Madonna di CampiglioMer enn 8NOK 12 600Bestill
AvreiseReisemålLedige plasserPris
31/8Dolomittene med Madonna di CampiglioMer enn 8NOK 12 600Bestill

Informasjon