Langrennstur i Sør-Tyrol på egen hånd

Langrennstur i de italienske alper

Syd-Tyrol i Dolomittene kan friste med over 200 km preparerte langrennsløyper, hvorav 150 km er forbundet med hverandre. Du har nå muligheten til å gå fra hotell til hotell på langrennsski, mens bagasjen din fraktes. Turene er valgt med tanke på at alle, både erfarne og mindre erfarne skigåere skal ha glede av dem. Ofte kan du korte ned eller forlenge turen i forhold til egen form og eget ønske. Løypene blir vedlikeholdt på daglig basis, og det er plass til både deg som går klassisk og til deg som skøyter. Langs flere av løypene ligger det koselige gjestestuer som serverer varm lunsj og noe å drikke.
Skiløypene tar deg fra Sexten/Sesto i den østligste delen av Dolomittfjellene til langrennssentrumet i Toblach, høyborgen for italiensk langrenn. Når du forflytter deg gjennom vinterlandskapet på landsbygda passerer du "Lake Toblach" og fortsetter videre langs den nedlagte jernbanelinjen inn mot Höhlesteindalen ved foten av "Drei Zinnen" (Tre topper, 2999 m. o. h.)
Et annet høydepunkt er Plätzweise-platået med panoramautsikt utover den vakre langrennsdalen Gsies.

Avganger hver dag fra 8. januar til 8. mars.

 

NB!

 • En "bestilling på forespørsel" går automatisk videre som en bestilling. Hvis du ikke har bestemt deg for å bestille, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Etter at du har benyttet bestillingsskjemaet må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta fra et par timer til 3-4 virkedager.

 

Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 7900

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom kr 890
Tillegg høysesong** kr 650
Tillegg for leie av ski og staver kr 550
Tillegg for leie av ski, staver og støvler kr 670

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: Avganger fra 4. februar til 4. mars. 

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Infomøte etter ankomst
 • Servicetelefon
 • Infomateriell (løypebeskrivelser på engelsk)
 • Buss til Plätzwiese dag 4

Ikke inkludert:

 • Leie av ski

Dag for dag

Dag 1: Ankomst Toblach/Dobbiaco eller Niederdorf/Villabassa i Alta Pusteria
Ankomstdag. Reise fra Norge med fly til Innsbrück eller München, og tog eller buss videre til Toblach eller Niederdorf.

Dag 2: Toblach/Dobbiaco eller Niederdorf/Villabassa - Sexten/Sesto  15 - 45 km
Dette er første skidag. Spenn på deg skiene og gå via Innichen/San Candido til Sexten/Sesto. De sprekeste av dere kan gå helt til Sillian i Østerrike og derfra videre til Sexten/Sesto. Uansett vil du være omringet av majestetiske fjell tilhørende Dolomittene.

Dag 3: Sexten/Sexto – Sexten/Sesto   8  - 20 km
Flere muligheter til en rundtur fra hotellet i Sexten idag, avhengig av snøforhold og dagsformen. Enten skiheis opp fra Negerdorf til en panoramatur på solsiden eller en lettere tur opp i Fischleindalen. På veien kommer du forbi flere serveringssteder som byr på forfriskninger. 

Dag 4: Sexten/Sesto – Pragsertal – Plätzwiese/Valle de Braies – Prato Piazza               20 - 50 km
Fra Sexten/Sesto går du i flotte skispor gjennom granskogen frem til Innichen/San Candido. Her finner du det kulturelle sentrum i Hochpustertal. Herfra tar løypene deg mot vest, gjennom Pusteriadalen.  I Toblach/Dobbiaco kan du besøke den lille dyreparken eller Gustav Mahler-huset før du starter skituren til Niederdorf. Her forlater du Pusteriadalen og går inn i Pragsdalen. Igjen kan du velge å gå den mer utfordrende løypa og gå rundt Pragssjøen, eller ta turen direkte opp på fjellet. Avslutningsvis kan du også forenkle turen et hakk med buss opp til Plätzwiese, som ligger på 1997 m. o. h. Det er her du skal tilbringe natten.

Dag 5: Plätzwiese/Prato Piazza (Rundtur, én runde er ca. 8 km)
I dag våkner du opp på 1997 m.o.h. Dagens tur går i vakker natur på platået Plätzwiese. Du velger selv hvor mange runder du vil å gå. Ønsker du en lenger tur, kan du ta turen ned fra fjellet. Det også mulig å låne truger på hotellet og gå opp til Strudelkopf/Monte Specie hvor du får en fantastisk utsikt over "Three Peaks", som er meget karakteristisk for området. Ettermiddagen kan også tilbringes i hotellets svømmebasseng, badstue eller dampbad, før det er tid for middag.

Dag 6: Gsieserdalen /Casies – Toblach/Dobbiaco – Niederdorf/Villabassa  8 - 40 km
På dagens program står en tur gjennom en åpen, solfylt dal, forbi små gårder, åpne jorder og vakkert vinterlandskap. Små gjestehus tilbyr lokal mat og forfriskninger. Når du har gått det du synes er langt nok, kan du ta bussen den siste biten.

Dag 7: Toblach/Dobbiaco – Höhlensteintal/Landro - Cortina – Toblach/Dobbiaco         10 - 50 km (evt. 60 km)
Dette er siste skidag. Fra langrennssenteret i Toblach kan du følge sporene til den gamle jernbanelinjen gjennom Höhlensteindalen. Kaffe og strüdelstopp ved Toblachsjøen, eller fortsett videre til utsiktspunktet over «Drei Zinnen». En annen variant er å ta buss til Cortina for litt sightseeing, og gå en av «tour de ski»-etappene tilbake til Toblach/Dobbiaco (30 km).

Dag 8: Hjemreise
Avreisedag. Du kan bestille transfer til buss- eller togstasjon til ønsket avreisetidspunkt fra hotellet.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Toblach/Dobbiaco

Fly:
München flyplass (MUC) - Nettside
Innsbruck flyplass (INN) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg t/r München (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til Toblach/Dobbiaco:
Buss
flyplassen (München/Innsbruck) - Bruneck/Brunico  ca. 3 t 45 min/1 t 30 min: Alto Adige Bus
Tog Bruneck/Brunico - Toblach/Dobbiaco  ca. 35min: Ferroviavalvenosta.it

For privat transfer Bruneck/Brunico - Toblach/Dobbiaco, gi oss beskjed i god tid.

Alternativ:
Tog München - Toblach/Dobbiaco  ca. 5 t - Bahn.com

(OBS! Busstider for 2017 blir tilgjengelige mot slutten av 2016. Merlot Reiser bestiller ikke bussbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner, de fleste med innendørs svømmebasseng eller sauna. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster og 7 middager er inkludert.

Ekstranetter
På forespørsel

Ski

På denne turen er det mulig å leie ski (kr 550) eller ski og støvler (kr 670)

Vennligst oppgi ved bestilling om du ønsker:
Klassisk eller skøyte
Smørefrie eller ikke smørefrie

Hvis du har med egne støvler, vennligst oppgi om du trenger NNN eller Salomon bindinger.

Ruteprofil

Kart


Vis Sør-Tyrol, Dolomittene i et større kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Løypebeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Skipass
 • Tidspunkt for infomøtet