Skip to main content

Aigues-Mortes – Avignon

Båt- og sykkeltur fra Aigues-Mortes til Avignon

Opplev den provençalske livsgleden på en variert og aktiv ferie med båt og sykkel i Sør-Frankrike. Du sover om bord på båten, og på dagtid sykler du på fredelige landeveier gjennom det velduftende provençalske landskapet. I Avignon, Arles, St. Rémy- og Les-Baux-de-Provence møter du en herlig blanding av romertid, middelalder og nåtid. Sjarmøretappen går gjennom naturparken Camargue – et våtmarksområde med saltleier, rosa flamingoer, beitende okser, hester og en og annen kjekk cowboy.

 • Det fredelige provençalske landskapet og den ville naturen i Camargue
 • Vakre og velholdte byggverk fra både romertid og middelalder
 • Helpensjon med god mat og drikke, og avslapning om bord etter hver etappe
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Aigues-Mortes og ombordstigning

  Velkommen til naturparken Camargue og den befestede middelalderbyen Aigues-Mortes, som stiger opp nærmest som en luftspeiling i en ørken av rosa saltlaguner. Innenfor de tykke bymurene finner du trange brosteinsgater med små håndverksbutikker og hyggelige uteserveringer. Båten ligger til kai, og fra og med kl. 18 blir du ønsket bienvenue og velkommen om bord av kapteinen og mannskapet, før du spent treffer dine medsyklister til et glass og velkomstmiddag kl. 19.

  Middag

 • Dag 2: Rundtur gjennom våtmarksområdet Camargue

  God morgen, kjære nordbo, klyp deg i armen – du er på sykkeltur i Provence! Vi tar sykkelen fatt og triller av gårde på småveier og stier gjennom Vest-Europas største elvedelta, naturparken Camargue – langs smale kanaler, innsjøer og enorme saltvannslaguner som glitrer i solen, gjennom fuktig sumpland med et skvaldrende fugleliv, og små landsbyer hvor dagliglivet går sin skjeve gang. Kanskje får du øye på de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, og for ikke å glemme – de rosa flamingoene? I løpet av ettermiddagen når vi fram til Middelhavet og den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda og svi av litt av feriebudsjettet i byens elegante butikker, før vi returnerer til Aigues-Mortes for overnatting.

  55 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 3: Kanalsykling i Camargue og omvisning i romerske Arles

  I dag starter vi med en båtetappe. Nyt det bedagelige livet om bord mens båten seiler motstrøms oppover den smale kanalen som selveste solkongen Ludvig 14. i sin tid fikk konstruert. Vi stanser ved slusen Saint Gilles og laster av sykler før båten sakte slippes inn i Rhonens slanke utbryter Petit Rhône, som vi følger nordover i retning moderelven. Dagens sykkeletappe er kort og flat og leder deg helt inn til Arles, gallernes gamle hovedstad med imponerende romerske ruiner. Og hvilken by!

  En guide vil vise deg byens høydepunkter, blant annet arenaen, hvor dagens gladiatorer er nokså harmløse, men hvor det faktisk fortsatt foregår tyrefekting, vel og merke i en mer human versjon hvor oksene blir hyllet, ikke skadet. Etter omvisningen finner du igjen båten godt fortøyd i en vakker havn. Sett deg godt til rette på dekk og nyt utsikten ved solnedgang.

  25 km | Besøk 1t | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 4: Over Alpillene til Les-Baux- og Saint-Rémy-de-Provence

  I dag skal du stifte bekjentskap med den lave fjellkjeden Alpillene, hvor den vakre perlen Les-Baux-de-Provence formelig vokser ut av fjellsiden. Du må tråkke litt ekstra for å komme opp til denne landsbyen, klassifisert som en av Frankrikes vakreste, men utenfor de gamle slottsruinene blir du også belønnet med en fantastisk utsikt over landskapet. Det som går opp må også gå ned, og etter besøket suser du nedover bakkene med lun fønvind i håret, flankert av kalksteinsklipper og olivenlunder. Neste anbefalte stopp er Nostradamus’ fødeby, Saint-Rémy-de-Provence. Den berømte spåmannen er ikke byens eneste kjendis. Asylet her huset også maleren Van Gogh i et års tid. Både oppholdet og det helt spesielle provençalske lyset må ha gitt ham både inspirasjon og arbeidslyst, for flere av hans mest kjente verker har motiv herfra.

  55 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 5: Oppskrift på en perfekt sykkeldag: Tilsett en klype Herbes de Provence

  Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker og søvnig provençalsk landsby ved Rhônens bredder, hvor damene tradisjonelt har flettet kurver og de eldre herrene fortsatt spiller pétanque i skyggen under de store trærne. Sykler blir utdelt, og du følger elva motstrøms til byen Barbentane, som ligger på en åsside med et slott som nærmest overvåker samløpet til vår bredskuldrede følgesvenn Rhônen og den noe mer spinkle Durance, som renner inn fra øst. Noen kilometer videre skimter du spirene til den storslåtte klosterkirken idet vi nærmer oss klosteret St. Michel de Frigolet. Ved foten av Montagnette-åsen ligger landsbyen Boulbon omgitt av et landskap fylt med velduftende timian, rosmarin, fennikel og sar. Etter litt for mye skulking ble nobelprisvinner i litteratur Frederic Mistral i sin spede ungdom sendt på kostskole hit, og kanskje var det nettopp disse duftene og utsynet fra disse åsene som gjorde ham så oppslukt av Provence og det provançalske språket? Overnatting i Vallabrègues.

  35 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 6: Den spektakulære akvedukten Pont du Gard og pavens gamle by; Avignon

  Om morgenen seiler båten til landsbyen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg gjennom et umiskjennelig provençalsk landskap med vinmarker og yndige landsbyer til den best bevarte romerske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Dette er en imponerende toetasjes bro og vannkanal over elven Gardon, ferdigstilt rundt år 50 e.Kr.

  Den livlige, befestede universitetsbyen Avignon var på 1300-tallet pavens residens, og det gamle pavepalasset troner fortsatt over byens vidunderlige brosteinsgater og blomsterprydede torg. På den mektige Rhônen, like ved «Le pont d’Avignon», den berømte uferdige broen som man, ifølge sangen, i sin tid danset på, ligger ditt flytende hotell til kai.

  40 km | Halvpensjon (frokost og matpakke til lunsj)

 • Dag 7: Rundtur Avignon: På sykkel langs den livgivende Rhônen

  Er du morgenfugl, anbefaler vi et besøk i Avignons store underjordiske matmarked, Les Halles d’Avignon på Place Pie. Allerede klokken seks om morgenen bugner det her av ferske, kortreiste delikatesser av alle slag fra over 40 salgsboder. Kanskje tar du med en baguette, noe skinke, oliven og en velduftende tomat i snippsekken, som et ekstra energipåfyll til denne siste sykkeletappen?
  Vi krysser Rhônens to grener via den fluviale øya Île de la Barthelasse – en tynt bebodd, flat og fredelig øy som skapt for sykling. Her triller du av gårde på sykkelveier gjennom et typisk krattlandskap, mellom vinmarker og blomstrende frukthager. Vel over på elvas vestlige bredde tar vi en sving innom Villeneuve-lès-Avignon, byen hvor kardinalene bodde på den tiden paven residerte i Avignon, før vi igjen krysser den frodige elveøya og tar tilbake til båten. På ettermiddagen kan du rusle rundt i Avignons historiske sentrum. Kanskje blir det en liten aperitiff en terrasse med dine nyvunnede sykkelvenner på livlige Place de l’Horloge? Santé! – og vel gjennomført sykkeltur.

  30 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 8: Turslutt i Avignon

  Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise. Au revoir!

  Frokost

Kart

Avganger og priser

Avganger:
Lørdag | 1. april - 14. okt. 2023

Båt:
Komfort: standard | Caprice | L'Estello


Pris pr. person:
Sesong styres av ankomstdato.

Sesong 1
1. april | 15. april
15 100 kr i twinlugar
18 700 kr i enkeltlugar

Sesong 2
29. april | 8. juli | 22. juli | 5. aug. | 19. aug.
20 050 kr i twin-/dobbeltlugar
23 650 kr i enkeltlugar

Sesong 3
13. mai | 27. mai | 10. juni | 24. juni
20 650 kr i twin-/dobbeltlugar
24 250 kr i enkeltlugar

Sesong 4
2. sept. | 16. sept. | 30. sept | 14. okt.
21 400  kr i twin-/dobbeltlugar
25 000 kr i enkeltlugar

Inkludert:
7 overnattinger, 7 frokoster, 6 matpakker, 6 middager (drikke ikke inkludert), sykkelleie, engelsktalende reiseleder, informasjonsmateriale, assistanse, 1 omvisning.


Å betale på stedet:
Tips: Det er vanlig å gi tips til mannskapet om bord etter endt tur. Anbefalt beløp er ca. 50 € pr. reisende.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel 1 600 kr
Ekstranetter i Avignon og Aigues Mortes, på forespørsel

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Aigues Mortes.
Noen dager før avreise vil du få beskjed om sted for ombordstigning.
Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. 

Fra Marseille flyplass:
Skyttelbuss fra flyplassen til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 5 min.
Tog videre til Lunel, min. 1 t 25 min. Taxi videre til Aigues Mortes, ca. 25 min. 
NB: Det finnes noen svært få togavganger med bytter fra Marseille helt til Aigues Mortes stasjon, ca. 3 t.

Fra Lyon flyplass:
Alt. 1: Tog fra flyplassens jernbanestasjon med min. ett bytte til Lunel, min. 1 t 30 min. Taxi videre til Aigues Mortes, ca. 25 min.
Alt. 2:  Rhônexpress flytog til Lyon Part-Dieu jernbanestasjon, 30 min. Herfra tog med ett eller to bytter til Lunel jernbanestasjon, min. 1 t 50 min. Taxi videre til Aigues Mortes, ca. 25 min. 
NB: Det finnes noen svært få togavganger med bytter fra Lyon helt til Aigues Mortes stasjon, ca. 4 t.

Nice (NCE) har mange direkteavganger fra Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 


Hjemreise
Avignon er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra. 
Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. 

Til Marseille flyplass:
Tog fra Avignon Centre til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 50 min. Skyttelbuss videre til flyplassen, 5 min.

Til Lyon flyplass:
Alt. 1: TGV hurtigtog direkte eller med ett bytte fra Avignon Centre, min. 1 t 20 min. 
Alt. 2: Tog direkte eller med ett stopp fra Avignon Centre til Lyon Part-Dieu stasjon, min. 1 t 30 min.  Rhônexpress flytog videre herfra, 30 min
Nice (NCE) har mange direkteavganger til Norge, men her må du beregne svært god tid med tog.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Standard

Du vil tilbringe 7 netter om bord på en elvebåt, et flytende hotell som følger turen og ønsker deg velkommen tilbake om bord på ettermiddagen i en ny havn. Alle lugarer har egne bad og klimaanlegg. På en båt med begrenset antall passasjerer blir du lett kjent med de andre deltakerne, som ofte er fra engelskspråklige land.

Måltider
Inkludert på denne turen er 7 frokoster, 6 matpakker og 7 middager (drikke ikke inkl.).  
Du blir godt tatt vare på av kokken og mannskapet om bord, som tryller frem de mest velsmakende middager og ellers ikke vet hva godt de kan gjøre for deg.
I tillegg har du fri tilgang til kaffe, te og varme drikker om bord.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 240 km
 • Total høydeforskjell: 620 m
 • Terreng: 95% asfaltert, 5% grus eller annet underlag 


Du kan velge å sykle på egen hånd med kart og veibeskrivelse eller å bli med reiseleder og sykle i gruppen.
Dette er en sykkeltur som også er egnet for mindre erfarne syklister, med etapper på stort sett flate småveier langs elver og kanaler, og med lite trafikk. Nord for Arles er det noe mer kupert. Den eneste virkelig krevende strekningen er opp til fjellandsbyen Les-Baux-de-Provence, men her blir du også belønnet med en usedvanlig flott utsikt. I Camargue sykler du i helt flatt terreng.

 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Provence & Camargue»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise», inkl. link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)
- dokumenter med kart og veibeskrivelser

Om bord:
- Velkomstmøte
- Hvis du velger å sykle på egen hånd, er turlederen fremdeles til din disposisjon og vil holde en orientering om dagens etappe og svare på eventuelle spørsmål.

Reisekalender

UtgåendeReisemålFra pris
5/8Aigues Mortes – Avignon | Caprice20 050,-Bestill på forespørsel
19/8Aigues Mortes – Avignon | Caprice20 050,-Bestill på forespørsel
Kontakt oss