Skip to main content

Båt & sykkel Amsterdam-Maastricht / Maastricht-Amsterdam

Sykkeltur i Nederland med overnatting på kanalbåt

Når jeg tenker på Nederland, ser jeg brede elver som sakte snor seg gjennom endeløse, flate landskap.  Rekker med eventyrlig slanke popler som kjempefjær langs polderens kant.

Disse linjene fra et berømt dikt av den hollandske poeten Marsman karakteriserer denne fantastiske reisen mellom Amsterdam og Maastricht, den sørligste byen i Nederland. Opplev magiske flate og grønne landskaper som er blitt formet av elvene Vecht, Nedre Rhinen, Waal, Linge og Meuse: en blanding av gamle raviner, naturlige bukter, diker og elvesletter med en særegen flora og fauna. Besøk historiske byer, bemerkelsesverdige landsbyer og noen slott og hager langs disse elvene. I den gjestfrie provinsen Limburg vil sykkelturer stadig krysse grensen, selv om elven Meuse flyter gjennom Nederland, er Tyskland og Belgia kun et steinkast unna. Du kan spise «kuchen» (kake) i et tysk «Konditorei» om morgenen og ta en velsmakende ettermiddagsøl på en uteservering i en belgisk landsby.

2020: Avganger lørdager fra 9. mai til 19. september.

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.

Båten går fra Amsterdam på følgende datoer:
09.05, 23.05, 06.06, 20.06, 04.07, 15.08, 29.08 og 12.09.

Båten går fra Maastricht på følgende datoer:
16.05, 30.05, 13.06, 27.06, 11.07, 22.08, 05.09 og 19.09. 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 950

Avgang den 19. september: kr 11 450
Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 4 500 t/r
Tillegg enkellugar: kr 2 700
Rabatt trippellugar: kr - 600
Tillegg el-sykkel: kr 1 150

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost
 • Mulighet til å smøre lunsjpakke
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • Kaffe og te om bord
 • 7-girs unisex sykkel m/ håndbremser og sideveske
 • Syklende engelsktalende turleder
 • Korte byvandringer
 • Inngang til museum
 • GPS-spor
 • Kart og informasjonmateriell på engelsk (1 sett per lugar)

Dag for dag

Amsterdam – Maastricht

Dag 1   Amsterdam – Weesp   11 km
Ankomstdag. Innsjekking på båten mellom kl. 13.00 og 14.00. Ca. kl. 14.00 seiler skipet til Weesp. Denne lille byen beliggende ved elven Vecht, har et historisk sentrum med mange kanaler og bygninger fra det 17. og 18. århundre. Den har også noen vakre vindmøller. Den naturskjønne elven Vecht og de små veiene langs elven tiltrekker seg lystbåter og syklister. Vel framme i Weesp vil turlederen organisere en kort testtur på sykkel. Etter middagen kan du rusle rundt i denne sjarmerende byen.

Dag 2   Weesp – Utrecht – Vianen   47 km
Dette er første sykkeldag. Du starter å sykle i Weesp og følger den vakre, buktende elven Vecht med imponerende herskapshus langs bredden. På veien vil du besøke en ekte nederlandsk ostegård, hvor osteproduksjonen fortsatt foregår etter tradisjonelle metoder. I byen Utrecht treffer du igjen båten og går om bord for seiling videre på Amsterdam-Rhinen-kanalen til Vianen, en liten, befestet by ved elven Lek.

Dag 3   Vianen – Gorinchem – Heusden   41 km
Fra Vianen sykler du gjennom et typisk nederlandsk landskap til Leerdam, en liten by som ligger ved bredden av elven Linge. Leerdam er berømt for sin glassproduksjon. Et besøk i det flere hundre år gamle glassblåseriet Royal Leerdam står på programmet, og du kan beundre dyktige glassblåsere i arbeid. Syklingen fortsetter så på de vakre små veiene langs elven til Gorinchem, en sjarmerende by ved elven Waal. Etter et kort besøk i byen, går du om bord og båten seiler videre til Heusden.

Dag 4   Heusden – Maasbommel – Cuijck   40 km
Mens du spiser frokost, seiler båten fra Heusden til Maasbommel, en landsby som ligger ved elven Maas. Her starter dagens sykling, som vil føre deg langs elven Maas til byene Ravenstein og Grave, som begge er middelalderbyer. I Ravenstein kan du besøke Tanner’s Cottages og i Grave kan du beskue kanoner fra Napoleonstiden. Grave spilte også en viktig rolle i en operasjon under annen verdenskrig, fordi den lå nær en viktig bro. Denne broen er nå kalt John S. Thomson Bridge. Du følger elven Maas videre og møter båten igjen i Cujik for overnatting der. I den neo-gotiske St. Martins kirken, finnes et meget godt bevart barokkorgel (bygd 1639-1650), dette er et av de eldste orglene i Nederland.

Dag 5   Cuijck – Arcen   48 km
I dag kan du se fram til en storslagen sykkeltur, som går gjennom Maasdalen til Afferden og Heyen. Løypa fortsetter gjennom nasjonalparken Maasduinen til Well. Slottet i Well er et massivt mursteinslott fra 1300-tallet. Dagens mål er landsbyen Arcen, hvor du bør besøke de berømte og innholdsrike slottshagene, her finnes et rosarium med ti forskjellige rosehager, en vann- og skulpturhage, Lommerijk med fosser og små strømmer, Valley som byr på seks internasjonale hager, Casa Verde som inneholder middelhavs- og tropiske hager, en flott minigolfbane og mye mer.

Dag 6   Arcen – Venlo – Roermond   50 km
I dag følger sykkelløypa elven Meuse, som du av og til skal krysse med ferge for å få sykle på de mest interessante delene. Første stopp er Venlo, som har mange historiske monumenter og et livlig sentrum. Rundt lunsj ankommer du Kessel, en av de eldste landsbyene langs Meuse. Her tar du over til den andre siden og fortsetter syklingen mot den vakre landsbyen Beesel, hvor kornmøllen «Grå bjørn» står staselig ved elven. Dagens tur avsluttes i Roermond, hvor elvene Roer og Meuse flyter sammen. Roermond har en rik kulturarv, har vært bispesete siden 1559 og har mange historiske bygninger i sentrum. Roermond er også byen hvor Pierre Cuypers bodde, som ifølge mange var Nederlands viktigste arkitekt på 1800-tallet. Noen av hans verk er f.eks. Rijksmuseum og Central stasjonen i Amsterdam.

Dag 7   Roermond – Born – Maastricht   42 km
Dette er siste sykkeldag. Turen fortsetter gjennom sjarmerende landsbyer og vakkert landskap i provinsen Limburg. Første stopp er Thorn, «Den hvite landsbyen» ved grensen mot Belgia, kjent for sine brosteinsbelagte gater og hvitmalte hus. Byens eneste ikke-hvite bygningen er 1300-talls kirken. Deretter skal du krysse grensen til Belgia til byen Maaseik, som er kjent for malerne Hubert og Jan van Eyck. På markedstorget vil du se typiske hus i renessansestil med imponerende fasader. Hva med en belgisk øl på dette vakre torget, før du fortsetter til Born for å gå om bord igjen og fortsette seilasen til Maastricht? Maastricht er provinshovedstad og er en flott bevart by med røtter fra romertiden. Interessante besøk er f.eks. skattekammeret til St. Servaas kirken, Bonnefanten-museet for kunst og antikviteter eller Kazematten, et underjordisk festningsverk fra 1700-tallet. Eller du kan slappe av og nyte livet på båten Vrijthof. Du vil sikkert ikke kjede deg i Maastricht.

Dag 8   Maastricht
Hjemreisedag. Her er sykkeleventyret over for denne gang. Etter frokost er det utsjekking fram til kl. 09.30.


Maastricht – Amsterdam

Dag 1 Maastricht   5 km
Ankomstdag. Innsjekking på båten er mellom kl. 13.00 og 14.00. Etter et kort velkomstmøte er det tid for tilpassing av sykler og en liten prøvetur. Etter middagen kan du bli med turlederen på en omvisning til fots i sentrum av byen. Vi anbefaler deg å komme til Maastricht en dag eller to tidligere, for det er mye å se i denne flott bevarte byen med røtter fra romertiden. Interessante besøk er f.eks. skattekammeret til St. Servaas kirken, Bonnefanten-museet for kunst og antikviteter eller Kazematten, et underjordisk festningsverk fra 1700-tallet.

Dag 2   Maastricht – Born – Roermond   40 km
Dette er første sykkeldag. Mens du spiser en deilig frokost, tar båten deg videre til Born via Julianakanalen. Her går du av ved slusene og sykler i vei over den belgiske grensen til Maaseik, som er kjent for malerne Hubert og Jan van Eyck. På markedstorget vil du se typiske hus i renessansestil med imponerende fasader. Hva med en belgisk øl på dette vakre torget? Neste stopp er Thorn, «Den hvite landsbyen» ved grensen mot Belgia, kjent for sine brosteinsbelagte gater og hvitmalte hus. Byens eneste ikke-hvite bygning er 1300-talls kirken. Dagens mål er Roermond hvor elvene Roer og Meuse flyter sammen. Roermond har en rik kulturarv, har vært bispesete siden 1559 og har mange historiske bygninger i sentrum. Roermond er også byen hvor Pierre Cuypers bodde, som ifølge mange var Nederlands viktigste arkitekt på 1800-tallet. Noen av hans verk er f.eks. Rijksmuseum og Central stasjonen i Amsterdam.

Dag 3   Roermond – Venlo – Arcen   50 km
Syklingen starter i Roermond ved å følge østsiden av elven til den vakre landsbyen Beesel hvor kornmøllen «Grå bjørn» står staselig ved elven. Så over til Kessel på den andre siden. Kessel er en av de eldste landsbyene ved elven Meuse. Ved lunsjtid ankommer du Venlo, som har mange historiske monumenter og et livlig sentrum. På ettermiddagen når du landsbyen Arcen, hvor du bør besøke de berømte og innholdsrike slottshagene, her finnes et rosarium med ti forskjellige rosehager, en vann- og skulpturhage, Lommerijk med fosser og små strømmer, Valley som byr på seks internasjonale hager, Casa Verde som inneholder middelhavs- og tropiske hager, en flott minigolfbane og mye mer.

Dag 4   Arcen – Cuijk   48 km
I dag står en storslagen sykkeltur på programmet. Først vil du passere Well som har er et massivt mursteinslott fra 1300-tallet.  Deretter går turen gjennom den flotte nasjonalparken Maasduinen like ved grensen mot Tyskland. Ved lunsjtid har du kommet til Afferden, og tar videre til Cuijk hvor båten ligger til kai for natten. Cuijk er nok en interessant by ved Meuses bredder. I den neo-gotiske St. Martins kirken finnes et meget godt bevart barokkorgel (bygd 1639-1650), dette er et av de eldste orglene i Nederland.

Dag 5   Cuijk – Maasbommel – Heusden   40 km
I dag skal du sykle langs elven Meuse fra Cuijk til byene Grave og Ravenstein, begge middelalderbyer. I Grave kan du beskue kanoner fra Napoleonstiden. Grave spilte også en viktig rolle i en operasjon under annen verdenskrig, fordi den lå nær en viktig bro. Denne broen er nå kalt John S. Thomson Bridge. I Ravenstein kan du besøke Tanner’s Cottages i byparken. Fra Maasbommel kan du nyte en behagelig seiltur fram til Heusden, også den en vakkert bevart festningsby.

Dag 6   Heusden – Gorinchem – Vianen   41 km
På morgenen seiler du videre til Gorinchem, en sjarmerende by ved elven Waal. Derfra går sykkelturen gjennom et typisk nederlandsk landskap til Leerdam, en liten by som ligger ved elven Linge. Leerdam er berømt for sin glassproduksjon. Et besøk i det flere hundre år gamle glassblåseriet Royal Leerdam står på programmet, og du kan beundre dyktige glassblåsere i arbeid. På ettermiddagen sykler du videre til Vianen, en liten, befestet by ved elven Lek.

Dag 7   Vianen – Breukelen – Amsterdam   42 km
Dette er siste sykkeldag. Båten seiler mens du spiser en deilig frokost. Dagens sykkeltur starter i Breukelen og følger den buktende elven Vecht til Amsterdam. I Loenen blir det besøk i en mølle. Turens siste stopp er Amsterdam, her kan du f.eks. ta en tur på kanalene, besøke Rijksmuseum eller Van Gogh museet, eller bare nyte atmosfæren i denne interessante og pulserende byen.

Dag 8   Amsterdam
Hjemreisedag. Sykkeleventyret over for denne gang. Etter frokost er det utsjekking fram til kl. 09.30.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Amsterdam-Maastricht: Innsjekk på båten i Amsterdam kl 13.00. Båten forlater havnen ca. kl 14.00.
Maastricht -Amsterdam: Innsjekk på båten i Maastricht kl 13.00-14.00. Båten ligger til havn her første natten.

Fly:
Amsterdam Schiphol (AMS) Nettside
Maastricht Aachen (MST) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Amsterdam (fra kr 4 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

OBS! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til båten på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen: 
Tog eller taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Tog:
Amsterdam Schiphol - Amsterdam Centraal   ca. 20 min
Amsterdam Schiphol - Maastricht  ca. 3t
Maastricht Aachen – Maastricht 25 min
Maastricht Aachen – Amsterdam Centraal ca. 3t

Togtider og priser:
NS.nl eller 9292.nl

OBS! Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.

 

Overnatting/måltider

Måltider:
Helpensjon er inkludert på denne turen: 
- Frokostbuffet
- Mulighet til å smøre lunsjpakke
- 3-retters middag

Båten:

Sarah 
Sarah er 45 meter lang, kan ta imot 22 gjester, og seiler under hollandsk flagg og ledelse. Båten ble omgjort fra fraktbåt til passasjerbåt med fokus på rom og kvalitet fremfor kvantitet.

Nedre dekk:
- 8 twin-lugarer (cirka 10m2, med to enkle senger)
- 2 dobbeltlugarer (cirka 10m2, med dobbeltseng)
Alle lugarer har vindu som kan åpnes, ventilasjon og varme, mini-safe, hårføner og eget bad med WC/dusj.
To av lugarene kan gjøres om til trippellugar, da med en slå-ut-seng over en annen.

Øvre dekk:
Ingen lugarer på øvre dekk. Her finnes det en smakfullt innredet salong med restaurant, bar, lounge med flatskjerm-TV, store vinduer og Wifi (begrenset databruk).
Båten har et delvis overbygd soldekk med stoler, bord og flott utsikt. Om været er bra kan måltidene også serveres her.

Sykkelen

 • 7-girs sykkel med håndbrems
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
   

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm

Unisex 7-girs sykkel.

El-sykkel:
Det tilbys el-sykkel på denne turen.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og flere muligheter for å korte ned eller stå over etapper. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk
   

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
   

Ved ankomst på båten:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
9/5Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
16/5Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
23/5Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
30/5Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel

Juni, 2020

6/6Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
13/6Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
20/6Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
27/6Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel

Juli, 2020

4/7Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
11/7Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel

August, 2020

15/8Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
22/8Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
29/8Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel

September, 2020

5/9Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
12/9Båt & sykkel Amsterdam - MaastrichtPå forespørsel11 950,-Bestill på forespørsel
19/9Båt & sykkel Maastricht - AmsterdamPå forespørsel11 450,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo