Aragón og Valencia - sykkeltur med reiseleder

Sykkeltur i gruppe Aragón og Valencia

 

Gjennom skjulte historiske perler i innlandet og ut mot havet til paellaens hjemby, Valencia. Første natt tilbringer vi i storbyen Valencia med barokkirker, fargerike markeder og yrende liv. Deretter blir vi fraktet til innlandet og regionen Aragón hvor vi får syklene. Spania har alltid vært en smeltedigel, og vår rute «Via Verde Ojos Negros», går på nedlagte jernbanelinjer som strekker seg gjennom tusenvis av år med historie. En gang ble de brukt til å frakte jern fra gruvene i landsbyen Ojos Negros til havnen. Gammel ingeniørkunst vitner om en stor jobb med å lage majestetiske viadukter og vakre broer.  
Etter fire varierte dager når vi igjen Valencia og bor på samme hotell i tre netter.
Den vakre nasjonalparken Albufera, står på programmet og det gjør også lunsj om bord i en båt på den naturlige ferskvannslagunen. Det blir også tid til en guidet bytur på sykkel i Valencia, samt en ettermiddag til å bli kjent med Spanias tredje største by på egen hånd.  Denne sykkelturen har mange sceneskifter - fra 1200 meters høyde hvor lyng, spredte minilandsbyer og et goldt landskap dominerer - mot det frodige middelhavsklimaet ved havet.

 

Noen tilbakemeldinger fra tidligere turer:

-  Super dupert!
- Via verde er en flott vei å sykle på
- Merlots veibeskrivelse er unik i verdenssammenheng
- Kjempegøy med guide på sykkel i Valencia
- Reiselderen Ester Poli må være en ressurs for Merlot. Ingen superlativer strekker til
- Vidunderlige lunsjer
- Det er mye nedoverbakke og det passet meg perfekt!

 

Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 12 650

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 300 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 950
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:
 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 5 middager (drikke ikke inkl.)
 • 3 pikniklunsjer
 • 2 lunsjer
 • Reiseleder
 • Bagasjetransport
 • Omvisninger
 • Busstransfer dag 1, 2 og 8
 • Infomateriell
 • 21-girs sykkel m/styreveske

Ikke inkludert:
 • Drikke til middager
 • Landtransport

NB!Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1 Norge – Alicante - Valencia
Ankomstdag. Rutefly til Alicante. Vår transferbuss går fra flyplassen i Alicante ca. kl. 17.00 (litt avhengig av når de siste i gruppen lander), og etter cirka to timer i buss kommer du fram til hotellet i Valencia. Du er omtrent midt mellom Barcelona og Alicante, og her i Spanias tredje største by finner du bystrender, hyggelige gater og genuine tapasbarer. Du møter resten av gruppen til et infomøte på hotellet kl. 19.30 og rett etter er det felles velkomstmiddag.
 
Dag 2  Valencia – St. Eulalia - Teruel  42 km
Dette er første sykkeldag. Transferbuss til over 1 000 meters høyde i St. Eulalia (2 t) hvor vi får utdelt syklene. Vi sykler nedover Vias Verdes – nedlagte jernbanelinjer som er gjort om til «grønne veier» for syklister og gående. Vi stopper for piknik i Cella. Overnatting med middag i Teruel, en hyggelig liten by i regionen Aragón. Mudear er et ord som stadig vil komme igjen på denne turen og er en arabisk eller maurisk inspirert arkitektur som blomstret i Spania, spesielt i regionene Aragón og Castilla mellom 1100- og 1500-tallet. Teruel er en perfekt introduksjon til middelalderens byggestil.
 
Dag 3 Teruel – Albentosa  54 km
I dag starter vi friskt med turens tøffeste utfordring, en 300 m stigning opp til Puerto de Escandón. Trøsten er at det er like mange høydemeter nedover til neste hotell. På det høyeste er vi på mer enn 1 200 meter i et spektakulært øde fjellandskap. Her og der ligger en liten fjellandsby, ellers er det deg og naturen. På vinteren er dette et populært skisportområde. På hotellet i lille Albentosa som huser cirka 350 fjellboere, blir det felles middag. Du befinner deg i et område med eldgamle mattradisjoner, og på hotellet er det en liten butikk som selger kulinariske kronjuveler som spekeskinker, spekepølser, hermetisert frukt, honning og masse annet godt.
 
Dag 4  Albentosa – Segorbe   60 km
Liker du nedoverbakker og vakker natur, er dette en stor dag. Du starter på 950 høydemeter og dagens mål, Segorbe, ligger cirka 350 meter over havet. Langs ruten ligger sjarmerende, små landsbyer. Segorbes historie er lang til tross for at byen kun teller litt over 9000 innbyggere. Allerede mange tusen år før romerne kom, bodde det mennesker her. Byen har vært bispesete siden 1245 og slottsruinene i sentrum forteller historien om makt og okkupasjon. Du er langt fra det golde landskapet hvor du startet. Pinjeskoger, - mandel og oliventrær har overtatt for lyngen her på cirka 350 meters høyde. Olivenolje herifra er berømt og på et lite museum får du prøvesmake de gylne dråpene. Hotellet ligger midt i byen og et besøk i gamlebyen er en herlig vandring. Denne lille byen har blitt styrt av vestgotere, romere, kristne, muslimer for så å bli en del av det Aragonske kongerike. Den stolte katedralen ble omgjort til en moske under maurisk herredømme. I september hvert år arrangeres det okseløp i de trange gatene og cirka 200 000 skuelystne trenger seg sammen for å oppleve virvaret. Fellesmiddag på hotellet om kvelden.
 
Dag 5  Segorbe – Valencia 65 km
I dag er du både på og av Via Verdes. I den søte duften av appelsintrær og vill oregano, sykler du under noe vi håper er en skyfri himmel – mot Valencia. Den nest største parken i Europa er stor og ligger i det tørrlagte gamle vannleiet til elven Turia. Parken rommer alt fra en kongelig til en botanisk hage, masse turstier, skoger og på en av mange sykkelstier, ankommer vi Valencia.  For nesten 70 år siden ble Valencia rammet av en katastrofal oversvømmelse, og dermed ble elven tørrlagt og ledet trygt utenom Valencia.
Vel framme i både paellaen og appelsinenes hovedstad er det middag på egen hånd.
Hvorfor ikke gjøre som Ernst Hemingway og millioner andre besøkende. Prøv en paella til! Med rismarker rett ved bygrensen og havet rett ut, tør vi påstå at den er kortreist og laget av spesialister.
 
Dag 6 Hviledag med omvisning
Etter frokost blir det en omvisning på sykkel i Valencia med lokal guide og vi avslutter med vinsmaking. All veier går til Rom, det er en kjensgjerning. På Via Augusta, Keiser Augustus vei til Roma, ble Valencia grunnlagt. En gang en klassisk romersk by ved et elveleie og rett ved havet. I dag er det kunstens og vitenskapens by med flotte futuristiske bygninger. Å oppdage byen på sykkel med en syklende guide er perfekt. Ettermiddagen er på egen hånd til å bli bedre kjent i broenes by. (Totalt 19 over eleven Turi). Hvis solen kanskje steker er en tur på bystranden en ide?
Middag på egen hånd og tapasen i Valencia er ifølge lokale kilder, Spanias desidert beste!
 
Dag 7 Rundtur Albufera    49 km
Dette er siste sykkeldag. Turen tar oss gjennom den vakre nasjonalparken Albufera hvor vi tar en liten båttur på den naturlige ferskvannslagunen mens vi spiser lunsj på båten. Etter lunsj sykler vi innom den hyggelige landsbyen El Palmar, for deretter å ta samme vei tilbake til hotellet. Felles middag om kvelden.
 
Dag 8 Valencia - Norge
Hjemreisedag. Frokost på hotellet. Transferbuss til flyplassen i Alicante med ankomst ca. kl. 10.00. Retur til Norge.
 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Valencia kl. 19:30

Fly:
Alicante
El Altet (ALC) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Alicante (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no

Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Busstransfer inkludert fra Alicante flyplass ca. kl. 17 til første hotellet.

Fra flyplassen til Alicante sentrum:
Buss eller taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Tog:
Alicante - Valencia ca. 1,5-2 t

Buss:
Alicante
- Valencia ca. 2-3 t

Busstransfer inkludert fra siste hotellet til Alicante flyplass med ankomst ca. kl. 10.00.

Busstider og priser:
Movelia.es

Togtider og priser:
Renfe.es

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 4 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Det er basseng på hotellet i Valencia.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Dag 1, 5, 6 og 7: Hotel NC Valencia Center Nettside
Dag 2: Hotel Reina Cristina Nettside
Dag 3: Hotel Los Maños Nettside
Dag 4: Hotel María de Luna Nettside

Måltider
7 frokoster er inkludert.
Pikniklunsj inkludert dag 2, 3 og 4
Lunsj inkludert dag 5 og 7
Middag inkludert dag 1, 2, 3, 4 og 7

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:
Valencia, Hotel NH Center****
Enkeltrom kr 890
Dobbeltrom kr 520

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Sykkelen

Inkludert:
 • 21-girs hybridsykkel med to håndbremser
 • Styreveske  m/kartmappe
 • Bagasjebrett
 • Vannflaskeholder
   
Ikke inkludert:
 • Hjelm

 

 Damemodell

 

Herremodell

 

Reiseskildring

Reiseledere

 HILDE LEIRVIK - Jeg er veldig glad i Spania, snakker språket og reiser dit flere ganger i året. Jeg kjenner aller best til Valencia-regionen, og har også bodd et halvt år i Altea. Jeg har selv syklet turen Aragón-Valencia og synes den er fantastisk! Derfor er jeg glad for å kunne være reiseleder på en så fin og variert tur, og det er alltid hyggelig å møte en ny gjeng med syklister.  Jeg trives veldig godt som reiseleder for Merlot og gjør mitt aller beste for at dere skal få en fin tur! 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1/3

Kart


View Valencia in a larger map

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:
 • Informasjonsskriv
 • Reiseskildring
Før avreise på e-post:
 • Siste informasjon
 • Deltakerliste
 • Ev. flybilletter
Ved ankomst på første hotell:
 • Kart
 • Veibeskrivelser
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Infomøte med reiseleder