Skip to main content

Avignon – Aigues-Mortes

Båt- og sykkeltur fra Avignon til Aigues-Mortes

Opplev den provençalske livsgleden på en variert og aktiv ferie med båt og sykkel i Sør-Frankrike. Du sover om bord på båten, og på dagtid sykler du på fredelige landeveier gjennom det velduftende provençalske landskapet. I Avignon, Arles, St. Rémy- og Les-Baux-de-Provence møter du en herlig blanding av romertid, middelalder og nåtid. Sjarmøretappen går gjennom naturparken Camargue – et våtmarksområde med saltleier, rosa flamingoer, beitende okser, hester og en og annen kjekk cowboy.

 • Det fredelige provençalske landskapet og den ville naturen i Camargue.
 • Vakre og velholdte byggverk fra både romertid og middelalder
 • Helpensjon med god mat og drikke, og avslapning om bord etter hver etappe
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Avignon og ombordstigning

  Den livlige, befestede universitetsbyen Avignon var på 1300-tallet pavens residens, og det gamle pavepalasset troner fortsatt over byens vidunderlige brosteinsgater og blomsterprydede torg. På den mektige Rhônen, like ved «Le pont d’Avignon», den berømte uferdige broen som man, ifølge sangen, i sin tid danset på, ligger ditt flytende hotell til kai. Fra og med kl. 18 blir du ønsket bienvenue og velkommen om bord av kapteinen og mannskapet før du spent treffer dine medsyklister til et glass og velkomstmiddag kl. 19.

  Middag

 • Dag 2: Rundtur Avignon: På sykkel langs den livgivende Rhônen

  God morgen, kjære nordbo, klyp deg i armen – du er på sykkeltur i Provence! Er du morgenfugl, anbefaler vi et besøk i Avignons store underjordiske matmarked, Les Halles d’Avignon på Place Pie. Allerede klokken seks om morgenen bugner det her av ferske, kortreiste delikatesser av alle slag fra over 40 salgsboder. Kanskje tar du med en baguette, noe skinke, oliven og en velduftende tomat i snippsekken, som et ekstra energipåfyll til dagens etappe?
  Nå skal vi endelig ut og sykle i det provencalske landskapet. Vi krysser Rhônens to grener via den fluviale øya Île de la Barthelasse – en tynt bebodd, flat og fredelig øy som skapt for sykling. Her triller du avgårde på sykkelveier gjennom et typisk krattlandskap, mellom vinmarker og blomstrende frukthager. Det var dette du hadde gledet deg til! Vel over på elvas vestlige bredde tar vi en sving innom Villeneuve-lès-Avignon, byen hvor kardinalene bodde på den tiden paven residerte i Avignon, før vi igjen krysser den frodige elveøya og tar tilbake til båten. På ettermiddagen kan du rusle rundt i Avignons historiske sentrum. Kanskje blir det en liten aperitiff en terrasse med dine nyvunnede sykkelvenner på livlige Place de l’Horloge? Santé! – og vel gjennomført første etappe.

  30 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 3: Den spektakulære akvedukten Pont du Gard og utsyn mot Mont Ventoux

  Om morgenen seiler båten til landsbyen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg gjennom et umiskjennelig provençalsk landskap med vinmarker og yndige landsbyer til den best bevarte romerske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Dette er en imponerende toetasjes bro og vannkanal over elven Gardon, ferdigstilt rundt år 50 e.Kr. Tilbake på båtens soldekk kan du hvile trøtte sykkelbein, synke dypt ned i en stol, og nyte utsikten mot det nærmere 2 000 meter høye fjellet Mont Ventoux. «Giganten i Provence» er en fryktet klatreetappe i Tour de France, som du må huske å glede deg litt over at du slipper å ta fatt på i denne omgang.

  40 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 4: Oppskrift på en perfekt sykkeldag: Tilsett en klype Herbes de Provence

  Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker og søvnig provençalsk landsby ved Rhônens bredder, hvor damene tradisjonelt har flettet kurver og de eldre herrene fortsatt spiller pétanque i skyggen under de store trærne. Sykler blir utdelt, og du følger elva motstrøms til byen Barbentane, som ligger på en åsside med et slott som nærmest overvåker samløpet til vår bredskuldrede følgesvenn Rhônen og den noe mer spinkle Durance, som renner inn fra øst. Noen kilometer videre skimter du spirene til den storslåtte klosterkirken, i det vi nærmer oss klosteret St. Michel de Frigolet. Ved foten av Montagnette-åsen ligger landsbyen Boulbon, omgitt av et landskap fylt med velduftende timian, rosmarin, fennikel og sar. Etter litt for mye skulking ble nobelprisvinner i litteratur Frederic Mistral i sin spede ungdom sendt på kostskole hit, og kanskje var det nettopp disse duftene og utsynet fra disse åsene som gjorde ham så oppslukt av Provence og det provançalske språket? Overnatting i Vallabrègues.

  35 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 5: Via Saint-Rémy- og Les-Baux-de-Provence til Arles

  Denne etappen bringer deg til nydelige Saint-Rémy-de-Provence, Nostradamus’ fødeby. Byens asyl huset også maleren Van Gogh i et års tid, og både oppholdet og det helt spesielle provençalske lyset må ha gitt ham både inspirasjon og arbeidslyst, for flere av hans mest kjente verker har motiv herfra. På slutten av dagen forflytter du deg over den lave fjellkjeden Alpillene, hvor den vakre perlen Les-Baux-de-Provence formelig vokser ut av fjellsiden. Du må tråkke litt ekstra for å komme opp til denne landsbyen, klassifisert som en av Frankrikes vakreste, men utenfor de gamle slottsruinene blir du også belønnet med en fantastisk utsikt over landskapet. Det som går opp må også gå ned, og etter besøket suser du nedover bakkene med lun fønvind i håret, flankert av kalksteinsklipper og olivenlunder. I Arles, gallernes gamle hovedstad med imponerende romerske ruiner, venter båten på deg trygt fortøyd i en vakker havn. Og hvilken by! Sett deg godt til rette på dekk og nyt utsikten ved solnedgang.

  55 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 6: Omvisning i romerske Arles og kanalsykling til våtmarksområdet Camargue

  I dag er hele formiddagen satt av til at du kan utforske Arles. En guide vil vise deg byens høydepunkter, blant annet den romerske arenaen. Dagens gladiatorer er heldigvis nokså harmløse, men her foregår det faktisk fortsatt tyrefekting, vel og merke i en mer human versjon hvor oksene blir hyllet, ikke skadet.
  Like nord for Arles deler Rhônen seg i to grener. Etter lunsj setter vi ut på dagens sykkelløype, som er kort og flat og følger moderelvens slanke utbryter, Petit Rhône, helt ned til slusen Saint Gilles. Her laster vi om bord både sykler og svette syklister før båten slippes sakte inn i den smale kanalen som selveste solkongen Ludvig 14. i sin tid fikk konstruert, og som bukter seg hele veien videre ned til Sète og Middelhavet. Nyt det bedagelige livet om bord mens båten seiler videre gjennom Vest-Europas største elvedelta, naturparken Camargue, til den befestede middelalderbyen Aigues-Mortes som stiger opp nærmest som en luftspeiling i en ørken av rosa saltlaguner. Innenfor de tykke bymurene finner du trange brosteinsgater med små håndverksbutikker og hyggelige uteserveringer.

  25 km | Besøk 1t | Halvpensjon (frokost og matpakke til lunsj)

 • Dag 7: Gjennom naturparken Camargue til Middelhavets blå bølger

  På turens siste sykkeldag sykler vi på småveier og stier i Camargue langs smale kanaler, innsjøer og enorme saltvannslaguner som glitrer i solen, gjennom fuktig sumpland med et skvaldrende fugleliv, og små landsbyer hvor dagliglivet går sin skjeve gang. Kanskje får vi øye på de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, og for ikke å glemme – de rosa flamingoene? I løpet av ettermiddagen når vi fram til Middelhavet og den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda og svi av siste rest av feriebudsjettet i byens elegante butikker.

  55 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 8: Turslutt i Aigues-Mortes

  Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise. Au revoir!

  Frokost

Kart

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Standard

Du vil tilbringe 7 netter om bord på en elvebåt, et flytende hotell som følger turen og ønsker deg velkommen tilbake om bord på ettermiddagen i en ny havn. Alle lugarer har egne bad og klimaanlegg. På en båt med begrenset antall passasjerer blir du lett kjent med de andre deltakerne, som ofte er fra engelskspråklige land.

Måltider
Inkludert på denne turen er 7 frokoster, 6 matpakker og 7 middager (drikke ikke inkl.).  
Du blir godt tatt vare på av kokken og mannskapet om bord, som tryller frem de mest velsmakende middager og ellers ikke vet hva godt de kan gjøre for deg.
I tillegg har du fri tilgang til kaffe, te og varme drikker om bord.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Avganger og priser

Avganger:
Lørdag | 25. mars - 21. okt. 2023

Båt:
Komfort: standard | Caprice | L'Estello


Pris pr. person:
Sesong styres av ankomstdato.

Sesong 1
25. mars | 8. april
15 100 kr i twin-/dobbeltlugar
18 700 kr i enkeltlugar

Sesong 2
22. april | 1. juli | 15. juli | 29. juli | 12. aug.
20 050 kr i twin-/dobbeltlugar
23 650 kr i enkeltlugar

Sesong 3
6. mai | 20. mai | 3. juni | 17. juni | 21. okt.
20 650 kr i twin-/dobbeltlugar
24 250 kr i enkeltlugar

Sesong 4
26. aug. | 9. sept. | 23. sept. | 7. okt.
21 400  kr i twin-/dobbeltlugar
25 000 kr i enkeltlugar

Inkludert:
7 overnattinger, 7 frokoster, 6 matpakker, 6 middager (drikke ikke inkludert), sykkelleie, engelsktalende reiseleder, informasjonsmateriale, assistanse, 1 omvisning.


Å betale på stedet:
Tips: Det er vanlig å gi tips til mannskapet om bord etter endt tur. Anbefalt beløp er ca. 50 € pr. reisende.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel 1 600 kr
Ekstranetter i Avignon og Aigues Mortes, på forespørsel

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 240 km
 • Total høydeforskjell: 620 m
 • Terreng: 95% asfaltert, 5% grus eller annet underlag


Du kan velge å sykle på egen hånd med kart og veibeskrivelse eller å bli med reiseleder og sykle i gruppen.
Dette er en sykkeltur som også er egnet for mindre erfarne syklister, med etapper på stort sett flate småveier langs elver og kanaler, og med lite trafikk. Nord for Arles er det noe mer kupert. Den eneste virkelig krevende strekningen er opp til fjellandsbyen Les-Baux-de-Provence, men her blir du også belønnet med en usedvanlig flott utsikt. I Camargue sykler du i helt flatt terreng. 

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Avignon.
Noen dager før avreise vil du få beskjed om tidspunkt for ombordstigning.
Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. Nice (NCE) har mange direkteavganger fra Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

Fra Marseille flyplass:
Skyttelbuss fra flyplassen til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 5 min.
Tog videre til Avignon Centre, min. 50 min.

Fra Lyon flyplass:
Alt. 1: TGV hurtigtog direkte eller med ett bytte til Avignon Centre, min. 1 t 20 min. 
Alt. 2: Rhônexpress flytog til Lyon Part-Dieu stasjon, 30 min. Tog videre herfra direkte eller med ett stopp, til Avignon Centre, min. 1 t 30 min.
Nice (NCE) har mange direkteavganger fra Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 


Hjemreise
Aigues-Mortes er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra. 
Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. Nice (NCE) har mange direkteavganger til Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

Til Marseille flyplass:
Taxi til Lunel stasjon, ca. 25 min. Tog videre herfra til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», min. 1 t 25 min. Skyttelbuss herfra til flyplassen, 5 min.
NB: Det finnes noen svært få avganger med tog med bytter fra Aigues-Mortes til Marseille, ca. 3 t.

Til Lyon flyplass:
Alt. 1: Taxi til Lunel stasjon, ca. 25 min. Tog videre herfra med min. ett bytte til flyplassens jernbanestasjon Lyon Saint-Exupéry TGV, min. 1 t 30 min. 
Alt. 2:  Taxi til Lunel stasjon, ca. 25 min. Tog videre herfra med min. ett bytte til til Lyon Part-Dieu jernbanestasjon. Rhônexpress flytog videre til flyplassen, 30 min. 
NB: Det finnes noen svært få avganger med tog med bytter fra Aigues-Mortes til Lyon, ca. 4 t.

Nice (NCE) har mange direkteavganger til Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Provence & Camargue»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise», inkl. link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)
- dokumenter med kart og veibeskrivelser

Om bord:
- Velkomstmøte
- Hvis du velger å sykle på egen hånd, er turlederen fremdeles  til din disposisjon og vil holde en orientering om dagens etappe og svare på eventuelle spørsmål.

Reisekalender

UtgåendeReisemålFra pris
17/6Avignon – Aigues Mortes | L'Estello20 650,-Bestill på forespørsel
Kontakt oss