Mantova - Venezia båt og sykkel Italia

Sykkeltur og båtferie i  én tur

Sykkelveien snor seg langs elvene Mincio og Po, og mens du sykler om dagen, følger ditt flytende hotell Ave Maria deg på elven. Løypa går på lettsyklede småveier og sykkelveier, og ender opp i Venezias lagune.Turen starter i vakre Mantova, hvor du kan beundre Palazzo Ducale og renessansens arkitektur og byutvikling. Deretter sykler du gjennom det åpne landskapet langs elven Po og passerer flotte byer, som for eksempel Ferrara med byggverk fra middelalderen og gamle bymurer. Ferrara blir for øvrig kalt syklenes by. Du kommer også til Adria, med sin gamle, greske havn. Byen er kjent for handel med rav og den ga navn til Adriaterhavet. Etter hvert åpenbarer kysten seg og du ruller av gårde i vakker natur mellom daler og laguner. En overnatting i Chioggia, “lille Venezia”, er inkludert – byen som er mest kjent for sitt fiskemarked som du kan besøke i de myke morgentimene.

Avganger: Annenhver lørdag fra 31. mars til 13 oktober.

NB! Denne turen starter i Mantova og slutter i Venezia. Hvis du ikke finner din ønskede dato her, kan du klikke deg inn på det andre "Båt og sykkel"-alternativet i hovedmenyen for å finne riktig dato. Da vil turen starte i Venezia og slutte i Mantova.

NB!

• Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
• Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 14 100

 

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg øvre dekk (kun i dobbeltlugar): kr 1 300
Tillegg enkellugar nedre dekk: kr 2 650
Tillegg høysesong**: kr 1 950
Tillegg el-sykkel: kr 1 050
Rabatt avganger 31.mars - 21.april: - kr 2 050

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: Avganger fra 25.august til 13. oktober

Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost på Ave Maria
 • 7 selvsmurte lunsjpakker
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • infomateriell (veibeskrivelse på engelsk)
 • engelsktalende reiseleder på sykkel
 • busstransfer Ferrara-Zelo/Ferrara-Adria
 • guidet tur i Mantova og Venezia
 • besøk og smaksprøver på en ostefabrikk
 • besøk på karusellmuseum


NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for båt & sykkel Mantova-Venezia (for flyreisen gjelder våre generelle betingelser):
Ved avbestilling mer enn 90 dager før avreise betaler kunden 10 % av reisens pris.
89-60 dager før avreise: 40 % av reisens pris.
59-30 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
29-15 dager før avreise: 85 % av reisens pris.
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise beholder Merlot Reiser hele reisens pris.

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Mantova
Ankomstdag. Båten ligger fortøyd en kort taxitur fra jernbanestasjonen. Du kan gå ombord fra kl. 16.30. Kl. 18.30 er det møte med turleder og middag.

Dag 2 Rundtur Mantova (25 km)
Dette er første sykkeldag. Dagen starter med en sykkeltur til områdene utenfor Mantova, hvor det finnes mange flotte bygninger knyttet til Mantovas rike kunst- og kulturhistorie. Turen tilbake til Mantova kan du nyte ombord på en lokal lekter, og kikke på det rike fuglelivet og vannfloraen. Deretter blir det byvandring med en lokal guide i Mantova, og du har resten av dagen til å utforske byen. Ta en forfriskning på en av de flere "piazzaene" (plassene) og besøk de flotte palassene Palazzo Ducale og Palazzo del Te. Mantova er en vakker by i Nord-Italia, hvor mange kunstnere har satt sine spor takket være pengestøtten fra den mektige Gonzaga-familien.       

Dag 3 Mantova – Governolo – Zelo (50 km)
Dagen starter med båttur til Governolo, hvor elven Mincio renner ut i Italias lengste elv, Po. Herfra begynner du å sykle langs elven Po, opp til landsbyen Ostiglia. På ettermiddagen besøker du et museum i Bergantino, med sjarmerende gammelt tivoliutstyr. Området er også kjent for osten Grana Padano - parmesanens erkerival, og det blir besøk på en ostefabrikk for smaksprøver. Etter videre sykling langs "Canal Bianco" finner du båten i den lille landsbyen Zelo.
                      
Dag 4 Zelo – Ferrara – Adria (50 km + 60 km i buss)
Etter frokost sykler du gjennom landsbyga mot Ferrara, enda en flott by i det gamle Italia, og du får besøke det historiske sentrum som fremdeles er omgitt av gamle bymurer. En times busstur tar deg videre til Adria, en gammel gresk havn, kjent for sin handel med rav fra Baltikum.

Dag 5 Adria – Po-deltaet naturreservat – Chioggia/Pellestrina (40 km)
Båten tar deg til Porto Viro, hvor syklingen i Po-deltaet starter, et urørt paradis blant myrer og laguner. Kolonier av flamingoer holder til her. Overnattingen skjer i livlige og fargerike Chioggia, kjent som “Lille Venezia”. Når det er lavvann starter syklingen fra Adria, da blir turen på 55 km.

Dag 6 Chioggia/Pellestrina – Venezia (30 km)
Dette er siste sykkeldag. Et besøk på fiskemarkedet i Chioggia ved daggry bør du få med deg. Dagens sykling tar deg over øyene Pellestrina og Lido i Venezias lagune. Her vil småveier, sykkelveier og korte fergeturer til slutt bringe deg til Lido, kjent for Venezias internasjonale filmfestivalen. Herfra tar båten vår den korte turen over til Venezia. Etter middag kan du nyte kvelden i Venezia, da er byen på sitt mest romantiske, og uten de store turisthordene.

Dag 7 Venezia
En lokalguide tar deg med på bysightseeing til fots og deretter har du hele dagen til å utforske denne fascinerende byen.

Dag 8 Venezia - Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det hjemreise, hvis du ikke har ekstranetter i Venezia/Mestre. Vaporetto (båt) eller buss til flyplassen.

Reisen til og fra

Oppmøte på båten i Mantova.
 

Fly
Venezia Marco Polo flyplass (VCE) Nettside
Milano Malpensa flyplass (MXP) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Venenzia Marco Polo (kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige billetter på egen hånd
Finn.no
Skyscanner

Tog/Buss
Venezia Marco Polo - Mantova   ca. 3 t
Malpensa Aeroporto - Milano Centrale ca. 1 t
Milano CentraleVenezia Mestre ca. 2,5 t
Milano Centrale - Mantova   ca. 2 -2,5 t
 

Togtider og priser
Trenitali.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til båten på ankomstdagen. Du kan gå ombord i båten fra kl. 16.30. Middag og møte med turleder er kl 19.00. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Overnatting/måltider

Båt
Ave Maria
 
Helpensjon
Du får 7 middager inkluderte i prisen. I tillegg kan du selvsmøre lunsjpakker ved frokost.
 
Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
 
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
 
Mantova 3*
Enkeltrom kr 820
Dobbeltrom kr 520

Mantova 4*
Enkeltrom kr 1 340
Dobbeltrom kr 920

Venezia
Enkeltrom fra kr 1 580
Dobbeltrom fra kr 970
 
Mestre
Enkeltrom kr 920
Dobbeltrom kr 720


Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Båten Ave Maria - ta en virtuell tur

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sykkelveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Unisex og Herresykkel (kan avvike fra bildet)

El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Kart


Vis Båt og sykkel Italia i et større kart