Venezia - Mantova båt og sykkel i Italia

Sykkeltur og båtferie i ett

Sykkelveien snor seg langs elvene Mincio og Po, mens du sykler om dagen, følger ditt flytende hotell deg på elven. Løypa går i et ennå urørt italiensk landskap og ender opp i Mantova. Turen starter i Venezia, og du har en hel dag til å oppdage det vakre, historiske sentrum. Du ruller avgårde i vakker natur mellom daler og laguner. En overnatting i Chioggia, "lille Venezia", er inkludert - byen som er mest kjent for sitt fiskemarked. Deretter sykler du i det åpne landskapet langs elven Po og passerer flotte byer, som for eksempel Adria med sin antikke, greske havn. Byen er kjent for handel med rav, og den ga navn til Adriaterhavet. Du kommer også til Ferrara med byggverk far middelalderen og gamle bymurer. Til slutt får du stifte bekjentskap med vakre Mantova, hvor du kan beundre Palazzo Ducale og renessansens arkitektur og byutvikling.

Avganger: Annenhver lørdag fra 7. april til 20. oktober

NB! Denne turen starter i Venezia og slutter i Mantova. Hvis du ikke finner din ønskede dato her, kan du klikke deg inn på det andre Båt og sykkel-alternativet i hovedmenyen for å finne riktig dato. Da vil turen starte i Mantova og slutte i Venezia.

NB!

• Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
• Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 14 100

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg øvre dekk (kun i dobbeltlugar): kr 1 300
Tillegg enkellugar nedre dekk: kr 2 650
Tillegg høysesong**: kr 1 950
Tillegg el-sykkel: kr 1 050
Rabatt avganger 31.mars til 21.april: - kr 2 050

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: Avganger fra 25.august til 13. oktober

Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost på Ave Maria
 • 7 selvsmurte lunsjpakker
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Infomateriell (veibeskrivelse på engelsk)
 • engelsktalende reiseleder på sykkel
 • busstransfer Ferrara-Zelo/Ferrara-Adria
 • guidet tur i Mantova og Venezia
 • besøk og smaksprøver på en ostefabrikk
 • besøk på karusellmuseum


NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for båt & sykkel Mantova-Venezia (for flyreisen gjelder våre generelle betingelser):
Ved avbestilling mer enn 90 dager før avreise betaler kunden 10 % av reisens pris.
89-60 dager før avreise: 40 % av reisens pris.
59-30 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
29-15 dager før avreise: 85 % av reisens pris.
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise beholder Merlot Reiser hele reisens pris.

Reisen til og fra

Oppmøte på båten i Venezia.
 

Fly
Venezia Marco Polo flyplass (VCE) Nettside
Milano Malpensa flyplass (MXP) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Venezia Marco Polo (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd
Finn.no
Skyscanner

Tog/Buss
Venezia Marco Polo - Mantova   ca. 3 t
Malpensa Aeroporto - Milano Centrale ca. 1 t
Milano CentraleVenezia Mestre ca. 2,5 t
Milano Centrale - Mantova   ca. 2 - 2,5 t
 

Togtider og priser
Trenitalia.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til båten på ankomstdagen. Du kan gå ombord i båten fra kl. 16.30. Middag og møte med turleder er kl 19.00. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Overnatting/måltider

Båt
Ave Maria
 
Helpensjon
Du får 7 middager inkluderte i prisen. I tillegg kan du selvsmøre lunsjpakker ved frokost.
 
Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
 
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
 
Mantova 3*
Enkeltrom kr 820
Dobbeltrom kr 520

Mantova 4*
Enkeltrom kr 1 340
Dobbeltrom kr 920

Venezia
Enkeltrom fra kr 1 580
Dobbeltrom fra kr 970
 
Mestre
Enkeltrom kr 920
Dobbeltrom kr 720

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Båten Ave Maria - ta en virtuell tur

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Venezia
Ankomst dag.Du kan gå ombord i båten fra kl. 16.30. Infomøte med turleder og middag kl 18.30

Dag 2 Venezia 
Etter å ha våknet opp til en flott utsikt over lagunen og frokost, blir det omvisnig i byen med en offisiell byguide. Deretter har du hele dagen for deg selv til å oppdage det vakre historiske sentrum av hovedstaden i “Repubblica Serenissima” eller øyene rundt.

Dag 3 Venezia – Pellestrina/Chioggia (30 km)
Dette er første sykkeldag. En kort båttur til øya Lido og syklingen starter. Nesten bilfri sykling langs øyene som utgjør grensen mellom lagunen og sjøen. Lido har fasjonable bygninger og en berømt årlig filmfestival. Deretter ferge over til Pellestrina, som har mer fredelig sjarm og naturreservatet Ca’ Roman. Her møtes du av båten, som tar deg det siste stykket til de livlige og fargerike fiskerhavnen i Chioggia. Byen har kanaler som Venezia, men her er det hverdagslivet som rår og turismen er ikke like dominerende.

Dag 4 Pellestrina/Chioggia – Po-deltaet naturreservat - Adria (40 km)
Et morgenbesøk på fiskemarkedet i Chioggia anbefales. Så forlater du det såkalte “Lille Venezia” og drar sydover langs vannveien Po-Brondolo og gjennom munningen av elven Adige. Videre går turen gjennom det vakre naturreservatet i Po-deltaet med flamingoer og hundrevis av andre fuglearter. Dagens mål er Adria, en gammel gresk havn, kjent for handel med rav fra Baltikum.

Dag 5 Adria – Ferrara – Zelo (35 km + 35 km i buss)
Etter en kort båttur starter du å sykle i naturskjønne omgivelser mot Ferrara, fremdeles omgitt av de flotte, gamle bymurene. Om ettermiddagen tar en busstur deg til landsbyen Zelo, en søvnig, liten landsby hvor båten venter med lugarer og middag. 

Dag 6 Zelo – Mantova (50 km)
En liten båttur tar deg til Torretta på Fissero/Bianco-kanalen. Herfra sykler du til Bergantino, en landsby som ligger i et område som tidligere hadde mange produsenter av karuseller og tivoliutstyr. I Bergantino har de laget et museum rundt dette temaet, og her skal vi på besøk. Området er også kjent for osten Grana Padano - parmesanens erkerival, og det blir besøk på en ostefabrikk for smaksprøver. Videre sykler vi langs Po-elven helt til Ostiglia, en liten landsby med ruinene av en middelalderborg. Etter et par kilometer ankommer du endelig Mantova, en av de vakreste renessansebyene i Nord-Italia.


Dag 7 Rundtur Mantova (25 km)
Dette er siste sykkeldag. Dagen starter med en sykkeltur til områdene utenfor Mantova, hvor det finnes mange flotte bygninger knyttet til Mantovas rike kunst- og kulturhistorie. Turen tilbake til Mantova kan du nyte ombord på en lokal lekter, og kikke på det rike fuglelivet og vannfloraen. Deretter blir det byvandring med en lokal guide i Mantova, og du har resten av dagen til å utforske byen. Ta en forfriskning på en av de flere "piazzaene" (plassene) og besøk de flotte palassene Palazzo Ducale og Palazzo del Te.

Dag 8 Mantova - Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det hjemreise, hvis du ikke har ekstranetter i Mantova eller Venezia.

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sykkelveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Unisex og Herresykkel (kan avvike fra bildet)

El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Kart


Vis Båt og sykkel Italia i et større kart