Skip to main content

Venezia - Mantova båt og sykkel i Italia

Sykkeltur og båtferie i ett

Sykkelveien snor seg langs elvene Mincio og Po, mens du sykler om dagen, følger ditt flytende hotell deg på elven. Løypa går i et ennå urørt italiensk landskap og ender opp i Mantova. Turen starter i Venezia, og du har en hel dag til å oppdage det vakre, historiske sentrum. Du ruller av gårde i vakker natur, besøker den livlige byen Chioggia, "lille Venezia", og overnatter ved øya Pellestrina i Venezias lagune. Deretter sykler du i det åpne landskapet langs elven Po og passerer flotte byer, som for eksempel Adria med sin antikke, greske havn. Byen er kjent for handel med rav, og den ga navn til Adriaterhavet. Du kommer også til Ferrara med byggverk far middelalderen og gamle bymurer. Til slutt får du stifte bekjentskap med vakre Mantova, hvor du kan beundre Palazzo Ducale og renessansens arkitektur og byutvikling.

Avganger: annenhver lørdag fra 4. april til 17. oktober 2020 

NB! Denne turen starter i Venezia og slutter i Mantova. Hvis du ikke finner din ønskede dato her, kan du klikke deg inn på det andre Båt og sykkel-alternativet i hovedmenyen for å finne riktig dato. Da vil turen starte i Mantova og slutte i Venezia.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

2020: Pris uten fly: kr 16 500 

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg øvre dekk (kun i dobbeltlugar): kr 1 800
Tillegg enkellugar nedre dekk: kr 3 100
Tillegg høysesong**: kr 2 500
Tillegg el-sykkel: kr 1 100
Rabatt avganger 28.03., 04.04. og 24.10.: - kr 4 600

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: Avganger fra 29.08. til 17.10.

Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost på Ave Maria
 • 7 selvsmurte lunsjpakker
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • infomateriell (veibeskrivelse på engelsk)
 • engelsktalende reiseleder på sykkel
 • busstransfer Ferrara-Zelo
 • guidet tur i Mantova og Venezia
 • besøk og smaksprøver på en ostefabrikk
 • besøk på karusellmuseum


NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for båt & sykkel Mantova-Venezia (for flyreisen gjelder våre generelle betingelser):
Ved avbestilling mer enn 90 dager før avreise betaler kunden 10 % av reisens pris.
89-60 dager før avreise: 40 % av reisens pris.
59-30 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
29-15 dager før avreise: 85 % av reisens pris.
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise beholder Merlot Reiser hele reisens pris.

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Venezia
Ankomst dag. Du kan gå ombord i båten fra kl. 16.30. Infomøte med turleder og middag kl. 18.30. Etter middag kan du nyte kvelden i Venezia, da er byen på sitt mest romantiske, og uten de store turisthordene.

Dag 2 Venezia 
Etter å ha våknet opp til en flott utsikt over lagunen og frokost, blir det omvisning i byen med en offisiell byguide. Deretter har du hele dagen for deg selv til å oppdage det vakre historiske sentrum av hovedstaden i “Repubblica Serenissima” eller øyene rundt.

Dag 3 Venezia – Pellestrina     (30 km)
Dette er første sykkeldag. En kort båttur til øya Lido og syklingen starter. Nesten bilfri sykling langs øyene som utgjør grensen mellom lagunen og sjøen. Lido har fasjonable bygninger og en berømt årlig filmfestival. Deretter ferge over til Pellestrina, hvor rolige småveier og sykkelveier ta deg gjennom et pittoreskt landskap med fargerike hus, båter og fiskegarn.

Dag 4 Pellestrina - Chioggia – Po-deltaet naturreservat - Adria     (40 km)
Båten tar deg over til den livlige og fargerike fiskerhavnen i Chioggia. Byen har kanaler som Venezia, men her er det hverdagslivet som rår og turismen er ikke like dominerende. Her tar vi en spasertur, og kanskje tar du turen opp i klokketårnet - verdens eldste - for en spektakulær utsikt. Vi forlater "Lille Venezia",  og om været tillater det, blir det et stopp på en fin sandstrand og et dypp i Adriaterhavet. Turen fortsetter sydover langs vannveien Po-Brondolo og gjennom munningen av elven Adige. Videre går turen gjennom det vakre naturreservatet i Po-deltaet med flamingoer og hundrevis av andre fuglearter. Dagens mål er Adria, en gammel gresk havn, kjent for handel med rav fra Baltikum. Her møter vi igjen vårt flytende hotell, og etter middag er det mulighet for en rusletur i byen, og kanskje du unner deg en velfortjent grappa eller gelato.

Dag 5 Adria – Ferrara – Zelo     (35 km + 35 km i buss)
Etter en kort båttur starter du å sykle i naturskjønne omgivelser mot Ferrara, fremdeles omgitt av de flotte, gamle bymurene. Byens universitet regnes som et av Italias beste, og Ferrara blir også kalt sykkelhovedstaden. Om ettermiddagen tar en busstur deg til landsbyen Zelo, en søvnig, liten landsby hvor båten venter med lugarer og middag. 

Dag 6 Zelo – Mantova     (50 km)
En liten båttur tar deg til Torretta på Fissero/Bianco-kanalen. Området er kjent for osten Grana Padano - parmesanens erkerival, og det blir besøk på en ostefabrikk for smaksprøver og et glass Valpolicella. Sykkelturen fortsetter til Bergantino, en landsby som ligger i et område som tidligere hadde mange produsenter av karuseller og tivoliutstyr. I Bergantino har de laget et museum rundt dette temaet, og her skal vi på besøk. Videre går turen langs Po-elven helt til Ostiglia, en liten landsby med ruinene av en middelalderborg. Etter et par kilometer ankommer du endelig Mantova, en av de vakreste renessansebyene i Nord-Italia.


Dag 7 Rundtur Mantova     (35 km)
Dette er siste sykkeldag. Dagen starter med en sykkeltur langs elven Mincio og til områdene utenfor Mantova,  hvor det finnes mange flotte bygninger knyttet til Mantovas rike kunst- og kulturhistorie. Deretter blir det byvandring med en lokal guide i Mantova, og du har resten av dagen til å utforske byen på egen hånd. Ta en forfriskning på en av de mange "piazzaene" (plassene) og besøk de flotte palassene Palazzo Ducale og Palazzo del Te. Mantova er en vakker by i Nord-Italia, hvor mange kunstnere har satt sine spor takket være pengestøtten fra den mektige Gonzaga-familien.       

Dag 8 Mantova - Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det hjemreise, hvis du ikke har ekstranetter i Mantova eller Venezia.

Reisen til og fra

Oppmøte på båten i Venezia.

Fly
Venezia Marco Polo flyplass (VCE) Nettside
Milano Malpensa flyplass (MXP) Nettside
Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Venenzia Marco Polo (kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige billetter på egen hånd
Finn.no
Skyscanner

Tog/Buss
Venezia Marco Polo - Mantova   ca. 3 t
Malpensa Aeroporto - Milano Centrale ca. 1 t
Milano Centrale - Venezia Mestre ca. 2,5 t
Milano Centrale - Mantova ca. 2 -2,5 t

Togtider og priser
Trenitalia.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

OBS! Pass på at du rekker å komme frem til båten på ankomstdagen. Du kan gå ombord i båten fra kl. 16.30. Middag og møte med turleder er kl 19.00. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Overnatting/måltider

Båt
Ave Maria

Helpensjon
Du får 7 frokoster og 7 middager inkludert i prisen. I tillegg kan du selv smøre lunsjpakker ved frokost.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris pr. person pr. natt m/frokost:

Mantova 3*
Enkeltrom kr 820
Dobbeltrom kr 520

Mantova 4*
Enkeltrom kr 1 340
Dobbeltrom kr 920

Venezia
Enkeltrom fra kr 1 580
Dobbeltrom fra kr 970

Mestre
Enkeltrom kr 920
Dobbeltrom kr 720

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sykkelveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Unisex og Herresykkel (kan avvike fra bildet)


El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen (kan avvike fra bildet).

Båten Ave Maria - ta en virtuell tur

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo