Skip to main content

Båt & sykkel Bourgogne

Sykkeltur og elvebåtferie i vennlige Bourgogne

Det er ikke uten grunn at Bourgogne blir referert til som «Stedet hvor det er godt å leve», og når du har gjennomført denne Båt & sykkel-turen, håper vi du forstår hvorfor. Dette er hva du har i vente: Et eventyrlig sanseinntrykk av vakkert landskap, gamle middelalderbyer, rolig buktende elver og, naturligvis, noen av de beste vinene, ostene, honningen og cideren du noensinne har smakt. Bourgogne er kjent for et tilbakelent levesett, vennlighet og et mildt klima. Både de kulturelle opplevelsene, som f.eks. å besøke den gotiske katedralen i Sens eller kunst- og kulturbyene Auxerre og Joigny, og syklingen i seg selv, som veksler mellom lette strekninger langs elven Yonne og mer utfordrende bakker som leder opp til spektakulære utsyn, vil bidra til at du føler deg beriket, opplyst og oppladet.

2020: Avganger tirsdager fra 2. juni til 7. juli og fra 11. august til 15. september.

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 14 650

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 200 t/r
Tillegg enkellugar: kr 6 550
Tillegg el-sykkel: kr 1 150

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert: 

 • 7 netter i dobbellugar m/frokost
 • 6 lunsjpakker
 • 6 middager (drikke ikke inkl.)
 • 11-girs (Båt: Fleur) eller 21-girs (Båt: Zwaantje) unisex sykkel med håndbremser og sideveske
 • syklende engelsktalende turleder
 • korte byvandringer
 • besøk i museum og katedral
 • 1 vinsmaking
 • båtselskapets GPS-app
 • informasjonsmateriell.


Avganger 2020: Tirsdager fra 2. juni til 7. juli og fra 11. august til 15. september. 

Det er båten Fleur som blir brukt i juni og juli, mens på august- og septemberavgangene er det Zwaantje som seiler. De har omtrent samme standard,  se "Overnatting/måltider".
 

Dag for dag

Auxerre – Moret-sur-Loing

Dag 1   Norge - Auxerre
Ankomstdag. Denne storslåtte turen i Bourgogne starter med innsjekking kl. 14.00 på båten, som ligger til kai i Auxerre. Etter en varm velkomst fra kaptein, mannskap og turleder blir det tilpassing av sykler. Etter middag har du god tid til en spasertur for å betrakte elvebyen Auxerres majestetiske kirkespir, gater omkranset av tømmerhus fra 1500-tallet og katedralen Saint-Etienne, et gotisk mesterverk som ble påbegynt i 1215.

Dag 2   Auxerre rundtur   30 eller 42 km 
Dette er første sykkeldag. I dag kan du enten slappe av på båten og utforske mer av Auxerre, eller starte sykkeleventyret sammen med båtens turleder langs elven Yonne til «Cave de Bailly». Vingården Bailly er kjent for sin sprudlende Crémant de Bourgogne og en flott kalksteinskjeller. De nærliggende vingårdene i St. Bris og Irancy er også vel verdt et besøk, det samme er museet Chapelle de Bailly med maleriene til George Hosotte.

Dag 3   Auxerre – Joigny   26 eller 38 km
I dag vender vi nesa nordover og sykler gjennom Yonnedalen til Joigny. Hvis du velger den lengste sykkelruten, vil du få oppleve den sjarmerende landsbygda i Brienon-sur-Armenҫon, hvorfra du vil følge den vakre Bourgogne-kanalen til Migennes. Her krysser kanalen elven Yonne og du kan gå om bord i båten for en avslappende seiling til den lille, pittoreske byen Joigny. Byen har en lang vinhistorie så vel som mange historiske monumenter, gamle kirker og byhus med utskårne renessansefasader fra det 16. og 17. århundre.

Dag 4  Joigny – Villeneuve-sur-Yonne   21 eller 42 km
Hva er vel bedre enn å starte dagen med en sykkelrunde til lokale vingårder for å smake på noen av Bourgognes fineste viner? Du er tilbake i Joigny til lunsj og kan da velge å bli på båten og cruise videre til Villeneuve-sur-Yonne, eller å tilbringe ettermiddagen på sykkelsetet. Velger du å sykle, får du en ettermiddagstur til byen Saint-Julien-du-Sault, hvor du kan besøke kirken Saint-Pierre med fantastiske glassmalerier fra 1200-tallet. Båten ligger til kai i den skjønne, men mindre kjente, byen Villeneuve. Her kan ut gå ut i solnedgangen og utforske gater fra middelalderen og romantiske hager.

Dag 5   Villeneuve-sur-Yonne – Sens   28 eller 52 km
Dag fem har også to rutevalg – den korte løypa følger elven Yonne, mens den lange bringer deg opp i åsene til en velfortjent sider-smaking på museet «Musée de la Pomme et du Cidre». Neste stopp er Sens, en av Frankrikes eldste byer, hvor du kan besøke den gotiske katedralen Saint-Etienne. Middag er ikke inkludert i kveld, men du har god tid til å besøke markedsplassen, rusle rundt i gatene og gjøre deg kjent med byens mange restauranter. 

Dag 6   Sens – Pont-sur-Yonne   20 eller 42 km 
Velger du dagens lengste alternativ, vil den føre deg til en lokal honningprodusent hvor du kan smake på deilig villhonning. Velger du den korte varianten, får du mer tid til å utforske Sens før du sykler videre til Pont-sur-Yonne, som ligger sjarmerende til ved elvebredden. 

Dag 7   Pont-sur-Yonne – Montereau – Moret   33 eller 40 km
Dette er siste sykkeldag. I dag skal du sykle til Montereau-Fault-Yonne som ligger ved samløpet av elvene Yonne og Seinen. Vel verdt et besøk her er kirken Notre-Dame-et-Saint-Loup som er klassifisert som historisk monument. Dette er også stedet hvor du skal gå om bord på båten igjen, for å nyte et middagscruise mens båten seiler mot siste destinasjon – den sjarmerende, befestede middelalderbyen Moret-sur-Loing. I denne lille perlen fant den berømte maleren Sisley inspirasjon til mange av sine impresjonistiske mesterverk.

Dag 8   Moret-sur-Loing - Norge
Hjemreisedag. Etter en siste frokost på båten er det på tide å ta farvel med medreisende, turleder og mannskap. Utsjekking fra båten innen kl. 09.30. 

 

Moret-sur-Loing – Auxerre

Dag 1   Norge - Moret-sur-Loing
Ankomstdag. Turen starter med innsjekking på båten kl. 14.00. Båten ligger til kai i den sjarmerende, befestede middelalderbyen Moret-sur-Loing. Kaptein, mannskap og turleder vil ønske dere velkommen med etterfølgende tilpassing av sykler. Og etter en deilig middag om bord, kan du nyte en aftentur gjennom den lille perlen Moret-sur-Loing, hvor den berømte maleren Sisley fikk inspirasjon til mange av sine impresjonistiske mesterverk. 

Dag 2   Moret – Montereau – Pont-sur-Yonne   33 eller 40 km  
Dette er første sykkeldag. Dagen starer med frokost mens du makelig seiler til byen Montereau-Fault-Yonne, som ligger ved samløpet av elvene Yonne og Seinen. Vel verdt å besøke er kirken Notre-Dame-et-Saint-Loup som er klassifisert som historisk monument. Fra Montereau sykler du langs kanalene til elven Yonne fram til Pont-sur-Yonne, som er en sjarmerende, vennlig by hvor båten vil ligge over natten.

Dag 3   Pont-sur-Yonne – Sens   20 eller 42 km
I dag kan du enten følge elvedalen fram til Sens eller ta en lengre sykkeltur inn på landsbygda og besøke en lokal honningprodusent. Sens er en av Frankrikes eldste byer, hvor du f.eks. kan besøke den gotiske katedralene Saint-Etienne. Du får god tid til å besøke markedsplassen og rusle rundt i gatene. I nærheten av byen finnes den store, grønne parken «Parc du Moulin a Tan» som elvene Vanne og Lingue renner gjennom. Parken er en forløper til byens prosjekt om å lage et grønt belte rundt Sens, og inneholder blant annet en rosehage, en del dyr, et arboret og en lekeplass. 

Dag 4   Sens – Villeneuve-sur Yonne   28 eller 52 km
Også i dag får du to valgmuligheter: den korte løypa holder seg nærmere elven, mens den lange tar deg opp i åsene til en velfortjent sidersmaking på museet «Musée de la Pomme et du Cidre». Båten ligger til kai for natten i den skjønne, men mindre kjente, byen Villeneuve. Her kan du gå ut i solnedgangen og utforske gater fra middelalderen og romantiske hager.

Dag 5 Villeneuve-sur-Yonne – Joigny   21 eller 42 km
Dagen starter med en nydelig sykkeltur til byen Saint-Julien-du-Sault, hvor du kan besøke kirken Saint-Pierre med fantastiske glassmalerier fra 1200-tallet. Så fortsetter du i ettermiddagssolen til Joigny på en lettsyklet løype gjennom vingårder. Deretter (og dette et av høydepunktene for vinelskere) vil turlederen vise deg steder hvor du kan prøvesmake fine burgunderviner. Den lille, pittoreske byen Joigny har en lang vinhistorie så vel som mange historiske monumenter, gamle kirker og byhus med utskårne renessansefasader fra det 16. og 17. århundre.

Dag 6   Joigny – Auxerre   25 eller 38 km
Nok en avslappende start på dagen med frokost mens båten seiler videre til Migennes, som ligger der Bourgogne-kanalen krysser elven Yonne. Tidligere var byen et senter for skipsindustri. Vel oppe på sykkelen skal du følge den vakre Bourgogne-kanalen sørover til Auxerre, elvebyen som ligger der med sine majestetiske kirkespir, gater omkranset av tømmerhus fra 1500-tallet og katedralen Saint-Etienne, et gotisk mesterverk som ble påbegynt i 1215. Ta en rusletur i den gamle havnen eller besøk klokketårnet fra 1400-tallet. Middag er ikke inkludert i kveld, så du er fri til å utforske Auxerres restauranter på egen hånd.

Dag 7   Auxerre rundtur   30 eller 42 km
Dette er siste sykkeldag. Vil du ha en avslappende dag fri for sykling, kan du tilbringe dagen i vakre Auxerre. Hvis sykkelen kaller på deg, kan du utforske området rundt Auxerre sammen med turlederen. Du sykler langs elven Yonne og besøker «Cave de Bailly», en vingård som er kjent for sin sprudlende Crémant de Bourgogne og en flott kalksteinskjeller. De nærliggende vingårdene i St. Bris og Irancy er også vel verdt et besøk, det samme er museet Chapelle de Bailly med maleriene til George Hosotte. 

Dag 8   Auxerre - Norge
Hjemreisedag. Denne opplevelsesrike uken avsluttes med en avskjedsfrokost om bord. Utsjekking fram til kl. 09.30.

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
På båten i Auxerre eller Moret-sur-Loing kl. 14.00 for innsjekk. 

Fly:
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Paris (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen: 
Buss, RER/metro eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Paris Bercy - Auxerre Saint Gervais 
ca 1 t 45 min
Paris Gare de Lyon - Moret-sur-Loing ca. 45 min

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan vanligvis bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)
 

Overnatting/måltider

Måltider:

- Frokostbuffet
- 6 lunsjpakker
- 6 treretters middager
- Kaffe og te om bord


Båtene:

MS Zwaantje
MS Zwaantje (“Lille svane”) er 40 meter lang, kan ta imot 24 gjester, og seiler under hollandsk flagg og ledelse. Nedre dekk har 12 lugarer; 10 twin-lugarer med to enkle senger og to lugarer med dobbeltseng. Alle lugarene har eget bad med toalett, dusj og håndvask. De har individuell airconditioning og vinduer (som av sikkerhetsmessige grunner ikke kan åpnes). De to dobbeltlugarene har et noe større vindu som også kan åpnes. På hoveddekket finner du en koselig salong med airconditioning, store panoramavinduer, restaurant, bar, et loungeområde og gratis Wifi (begrenset databruk). Båten har et svært romslig soldekk (90 m2) med stoler og bord og en flott utsikt, perfekt for avslapning. Syklene oppbevares på et eget område på dekk. Zwaantje fikk nye eiere i september 2014; Martijn van Tatenhove og Marjorie Kersten, som har 15 års erfaring med passasjerbåter av denne typen. Kaptein Martijn vokste opp i hotell- og restaurantbransjen og han er også utdannet kokk. Marjorie er utdannet innen turisme og har erfaring fra PR-bransjen. Dette sympatiske og svært motiverte paret pusset delvis opp båten i 2014-2015 og har klart å skape en varm og koselig atmosfære om bord. 
 

MS Zwaantje  Twinlugar  Soldekk       Salong 

MS Fleur
Fleur seilte for første gang i 2002. Skipet er lite (37,8 m. langt og kan huse 20 passasjerer), men har vakre linjer og er smakfullt innredet. Det ble bygget for å kunne sluses gjennom de mindre kanalene i Frankrike, og har siden starten kun seilet i fransk farvann.
Fleur har 10 komfortable lugarer på nedre dekk, som alle er 9 m2 og har to separate senger. Hver lugar har bad med dusj, toalett og vask, samt sentralfyring og air conditioning. Lugarene inneholder også en liten safe og en hårføner. Av sikkerhetsmessige grunner kan ikke vinduene åpnes.  
På hoveddekket finner du en hyggelig salong med store vinduer, et romslig loungeområde, spisesal, en koselig bar, sentralfyring og air conditioning. Wi-fi er tilgjengelig. På dette dekket er det også et halvt overdekket soldekk, som er et ideelt sted å oppholde seg når du vil ta en liten kaffe eller aperitiff mens du beundrer den vakre og skiftende utsikten.  I 2018 tok Steffie Kranz og Evert Jan Muurling over eierskapet av båten, etter å ha jobbet i bransjen i mer enn 15 år. Parets lange erfaring og engasjement gjenspeiles i alle detaljer, og gjør at vi kan love deg en behagelig ferie!

 

 MS Fleur    Twin-lugar    Bad     Restaurant     Salong

Sykkelen

 • 11- (Fleur) eller 21-girs (Zwaantje) unisex sykkel med håndbremser
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm
   

Unisex sykkel (kan avvike fra bildet)

 

El-sykkel:
Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 150).

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3. Noen bakker og/eller litt lengre etapper. Man bør være vant til å bevege seg. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk
   

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl passord til GPS-app

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo