Skip to main content

Båt & sykkel Donau

Kanalbåtferie på Donau

Bo på den lukseriøse cruiselineren MS Primadonna og sykle langs Europas nest lengste elv; Donau. Turen starter og ender i Passau i Tyskland og du besøker 4 land og 3 hovedsteder på veien. Du får scenebytte hver dag, men «hotellet» har du med deg! På denne turen nyter du vakre landlige landskap, samtidig som du opplever populære storbyer som Wien, Bratislava og Budapest. Du får både sykle på egen hånd og være med på guidede bussturer og byvandring.

MS Primadonna er det nest største cruiseskipet på Donau, og her vi du hver kveld vil kunne slappe av og nyte en 4 – retters middag tilberedt om bord av skipets kokker, og etter middag kan du benytte deg av båtens andre faciliteter, som bar og spa. Ønsker du å stå over syklingen en dag kan du kose deg på soldekket som også har jacuzzi. Om bord blir det hver dag servert en 3-retters lunsj.
 

Avganger 2020:
08.05, 15.05, 03.07, 10.07, 31.07, 07.08, 14.08, 21.08, 28.08, 04.09, 11.09 og 25.09
Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Priser pr. person uten fly:

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 200 t/r

Økonomi kr 9 750
Enkellugar på forespørsel

Hoveddekk kr 11 500
Tillegg enkellugar kr 5 100

Øvre dekk kr 15 600                                            
Tillegg enkellugar kr 14 800

Promenadedekk kr 16 600
Tillegg enkellugar kr 16 600

Trippellugarer på forespørsel

Tillegg el-sykkel kr 900

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost
 • 7 tre-retters lunsj om bord eller mulighet til å smøre lunsjpakke
 • 7 fire-retters middag (drikke ikke inkl.)
 • 7-girs unisex sykkel eller 21-girs sykkel
 • Sideveske på sykkelen
 • Busstransfer fra sentrum av Passau til båten dag 1 (Gjeder 2021) 
 • Guidede turer med buss: Wien og Budapest
 • Guided byvandring: Bratislava
 • 20 min massasje eller hydrojet massasje
 • Informasjonsmateriell (1 sett per lugar)


NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for båt & sykkel 
For flyreisen gjelder våre generelle betingelser
Ved avbestilling mer enn 84 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr. 500.
83-42 dager før avreise: 30 % av reisens pris.
41-28 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
27-1 dag(er) før avreise: 90 % av reisens pris.
Avbestilling på ankomstdagen: 100 % av reisens pris.

Dag for dag

Dag 1 Norge - Passau
Ombordstigning og innsjekking på MS Primadonna fra kl. 16.00. I kveld er det kapteinens velkomstmiddag. Kl. 19 kaster vi loss og båten glir nedover Donau med landskapet som kulisse.

Dag 2  Schlögen - Linz (56 km)
Første sykkeldag. Du våkner opp til frokost ved Schlögen, et landskap hvor Donau gjør en krapp sving og kuene beiter i åkeren. Donaus tidligere slepesti for hester ble i gamle dager brukt til å slepe elveprammer. Nå har den blitt en populær sykkelvei. Sykler deles ut og kort tid etterpå ruller du langs elva med vind i håret. Begynnelsen av dagens etappe er svært fredelig, men det finnes likevel godt med serveringssteder underveis. Du passerer landsbyen Aschach, og ved neste landsby, Ottenheim, tar du en ferge over Donau drevet av strømføringen i vannet. På ettermiddagen ankommer du Østerrikes tredje største by, Linz. Her blir det gjensyn med MS Primadonna og dine venner som eventuelt valgte å stå over dagens sykkeletappe. Kl. 20.30 kaster båten loss, mens du nyter en 4-retters middag på Donau.

Dag 3  Tulln - Wien  (30/50 km)
Du våkner opp i Tulln, «blomstenes by» og i dag er målet Wien. Sykkelveien inn til Wien går gjennom skogen og byen Kosterneuburg, med et stort kloster. Beskrivelsen får du fra båten og 95% av dagens sykling går på sykkelveier. Beskrivelsen fører deg til MS Primadonnas anløpssted i Wien. Resten av dagen kan du bruke på utforsking av Østerrikes hovedstad, til fots eller på sykkel. Etter kveldens middag om bord, blir det en guidet busstur «Wien By Night». Kl. 23 kaster vi loss, og mens du sover glir båten videre nedover Donau.

Dag 4  Komárom – Esztergom (56 km)
Vi har ankommet Slovakia og dagens sykkeltur går på en sykkelvei med vakker utsikt mot enger, gårder og Donau. På ettermiddagen møter du igjen MS Primadonna i Sturovo på slovakisk side av Donau eller Esztergom på den ungarske siden. Middag på kvelden med utsikt mot Ungarns største katedral. Båten går videre på kvelden og ankommer Budapest kl. 23.

Dag 5  Budapest + rundtur på sykkel (22 km)
Etter frokost blir det sightseeing-tur (3 t) med buss i Budapest. Deretter litt utforskning på egen hånd. På ettermiddagen har du mulighet til å sykle på 100% bilfrie gang og sykkelstier i Budapest, og videre ut for en runde på øya Margitsziget. Margitsziget er stort sett dekket av landskapsparker, og et populært rekreasjonsområde. Det er i dag båten snur og begynner på turen oppover Donau igjen.

Dag 6  Bratislava – Devin – Bratislava (33/48 km)
Etter frokost ankomst til Slovakias hovedstad Bratislava, og her blir det sightseeing til fots i det historiske bysentrum. Deretter sykler vi i vei mot slottet Devin, som ligger tett inntil Donau. Vi forlater Slovakia på en liten sykkelbro over elven og neste stopp er Keiserinne Maria Thereses slott Hof. Turen avsluttes med sykling tilbake til Bratislava eller en ekstra rundtur via Hainburg. I kveld går MS Primadonna videre kl. 18 og Wien passeres under middagen.

Dag 7  Krems – Pöchlarn (48 km)
Siste sykkeldag. Du er tilbake i Østerrike og ved frokosttider ankommer du Krems i Wachau. Denne regionen står på Unescos verdensarvliste og er kjent for sine småbyer, klostre og vingårder. Sykling via Dürnstein og Melk til Pöchlarn. Du er i mål og her forlater du din sykkel for denne gangen.

Dag 8  Passau - Norge
Hjemreisedag. Ankomst Passau kl. 08. Etter frokost forlater du båten.


Det tas forbehold om at vær og høyvann/lavvann i Donau kan medføre endringer i programmet.

Reisen til og fra

Oppmøte:
I Passau på MS Primadonna.

Fly:
Wien (VIE) Nettside
München Franz Josef Strauß (MUC) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Wien ellen München (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til Passau: 
Buss/tog. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Buss/tog:
Wien Flughafen - Passau Hbf  ca. 3,5 t
München Flughafen - Passau Hbf   ca. 3 t

Tider og priser:
Bahn.com
Öbb.at

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Måltider:
- Frokostbuffet
- 7 tre-retters lunsj om bord på båten, eller mulighet til å smøre lunsjpakke
- 7 fire-retters middag

Alle måltider lages om bord, og kokkene har fokus på å benytte regionale og økologiske produkter. Buffetfrokost med et eget hjørne for økologisk mat. Lunsjen består av en lett treretters meny eller lunsjpakke for de som skal sykle. Det serveres 4-retters middag på kvelden, mens det på ettermiddagen tilbys kaffe/te og kake. Sent på kvelden kan man få en liten «Primadonnasnack».

Båten:
MS Primadonna er det nest største cruiseskipet som seiler på Donau, og det eneste som seiler under østerriksk flagg. Katamaranen ble bygget i Tyskland i 1998, og ble siden pusset opp i 2009. Her er det godt om plassen, skipet er 113,5 meter langt og 17,4 meter bredt. Bare hotellkorridoren er 60 meter lang, og det finnes mange soner hvor man kan hygge seg og være sosial, blant annet i restauranten «Primo Gusto» og baren «Primavera», som begge har panoramautsikt. I resepsjonsområdet er det glassgulv, så her har man «Prima Vista», førsteklasses utsikt, ned til Donaus fascinerende undervannsverden. Båten har også en egen teatersal, «Primo Teatro». Fronten mellom de to skrogene består av et 9 meter bredt vindu.

På dekk finner du boblebad, solstoler og hyggelige sittesoner. Spa-området byr på et stort innendørs boblebad, et Kneippbasseng (øker blodsirkulasjon, lindrende for hovne og trette sykkelben) og en badstue. Massasje kan forhåndsbestilles.

Det er klimaanlegg på hele skipet.

Lugarene
Skipet har 80 lugarer som alle er utvendige og med individuelt justerbart klimaanlegg, dusj og toalett, hårføner, TV, telefon, safe, minibar og romslige garderobeskap.

Lugarene på hoveddekk er ca. 11,5 m2 med ett koøye-vindu (som av sikkerhetsmessige grunner ikke kan åpnes).
På bakre del «Astern» finnes også noen mindre lugarer (9,5 m2) med køyesenger. Disse blir ofte brukt som enkellugarer.
De romslige lugarene på øvre dekk og på promenadedekket er ca. 16,5 m2 og har skrivebord og balkong med benkesete.

Sykkelen

 • 21- eller 7-girs sykkel 
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
 • Servicestasjoner underveis
   

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm

  Damesykkel, 7 gir

 

  Herresykkel, 7 gir

 

  El-sykkel

Infomateriell

Tilsendt på e-post før avreise:

 • Informasjonsskriv på norsk


Ved ankomst på båten:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • NRF Logo
 • RGF Logo