Skip to main content

Båt og sykkel i Provence og Camargue

Sykkeltur og båtferie!

Opplev en nydelig tur med båt og sykkel i urørt natur. Du sover ombord på båten, og på dagtid sykler du på fredelige landveier i Camargue; gjennom våtmarksområder med rosa flamingoer, og på landsens veier flankert av beitende okser og hester. Byene og landsbyene du passerer er en sjarmerende blanding av romertid, middelalder og nåtid, og det blir lærerike, guidede turer i Arles og Avignons historiske sentrum. Syklingen går som en lek gjennom det duftende, provencalske landskapet. Turen tar deg også til den best bevarte romanske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Kraftige sykkeltråkk bringer deg opp til den vakre, lille byen Les-Baux-de-Provence som ser ut som om den er hugget ut av fjellet.

Deltakerne på turen er en internasjonalt sammensatt gruppe. Du velger selv om du vil sykle sammen med resten av gruppen og den engelsktalende reiselederen, eller på egen hånd etter engelsk veibeskrivelse.

Avgang hver lørdag fra 6. april til 19. oktober.

De to båtene L'Estello og Caprice selger paralelt. De har samme standard.

De går fra Aigues Mortes på følgende datoer i 2019:
06.04, 20.04, 04.05, 18.05, 01.06, 15.06, 29.06, 13.07, 27.07, 10.08, 24.08, 07.09, 21.09, 05.10, 19.10
De går fra Avignon på følgende datoer i 2019:
13.04, 27.04, 11.05, 25.05, 08.06, 22.06, 06.07, 20.07, 03.08, 17.08, 31.08, 14.09, 28.09, 12.10, 26.10

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.  
 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 700

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkellugar: kr 3 250
Tillegg mellomsesong**: 2 600
Tillegg høysesong***: kr 3 650
Tillegg el-sykkel: kr 1 100

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
** Mellomsesong: Avganger fra 24. april til 13. juli og fra 19.oktober til 26. oktober.
***Høysesong: Avganger fra 31.august til 12. oktober

Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost på Caprice eller l'Estello
 • 7 selvsmurte lunsjpakker
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • kaffe, te og vann ombord på båten
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske (1 styreveske per rom)
 • Infomateriell (kart og veibeskrivelse på engelsk)
 • engelsktalende reiseleder på sykkel
 • guidet tur i Arles og Avignon (engelsk)


NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for båt & sykkel Provence Camargue (for flyreisen gjelder våre generelle betingelser):
Ved avbestilling mer enn 90 dager før avreise betaler kunden 10 % av reisens pris.
89-60 dager før avreise: 40 % av reisens pris.
59-30 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
29-15 dager før avreise: 85 % av reisens pris.
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise beholder Merlot Reiser hele reisens pris.

Dag for dag

Aigues Mortes - Avignon

Dag 1 Aigues Mortes
Ankomstdag. Ombordstigning i båten etter kl. 18.00 i Aigues Mortes, en middelalderby ved Middelhavet med en gammel militær- og handelshavn. Velkomstmiddag kl. 19.00.

Dag 2 Aigues Mortes rundtur 55 km
Dette er første sykkeldag. Du sykler på småveier og stier i Camargue langs kanaler og laguner og små landsbyer, med muligheter til å se de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, og for ikke å glemme – de rosa flamingoene. I løpet av ettermiddagen når du fram til den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda.

Dag 3 Aigue Mortes – Arles 25 km
Etter et par timers behagelig seiling opp til Saint Gilles, tas syklene fram og du setter kursen mot dagens mål, Arles, kjent for sin rike arv fra den greske og romerske antikken. La deg fascinere av byens gjemte skatter, gå deg vill i byens trange smug og du vil føle det som om du går inn i et av Van Goghs malerier. På ettermiddagen vil en profesjonell guide ønske deg velkommen og ta deg med til byens høydepunkter.

Dag 4 Arles – Vallabreguès 60 km
Denne etappen vil ta pusten fra deg, både på grunn av det vakre landskapet og fordi det er turens bratteste etappe. Etappen bringer deg opp til den vakre lille byen Les-Baux-de-Provence som ser ut som om den er hugget ut av fjellet. Like ved, inne i selve fjellet, i et enormt, gammelt steinbrudd kan du oppleve et spektakulært lys- og lydshow. Deretter blir det et lite stopp i den sjarmerende landsbyen St. Rémy de Provence. Underveis får du følge av kalkstensklipper og olivenlunder. Om kvelden ligger båten ved kai i Vallabreguès, en vakker provencalsk landsby ved Rhônens bredder.

Dag 5 Vallabreguès – Aramon 35 km
På landsens veier vil du nå Barbentane med sitt slott som ligger ved samløpet av elvene Rhône og Durance. Du sykler til det storslåtte klosteret Saint Michel de Frigulet og deretter til ned til midderalderlandsbyen Boulbon. På ettermiddagen seiler båten videre til Aramon for overnatting, med et vakkert utsyn over Mont Ventoux.

Dag 6 Aramon – Avignon 40 km
Dagens etappe tar deg til den best bevarte romanske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Når du kommer tilbake til Aramon på ettermiddagen, vil vi seile videre til den gamle pavebyen Avignon. Her vil båten bli liggende til kai ved Quai de la Ligne, ved siden av den berømte St. Bénezet-broen.

Dag 7 Avignon rundtur 30 km
Dette er siste sykkeldag. I dag skal vi krysse Rhônen via øya Île de la Barthelasse, og sykle i det typiske krattlandskapet, mellom vinmarker og frukthager. Før vi setter kursen tilbake, skal vi besøke Villeneuve Les Avignon, tidligere kjent for å være byen hvor kardinalene bodde. På ettermiddagen blir det en guidet omvisning i Avignons historiske sentrum.

Dag 9 Avignon
Avreisedag. Etter frokost er turen over og det er tid for hjemreise.

 

Avignon - Aigues Mortes

Dag 1
Ankomstdag. Ombordstigning i båten etter kl. 18.00 i Avignon. Båten ligger til kai ved Quai de la Ligne ved siden av den berømte broen Pont St. Bénezet. Velkomstmiddag kl. 19.00.

Dag 2 Rundtur Avignon 30 km
Dette er første sykkeldag. I dag skal vi krysse Rhônen via øya Île de la Barthelasse, og sykle i det typiske krattlandskapet, mellom vinmarker og frukthager. Før vi setter kursen tilbake, skal vi besøke Villeneuve Les Avignon, tidligere kjent for å være byen hvor kardinalene bodde. På ettermiddagen blir det en guidet omvisning i Avignons historiske sentrum.

Dag 3 Avignon – Aramon 40 km
Om morgenen seiler båten til byen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg til den best bevarte romanske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Båten ligger i Aramon til neste morgen, og du får en vakker utsikt mot fjellet Mont Ventoux.

Dag 4 Aramon – Vallabrègues 35 km
Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker provencalsk landsby ved Rhônens bredder. På landsens veier vil du nå Barbentane med sitt slott som ligger ved samløpet av elvene Rhône og Durance. Deretter sykler du til det storslåtte klosteret Saint Michel de Frigulet og deretter til ned til midderalderlandsbyen Boulbon. Overnattingen blir i Vallabrègues.

Dag 5 Vallabrègues – Arles 55 km
Denne etappen vil bringe deg til Saint Rémy de Provence, Nostradamus fødeby. Landsbyen er også kjent for å ha huset maleren Van Gogh på hospitalet der. På slutten av dagen forflytter du deg over Alpillene, hvor den vakre lille byen Les-Baux-de-Provence formelig vokser ut av fjellet. Under dagen får du følge av kalkstensklipper og olivenlunder.

Dag 6 Arles – Aigues Mortes 25 km
I dag er hele formiddagen satt av til at du kan utforske Arles, gallernes gamle hovedstad med imponerende romerske ruiner. Du vil også kunne bli med en profesjonell guide til byens juveler. Etter lunsj kommer du fram til slusen Saint Gilles, og herfra kan du nyte livet om bord mens båten seiler til Aigues Mortes for overnatting der.

Dag 7 Rundtur Aigues Mortes 55 km
Dette er siste sykkeldag. Du sykler på småveier og stier i Camargue langs kanaler og laguner og små landsbyer, med muligheter til å se de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, og for ikke å glemme – de rosa flamingoene. I løpet av ettermiddagen når du fram til den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda.

Dag 8 Aigues Mortes
Avreisedag. Etter frokost er turen over og det er tid for hjemreise.

Reisen til og fra

Aigues Mortes - Avignon

Oppmøte:
Båten i Aigues Mortes.

Fly:
Marseille Provence (MRS) Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) Nettside
Paris Orly (ORY) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg med rutefly til og fra Marseille (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.
Det går kun to tog daglig lørdag fra Vitrolles Airport Marseille til Aigues Mortes; kl. 11.34 og 13.42, så pass på at du har tidlig nok flyankomst til å rekke et av disse togene.
Det er også mulig å ta tog til Lunel, taxi videre til Aigues Mortes, 20-25 min, ca.50 € (dagtakst).
Sjekk togtabellen - det kan være flere avganger utover sommeren! Sncf.com
Om du ikke skulle rekke fram til velkomstmiddagen kl. 19.00, blir det lagt av mat til deg, men gi beskjed til Merlot eller direkte til båten på forhånd.

Fra flyplassen til togstasjonen: 
Buss, metro, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Marseille
Vitrolles - Aigues Mortes  ca 3 t.
Paris Gare de Lyon - Aigues Mortes  4 - 5,5 t

Tider og priser:
Sncf.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

 

Avignon - Aigues Mortes

Oppmøte:
Båten i Avignon.

Fly:
Marseille Provence (MRS) Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) Nettside
Paris Orly (ORY) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg med rutefly til og fra Marseille (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen: 
Buss, metro, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Marseille
Vitrolles - Avignon  1-2 t
Paris Gare de Lyon - Avignon  3-4 t

Tider og priser:
Sncf.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

NB! For returen fra Aigues Mortes til Vitrolles Airport Marseille:
Det går ikke mange tog fra Aigues Mortes til Vitrolles Airport Marseille. Sjekk derfor togtabellen nøye før du bestiller flybillett.
Det går noen flere tog fra Lunel til Vitrolles Airport Marseille. Da må du ta taxi fra Aigues Mortes til Lunel, 20-25 min, ca. 50 € (dagtakst).

 

Overnatting/måltider

Båt
Caprice eller L'Estello
Caprice fylles først opp, deretter L'Estello. Disse to båtene har samme standard.
Ved bekreftelse av reservasjon får du vite hvilken båt du har fått plass på.
OBS! Lugarene er ganske små, og standarden er enkel, man kan ikke regne med hotellstandard.
 
Helpensjon
Du får 7 middager inkluderte i prisen. I tillegg kan du selv smøre lunsjpakker ved frokost.
 
Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
 
Avignon
Camargue
Pris på forespøsel.

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én per lugar)
 • 1 sykkelveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkellås

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Unisex-sykkel

 

El-sykkel (kan avvike fra bildet)

 

El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 100). 

 

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1,5 på grunn av for det meste flatt terreng, men to av etappene er litt lange; 55 km. En dag er det ganske mye stigning; 4 km med 300 m stigning opp til Les Beaux de Provence. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk

Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste

Ved ankomst på båten:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok på engelsk

Kart

Bestilling

Side 1 av 2

AvreiseReisemålLedige plasserPris
6/4Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
13/4Båt og sykkel Avignon - Aigues MortesPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
27/4Båt og sykkel Avignon - Aigues MortesPå forespørsel14 300,-Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
4/5Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel14 300,-Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
22/6Båt og sykkel Avignon - Aigues MortesPå forespørsel14 300,-Bestill på forespørsel
29/6Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel14 300,-Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
6/7Båt og sykkel Avignon - Aigues MortesPå forespørsel14 300,-Bestill på forespørsel
13/7Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel14 300,-Bestill på forespørsel
20/7Båt og sykkel Avignon - Aigues MortesPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
27/7Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
3/8Båt og sykkel Avignon - Aigues MortesPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
10/8Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
17/8Båt og sykkel Avignon - Aigues MortesPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
24/8Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel11 700,-Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
7/9Båt og sykkel Aigues Mortes - AvignonPå forespørsel15 350,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo