Skip to main content

Båt og sykkel i Provence og Camargue

Sykkeltur og båtferie!

Opplev en nydelig tur med båt og sykkel i urørt natur. Du sover om bord på båten, og på dagtid sykler du på fredelige landveier i Camargue; gjennom våtmarksområder med rosa flamingoer, og på landsens veier flankert av beitende okser og hester. Byene og landsbyene du passerer er en sjarmerende blanding av romertid, middelalder og nåtid, og det blir lærerike, guidede turer i Arles og Avignons historiske sentrum. Syklingen går som en lek gjennom det duftende, provencalske landskapet. Turen tar deg også til den best bevarte romanske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Kraftige sykkeltråkk bringer deg opp til den vakre, lille byen Les-Baux-de-Provence som ser ut som om den er hugget ut av fjellet.

Deltakerne på turen er en internasjonalt sammensatt gruppe. Du velger selv om du vil sykle sammen med resten av gruppen og den engelsktalende reiselederen, eller på egen hånd etter engelsk veibeskrivelse.

Avgang hver lørdag fra 6. april til 26. oktober.

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.

De to båtene L'Estello og Caprice seiler parallelt. De har samme standard.

De går fra Aigues Mortes på følgende datoer i 2019:
06.04, 20.04, 04.05, 18.05, 01.06, 15.06, 29.06, 13.07, 27.07, 10.08, 24.08, 07.09, 21.09, 05.10, 19.10

De går fra Avignon på følgende datoer i 2019:
13.04, 27.04, 11.05, 25.05, 08.06, 22.06, 06.07, 20.07, 03.08, 17.08, 31.08, 14.09, 28.09, 12.10, 26.10

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 700

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkellugar: kr 3 500
Tillegg mellomsesong**: kr 3 800
Tillegg høysesong***: kr 4 800
Tillegg el-sykkel: kr 1 100
Tillegg diett (gluten/laktose): 650 (må forhåndsbestilles)

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
** Mellomsesong: Avganger fra 25. april til 11. juli og fra 17.oktober til 24. oktober.
***Høysesong: Avganger fra 29.august til 10. oktober

Avgang hver lørdag fra 4. april til 24. oktober i 2020.

De to båtene L'Estello og Caprice seiler parallelt. De har samme standard.

De går fra Aigues Mortes på følgende datoer i 2020:
04.04, 18.04, 02.05, 16.05, 30.05, 13.06, 27.06, 11.07, 25.07, 08.08, 22.08, 05.09, 19.09, 03.10, 17.10
De går fra Avignon på følgende datoer i 2020:
11.04, 25.04, 09.05, 23.05, 06.06, 20.06, 04.07, 18.07, 01.08, 15.08, 29.08, 12.09, 26.09, 10.10, 24.10

 

NB: Spesielle avbestillingsbetingelser for båt & sykkel (for flyreisen gjelder våre generelle betingelser).
Ved avbestilling mer enn 84 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr. 500.
83-42 dager før avreise: 30 % av reisens pris.
41-28 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
27-1 dag(er) før avreise: 90 % av reisens pris.
Avbestilling på ankomstdagen: 100 % av reisens pris.

 

Dag for dag

Aigues Mortes - Avignon

Dag 1 Aigues Mortes
Ankomstdag. Ombordstigning i båten fra kl. 18.00 i Aigues Mortes, en middelalderby ved Middelhavet med en gammel militær- og handelshavn. Velkomstmiddag og infomøte kl. 18.30.

Dag 2 Aigues Mortes rundtur 55 km
Dette er første sykkeldag. Du sykler på småveier og stier i Camargue langs kanaler og laguner og små landsbyer. Det vil være mulighet til å se de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, for ikke å glemme de rosa flamingoene. I løpet av ettermiddagen når du fram til den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda.

Dag 3 Aigue Mortes – Arles 25 km
Etter et par timers behagelig seiling opp til Saint Gilles tas syklene fram, og du setter kursen mot dagens mål, Arles, kjent for sin rike arv fra den greske og romerske antikken. La deg fascinere av byens gjemte skatter, gå deg vill i byens trange smug, og du vil føle det som om du går inn i et av Van Goghs malerier. På ettermiddagen vil en profesjonell guide ønske deg velkommen og ta deg med til byens høydepunkter.

Dag 4 Arles – Vallabrègues 55 km
Denne etappen vil ta pusten fra deg, både på grunn av det vakre landskapet og fordi det er turens bratteste etappe. Etappen bringer deg opp til den vakre lille byen Les-Baux-de-Provence, som ser ut som om den er hugget ut av fjellet. Like ved, inne i selve fjellet, i et enormt, gammelt steinbrudd kan du oppleve et spektakulært lys- og lydshow. Deretter blir det et lite stopp i den sjarmerende landsbyen St. Rémy de Provence. Underveis får du følge av kalkstensklipper og olivenlunder. Om kvelden ligger båten ved kai i Vallabrègues, en vakker provencalsk landsby ved Rhônens bredder.

Dag 5 Vallabrègues – Aramon 35 km
På landsens veier vil du nå Barbentane og dens slott, som ligger ved samløpet av elvene Rhône og Durance. Du sykler til det storslåtte klosteret Saint Michel de Frigulet og deretter ned til midderalderlandsbyen Boulbon. På ettermiddagen seiler båten videre til Aramon for overnatting, med et vakkert utsyn over Mont Ventoux.

Dag 6 Aramon – Avignon 40 km
Dagens etappe tar deg til den best bevarte romanske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Når du kommer tilbake til Aramon på ettermiddagen, vil vi seile videre til den gamle pavebyen Avignon. Her vil båten bli liggende til kai ved Quai de la Ligne, ved siden av den berømte St. Bénezet-broen.

Dag 7 Avignon rundtur 30 km
Dette er siste sykkeldag. I dag skal vi krysse Rhônen via øya Île de la Barthelasse, og sykle i det typiske krattlandskapet, mellom vinmarker og frukthager. Før vi setter kursen tilbake, skal vi besøke Villeneuve Les Avignon, tidligere kjent for å være byen hvor kardinalene bodde. På ettermiddagen kan du gjøre deg kjent i Avignons historiske sentrum på egen hånd.

Dag 9 Avignon
Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise.

 

Avignon - Aigues Mortes

Dag 1
Ankomstdag. Ombordstigning i båten etter kl. 18.00 i Avignon. Båten ligger til kai ved Quai de la Ligne ved siden av den berømte broen Pont St. Bénezet. Velkomstmiddag kl. 19.00.

Dag 2 Rundtur Avignon 30 km
Dette er første sykkeldag. I dag skal vi krysse Rhônen via øya Île de la Barthelasse, og sykle i det typiske krattlandskapet, mellom vinmarker og frukthager. Før vi setter kursen tilbake, skal vi besøke Villeneuve Les Avignon, tidligere kjent for å være byen hvor kardinalene bodde. På ettermiddagen kan du gjøre deg kjent i Avignons historiske sentrum på egen hånd.

Dag 3 Avignon – Aramon 40 km
Om morgenen seiler båten til byen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg til den best bevarte romanske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Båten ligger i Aramon til neste morgen, og du får en vakker utsikt mot fjellet Mont Ventoux.

Dag 4 Aramon – Vallabrègues 35 km
Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker provencalsk landsby ved Rhônens bredder. På landsens veier vil du nå Barbentane og dens slott, som ligger ved samløpet av elvene Rhône og Durance. Deretter sykler du til det storslåtte klosteret Saint Michel de Frigulet, og videre ned til midderalderlandsbyen Boulbon. Overnattingen blir i Vallabrègues.

Dag 5 Vallabrègues – Arles 55 km
Denne etappen vil bringe deg til Saint Rémy de Provence, Nostradamus fødeby. Landsbyen er også kjent for å ha huset maleren Van Gogh på stedets hospital. Mot slutten av dagen forflytter du deg over Alpillene, hvor den vakre lille byen Les-Baux-de-Provence formelig vokser ut av fjellet. Du passer kalkstensklipper og olivenlunder på dagens etappe.

Dag 6 Arles – Aigues Mortes 25 km
I dag har du hele formiddagen til å utforske Arles, gallernes gamle hovedstad med imponerende romerske ruiner. Du har også mulighet til å bli med en profesjonell guide, som vil vise deg byens høydepunkter. Etter lunsj kommer du fram til slusen Saint Gilles, og herfra kan du nyte livet om bord mens båten seiler til Aigues Mortes for overnatting der.

Dag 7 Rundtur Aigues Mortes 55 km
Dette er siste sykkeldag. Du sykler på småveier og stier i Camargue langs kanaler og laguner og små landsbyer. Det vil være mulighet til å se de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, for ikke å glemme de rosa flamingoene. I løpet av ettermiddagen når du fram til den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda.

Dag 8 Aigues Mortes
Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise.

Reisen til og fra

Aigues Mortes - Avignon

Oppmøte:
Båten i Aigues Mortes.

Fly:
Marseille Provence (MRS) Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) Nettside
Paris Orly (ORY) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg med rutefly til og fra Marseille (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Fra flyplassen til togstasjonen: 
Buss, metro, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.
Det går kun ett eller to tog daglig på lørdager (avgengig av datoen) fra Vitrolles Airport Marseille til Aigues-Mortes: kl. 11.34 og 13.42. Pass derfor på at du ankommer tidsnok med fly til å rekke et av disse togene. Sjekk togtabellen for din dato, antall avganger varierer, og det kan være flere avganger utover sommeren.
Det er også mulig å ta tog til Lunel og taxi videre til Aigues-Mortes, 20-25 min, ca. 50 € (dagtakst).
Om du ikke skulle rekke fram til velkomstmiddagen kl. 19.00, blir det lagt av mat til deg, men gi beskjed til Merlot, eller direkte til båten, på forhånd.

Tog:
Marseille
Vitrolles - Aigues Mortes  ca 3 t.
Paris Gare de Lyon - Aigues Mortes  4 - 5,5 t.

Tider og priser:
Sncf.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)


Avignon - Aigues Mortes

Oppmøte:
Båten i Avignon.

Fly:
Marseille Provence (MRS) Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) Nettside
Paris Orly (ORY) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg med rutefly til og fra Marseille (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen: 
Buss, metro, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Marseille
Vitrolles - Avignon  1-2 t
Paris Gare de Lyon - Avignon  3-4 t

Tider og priser:
Sncf.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

NB! For returen fra Aigues-Mortes til Vitrolles Airport Marseille:
Det går ikke mange tog fra Aigues-Mortes til Vitrolles Airport Marseille. Sjekk derfor togtabellen nøye før du bestiller flybillett. Sncf.com
Det går noen flere tog fra Lunel til Vitrolles Airport Marseille. Da må du ta taxi fra Aigues Mortes til Lunel, 20-25 min, ca. 50 € (dagtakst).

Overnatting/måltider

Båt
Caprice eller L'Estello.
Caprice fylles først opp, deretter L'Estello. Disse to båtene har samme standard.
Ved bekreftelse av reservasjon får du vite hvilken båt du har fått plass på.
OBS! Lugarene er ganske små, og standarden er enkel, man kan ikke regne med hotellstandard.
Alle lugarene har eget bad.

Helpensjon
Du får 7 middager inkludert i prisen. I tillegg kan du selv smøre lunsjpakke ved frokost.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Avignon & Camargue: Pris på forespøsel.

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én per lugar)
 • 1 sykkelveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkellås
   

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Unisex-sykkel

 

El-sykkel (kan avvike fra bildet)

 

El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 100). 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3.

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1,5 på grunn av for det meste flatt terreng, men to av etappene er litt lange; 55 km. En dag er det ganske mye stigning; ca. 4 km med 300 m stigning opp til Les Beaux de Provence. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk
   

Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
   

Ved ankomst på båten:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok på engelsk

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo