Skip to main content

Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til Arles / fra Arles til Lyon

Sykkel- og elvebåtferie i Rhônedalen mellom Arles og Lyon

Den frodige Rhônedalen utgjør et av de aller beste vindistriktene i Frankrike, og på vår nye sykkeltur med overnatting på den flotte elvebåten MS Provence får du sykle gjennom de grønne og bølgende vinmarkene til berømtheter som Châteauneuf-du-Pape og Côte Rôtie. Byene og landsbyene langs den livgivende elven Rhône er som en historiebok, med en sjarmerende blanding av romertid, middelalder og nåtid; kunstnernes Arles, pavenes gamle by Avignon, matmekkaet og metropolen Lyon. Her er det bare å trille avgårde, se, smake, lukte, smile - og virkelig få føle provencalernes joie de vivre!

Deltakerne på denne turen er en internasjonalt sammensatt gruppe. Det er lagt opp til at man sykler på egen hånd, men man kan mot et tillegg i pris, sykle i gruppe med guide.

2020: Avganger lørdager fra 21. mars til 24. oktober.

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.

Båten går fra Lyon på følgende datoer:
21.03, 04.04, 18.04, 02.05, 16.05, 30.05, 13.06, 27.06, 11.07, 25.07, 08.08, 22.08, 05.09, 19.09, 03.10 og 17.10.

Båten går fra Arles på følgende datoer: 
28.03, 11.04, 25.04, 09.05, 23.05, 06.06, 20.06, 04.07, 18.07, 01.08, 15.08, 29.08, 12.09, 26.09, 10.10 og 24.10.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: fra kr 16 900 (se tabell)

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

 

**

Sesong 1

Sesong 2

Sesong 3

Grunnpris (Soleil Suite)

16900

17400

17900

Lavender Suite

17400

17900

18400

Imperial Suite

21000

22000

23000

Single Suite

19000

19500

20000

Tillegg el-sykkel

1150

1150

1150

Tillegg spesiell diett (glutenfri, laktosefri el. vegetarisk)

650

650

650

Tillegg for sykling i gruppe med guide (6 sykkeldager) 1600 1600

1600

 

 

 

 

 

 

 

 


** Sesong 1: 21. og 28.03, 4. og 11.04, 3. - 24.10

     Sesong 2: 18. og 25.04, 04.07 - 22.08

     Sesong 3: 02.05 - 27.06 og 29.08 - 26.09

 

Inkludert: 

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost
 • 6 lunsjpakker
 • 6 middager (drikke inkl.)
 • Kaffe og te om bord
 • 24-girs unisex sykkel m/håndbremser og sideveske
 • Byvandring i Lyon og i Avignon
 • Infomateriell (kart og veibeksrivelser på engelsk)
 • 1 GPS-enhet (om du ikke sykler i gruppe)
 • Merlot Reisers GPS-app


NB: Spesielle avbestillingsbetingelser for båt & sykkel (for flyreisen gjelder våre generelle betingelser).
Ved avbestilling mer enn 84 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr. 500.
83-42 dager før avreise: 30 % av reisens pris.
41-28 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
27-1 dag(er) før avreise: 90 % av reisens pris.
Avbestilling på ankomstdagen: 100 % av reisens pris.

Dag for dag

Arles -Lyon

Dag 1    Norge – Arles
Ankomstdag. Det blir innsjekk på båten MS Provence først kl. 18, men du har mulighet for å plassere bagasjen din fra kl. 14 og utover. I mellomtiden bør du ta deg en rusletur i smågatene i Arles. Byen er som et utendørs museum, rik på tradisjoner som tyrefekting i den gamle romerske arenaen og en helt egenartet klesstil. Her er det mange kunstnere, blant annet van Gogh, som har latt seg inspirere av lys, farger og arkitektur. Kl. 19 inviterer kapteinen og hans mannskap på aperitiff, velkomstmiddag og informasjonsmøte om bord. 

Dag 2 Arles – Avignon     45 km
Dette er første sykkeldag. Sykkelturen starter, og etter snaue to mil langs vår følgesvenn, den mektige elven Rhônen, ankommer du Beaucaire med sine vakre slottsruiner, og hvor regionene Languedoc og Provence møtes. Etter lunsj vil du etter hvert se silhuetten av den UNESCO-vernede pavelige byen, Avignon. Det var her pavene holdt til på 1300-tallet, og det velholdte pavepalasset ruver fortsatt over den befestede universitetsbyen. Avignon har vidunderlige brosteinsgater, et blomstervell og massevis av butikker, en halvferdig bro og museer i mange kategorier. For en by!

Dag 3 Avignon – Saint-Etienne-des-Sorts – (Viviers)         40 km
Det var pave Klemens V som i det herrens år 1309 valgte å bosette seg i Avignon. Han valgte seg en landsby som sommerresidens og bygget et palass som var en pave verdig, og dermed ble Châteauneuf-du-Pape (pavens nye slott) til. Etter en nærmest flat start langs elven ut fra Avignon, sykler vi oppover gjennom vinmarker og duftende frukthager til det som nå er blitt den berømte vinlandsbyen Châteauneuf-du-Pape. Som belønning for strevet får du flott utsikt over vinmarkene! I den lille landsbyen Saint-Etienne-des-Sorts, plasserer vi syklene om bord på den ventende båten og nyter så ettermiddagen på soldekk frem til vår havn for kvelden, Viviers. 

Dag 4 Viviers – Le Pouzin     42 km
I yndige Viviers ser det nærmest ut som tiden har stått stille siden middelalderen. I dag anbefaler vi deg å ta en rusletur i de smale gatene før du igjen setter deg på sykkelsetet og triller av gårde i retning landsbyen Rochemaure og dens imponerende hengebro. Vi passerer så den romanske klosterkirken i Cruas, som er vel verdt et besøk, før vi ankommer dagens mål, sjarmerende Le Pouzin med knappe 3000 innbyggere. 

Dag 5 Le Pouzin – Valence – (Tournon-sur-Rhône)    35 km
Vi forlater departementet Drôme, og beveger oss inn i grønne og landlige Ardèche, kjent for sine små landsbyer og historiske severdigheter som vi får nærkontakt med fra vårt sykkelsete.  Vi ankommer byen Valence, med fargerike markeder og en labyrint av kvartaler proppfulle av historie. Båten fører oss så videre til Tournon-sur-Rhône, hvor vi ankrer opp for natten. 

Dag 6 (Tournon-sur-Rhône) – Andance – Vienne  -  (Lyon)      42 km
I dag kan du virkelig få se, lukte og smake på mye forskjellig! Først, mens du nyter frokosten din, styrer kapteinen oss stødig frem til havnen i Andance, hvor vi igjen får utdelt syklene våre. Mens vi triller av gårde på landsbygda forvandler terrenget seg til en eneste stor vingård.  Druene som blir dyrket her spiller hovedrollen i de kjente Côte Rôtie-vinene. Vi entrer så det rolige naturreservatet Île au Beurre, før vi i Vienne igjen parkerer syklene på båten og seiler inn mot metropolen og matmekkaet Lyon. 

Dag 7 Rundtur Lyon    40 km
Dette er siste sykkeldag (ev. kan du velge å la sykkelen stå). I dag kan du utforske de grønne delene av Lyon, den UNESCO-bevarte byen som har en kulturarv som strekker seg over 2000 år tilbake i tid. Den var i sin tid hovedstaden i den romerske provinsen Gallia, og senere hovedstad i Bourgogne. I dag er den Frankrikes tredje største by, og er kanskje spesielt kjent for sin matkunst. Sykkelløypa leder deg bl.a. gjennom parkområdene mellom elvene Saône og Rhône. Ønsker du å utforske gamlebyen i Lyon, anbefaler vi at du parkerer sykkelen nær elva og tar beina fatt. Eller kanskje vil du la sykkelen få hvile litt i dag, og bare utforske Lyon til fots? 

Dag 8 Lyon – Norge
Hjemreisedag. Utsjekk fra båten etter frokost, senest kl. 09.00. Takk for følget og vel hjem! 

 

Lyon - Arles

Dag 1    Norge – Lyon
Ankomstdag. Det blir innsjekk på båten MS Provence først kl. 18, men du har mulighet for å plassere bagasjen din fra kl. 14 og utover. I mellomtiden bør du ta deg en rusletur i de brosteinsbelagte smågatene i Lyon. Kl. 19 inviterer kapteinen og hans mannskap på aperitiff, velkomstmiddag og informasjonsmøte om bord. 

Dag 2 Rundtur Lyon     40 km
Dette er første sykkeldag (ev. kan du velge å la sykkelen stå). I dag kan du utforske de grønne delene av Lyon, den UNESCO-bevarte byen som har en kulturarv som strekker seg over 2000 år tilbake i tid. Den var i sin tid hovedstaden i den romerske provinsen Gallia, og senere hovedstad i Bourgogne. I dag er den Frankrikes tredje største by, og er kanskje spesielt kjent for sin matkunst. Sykkelløypa leder deg bl.a. gjennom parkområdene mellom elvene Saône og Rhône. Ønsker du å utforske gamlebyen i Lyon, anbefaler vi at du parkerer sykkelen nær elva og tar beina fatt. Eller kanskje vil du bare utsette syklingen en dag, og utforske byen til fots? 

Dag 3 Vienne – Andance – (Tournon-sur-Rhône)        42 km
I dag kan du virkelig få se, lukte og smake på mye forskjellig! Fra Vienne sykler du inn i det rolige naturreservatet Île au Beurre. Mens vi triller av gårde i det grønne landskapet, forvandler terrenget seg til en eneste stor vingård.  Druene som blir dyrket her spiller hovedrollen i de kjente Côte Rôtie-vinene. Landskapet blir så mer landlig, i det vi beveger oss inn i grønne Ardèche, kjent for sine små landsbyer og historiske severdigheter som vi får nærkontakt med fra vårt sykkelsete. I havnen i Andance møter vi igjen båten, og kapteinen fører oss stødig frem til Tournon-sur-Rhône, hvor vi ankrer opp for natten. 

Dag 4 (Tournon-sur-Rhône) – Valence – Le Pouzin        35 km
I dag kaster kapteinen og hans mannskap loss i de tidlige morgentimene, slik at vi ankommer departementet Drômes hovedstad Valence etter frokost. Byen er kjent for sine fargerike markeder og en labyrint av kvartaler proppfulle av historie. Herfra sykler vi så gjennom Ardèches grønne enger før vi igjen befinner oss i Drôme, nærmere bestemt i sjarmerende Le Pouzin, med sine knappe 3000 innbyggere. 

Dag 5 Le Pouzin  - Viviers        42 km
Fra Le Pouzin triller du av gårde i retning den romanske klosterkirken i Cruas, som er vel verdt et besøk. I landsbyen Rochemaure krysser du en imponerende hengebro før du ankommer yndige Viviers. Her ser det nærmest ut som tiden har stått stille siden middelalderen, og i kveld anbefaler vi deg å ta en rolig rusletur i de smale gatene. 

Dag 6 (Viviers) – Saint-Etienne-des-Sorts – Avignon        40 km
I de tidlige morgentimene fører båten deg videre nedover langs vår følgesvenn Rhônen til den lille landsbyen Saint-Etienne-des-Sorts, hvor dagens sykling starter langs elven. Etter en drøy time sykler du rett inn i den berømte vinlandsbyen Châteauneuf-du-Pape («pavens nye slott»).  Pave Klemens V valgte nemlig i det herrens år 1309 å bosette seg i Avignon. Han valgte seg også en landsby som sommerresidens og bygget et palass som var en pave verdig, og dermed ble Châteauneuf-du-Pape til. Området rundt Châteauneuf er kupert, men du blir belønnet med en fantastisk utsikt før du triller videre nedover vinmarker og duftende frukthager, og langs elven inn til praktfulle, UNESCO-vernede Avignon hvor pavens gamle, velbevarte palass fremdeles ruver over den befestede byen. 

Dag 7 Avignon – Arles     45 km
Dette er siste sykkeldag. Avignon har vidunderlige brosteinsgater, et blomstervell og massevis av butikker, en halvferdig bro og museer i mange kategorier. For en by! Men, vi skal videre; cirka halvveis i dag ankommer vi Beaucaire med sine vakre slottsruiner, og hvor regionene Languedoc og Provence møtes. Til slutt entrer vi romernes Arles: Byen er som et utendørs museum, rik på tradisjoner som tyrefekting i den gamle romerske arenaen og en helt egenartet klesstil. Her er det også mange kunstnere, bl.a. van Gogh, som har latt seg inspirere av lys, farger og arkitektur. Og det ikke uten grunn; Arles er en nytelse av en by. 

Dag 8 Arles – Norge
Hjemreisedag. Utsjekk fra båten etter frokost, senest kl. 09.00. Takk for følget og vel hjem! 

 

Reisen til og fra

Arles - Lyon

Oppmøte:
Båten i Arles.

Fly:
Marseille Provence (MRS) Nettside
Lyon Saint-Exupéry (LYS) Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg med rutefly til Marseille og fra Lyon (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Tog:
Marseille
aéroport Vitrolles - Arles  ca. 30 min.
Lyon aéroport Saint - Exupéry TGV - Arles ca. 2 t. 
Lyon Part-Dieu - Arles 2,5 - 3 t. 
Paris aéroport Roissy Charles de Gaulle - Arles 4 - 5 t. 
Paris Gare de Lyon - Arles ca. 4 t. 

Tider og priser:
Sncf.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)


Lyon - Arles

Oppmøte:
Båten i Lyon.

Fly:
Lyon
Saint-Exupéry (LYS) Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg med rutefly til Lyon og fra Marseille (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tog:
Paris aéroport Roissy Charles de Gaulle - Lyon, ca. 2 t. 
Paris Gare de Lyon - Lyon, ca. 2 t. 

Tider og priser:
Sncf.com

( Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

 

Overnatting/måltider

Måltider:
- Frokostbuffet
- 6 lunsjpakker
- 6 middager


Kokkene har fokus på å benytte regionale produkter til måltidene. Gratis kaffe og te om bord fra kl. 07.00 frem til middag, det serveres også hjemmelaget kake eller pai mellom kl. 16 og 18. Husets vin, standard øl og mineralvann er inkludert til middagene. Drikkevann er gratis og tilgjengelig hele døgnet. 

Ønsker du en spesiell diett (glutenfri, laktosefri eller vegetarisk), kommer et tillegg på kr. 650.

Båten:
MS Provence er spesialdesignet for å seile på Rhônen, og har kun utvendige lugarer. Båten kan huse opptil 49 gjester. 
Etter sykkelturen kan du slappe og nyte landskapet som flyter forbi gjennom panoramavinduene i baren og loungeområdet. Du kan kose deg med en god bok i biblioteket, sitte på soldekk og nyte den lune ettermiddagsbrisen, eller kanskje benytte deg av ett av de to boblebadene? Båten har også noe enkelt treningsutstyr for de som ønsker å trene annet enn bare sykkelmusklene.  Det er gratis WIFI om bord, og i alle lugarene. Klimaanlegg på hele båten. 

 

     Spisesal

Lugarene
Skipet har 26 lugarer som altså alle er utvendige og med individuelt justerbart klimaanlegg, behagelige dusjer, toalett, TV, telefon, hårføner og romslige garderobeskap.

Soleil Suite (standard)
Utvendige lugarer med koøye-vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene er 19,5 kvm og ligger på nedre dekk, to dekk under soldekket og ett dekk under baren, loungeomådet og spisesalen, i nærheten av trappen og under baren.  
Lugarene har egne bad med romslige innglasserte dusjsoner og toalett separat. To enkle senger og flatskjerm LCD-TV. 


Single suite
Utvendige lugarer med koøye-vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene er ca. 16 kvm og ligger på nedre dekk, to dekk under soldekket og ett dekk under baren, loungeomådet og spisesalen, i nærheten av trappen og under spisesalen. 
Lugarene har egne bad med romslige innglasserte dusjsoner og toalett. 1 enkeltseng og flatskjerm LCD-TV.


Lavender suite
Utvendige lugarer med koøye-vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene er 20 kvm og ligger på nedre dekk, to dekk under soldekket og ett dekk under baren, loungeomådet og spisesalen. 
Lugarene har egne bad med romslige innglasserte dusjsoner og toalett separat. To enkle senger og flatskjerm LCD-TV. 


 

Imperial suite
Utvendige lugarer med skyvedører som kan åpnes ut til balkong med flott utsikt over elven. Lugarene er 19,5 kvm pluss balkong, og ligger på hoveddekket, ett dekk under soldekk og på samme nivå som restauranten og loungeområdet.
Lugarene har egne bad med romslige innglasserte dusjsoner og toalett separat. 1 dobbeltseng og flatskjerm LCD-TV, sofa og balkongstoler.  

Sykkelen

 • 24-girs sykkel med to håndbremser
 • Sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
 • Reparasjonssett
 • Vannflaske til sykkelen og kjølebag for å transportere lunsj/drikke
 • Mulighet for å bruke GPS-utstyr
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Hjelm (ta med hjemmefra eller kjøp om bord, kan IKKE leies)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

Syklingen går stort sett på rolige landeveier, noen steder må man av praktiske årsaker krysse mer trafikkerte veier. Man vil hver dag sykle noe på grusveier og i kupert landskap. Dagsetapper er mellom 35 og 45 km. Båten er fortøyd på kvelden og drar av gårde etter frokost. Båten vil ankomme endepunktet for dagens sykkeletappe på ettermiddagen. Det er lagt opp til at man skal sykle på egen hånd med kart og veibeskrivelse på engelsk (GPS tilgjengelig), men man kan mot et tillegg i pris på kr 1 600 / person sykle i gruppe med guide. Gi beskjed til Merlot Reiser på forhånd om du ønsker dette. Det kan også være mulig å bestille og betale for dette om bord, hvis det er ledige plasser i gruppen. Max 16 personer per gruppe.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post før avreise:

 • Informasjonsskriv på norsk
   

Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app


Ved ankomst på båten:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • GPS-utstyr om man ikke sykler i gruppe

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
30/5Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel

Juni, 2020

6/6Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel
13/6Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel
20/6Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel
27/6Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel

Juli, 2020

4/7Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel
11/7Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel
18/7Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel
25/7Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel

August, 2020

1/8Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel
8/8Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel
15/8Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel
22/8Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel17 400,-Bestill på forespørsel
29/8Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel

September, 2020

12/9Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel
26/9Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel17 900,-Bestill på forespørsel

Oktober, 2020

3/10Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel16 900,-Bestill på forespørsel
10/10Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel16 900,-Bestill på forespørsel
17/10Båt & sykkel Rhônedalen - fra Lyon til ArlesPå forespørsel16 900,-Bestill på forespørsel
24/10Båt & sykkel Rhônedalen - fra Arles til LyonPå forespørsel16 900,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo