Skip to main content

Kroatia - Øyene mellom Split og Dubrovnik

Båt og sykkel - Øyhopping mellom Split og Dubrovnik

Denne seil- og sykkelturen er et utmerket valg for deg som ønsker å oppleve de vakre øyene i Sør-Dalmatia-regionen, samt Dubrovnik, også kjent som "Adriaterhavets perle". Eventyrlige naturopplevelser og kulturelle høydepunkter venter på deg. To av høydepunktene på turen vil være en guidet tur gjennom Split og Dubrovnik som er listet på UNESCOs verdensarvsteder. Du sykler på øyene Brač, Hvar, Korčula, Lastovo, Mljet og Šipan og opplever samspillet mellom hav og land, kultur og natur på nært hold.

Turen kombinerer aktivitet med komfort. Deluxe-skipet Harmonia er ditt hjem for denne uken med sine romslige lugarer med eget bad og aircondition, et komfortabelt soldekk samt en stilig salong.

Retningen på denne turen veksler hver uke.

 

Avganger 2020: Søndager fra 5. april til 18. oktober

Harmonia seiler fra Split på følgende datoer:
05.04., 26.04., 10.05., 24.05., 07.06., 21.06., 05.07., 19.07., 02.08., 16.08., 30.08., 13.09., 27.09., og 11.10.

Harmonia seiler fra Dubrovnik på datoer:
12.04., 03.05., 17.05., 31.05., 14.06., 28.06., 12.07., 26.07., 09.08., 23.08., 06.09., 20.09., 04.10., og 18.10.

 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.

Søk reise

Priser

Priser 2020

Priser pr. person i delt dobbellugar uten fly:
 

05.04., 12.04., og 18.10.       

kr 14 650     

26.04., 03.05., 10.05., 17.05., og 11.10. 

kr 15 700

24.05., 05.07., 12.07., 19.07., 26.07., 02.08., 09.08., 16.08., 04.10. 

kr 16 750

31.05., 07.06., 16.06., 21.06., 28.06., 23.08., 30.08., 06.09., 13.09., 20.09. 27.09. 

kr 17 800

 

 

 

 

 

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge): fra kr  6 000 t/r
Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tillegg enkellugar                                                                                      

kr 5 300

Tillegg øvre dekk

kr 1 550

Tillegg enkellugar øvre dekk

kr 7 450

Tillegg el-sykkel

kr 1 100

 

 

 

 


Inkludert:

 • 7 netter i dobbellugar m/frokost på Harmonia
 • 11 måltider (middag og/eller lunsj på båten, drikke ikke inkl.)
 • 21-girs sykkel med sideveske
 • Syklende engelsktalende turleder
 • Informasjonsmateriell (på engelsk).


Ikke inkludert:

 • Drikke til middager
 • Vannavgift, turistskatt og lokale avgifter (50 €/person. Betales til kapteinen)
 • Inngang på severdigheter
 • Frivillig! Driks til båtens mannskap og guider (anbefales 2 x 50 € per lugar)

 

NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for Kroatia båt & sykkel 
For flyreisen gjelder våre generelle betingelser
Ved avbestilling mer enn 59 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr 1 000 per person.
59-31 dager før avreise: 40 % av reisens totalpris.
30-21 dager før avreise: 70 % av reisens totalpris.
20-11 dager før avreise: 80 % av reisens totalpris.
10-1 dag(er) før avreise: 90 % av reisens totalpris.
Ved avbestilling på avreisedag beholder Merlot Reiser hele reisens pris.

Dag for dag

Båten starter annenhver uke i Dubrovnik og Split. Det er litt ulikt innhold i de to dagsprogrammene. 

Dubrovnik - Split

Dag 1    Norge – Dubrovnik
Ankomstdag. Du flyr til Dubrovnik, og forflytter deg til Gruž havn, der innsjekking på skipet Harmonia starter mellom kl. 14:00 og 14:30. Klokken 16:30 kan du bli med på en guidet omvisning i Dubrovnik og høre interessante detaljer om byens historie og besøke kjente attraksjoner. Overnatting ved Gruž, som gir deg muligheten til å oppleve Dubrovniks natteliv.

Dag 2    Øya Mljet (ca. 28 km)
Dette er første sykkeldag. Om morgenen seiler båten over til den grønne øya Mljet, også kjent som honningøya. 70% av øya er dekket av skog, som gjør den til den mest skogkledde øya i Middelhavet. Homer nevnte denne vakre øya i det episke diktet Odysseen. Dette ble hjemmet til nymfen Kalypso og den legendariske greske kongen Odyssevs, som ikke kunne motstå Kalypso og ble på øya i syv år. Du sykler fra Sobra til Pomena, hvor skipet venter med middag om bord. Overnatting ved Pomena.

Dag 3    Øyene Lastovo og Korčula (ca. 28 km)
Båten seiler videre til øya Lastovo, er en av de mindre bebodde øyene i Adriaterhavet. Keiser Augustus likte det milde klimaet her, og i romerske tider ble øya oppkalt etter ham: Augusta Insula. Dagens etappe tar deg tvers over denne vakre øya. Den gylne hvitvinen Marastina, også kjent utenfor Kroatias landegrenser, dyrkes her. Tilbake på båten går ferden videre til øya Korčula, ansett som en av de fineste øyene i Dalmatia-regionen. Den pittoreske byen Korčula konkurrerer med Venezia om æren av å være fødestedet til den kjente oppdageren Marco Polo. Om kvelden kan du vandre i gamlebyens «fiskebens»-smug og nyte byens avslappende atmosfære i solnedgang. Du kan også bli med på en guidet byvandring for å få en bedre oversikt over byen og dens severdigheter. 

Dag 4    Øya Korčula (ca. 60 km)
I dag sykler du på den sjarmerende øya Korčula, som byr på varierende landskap og et mildt middelhavsklima. Du har god tid til å stoppe opp underveis og nyte utsikten over den mørkeblå sjøen og de omkringliggende naboøyene. Middag serveres på båten, og overnatting er ved Vela Luka.

Dag 5    Øya Hvar (ca. 35 km)
Dagen starter med en rolig overfart til øya Hvar og byen ved samme navn. Benytt tiden til å vandre rundt i byen før sykkelturen starter. Fra det flotte renessansetorget ser du opp på Spanjola festning høyt over byen. Dagens sykkeltur går fra Hvar by gjennom små landsbyer og lavendelenger frem til Stari Grad, som ligger på den andre siden av øya. Nedstigningen til Stari Grad byr på flotte utsiktspunkter. Etter lunsj om bord i båten fortsetter sykkelturen til Jelsa, hvor båten ligger i havn over natten. 

Dag 6    Øya Brač (ca. 23 km)
I dag seiler båten over til øya Brač. Den er kjent for sin hvite marmor, som blant annet ble benyttet til Det hvite hus i Washington og til konstruksjonen av den tyske riksdagsbygningen i Berlin. Sykkelturen starter i Bol og ender i den vakre havnebyen Pučišća, hvor du tilbringer resten av ettermiddagen og kvelden. Nyt idyllen i den vesle byen, som er internasjonalt kjent for sin steinhuggerskole.

Dag 7     Øya Brač - Split (ca. 25 km)
Dette er siste sykkeldag. Du følger kysten på nordsiden av øya Brač frem til byen Supetar. Så går du om bord og nyter den siste seilasen tilbake til fastlandet og Split, som står på UNESCOs verdensarvliste. En guidet omvisning fører deg inn i det tidligere palasset til keiser Diokletian og forteller deg om byens forvandling frem til i dag. Det blir avslutningsmiddag på båten for å feire ukens bragder sammen med dine medpassasjerer og guider.

Dag 8  Split – Norge
Hjemreisedag. Frokost og utsjekk før kl. 09:00. Retur til Norge, om du ikke har valgt å forlenge ferien i vakre Kroatia.

*Forbehold om endringer
Det tas forbehold om endringer i ovennevnte reiseplan, dersom vind- og værforhold eller andre organisatoriske krav skulle gjøre dette nødvendig.

 

Split - Dubrovnik

Dag 1    Norge – Split
Ankomstdag. Du flyr til Split flyplass, og forflytter deg videre til havnen i Split. Innsjekking på skipet Harmonia starter mellom kl. 14:00 og 14:30. Klokken 16:30 kan du bli med på en guidet omvisning inn i det tidligere palasset til keiser Diokletian og lære om byens forvandling frem til i dag. Overnatting ved Split, som gir deg mulighet til å oppleve byens natteliv.

Dag 2    Split – Øyene Brač og Hvar (ca. 23 km)
Dette er første sykkeldag. Båten seiler over til øya Brač, som er kjent for sin hvite marmor, benyttet blant annet til Det hvite hus i Washington og til konstruksjonen av den tyske riksdagsbygningen i Berlin. Sykkelturen starter i den vakre havnebyen Pučišća, som er internasjonalt kjent for sin steinhuggerskole, og ender på den andre siden av øya i Bol. Like ved ligger den populær stranden «Golden Horn», formet som en tunge ut i havet. Her kan du ta et bad før båten fortsetter videre til Jelsa på øya Hvar.

Dag 3    Øyene Hvar og Korčula (ca. 35 km)
Dagens etappe fører deg til Stari Grad og videre til den andre siden av øya. Etter et kort stopp går turen gjennom lavendelenger og små tettsteder frem til øyas hovedstad, Hvar. Her får du tid til å vandre litt rundt i sentrum før ombordstigning i båten. Fra det flotte renessansetorget ser du opp på Spanjola festning høyt over byen. Middag om bord i båten og overnatting ved Vela Lukas beskyttede bukt på øya Korčula, som anses som en av de fineste øyene i Dalmatia-regionen.

Dag 4    Øya Korčula (ca. 60 km)
I dag sykler du på den sjarmerende øya Korčula, som byr på varierende landskap og et mildt middelhavsklima. Du har god tid til å stoppe opp underveis og nyte utsikten over den mørkeblå sjøen og de omkringliggende naboøyene. Den pittoreske byen Korčula konkurrerer med Venezia om æren av være fødestedet til den kjente oppdageren Marco Polo. Om kvelden kan du vandre i gamlebyens «fiskebens»-smug og nyte byens avslappende atmosfære i solnedgang. Du kan også bli med på en guidet byvandring for å få en bedre oversikt over byen og dens severdigheter.

Dag 5    Øyene Lastovo og Mljet (ca. 28 km)
I dag seiler båten videre til øya Lastovo, en av de mindre bebodde øyene i Adriaterhavet. Keiser Augustus likte det milde klimaet her, og i romerske tider ble øya oppkalt etter ham: Augusta Insula. Befolkningen på knappe 800 personer lever fortatt mest av fiske, jordbruk og vindyrking. Dagens etappe tar deg tvers over denne vakre øya. Den gylne hvitvinen Marastina, også kjent utenfor Kroatias landegrenser, dyrkes her. Du får servert en sen lunsj om bord mens båten seiler til Pomena på øya Mljet.

Dag 6     Øya Mljet (ca. 28 km)
Dagens etappe starter i Pomena på denne grønne øya, også kjent som honningøya. 70% av øya er dekket av skog, som gjør den til den mest skogkledde øya i Middelhavet. Homer nevnte denne vakre øya i det episke diktet Odysseen. Dette ble hjemmet til nymfen Kalypso og den legendariske greske kongen Odyssevs, som ikke kunne motstå Kalypso og ble på øya i syv år. Båten venter i Sobra for å ta deg videre til øya Šipan på ettermiddagen.

Dag 7    Øya Šipan – Dubrovnik (ca. 11 km)
Dette er siste sykkeldag. Šipan er den største av Elafitiøyene. Guidene vil føre deg forbi eksotiske hager og gjennom en frodige dal innrammet av kalksteinsåser. Tilbake på båten nyter du den siste seilasen tilbake til fastlandet etter en minnerik uke. Dubrovnik er på UNESCOs verdensarvliste, og du får god tid til å utforske den ved ankomst, og kan også delta på en guidet omvisning. Det blir avslutningsmiddag på båten for å feire ukens bragder sammen med dine medpassasjerer og guider.

Dag 8  Dubrovnik  – Norge
Hjemreisedag. Frokost og utsjekk før kl. 09:00. Retur til Norge, hvis du ikke velger å forlenge ferien i vakre Kroatia.

*Forbehold om endringer
Det tas forbehold om endringer i ovennevnte reiseplan, dersom vind- og værforhold eller andre organisatoriske krav skulle gjøre dette nødvendig.

Reisen til og fra

Split - Dubrovnik

Oppmøte Split
Innsjekk på båten i Split havn mellom kl. 14:00-14:30 på ankomstdagen. Båten ligger til havn i Gat Sv. Nikole. 

Fly til Split flyplass (SPU) Nettside
Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Dubrovnik (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Fra flyplassen Split til havna (Gat Sv. Nikole)
Buss
: Busslinje 37 (retn. Split) går fra flyplassen til havna (endeholdeplass). Det tar ca. 40 min. og koster HRK 20, NB! Betaling kun i lokal valuta! 
Taxi: Fra flyplassen vil det være mulighet til å ta taxi til havna Gat Sv. Nikole i Split.  
Transfer (min. 3 pers.): Pris per pers. NOK 300. Turen tar ca. 35 min. 

Hjemreise fra Dubrovnik
Fra havna Gruz til flyplassen Dubrovnik (DBV)

Buss: Det går en shuttlebuss rett ved havna som går direkte til flyplassen.
Taxi: Til flyplassen vil det være mulighet til å ta taxi fra havna Gruz i Dubrovnik. 
Transfer (min. 3 pers.): Pris per pers. NOK 300. Turen tar ca. 30 min. - på forespørsel! 

 

Dubrovnik - Split

Oppmøte Dubrovnik 
Innsjekk på båten i Dubrovnik havn Gruz mellom kl. 14:00-14:30 på ankomstdagen. 

Fly til Dubrovnik flyplass (DBV) Nettside
Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Dubrovnik (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Fra flyplassen Dubrovnik til havna Gruz
Buss: Shuttlebussen fra flyplassen stopper rett ved havna.
Taxi: Fra flyplassen vil det være mulighet til å ta taxi til havna Gruz i Dubrovnik. 
Transfer (min. 3 pers.): Pris: per pers. NOK 300. Turen tar ca. 30 min. - på forespørsel! 

Hjemreise fra Split
Fra havna til flyplassen Split

Buss: Busslinje 37 i nærheten av havna (endeholdeplass) stopper ved flyplassen. Det tar ca. 40 min. og koster HRK 20, NB! Betaling kun i lokal valuta! 
Taxi: Fra havna vil det være mulighet til å ta taxi til flyplassen i Split. 
Transfer (min. 3 pers.): Pris: per pers. NOK 300. Turen tar ca. 35 min. - på forespørsel! 

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd
Finn.no

Overnatting/måltider

Måltider

Hver dag serveres en inneholdsrik frokost. Det serveres lunsj og middag ombord på 4 av 7 dager, mens på 3 av dagene blir det kun middag eller lunsj, litt avhengig av dagsprogrammet. Den første middagen er allerede på ankomstdagen og siste måltid om bord er frokosten på avreisedagen. 


MY Harmonia

Harmonia er en elegant perlhvit motoryacht med to master. Hun er 38 meter lang og 8,3 meter bred og utrustet med 16 lukseriøse lugarer, samtlige med aircondition og egne flislagte bad med dusj og toalett. Salong og soldekk er tilgjengelig for gjestene hele døgnet. Fra badeplatformen er det enkelt å ta seg ett forfriskende bad. Kapteinen og mannskapet om bord ønsker at alle syklende gjester skal få en uforglemmelig reise. 

Sykkelen

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med to håndbremser
 • Sideveske som festes til bagasjebrettet


Ikke inkludert:

 • Hjelm


El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 100).

 Damesykkel 

 Herresykkel

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 3
Kupert terreng med dagsetapper mellom 23 og 60 km som tilbakelegger mellon 200 og 500 høydemeter daglig. 
Man sykler for det meste i gruppe, og det anbefales å leie el-sykkel om man ønsker å nyte turen.
Det er fullt mulig å ta en hviledag om bord på båten isteden for å sykle. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Om bord:

 • Muntlig veibeskrivelse
 • Kart


To turledere sykler alltid med gruppen. 

 • NRF Logo
 • RGF Logo