Skip to main content

Sykkeltur mellom Bordeaux og Toulouse

Langs Garonne-kanalen mellom Bordeaux og Toulouse

Du velger selv den retningen du ønsker å sykle, fra Bordeaux til Toulouse eller fra Toulouse til Bordeaux.

Bli med til Frankrikes mest sykkelvennlige distrikt! Denne sykkelturen kombinerer kanalen Canal de la Garonne og en sykkelsti på en nedlagt jernbanelinje utenfor Bordeaux. På bilfrie sykkelveier glir du gjennom et landskap med få utfordrende bakker. Hver dag har du mulighet til å besøke småbyer og landsbyer med koselige restauranter og kaféer underveis. Kanalen er laget for småbåter og den går parallelt den brusende, store elven Garonne.
I utkanten av Bordeaux sykler du langs store vinmarker, mens resten av turen passerer små og store kulturminner og et frodig jordbrukslandskap. Elven Garonne forener de to byene, og vår sykkeltur følger dalen der den renner sakte og bedagelig via Toulouse til Bordeaux. Toulouse ligger 144 meter høyere enn Bordeaux, så enten du sykler den ene eller den andre veien, merker du knapt høydeforskjellen på fem dagsetapper. Uansett hvor du starter, benytt gjerne anledningen til litt ekstra tid i byene Bordeaux og Toulouse. Bordeaux oser av tradisjoner og årgangsvin, mens Toulouse, kjent som "den rosa byen" er en moderne industriby med en sjarmerende rosa gamleby og med et stort universitet og ungdommelig sjarm.

Avganger hver dag fra 1. april til 25. oktober.
Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen. 


NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 12 400*

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)**: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 4 050
Tillegg el-sykkel: kr 1 050
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Er dere 6 personer eller flere som reiser sammen, får dere kr 800 i rabatt per person. Kryss av i bestillingsskjemaet, rabatten vil først bli synlig på bestillingsbekreftelsen.
**Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frokost
 • 21-girs sykkel med sideveske
 • Bagasjetransport
 • 1 middag (dag 2 fra Bordeaux/dag 5 fra Toulouse)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Merlot Reisers GPS-app
   

Ikke inkludert:

 • Landtransport

Dag for dag

Bordeaux – Toulouse

Dag 1  Norge - Bordeaux
Ankomstdag i Bordeaux. Bli kjent med sørvest-Frankrikes ubestridte hovedstad. Ta deg gjerne en rusletur i gamlebyen og ned mot elven Garonne og det flotte vannspeilet ved Place de la Bourse. Eller kanskje et besøk på Cité du vin? Overnatting med frokost på 3-stjerners hotell.

Dag 2  Bordeaux - St. Martin de Lerm          60 km
Dette er første sykkeldag. Ut av Bordeaux på en bro over elven Garonne og deretter sykkelvei på en nedlagt jernbanelinje. I god stil og lett terreng passerer du landsbyen Créon og det tidligere benediktinerklosteret La Sauve Majeure. Klosteret ble bygget mellom det 11. og 13. århundre i romansk stil, står på UNESCOs liste over kulturminner og er verdt et besøk. Deretter passerer du den vakre historiske middelalderbyen Sauveterre de Guyenne, før du sykler inn i vinområdet «Entre Deux Mers», kjent for sin gode hvitvin. Mesteparten av dagens sykling går på sykkelvei.
Overnatting på gjestehus med svømmebasseng i St. Martin-de-Lem.

Dag 3 St. Martin de Lerm – Le Mas d’Agenais          45 km
Dagen starter på småveier til byen La Réole. Der tar du broen over elven og du kommer inn på rett spor, som du skal følge helt til Toulouse. Sykkelveien går langs en elv som går parallelt med elven Garonne, forbi sjarmerende landsbyer og småbåthavner, og du sykler langs vannet resten av dagen. Overnatting i et gjestehus i en ombygd bondegård ved landsbyen Le Mas d’Agenais.

Dag 4 Le Mas d’Agenais – Sérignac sur Garonne          37 km
Start gjerne dagen med et besøk i byens vakre, romanske kirke. Deretter fortsetter du langs en kanal som går parallelt med La Garonne (Canal Latéral de la Garonne). Mange muligheter til å stoppe og beundre landskapet og landsbyene du passerer. En av byene heter Damazan, grunnlagt i 1259, i dag med 1308 sjeler og et livlig og kompakt sentrum med trange gater. Deretter er det bare å tråkke videre langs kanalen til landsbyen Sérignac, hvor overnattingen blir på hotell i et tidligere kloster, med tennisbane og svømmebasseng.

Dag 5 Sérignac sur Garonne – Moissac          55 km
Dagens første mål er byen Agen, med sitt historiske sentrum, hvor vi passerer den flotte broen «Pont Canal d’Agen» hvor båter kan passere over la Garonne. Agen har ca. 30 000 innbyggere, er hovedstad i fylket Lot et Garonne, og berømt for sine plommer og svisker (gjerne trukket i brennevin). Domkirken St. Caprais er en av de få store kirkene i Frankrike med dobbelt kirkeskip. Du sykler videre langs kanalen, forbi byen Valence og passer et område hvor de produserer søte spisedruer av typen Chasselas. Deretter videre til Moissac. Denne byen ligger på pilegrimsveien til Santiago de Compostela, og byens gamle kloster i romansk stil er på UNESCOs verdensarvliste. Overnatting med frokost på hotell.

Dag 6 Moissac – Toulouse          67 km
Dette er siste sykkeldag Elven Garonne og kanalene leder deg videre gjennom landskapet. Etter 56 sluser kommer du helt inn til sentrum av Toulouse. Ta deg en rusletur rundt i den oransj-rosa gamlebyen til Place du Capitol som er hjertet av byen. Her kan du nyte den oksitanske stemningen på en av de mange fortauskaféene og restaurantene. Overnatting med frokost på hotell i sentrum

Dag 7 Toulouse – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det tid for hjemreise, eller ekstranetter.

 

Toulouse - Bordeaux

Dag 1  Norge - Toulouse
Ankomstdag i Toulouse. Ta deg en rusletur rundt i den oransj-rosa gamlebyen til Place du Capitol som er hjertet av byen. Her kan du nyte den oksitanske stemningen på en av de mange fortauskaféene og restaurantene. Overnatting med frokost på 4-stjerners hotell.

Dag 2 Toulouse - Moissac          67 km
Dette er første sykkeldag. Du får dine sykler på hotellet og det er kort vei til Garonne-kanalen, som renner gjennom sentrum av Toulouse. Derfra er det sykkelvei resten av dagen. Elven Garonne og kanalene leder oss gjennom landskapet, og du følger kanalen helt til Moissac. Du passerer småbyer og det er passe avstand mellom serveringsstedene. Etter 56 sluser kommer du til Moissac. Denne byen ligger på pilegrimsveien til Santiago de Compostela og byens gamle kloster i romansk stil er på UNESCOs verdensarvliste.  Overnatting med frokost på hotell i sentrum

Dag 3 Moissac - Sérignac sur Garonne          55 km
Du sykler videre langs kanalen, forbi byen Valence og passerer et område hvor de produserer søte spisedruer av typen Chasselas. Neste mål er byen Agen, ca. 30 000 innbyggere, hovedstad i fylket Lot et Garonne, og kjent for sine plommer og svisker. Domkirken St. Caprais er en av de få store kirkene i Frankrike med dobbelt kirkeskip. Ved Agen passer Garonne-kanalen på en imponerende akvedukt over elven Garonne.  Overnatting med frokost på hotell i et tidligere kloster, med tennisbane og svømmebasseng.

Dag 4 Sérignac sur Garonne - Le Mas d’Agenais          37 km
Dagen i dag er perfekt til å utforske livet på kanalen. Båtene på kanalen er mest fritidsbåter og ved slusene er et yrende liv. Her finner du ofte serveringssteder innredet i slusevokternes gamle hus. Mange muligheter til å stoppe og beundre landskapet og landsbyene du passerer. En av byene heter Damazan, grunnlagt i 1259, i dag med 1308 sjeler og et livlig og kompakt sentrum med trange gater. På slutten av dagen må du svinge oppom byen Le Mas d’Agenais, hvor de har en søt liten romansk kirke, en markedsplass og en skikkelig autentisk gammel vaskeplass. Overnatting i et gjestehus i en ombygd bondegård i utkanten av byen. 

Dag 5 Le Mas d’Agenais - St. Martin de Lerm          45 km
Du våkner på bondegården og hvis været tillater, tar du gjerne frokosten på plenen med høner omkring deg. Kast deg på sykkelen og ta den korte veien tilbake til kanalen. Det er en ny dag med flere spennende landsbyer og drikkestopp i serveringsstedene ved slusene. Mot slutten av dagen kommer du fram til byen Le Réole. Her forlater du kanalen og tar brua over elven Garonne. Resten av dagsetappen blir langs småveier til et gjestehus med svømmebasseng på landet i nærheten av landsbyen St. Martin de Lerm. Her blir det middag på kvelden og frokost neste morgen.  

Dag 6 St. Martin de Lerm – Bordeaux          60 km
Dette er siste sykkeldag Du tar farvel med Françoise og Rolland på gjestehuset og tråkker i vei mot nye opplevelser. Dagens første mål er den vakre historiske middelalderbyen Sauveterre de Guyenne. Her finner du sykkelveien anlagt på den gamle jernbanelinja og den skal lede deg hele den siste dagen inn til Bordeaux. Du har kommet inn i Bordeaux’s vinområde og dagens etappe går gjennom vinområdet «Entre Deux Mers», kjent for sin gode hvitvin. Neste severdighet finner du like før landsbyen Créon, det tidligere benediktiner-klosteret La Sauve Majeure. Klosteret ble bygget mellom det 11. og 13. århundre i romansk stil, står på UNESCOs liste over kulturminner og er verdt et besøk. På slutten av dagen passerer du elven Garonne for siste gang og tråkker inn til hotellet i sentrum. Ta deg gjerne en rusletur i gamlebyen og ned mot det flotte vannspeilet ved Place de la Bourse.

Dag 7 Bordeaux – Hjemreise
Hjemreisedag. Etter frokost er det tid for hjemreise, eller ekstranetter.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Bordeaux eller Toulouse.

Fly:
Bordeaux Mérignac flyplass (BOD) - Nettside
Toulouse Blagnac flyplass (TLS) - Nettside
Paris Roissy Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Bordeaux eller Toulouse (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra/til flyplassen:
Buss eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Bordeaux-Toulouse ca. 2t 10min (direktetog)
Paris CDG-Bordeaux ca. 3t 30min (TGV)
Paris Gare Motparnasse-Bordeaux ca. 2t 10min
Paris Gare de Lyon-Toulouse ca. 4t 30min (direktetog)

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Du bor tre netter på 3* hotell, 1 natt på 4* hotell og 2 netter i gjestehus. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
6 frokoster og 1 middag er inkludert (dag 2 fra Bordeaux eller dag 5 fra Toulouse).

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Bordeaux
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: fra kr 970
Enkeltrom: fra kr 1480

Toulouse
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: fra kr 970
Enkeltrom: fra kr 1640

Sykkelen

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med bagasjebrett
 • 1 styreveske
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Reparasjonssett, slange og pumpe (1 per gruppe)
 • Sykkellås
 • Hjelm


Ikke inkludert:

 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Kart med kommentarer
 • Originalkart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo