Catalonia med Costa Brava - sykkeltur med reiseleder

Velkommen til Catalonia med Costa Brava

Liker du den ideelle blandingen av lett trim, herlig mat og vin, vakre strender og godt selskap? 
Denne sykkelturen til Catalonia handler om akkurat det - og mye mer. Koselige hoteller, postkortlandskap, historie, strender, masse blomster og ikke minst et herlig fellesskap - er inkludert.  Dagsetappene er nøyaktig så lange at du rekker å bli skikkelig sulten til neste katalanske måltid og såpass krevende at du kan spise med god samvittighet. (Vi trimmer jo!)
Catalonia er noe for seg selv. Preget av sin uavhengighetskamp og flere hundre år med intens politikk og historie, har innbyggerne i Catalonia formet sitt eget språk – katalansk.  Stereotypen har alpelua kjekt på snei, rutete skjorte og et lurt glimt i øyet. Søte landsbyer er vakkert dandert på mange topper, og vi skal utforske flere. 

Vi skal fra nydelige Girona, til det vulkanske området ved Olot og ut til kysten på Vias Verdes, som er bilfri nedlagte jernbanelinjer. I badebyen St. Pol får du en hel dag fri til nettopp å bade, før du sykler videre til idyllen i fiskelandsbyen Calella de Palafugell.

 

Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 15 050

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 300 tur/retur
Tillegg enkeltrom: kr 2 650
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:
 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 5 middager (drikke ikke inkl.)
 • 5 pikniklunsjer
 • Omvisninger
 • Reiseleder
 • Bagasjetransport
 • Busstransfer dag 1, 2 og 8
 • Infomateriell
 • 21-girs sykkel m/styreveske

Ikke inkludert:
 • Drikke til middager
 • Landtransport

NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1 Norge – Barcelona - Girona
Ankomstdag. Rutefly fra Norge til Barcelona.  Transferbussen går fra flyplassen i Barcelona kl. 13.30 og vi setter kursen mot Girona. Denne byen er den relativt ukjente lillebroren til Barcelona og ligger utenfor turisttråkket. Vårt hotell ligger rett ved gamlebyen, som på 800-tallet hadde en stor jødisk befolkning. De ble forvist fra Spania cirka 600 år senere og etterlot et nydelig virvar av trapper, smug og virkelig trange gater. Matelskere har det godt i Girona. Tapas eller «pixas» som det heter på katalansk, er et stort og variert kulinarisk studium.  Kl. 19.15 møter du reiselederen og resten av gruppen til et informasjonsmøte på hotellet. Vi har felles ankomstmiddag på hotellet.

Dag 2 Girona – Olot  ca. 27 km
Dette er første sykkeldag. Vi starter dagen med en times busstur til Les Preses, hvor syklene venter. Det blir en lett start i kilometer og landskapet er irrgrønt og vakkert. Ruten går gjennom det vulkanske Vall d’En Bas og eldgamle landsbyer hvor tiden ikke ser ut til å bevege seg det minste. Midt på dagen dukes det til ukens første piknik. Merlot er gode - eller for å si det som det er – med våre matkyndige reiseledere – tror vi er de aller beste på pikniker i det grønne. Med lang erfaring i hva en sulten og tørst syklist trenger for å ha det godt, og utallige tilbakemeldinger som underbygger selvrosen, så konstaterer vi pompøst – dette med piknik – det kan vi!   Dagens mål er den lille byen Olot som er mest kjent for sin kunstskole, (Escola d'Art d'Olot). Den regnes som selve krybben til katalansk nasjonalisme. Vi overnatter vi på et koselig familiedrevet hotell og har felles middag på hotellet.
 
Dag 3 Olot – Girona ca. 60 km
I dag sykler vi på Vias Verdes «de grønne veier». Det er nedlagte jernbanelinjer som i dag kun transporterer syklister og gående. Det er totalt 2400 kilometer med grønne veier i Spania. I svunne tider fraktet damptog passasjerer og gods mellom byene, og de gamle linjene er perfekte for sykkelturisme. I løpet av dagen slapper vi av med en lunsj i det grønne. I Girona overnatter vi på samme hotell som første natten. Middag på egen hånd. Gled deg, byen vrimler av tapasrestauranter og det er ikke for ingenting at fingermaten fra Catalonia har blitt en verdenssuksess.
 
Dag 4 Girona – Sant Feliu de Guixols ca. 42 km
Etter frokost blir det omvisning i Girona med lokalguide, før vi igjen setter oss på syklene. Nord- Catalonias største by er poetisk beskrevet som et smykkeskrin av gotiske kirker, brosteinsgater, parker, utekafeer og vakre fasader i et allestedsværende historisk sus. Byen vokste opp som et romersk handelssenter og nettopp denne strategiske beliggenheten til byen, gav Girona stor rikdom og prakt i middelalderen. Storhetstiden er tatt godt vare på og selv om ordet «smykkeskrin» er pompøst, så passer det perfekt som beskrivelse. Etter omvisningen venter syklene og etter nok en dag på Vias Verdes kommer vi så ut til kysten. Overnatting i badebyen, lille Sant Pol.  Felles middag på hotellets restaurant.
 
Dag 5 Hviledag
I dag er en «feriedag» og stranden i Sant Pol inviterer til slaraffenliv og dukkerter. For deg som vil holde formen på topp er det vakre turveier langs kysten. Du kan besøke nabolandsbyene, Sant Feliu de Guixols eller S’Agarò, eller hvorfor ikke ta en liten sykkeltur på egen hånd. Lunsj er ikke inkludert, og en katalansk spesialitet er verdt å smake på. Den heter: suquet de peix, og er en fiskegryte i en pikant saus.
Om kvelden møtes vi til fellesmiddag på hotellet.
 
Dag 6 Sant Pol - Calella de Palafrugell ca. 30 km
I dag starter vi syklingen i området Baix Empordà, gjennom flere kjente badebyer og også inn i det katalanske landskapet. Vi nyter pikniklunsjen på en stor, flott strand og fortsetter mot den herlige lille landsbyen Calella de Palafrugell. I en hjemlig atmosfære av måkeskrik, bølgeskvulp er livet en ren idyll. Mariablå fiskebåter som er oversett i Darwins evolusjonsteori, er som de har vært gjennom mange hundre år. For de av dere som vil sykle mer i dag, er det tid til å sykle mer på egen hånd..  Eller eventuelt rusle nordover til det gamle fyrhuset og nyte av Middelhavet.
Middag på egen hånd.
 
Dag 7 Calella de Palafrugell – rundtur ca. 46 km
Dette er siste sykkeldag. Vi skal forlate kysten for å oppleve katalansk middelalder i området Baix Empordà. I små middelalder landsbyer har hundreårene perfeksjonert patinaen på de rustikke fasadene, og brosteinen i landsbygatene ligger like stødig. Kunsten å lage god vin har vært en katalansk vitenskap siden før romerne. De har med andre ord hatt tid på å bli virkelig gode, og det å prøvesmake er utelukkende lystbetont. Vi stopper for å smake på Bodega Mas Oller og har skal vi også nyte dagens piknik. Veien snor seg videre mot den vakre middelalderbyen Pals, som kan skryte av å ha tre tårn, det eldste, som heter tidens tårn, ble påbegynt på 1100-tallet.
Overnatting i idyllen Calella de Palafrugell og avskjedsmiddag på hotellet.
 
Dag 8 Calella de Palafrugell – Barcelona – Norge
Hjemreisedag. Etter en tidlig frokost kjører transferbussen oss til flyplassen i Barcelona hvor vi ankommer rundt kl. 10.30. ¡A reveure, (på gjensyn) sier de på katalansk, og ikke rart de sier det med et sardonisk tonefall. Deres erfaring er at de vet du kommer tilbake.
 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Girona kl. 19:15

Fly:
Barcelona
El Prat (BCN) Nettside
Girona Aeropuerto internacional de Girona (GRO) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Barcelona (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no

Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Busstransfer inkludert fra Barcelona flyplass ca. kl. 13.30 til første hotellet.

Tog:
Barcelona
flyplass - Barcelona Sants ca. 20 min
Barcelona Sants - Girona ca. 1 t 50 min

Hjemreise
Busstransfer inkludert fra siste hotellet til Barcelona flyplass med ankomst ca. kl. 10.30.

Busstider og priser:
Moventis.es

Togtider og priser:
Renfe.es

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Det er basseng på hotellene i Girona (innendørs), Sant Pol og Calella de Palafrugell. Det er mulig å bade i havet i Sant Pol og Calella de Palafrugell.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Dag 1 og 3: Hotel Ciutat de Girona Nettside
Dag 2: Hotel la Perla de Olot Nettside
Dag 4 og 5: Hotel Barcarola Nettside
Dag 6 og 7: Hotel Alga Nettside

Måltider
7 frokoster er inkludert.
Pikniklunsj inkludert dag 2, 3, 4, 6 og 7
Middag inkludert dag 1, 2, 4, 5 og 7

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:
Girona, Hotel Ciutat de Girona****
Enkeltrom kr 1 160
Dobbeltrom kr 720

Calella de Palafrugell, Hotel Alga****
Enkeltrom kr 1 040
Dobbeltrom kr 710

Hvis du vil ha ekstranetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Sykkelen

Inkludert:
 • 21-girs hybridsykkel med to håndbremser
 • Styreveske  m/kartmappe
 • Bagasjebrett
 • Vannflaskeholder
   
Ikke inkludert:
 • Hjelm


 Damesykkel

 

 Herresykkel

Reiseledere

Reiselederen vil alltid være tilgjengelig for deg på turen, og er den som frakter bagasjen mellom hotellene, deltar på omvisningene og sørger for de herlige pikniklunsjene underveis. Du sykler i eget tempo etter kart og veibeskrivelse som har blitt utdelt, og møter de andre som er med på turen til felles piknik-lunsj og eventuelle omvisninger. Reiselederbilen vil være i nærheten av sykkelløypa, og kan på kort varsel komme dersom det er behov for det.

 

 ESTER POLI - Jeg gleder meg alltid til en ny tur og er spent på hvem jeg skal tilbringe en hel uke med! Jeg har alltid hatt veldig hyggelige turister på mine turer. Det er også interessant og fint å se hvordan dynamikken i gruppen utvikler seg i løpet av de første dagene. Det synes jeg er ganske morsomt! Jeg liker å jobbe for Merlot Reiser fordi tempoet er perfekt. Det er tid til å nyte stedene vi besøker. Dessuten elsker jeg Girona og Costa Brava:-)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Kart

Vis Katalonia med Costa Brava i et større kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:
 • Informasjonsskriv
   
Før avreise på e-post:
 • Siste informasjon
 • Deltakerliste
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter
   
Ved ankomst på første hotell:
 • Kart
 • Veibeskrivelser
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Infomøte med reiseleder