Skip to main content

De sveitsiske alper - Berner Oberland

Individuell fottur i de sveitsiske alper

Turen tar deg til de mest imponerende områdene i Sveits, fra Lenk til Grindelwald, gjennom varierte fjellandskaper med høyfjellsinnsjøer, grønne daler, tradisjonelle og frodige landsbyer og spektakulære fjellpass. Du passerer mange kuer med de store typiske sveitsiske bjellene og kanskje får du også øye på et og annet murmeldyr. I løpet av en uke kan du beundre vakre fjellandskap med utsikt over de ikoniske fjellene Wetterhorn (3701 m), Eiger (3970 m), Mönch (4029 m), Jungfrau (4158 m) og Breithorn (3782 m). Stiene er velholdte og godt merket, men det betyr ikke at turen er lett. Dette er en relativt krevende individuell fottur for deg som tåler høyder og er i god fysisk form, men hver oppstigning blir belønnet med en utsikt som vil ta pusten fra deg!

Avgang hver dag fra 1. juli til 15. september.
Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen. 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 12 900*

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)**: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 650
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"
* Er dere 4 eller 5 personer som reiser sammen tilkommer en rabatt på kr 550 per person. Er dere flere enn 6 får dere kr 600 i rabatt per person. Kryss av i bestillingsskjemaet, rabatten vil først bli synlig på bestillingsbekreftelsen.

** Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller og gjestehus 
 • 7 frokoster
 • 5 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Servicetelefon
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:

 • Landtransport
 • Lokale turistskatter

Dag for dag

Dag 1  Norge - Lenk (1 064 moh)
Ankomstdag Fly til Zürich eller Genève og deretter tog til Lenk im Simmental. Landsbyen Lenk ligger flott plassert i den frodige Hinter-Simmentaldalen med Wildstrubel-fjellet som bakteppe og er kjent for sine svovelbad. Ikke bare har svovel en god effekt på huden og leddene men senker også kolesterol og blodtrykk og er "naturens skjønnhetsmineral". Etter å ha sjekket inn på hotellet sentralt i landsbyen, kan du rusle rundt og bli kjent med Lenk og avslutte kvelden med å spise på en av de mange typisk sveitsiske restaurantene her.

Dag 2  Lenk - Rundtur     22 km     7t     +924 m/-924 m
Dette er første vandredag. Du kan korte ned turen ved å ta buss til Simmefälle og gå derfra. Du passerer Oberlaubhornpasset med flott utsikt over hele dalen. Vandringen tar deg forbi fossefallene til Simmeelven. På oppstigningen vil du se Simmeelvens kilde mens du på nedstigningen passerer fossefallet Iffigen. Du kan ta en avstikker til Oberlaubhorn (1 999 moh) med fantastisk utsikt! Denne etappen er en flott start på ukesturen i relativt lett terreng.

Dag 3 Lenk – Adelboden     14 km     6 t     +900 m/-630 m        
Dagens vandring starter med en bratt oppstigning til Hahnenmoospasset (1956 moh) i vakre omgivelser. Deretter går turen langs beitemarkene i Hindersillere ned til fjellandsbyen Adelboden med sine mange typiske tømmerhytter "chalets" og en kirke fra 1400-tallet. Lett og fin nedstigning. Hvis været er bra, anbefales en alternativ rute fra Hahnenmoospasset mot Sillerbuel. Alternativet er ca. 2 km lengre, men du kommer høyere opp i dalen og får en veldig god utsikt. I Adelboden overnatter du på vertshus.

Dag 4  Adelboden – Kandersteg     16 km     7 t     +1200 m/-1415 m
Dagens etappe har en bratt og hard oppstigning til Bundergratpasset (2456 moh). Derfra kan du ta en avstikker til det panoramiske utkikkspunktet Bunderspitz (2546 moh). Nedstigningen fra Bundergrat er veldig bratt og noe luftig i begynnelsen, men etter hvert flater det ut mot serveringsstedet Allmenalp. Herfra kan du ta gondolbanen eller følge stien ned til landsbyen Kandersteg, som med sine tradisjonelle tømmerhytter er et populært reisemål for fotturentusiaster i Alpene. Overnatting på hotell i sentralt i Kandersteg.

Dag 5  Kandersteg – Griesalp (Golderli)     14 km     7 t     +1200 m/-1400 m                       
Dette er turens hardeste etappe med mange høydemeter og bratt oppstigning. Høydepunktet i uken er vandringen over Hohtürlifjellovergangen (2778 moh) ved foten av Blümlisalpfjellet (3663 moh). Det anbefales å starte dagen med å ta stolheisen fra Kandersteg og starte vandringen fra øvre heisstasjon. Du sparer da 400 høydemeter. Fra heisstasjonen går turen videre til den ekstraordinære dyp-blå Oeschinenseesjøen (1578 moh) omringet av bratte klipper. Ved denne rolige, isolerte alpinsjøen er det verdt å stoppe og beundre omgivelsene. Deretter starter den bratte oppstigningen mot Hohtürli (2778 moh). Turen ned herfra er svært bratt og kronglete til serveringsstedet Underi Bundalp. Deretter går stien videre nedover til Griesalp/Golderli. Overnatting på enkelt vertshus i Golderli.

Dag 6  Griesalp – Mürren – Lauterbrunnen     14 km     7 t     +1200 m/-975 m   el.   21 km     9 t     +1200 m/-1830 m
I dag har du to alternativer: enten avslutte turen i Mürren og ta fjelltoget ned til Lauterbrunnen, eller du kan gå helt fram med en bratt nedstigning til Lauterbrunnen. En fantastisk etappe hvor du vandrer langs de frodige alpinmarkene omgitt av vakre setre og med isbreer og høye topper som dekor, dominert av Grosshorn (3754 moh) og Breithorn (3785 moh). Vandringen fortsetter over Sefinenfurggepasset (2612 moh) og deretter blir det nedstigning til landsbyen Mürren, som ligger på en fjellhylle 7-800 meter over Lauterbrunnendalen. Mürren (1 650 moh) er Bern-kantonens høyest belligende helårsbebodde landsby. Du fortsetter videre til Lauterbrunnen. Navnet Lauterbrunnen kommer av luteren Brunnen, 'rene brønner, kilder', og sikter til de 72 fossene som finnes i dalen.

Dag 7  Lauterbrunnen – Grindelwald     20 km     7 t     +1390 m/-1150 m   el.   19 km     7 t     +1350 m/-1100 m
Dette er siste vandredag. Her har du også to alternativer: enten over Trummelbach eller over Wengen. Alternativene er omtrent like lange, men vi anbefaler alternativet over Trummelbach hvor du kan beundre en serie av ti fossefall fra isbrevann som har gravd seg inn i fjellet. Dette er Europas største underjordiske fossefall, tilgjengelig via heiser, tunneler, stier og plattformer. Etter oppstigningen via Trummelbachfossene får du en spektakulær vandring langs de nordlige sidene av Jungfrau, Mönch og Eigerfjellene over Kleine Scheideggpasset (2061 moh). Turen fortsetter deretter ned til landsbyen Grindelwald.

Dag 8  Grindelwald - Norge
Hjemreisedag. Det går regelmessig tog tilbake til Zürich eller Genève. Hvis du ønsker å bli en ekstra natt i Grindelwald, kan vi foreslå en dagstur opp til Faulhorntoppen, en førsteklasses fjelltopp som er tilgjengelig på 4 forskjellige måter, og som tilbyr en enestående utsikt over de massive toppene rundt og over dalen med innsjøene Thunersee og Brienzersee. Ta kontakt med oss for mer informasjon om denne etappen.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Lenk.

Fly:
Zürich flyplass (ZRH) Nettside
Genève flyplass (GVA) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Zürich eller Genève (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Tog:
Zürich
flyplass – Lenk im Simmental ca. 3 t
Genève flyplass - Lenk im Simmental ca. 3 t 50 min


Hjemreise

Tog:
Grindelwald - Zürich
flyplass ca. 3 t
Grindelwald - Genève flyplass ca. 3 t 40 min


Togtider og priser:
Bahn.com eller SBB.ch
Last ned SBB sin app for å kjøpe billetter og sjekke togtider.

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2 og 3 stjerner, noen av overnattingsstedene er også gjestehus. Alle rom har eget bad, unntatt i Griesalp hvor det er delt bad i etasjen.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Du får 5 middager inkludert på denne turen, i tillegg til frokost. Middag ikke inkludert i Lenk.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris per person per natt, inkl. frokost:

Lenk
Dobbeltrom: kr
Enkeltrom: kr

Grindelwald
Dobbeltrom: kr
Enkeltrom: kr

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 5 av 5. 

Denne turen er relativ hard og krever god kondisjon for gjennomføring. De fleste av dagsetappene har mange høydemeter og bratte oppstigninger. Du bør også tåle høyder og luftige etapper langs løypa.

NB! Fra 1. juli til 15. juli kan noen fjellpass være snørike, og kreve mer erfaring.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Turistbrosjyrer
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo