Skip to main content

Fra kyst til kyst i England del 2

Vandring fra Kirkby Stephen til Robin Hood's Bay

Du starter ved Kirkby Stephen og vandrer østover mot den idylliske fiskerlandsbyen Robin Hood’s Bay ved Nordsjøen. Underveis stifter du bekjentskap med typiske engelske landsbyer og småbyer, hvor lokalbefolkningen ofte treffes til hyggelige sammenkomster på torget, puben eller i kirken. Overnattingen er på små hoteller og «Bed and Breakfast», ofte styrt av en hyggelig og energisk vertinne, som gjerne forteller deg om lokale severdigheter og hvordan du finner stien ut av byen neste morgen.

Avganger hver dag fra 30. mars til 11. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 9 400

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 500
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

 
Inkludert:
 • 8 netter på Bed & Breakfast m/frokost
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Ikke inkludert:
 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1   Norge – Kirkby Stephen
Ankomst fra Norge med fly til Edinburgh, Newcastle eller Manchester. Tog 3-4 timer til Kirkby Stephen. Ankomst via London er også mulig, men det er en del lengre unna.

Dag 2  Kirkby Stephen – Keld  19 km       + 515 m
I dag blir landskapet mer kupert og du skal passere over Nine Standards, som er vannskillet mellom Irskesjøen og Nordsjøen. Du forlater Kirkby Stephen via landsbyen Hartley. Veien over fjellet har 3 alternative ruter, som anbefales avhengig av årstid. Grønn (desember–april), rød (mai–juli) og blå (august–november). Når du kommer ned mot dalen Swaledale passerer du dagens mulige serveringssted, Ravenseat Farm. Dagens mål, Keld, er en fredelig husklynge i North Yorkshire.

Dag 3 Keld – Reeth  19 km           + 545 m
I dag har du valget mellom en rute over fjellet eller en rute langs dalen. Mest natur og høydemeter over fjellet, mens den i dalen følger en idyllisk rute langs elven Swale. Uansett hva du velger, kommer du fram til Reeth, en landsby som tidligere var et senter for regionens gruvedrift.  På The Black Bull kan du utveksle erfaringer om dagens etappe over en steak and kidney pie.  

Dag 4  Reeth - Richmond  19 km               + 335 m
Dagens etappe bringer deg over enger og vidder, langs både stier og veier. Dagens viktigste historiske monument er Marrick Priroy fra 1100-tallet, et nonnekloster i benediktinerordenen, forlatt under 1500-tallets religionskriger.  Ved landsbyen Marske kan du ta fram pikniken, og deretter er det bare lette veier fram til byen Richmond.  

Dag 5 Richmond – Ingleby Cross  37 km       + 170 m
Dagens etappe er flat og lettgått, men lang. En blanding av skogsstier og landsbyer, forbi gamle gårder og enger. I Bolton-on-Swale kan du besøke St. Mary’s Church fra det 14. århundre, i Danby Wilske finnes en landsbykirke fra 12. århundre. Begge er verdt et besøk. Du fortsetter over et åpent viddelandskap til Ingleby Cross, oppkalt etter et steinkors midt i landsbyen.

Dag 6 Ingleby Cross – Clay Bank Top  19 km        + 775 m
Dagens første stopp er Osmotherley, en livlig liten landsby oppkalt etter en viking ved navn Åsmund. Du er nå over i den 3. og siste nasjonalparken på vandringen, The North York Moors og Nordsjøen nærmer seg. The Moors er åpne viddelandskaper med mange spor av forhistoriske monumenter.

Dag 7 Clay Bank Top – Egton Bridge/Grosmont  32 eller 35 km  + 330 m eller + 350 m
Det føles som å være på høyfjellet, men the North York Moors ligger bare 400–500 moh. Dagens strekning bringer deg over vidda og midtveis får du et naturlig rastestopp på puben The Lion Inn. Opprinnelig en gård fra 1500-tallet er det nå regions meste populære pub. Alltid fyr på peisen, godt utvalg pale ale på fat og en meny med steak and mushroom pie og andre engelske godsaker som sikrer den riktige stemningen på stedet.  Heldigvis er det mest nedoverbakker resten av dagen.

Dag 8  Egton Bridge/Grosmont – Robin Hood’s Bay  25 eller 28 km          + 480 m eller + 500 m
I Grosmont kan du besøke en gammeldags jernbanestasjon med veterantog. Deretter er det bare å sette kursen vestover mot havet.  Du skal over siste delen av the Moors før du kommer ned til Nordsjøen ved landsbyen Hawsker. Her tar du mot høyre og følger en kyststi fram til fiskerlandsbyen Robin Hood’s Bay. Underveis kan du legge fra deg steinen du har båret med deg fra St. Bees. Målet er nådd – du har gått på tvers over England.

Dag 9   Hjemreise fra Robin Hood’s Bay
Fra Robin Hood’s Bay går det buss til Scarborough hvor du får tog videre. Total reisetid til flyplassene i Manchester og Newcastle er ca. 4 timer, til Edinburgh ca. 5 timer. Retur fra flyplass i London er også mulig.

Reisen til og fra

OBS! Husk å stille klokken 1 time tilbake når du ankommer England.

Oppmøte:
På første overnattingssted i Kirkby Stephen. 

Fly:
Edinburgh flyplass (EDI) Nettside
Newcastle flyplass (NCL) Nettside
Manchester flyplass (MAN) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Edinburgh, Newcastle eller Manchester (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tog:
Edinburgh togstasjon - Kirkby Stephen ca. 3 t (1 bytte)
Newcastle togstasjon - Kirkby Stephen ca. 3 t (1 bytte)
Manchester Picadilly - Kirkby Stephen ca. 3 t (1bytte)

Hjemreise:
Buss fra Robin Hood's Bay til Scarborough (ca. 40 min) hvor det går tog videre. Total reisetid til flyplassene i Manchester og Newcastle er ca. 4 timer, til Edinburgh ca. 5 timer.
Retur fra flyplass i London er også mulig, ca. 3 timer med tog fra Scarborough.

Togtider og priser:
Thetrainline.com
Nationalrail.co.uk

Overnatting og måltider

Hotellene
Overnatting på Bed & Breakfast. Alle rom har eget bad.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
8 frokoster er inkludert.
Halvpensjon er ikke mulig å bestille på denne turen.

Ekstranetter
Ekstranetter før/etter turen er mulig på forespørsel, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 4 av 5

Du bør tilhøre de som regelmessig går lange turer, er fjellvant og i god form. 19–37 km pr. dag. Lengre etapper enn del 1, men mindre kupert.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Kart over overnattingsstedene
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Hotellvouchere
 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten

Kart

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo