Skip to main content

Dolomittene med Madonna di Campiglio fottur Italia

Fottur med turleder i Dolomittene og de italienske alpene

Dolomittene er en del av Alpene og består av ca. 30 fjellmassiver i det nordlige Italia opp til den østerrikske grensen. Disse kalksteinfjellene er annerledes enn resten av Alpene, her har tidens tann skapt bisarre og ville formasjoner og dalene er kjent for sine ypperlige fjellbeiter. Området Dolomitti di Brenta har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2009.

Reiseråd Italia
Fra 2. mars råder Folkehelseinstituttet nordmenn til å unngå reiser til den italienske regionen Veneto på grunn av den store spredningen av koronaviruset i dette området. Formålet med rådet er å redusere faren for at nordmenn smittes og tar med seg viruset hjem til Norge.

NB!
Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 8 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 15 550
Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 850

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 4 pikniklunsjer
 • 1 lunsj på fjellstue (drikke ikke inkludert)
 • 5 middager (drikke ikke inkludert)
 • Lokalkart
 • Turleder og fjellfører (fjellfører enkelte dager)
 • Bagasjetransport
 • Gondolbaner, transport vandredagene og t/r flyplassen i Venezia.


NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, minimum åtte personer. Så snart minimumsantall er nådd, sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1 Norge – Venezia – Trento
Ankomstdag. Morgenfly til Venezia, hvor du møter gruppen på flyplassen. Felles buss ca. kl. 14:00 (3 t) til Trento, nordvest for Venezia. Hotell i sentrum av byen. Vi samles til et infomøte kl. 19, og så er det felles middag på en restaurant i sentrum.

Dag 2 Trento – Passo del Tonale     6 t     + 700/- 700 m
Dette er første vandredag. Etter frokost får vi en busstransfer til Passo del Tonale, hvor vi starter vandringen. Bussen fortsetter til hotellet med bagasjen. Vandring på stien Sentiero della Pace med fantastisk panoramautsikt over Alpene og isbreen. Vi stopper ved ei fjellhytte hvor vi skal ha piknik. Overnatting i Passo del Tonale.

Dag 3 Cima Presena     7 t      + 100/- 1300 m
Dagen starter med en gondolbane fra Passo del Tonale (1883 moh.) til toppen (2997 moh). Herfra fortsetter vi til fots til toppen Presena (3069 moh.) Etter toppen går vi videre ned mot fjellhytta (Rifugio Bedole, 1641 moh.), hvor vi skal ha piknik. Etter lunsj fortsetter vi til stedet hvor vi tar buss til Madonna di Campiglio. Fra fjellpasset og videre har vi flott utsikt utover den største isbreen i Italia. Overnatting i Madonna di Campiglio.

Dag 4 Giro dei 5 Laghi     7 t      + 300/- 900 m
Turen starter med gondolbane fra sentrum. Vi går i Alpene i dag, og under hele turen nyter vi panoramautsikten over Dolomittene, en fantastisk kontrast. Stien går forbi fem fjellvann, skapt av isbreen etter siste istid. Naturen og fjellet ligner veldig det norske, selv om tregrensen går høyere. Overnatting i Madonna di Campiglio.

Dag 5 Madonna di Campiglio – Fridag
Madonna di Campiglio er verdenskjent for sine alpinanlegg, og her arrangeres det World Cup-renn hvert år. Landsbyen ligger omgitt av høye fjell, alpelandskap på den ene siden og de karakteristiske Dolomittene på den andre. Det er mulighet for å slappe av med spa på hotellet, ta en fjelltur eller handle. Overnatting i Madonna di Campiglio.

Dag 6 Dolomiti di Brenta - Giro dei Rifugi       6,5 t       + 700/- 700 m
Vi kjører fra hotellet til Rifugio Vallesinella, ca. 10 minutter. Fra dalen Vallesinella går vi mot Rifugio Casieni, Brentei og videre til Rifugio Tuckett, hvor vi spiser lunsj på fjellhytta. I dag får du virkelig oppleve Dolomittenes typiske månelandskap, og vi besøker hytter fra begynnelsen av 1900-tallet. Overnatting i Madonna di Campiglio.

Dag 7 Dolomiti di Brenta       6,5 t      + 700/- 1100 m
Dette er siste vandredag. Vi starter med å ta en taubane for å komme til det villeste området i Dolomittene. Etter at vi har vært ved fjellpasset, vandrer vi nedover dalen med utsikt over de kjente fjelltoppene og isbreene på vestsiden. Muligens får vi se murmeldyr og gemser. Overnatting i Madonna di Campiglio.

Dag 8 Madonna di Campiglio – Venezia – Norge
Hjemreisedag. Buss til flyplassen i Venezia (3,5 t), ankomst ca. kl. 11:00.

Reisen til og fra

Oppmøte:
På flyplassen Venezia Marco Polo for felles transfer med resten av gruppen ca kl 14:00, eller direkte på hotellet i Trento.

Fly
Venezia Marco Polo flyplass (VCE) Nettside
Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Venezia Marco Polo (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Togtider og priser:
Trenitalia.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene

Hotel America*** (1 natt)
Sport Hotel Vittoria****   (1 natt)
Hotel Touring***   (5 netter)

Alle rom har eget bad.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i prisen er 7 frokoster, 4 pikniklunsjer, 1 lunsj på fjellstue og 5 middager (drikke ikke inkl.).

Turleder

 PAOLA SAVINELLI

Paola kom til Norge som utvekslingsstudent i 1997, og ble forelsket i landet. Hun har bodd i Molde og snakker Molde-dialekt med en sjarmerende italiensk vri. Paola er utdannet innenfor naturvitenskap og jobber som lærer i matematikk og naturvitenskap på ungdomsskolen. Denne spreke jenta er også utdannet som fjellguide, og har jobbet som guide i mange år, både i Norge og Italia. For Merlot Reiser har hun tatt med grupper opp i de vakre Dolomittene siden 2007.
I 2020 er Paola turleder på begge avgangene til Dolomittene. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 4,5 av 5.

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 4,5 på grunn av lange dagsetapper (6-7 t) i terreng med høydeforskjeller på inntil 1300 m. Du bør tilhøre de som regelmessig går lange turer, er fjellvant og i god form.

Info om løype:
Selv om man ikke går så mange høydemeter per dag, kan du merke at du puster litt tyngre enn vanlig når du kommer opp på mellom 2000 og 3000 m. Det kan være snø på stiene hvis det har snødd mye om vinteren. Dag 3 og 6 starter med en gondolbanetur. Du bør tilhøre de som regelmessig går lange turer, er fjellvant og i god form. Det er bratt og steinete terreng i Dolomittene. Det er ingen klatring på turen, men i noen av de bratteste partiene er det satt opp stålvaiere til å holde seg i. De som ønsker det, kan få utlevert en sikkerhetsline til å bruke på disse meterne. Det kan være luftig, så hvis du har høydeskrekk, kan denne turen være litt utfordrende.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltakerliste
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Infomøte med reiseleder

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo