Skip to main content

Dourodalen

Blant vinranker i Dourodalen - fottur på egen hånd i Portugal

Bli med oss på gode stier gjennom vakker natur og pittoreske middelalderlandsbyer i verdensarvområdet Dourodalen! Alto Douro-regionen har produsert vin i over 2000 år, noe de idylliske kulturlandskapene stolt bærer vitnesbyrd om: Vindruer dyrkes i frodige terrasser og langs bratte dalsider, og du vil møte på et enormt mangfold av vingårder, landsbyer og kapeller. Her produseres selvsagt den berømte portvinen, men også prisvinnende bord- og muskatellviner. Underveis er det flust av muligheter for vinsmaking på lokale vingårder. Besøk også gjerne brød- og vinmuseet i Favois, for å få en bedre forståelse av vinproduksjonen og de lokale tradisjonene her. Turen avsluttes med en natt i Porto; en by med ekte portugisisk sjarm og sjel. Den fargerike gamlebyen er også UNESCO-listet, og har smale gater og trange smug, sjarmerende hus med smijerns-balkonger, vakre kirker og imponerende katedraler. Du overnatter på nøye utvalgte hoteller og herregårder, og de fleste overnattingsstedene har utendørs svømmebasseng. 
 

Avgang hver dag fra 1. mars til 1. november.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 550

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 600
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 4 netter på hotell, 2 netter på herregård
 • 6 frokoster
 • 4 lunsjpakker
 • 1 middag (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelse på engelsk)
 • Garmin eTrex (håndholdt GPS-enhet med innlagte løyper, til låns)
 • Velkomstmøte
 • Privat transfer fra flyplassen i Porto til Campanhã togstasjon i Porto på dag 1
 • Privat transfer fra Porto by til flyplassen i Porto på dag 7

 

Dag for dag

Dag 1 Fra Porto flyplass til Douro-regionen med tog
Ankomstdag. Du blir møtt på flyplassen i Porto, og kjørt til Portos jernbanestasjon (Campanhã) hvor du får en orientering om din tur i Dourodalen. Herfra tar du toget (ca 2,5 t, 11 €) til den lille elvebyen Pinhão, der jernbanestasjonen er innredet med malte fliser som skildrer Douros vinproduksjon. Gå (1 km oppoverbakke) eller ta taxi til overnattingsstedet (ca. 5 €). Resten av ettermiddagen kan du bruke til å se deg rundt på vingårdene, prøvesmake noen viner eller ta en båttur på elva (ikke inkludert). Overnatting på hotell i Pinhão.

Dag 2 Pinhão - Vilarinho de São Romão     10,3 km    4 t     + 689 m
Dette er første vandredag. I dag går du oppover i Pinhãodalen mot fjellene i São Cristovão do Douro og Provosende. Utsikten over de omkringliggende vingårdene er fantastisk, og du går på gode grus- og steinbelagte veier. Overnatting og middag på herregård.

Dag 3 Vilarinho de São Romão - Alijó           16 km          4 t 30 min         + 664 m
I dag kan du nyte utsikten over dalen på vei mot den vakre landsbyen Sabrosa. Dette er fødebyen til sjøfareren Ferdinand Magellan. Følg en gammel vei til Favaios, hvor du kan smake på muskatellvin og det tradisjonelle brødet bakt i treovn. Det er også et vin- og brødmuseum her. Siste delen av turen går gjennom jordbrukslandskap med drueranker og olivenlunder. Du befinner deg nå helt i utkanten av Douro-regionen, og vender så nesen mot den lille, historiske byen Alijó. Utforsk byen eller slapp av ved bassenget før du spiser middag på hotellet eller en nærliggende restaurant.

Dag 4 Rundtur via São Mamede da Ribatua        15 km          4t 30 min         + 485 m (eller kortere alternativ (8,2 km, retur med taxi)
Dagens etappe er en rundtur fra Alijó. Det bølgende landskapet er et stadig skiftende lappeteppe av vingårder og marker. Fra den gamle landsbyen São Mamede da Ribatua kan du nyte den spektakulære utsikten over de omkringliggende fjellene og den glitrende innsjøen nedenfor (Foz Tua). Gå en annen rute tilbake til Alijó eller ta en taxi tilbake for en mer avslappende ettermiddag. Et tredje alternativ innebærer en tur ned til innsjøen før du ringer etter taxi.
Overnatting på hotell.

Dag 5 Alijó til Casal de Loivos        14km     4 t      + 265 m
Du starter dagen med vandring blant Dourodalens vingårder, med mulighet for gårdsbesøk og smaksprøver. Du når toppen av Pinhão-dalens østlige bakker, og herifra går det stort sett nedover, dette er ukens enkleste tur. Du får en fantastisk utsikt over elven Douro før du når den siste landsbyen for dagen. Natten tilbringes på et landsted fra det 17. århundre. Besøk det nærliggende olivenoljemuseet eller slapp av på den sjarmerende terrassen mens du venter på å bli servert middag (ikke inkl.) på stedet.

Dag 6 Casal de Loivos til Pinhão + tog til Porto           6 km          2 timer 30 min       + 137 m
Dette er siste vandredag. Dagens vandring er relativt kort, men med spektakulær utsikt over elven Douro, tar den deg nedover til Pinhão og en vingård. Her er det mulig med smaksprøver. Du kan spise lunsj i landsbyen eller ha piknik på vingården før du tar toget tilbake til Porto for en natt i sentrum. Her tar du med deg bagasjen din på toget selv. Ta deg tid til å utforske Portos historiske monumenter og Ribeira-distriktet. Sistnevnte kom på Unescos verdensarvliste i 1996, og er et livlig havneområde med kaféer, restauranter og butikker. Hvis du har tid, kryss elven og besøk minst en av portvinkjellerne i Vila Nova de Gaia.

Dag 7 – Porto - Norge
Avreisedag. Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, om du ikke har bestilt ekstranetter i denne spennende byen.

 

Overnatting/måltider

Hotellene har 3 og 4 stjerner. 2 netter på herregård. Alle rom har eget bad, og de fleste har A/C og svømmebasseng.
Hotellisten mottar du på e-post senest 10 dager før avreise.

Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
I tillegg til 6 frokoster er 4 lunsjpakker og 1 middag inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Porto flyplass eller Porto togstasjon (Campanhã).

Fly:

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Porto (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter. Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
 
Transfer fra flyplass i Porto
Transfer fra Porto flyplass til togstasjonen i Porto (Campanhã) er inkludert i prisen. Her får du orientering om din tur i Dourodalen. Deretter tar du toget (ca 2,5 t, 11 €) fra Porto til den lille elvebyen Pinhão, hvor du har første overnatting.
Flyr du til Lisboa, må du altså ta tog videre til Porto på egen hånd (ikke inkl.). Men blir møtt på togstasjonen i Porto for fullstendig orientering om turen.

Transfer fra Porto til Porto flyplass eller togstasjon (hjemreisen)
Transfer fra hotellet ditt i Porto til Porto flyplass eller togstasjon er inkludert i prisen.

Togtider og priser
Comboios de Portugal

OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først 2 mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.

OBS! Husk å stille klokken 1 time tilbake i Portugal.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 5. Tur som gir litt høyere puls, men de fleste som er i vanlig god form klarer dette. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok m/ veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Garmin eTrex (håndholdt GPS-enhet med innlagte løyper, til låns)


Man er avhengig av Garmin eTrex med de innlagte filene for dagsetappene for å gjennomføre denne turen, da vi syns at vår lokale samarbeidspartners kart og veibeskrivelser på engelsk ikke holder tilfredsstillende kvalitet.

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris

Oktober 2020

21/10DourodalenPå forespørsel11 550,-Bestill på forespørsel
22/10DourodalenPå forespørsel11 550,-Bestill på forespørsel
23/10DourodalenPå forespørsel11 550,-Bestill på forespørsel
24/10DourodalenPå forespørsel11 550,-Bestill på forespørsel
25/10DourodalenPå forespørsel11 550,-Bestill på forespørsel
26/10DourodalenPå forespørsel11 550,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo