Fra Alpene til Venezia med syklende reiseleder

Venezia har du sikkert hørt om, men gled deg til å oppdage alle de mindre byene i dette frodige området. Vann er et stikkord, og på vår ferd sydover skal vi følge elvene Adige, Brenta, og passere innsjøene Caldonazzo og Levico. Du starter i Bolzano, i hjertet av Dolomittene, og underveis stifter du bekjentskap med grappabrennevinets hjemby Bassano, og deretter Vicenza, kjent for sin storslagne Palladio-arkitektur. Padova er blant Italias og Europas eldste universitetsbyer, med mange arkitektoniske mesterverk og kunstskatter. Den livlige, venetianske fiskerlandsbyen Chioggia, også kalt «Lille Venezia» er kjent for sitt enorme fiskemarked. Siste sykkeldag triller du lett på de smale øyene som danner Venezias lagune. Øya Lido har mange bademuligheter, og det blir også noen korte båtturer før du ender opp i fantastiske Venezia og kan gå på oppdagelsesferd i denne fascinerende labyrinten av smågater og broer. Denne turen passer for de aller fleste, terrenget er stort sett flatt med mange sykkelveier og rolige småveier.

Status:
Fullt

Dag for dag

Dag 1: Norge – Bolzano
Ankomstdag. Ankomst Venezia flyplass. Avgang transferbuss til Bolzano ca. kl. 14 (ca. 2 t)
Før middag har du noen timer til å bli kjent med denne lille, spennende byen ved overgangen mellom tysktalende Sør-Tyrol og italienske Trentino. I Bolzano snakker 70 % av befolkningen italiensk, resten tysk. Byen har fremdeles deler av sin middelalderbebyggelse intakt, og flere vakre kirker med fresker fra middelalderen. På kvelden samles vi til et infomøte før vi nyter en felles middag på hotellet.

Dag 2: Bolzano - Trento ca. 65 km
Dette er første sykkeldag. Turen starter langs elven Adige, forbi frukthager, vingårder og byene Ora, Egna og Salorno. Det blir pikniklunsj ute i det fri. Vi ankommer Trento, og det er ingen tvil om at vi er i Italia; med intime piazzaer, renessansefontener, historiske bygninger og portaler, og ikke minst byens signatur; de historiske freskene i palassene i sentrum. Alt dette vitner om en rik og harmonisk fortid. Middag på egen hånd.

Dag 3: Trento – Bassano del Grappa 35 km med tog + ca. 60 km
Vi starter dagen rolig med en togtur hvor vi passerer innsjøene Caldonazzo og Levico, og deretter starter syklingen. Vi følger så elven Brenta gjennom den naturskjønne dalen, og der hvor dalen er på sitt smaleste finner vi en liten kuriositet av et ølserveringssted hvor vi kan stoppe for en leskende forfriskning, før vi når Bassano del Grappa, grappabrennevinets hovedstad. Byen er også kjent for sin gamle trebro, og det historiske sentrumet er ikke mindre vakkert enn de vi tidligere har sett. Middag på egen hånd.

Dag 4: Bassano del Grappa - Vicenza ca. 40 km
Etter bare noen få kilometer på sykkel fra Bassano kommer vi til den lille, befestede byen Marostica, som stolt kaller seg selv «sjakkhovedstaden». I byens sentrum er et stort sjakkbrett laget i brostein, og annet hvert år, under byens middelalderfestival, holdes en sjakkturnering med ordentlige mennesker som brikker. Byen har også to store slott som er verd å se. Vi stopper i byen Sandrigo, for å nyte en god lunsj på en restaurant spesialisert på tørrfisk. Denne lille byen er vennskapsby med Røst i Lofoten, og importerer all sin tørrfisk derfra. Utpå ettermiddagen ankommer vi Vicenza. Den store renessansearkitekten Andrea Palladio har satt sitt preg på byen og området rundt med sine storslåtte byggverk. Middag på egen hånd.

Dag 5: Vicenza - Padova ca. 45 km
Dagens etappe går langs elven Bacchiglione, og gjennom flere hyggelige landsbyer. I Montegalda stopper vi på en gammel gård hvor de lager grappabrennevin på tradisjonelt vis. Vi får smaksprøver etterfulgt av en god lunsj. Dagen avsluttes i den gamle universitetsbyen Padova. Her vil du igjen bli mektig imponert over de mange arkitektoniske mesterverkene og kunstskattene.

Dag 6: Padova - Chioggia ca. 60 km
Fra Padova følger vi kanalene og elvene Bacchiglione og Brenta som tidligere var svært viktige handelsveier. Det blir tid for et besøk til en palladiansk villa, en av de mest kjente i området. Pikniklunsjen tar vi ute i det fri. Vi overnatter i den livlige, venetianske fiskerlandsbyen Chioggia, i lagunen utenfor Venezia.

Dag 7: Chioggia – Venezia/Mestre ca. 35 km
I dag skal vi sykle på de smale øyene, Pellestrina og Lido, som danner Venezias lagune. Det er flere bademuligheter underveis. Selveste Venezia er målet for dagens etappe, og det blir tid til å utforske denne fascinerende labyrinten av smågater og broer på egen hånd. Overnatting og felles avslutningsmiddag i Mestre, rett utenfor Venezia.

Dag 8: Mestre – Norge
Hjemreisedag. Avreise på egen hånd til flyplassen i Venezia. Arrivederci Italia!
Muligheter for ekstranetter for den som vil se mer av vakre Venezia.

 

Informateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltagerliste
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter

Ved ankomst:

 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Infomøte med reiseleder

Priser

Pris uten fly: kr 15 050

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 050
Tillegg el-sykkel: kr 1 050
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på 4*-hoteller m/frokost
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • 2 pikniklunsjer med drikke og 2 restaurantlunsjer
 • 2 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Syklende reiseleder
 • Buss fra flyplassen dag 1
 • 1 togtur og 3 båtturer
 • Omvisninger
 • Infomateriell

NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 14 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Kart

Reisen til og fra

Oppmøte: Flyplassen Venezia Marco Polo, vår buss går kl. 14:00. Felles møte på hotellet er kl. 19:00 på ankomstdagen.

Hjemreisedagen: Individuell reise med flybuss eller taxi fra hotellet i Venezia Mestre til flyplassen Venezia Marco Polo. For busstider, se flyplassens nettside.
 
Fly:
Venezia Marco Polo flyplass (VCE) Nettside
Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Venezia Marco Polo (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.
 
Det er også mulig å fly til andre byer (da må du ta deg til Bolzano på egen hånd):
Milano: 3,5 t med tog til Bolzano
Verona: 1,5 - 2,5 t med tog til Bolzano
 
Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner
Obs! Pass på at du rekker å komme frem til oppmøtestedet på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.
 
Tog
Togtider og priser i Italia: Trenitalia.com
(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Alle hotellene har 4 stjerner. Alle rom har eget bad og A/C. Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Frokost inkludert hver dag.
Pikniklunsj inkludert dag 2 og 6.
Lunsj på restaurant dag 4 og 5.
Middag inkludert dag 1 og 7.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Bolzano
Enkeltrom kr 920
Dobbeltrom kr 770

Mestre
Enkeltrom kr 920
Dobbeltrom kr 720

Venezia
Enkeltrom fra kr 1580
Dobbeltrom fra kr 970

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår.

Ruteprofil

1,5 av 3.

Turen er satt til kategori 1,5 fordi det stort sett er lettsyklet, men noen av dagsetappene er litt lange, opp mot 60 km.

 

Sykkelen

Damesykkel
 

Herresykkel

 

El-sykkel

Reiseledere