Skip to main content

Fra fjell til hav i Pyreneene i gruppe

Bli med våre reiseledere Per Jørgensen og Erik Anderson å revidere vår flotte fottur fra Setcases til Banyls-sur-mer. Regionen Catalonia har vært delt mellom Spania og Frankrike siden det 16. århundre, men den katalanske kulturen og det katalanske språket lever fremdeles videre. Denne turen starter langt oppe i fjellene, og vi vandrer fra landsby til landsby helt dit hvor Pyreneene stuper ned i Middelhavets blå bølger. Terrenget er tidvis kupert, med bratte nedstigninger som krever gode knær.

Denne turen finnes også som en individuell variant med daglige avganger fra april til oktober. 


NB!

Det er plass til 15 deltagere på denne turen, men ingen minimumsgrense. Turen er garantert å gå fra første påmelding.
Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass.

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 200

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge) fra*: fra kr 5 300 tur/retur
Tillegg enkeltrom: kr 2 200

*Med Sør-Norge menes Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 6 netter på hoteller med frokost og middag
 • 5 pikniklunsjer
 • Turleder
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Transport dag 4 og 6

Dag for dag

Dag 1   Norge - Setcases      
Ankomstdag. Indidviduell reise opp til Setcases. Det er enklest å fly til Barcelona. Fra Barcelona følger du våre anvisninger for en to timers togtur til Ripoll og lokalbuss/taxi til Setcases i Pyreneene. Setcases er en hyggelig liten landsby, og hotellet ligger i sentrum. Her møter du reiselederene som skal følge deg på turen til Banyls-sur-mer. (Reiselederene reiser med toget fra Barcelona Sants 17.30. Ønsker du å ta følge med dem kan du møte de på Barcelona flyplass ca. kl. 16.30.)

Dag 2   Setcases – Mollo: 2 alternative ruter
Dette er første vandredag. Dagens etappe har to alternativer, og reiselederene vil gå hver sin etappe. Du blir med på den etappen du tror passer best for deg. 
Kort alternativ:     5 t     + 650 m/- 700 m. Etappen starter med ca. 2 timers vandring bratt oppover. Etter toppen på ca. 1850 moh. flater terrenget ut, og etter hvert går det stort sett nedover mot Mollo.
Langt alternativ:     6,5 t  + 800 m/- 900 m.  Etappen starter med ca. 3 timers vandring bratt oppover. Vi kommer opp til et grønt og frodig landskap med en fin utsikt over fjellene rundt. Etter toppen på ca. 1865 moh. flater terrenget ut, og etter hvert går det stort sett nedover mot Mollo.
De to alternativene møtes når det gjenstår ca. 8 km av etappen. Passer det sånn møtes gruppene her, hvis ikke møtes dere til middag i den lille landsbyen Mollo. Middag og overnatting på et hotell i sentrum.

Dag 3   Mollo - Prats-de-Mollo     6 t     + 500 m/- 950 m
Vi følger smuglernes gamle stier over grensen til Frankrike. Etter ca. 7,5 km krysser vi grensen og er på dagens høyeste punkt på ca. 1600 moh. Fra det gamle vakttårnet Tour de Mir får vi fin utsikt over Vallespirdalen og den gamle festningsbyen Prats-de-Mollo. Hvis vi kommer tidlig, anbefales rusleturer i de trange, bilfrie smågatene. Middag og overnatting på et hotell i sentrum.

Dag 4   Prats-de-Mollo - Amélie-les-Bains     6 t     + 450 m/- 1100 m
Om morgenen blir vi hentet på hotellet med minibuss, og etter 45 minutter er du klar for vandring fra Coll del Noell på ca. 900 moh. Dagens etappe går på en åskam med fin utsikt mot dalen, havet og fjelltoppen Canigó, som regnes for Catalonias hellige fjell. På toppen av «Pilo de Belmaig» ca. 1300 moh. er det en fantastisk utsikt. Middag og hotell i Amélie.

Dag 5   Amélie - Céret     4,5 t     + 300 m/- 400 m
Dagens vandring går ikke så høyt i fjellene, vi er på det høyeste ca. 500 moh. Ut fra Amélie går vi opp i åsen via landsbyen Reynès til Céret. I 1910-20 tilbrakte kunstnere som Picasso, Braque og deres venner lange sommerperioder her. Sammen ble de grunnleggerne av kubismen. På byens museum for moderne kunst finnes mange verker fra denne epoken. Veien videre går dels gjennom dyrket mark og skog og dels på bilveier. Céret er en større by enn de tidligere landsbyene vi har besøkt.

Dag 6   Céret - Banyuls-sur-Mer     7,5 t     + 350 m/- 1350 m
Dette er siste vandredag. Transport med minibuss fra hotellet til Albèresfjellene. Etter ca. 40 min transport starter dagens etappe på grusvei rett under Puig/Pic Neulos. Denne åskammen, som danner grense mellom Spania og Frankrike, er overraskende øde, og byr på fantastisk utsikt mot to land. Dagens høyeste punkt Puig dels Quatre Terme er på ca. 1150 moh. Herfra kommer du ned mellom vinmarkene mot Middelhavet og hotellet.  Banyuls-sur-Mer er en hyggelig kystby med flotte bademuligheter. Dersom du synes at dagens vandring er lang, finnes et kortere alternativ på ca. 4 t. Reiselederene Anne og Erik skal gå hver sin etappe, så du henger med på den etappen som frister mest. 

Dag 7   Banyuls - Barcelona - Norge
Hjemreisedag. Individuell hjemreise. Tidlig lokaltog (ca. 4 timer) fra Banyuls-sur-mer via Portbou, tilbake til Barcelona for fly hjem.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Setcases.

Fly:
Barcelona 
El Prat (BCN) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Barcelona (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Du må selv være påpasselig med at du har nok tid til å komme deg til Setcases dersom du bestiller fly på egen hånd (prøv å få et tidlig fly til Barcelona, sjekk togtider og legg inn godt med tid fra du lander i Barcelona til toget ditt går).  Du kan ikke ha hjemreise fra Barcelona før kl. 16.00.  Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til første hotell:

Tog:

Barcelona flyplass - Barcelona Sants ca. 20 min
Barcelona Sants - Ripoll ca. 2 timer 

Buss: 
Ripoll - Camprodon* ca. 35 min 
Taxi til Setcases ca. 20 min

*To ganger om dagen går bussen hele veien fra Ripoll til Setcases.

Fra siste hotell til flyplassen:

Tog:

Banyuls-sur-mer - Barcelona flyplass ca. 4 t

Togtider og -priser:
Renfe.es eller Oui.sncf.com

Busstider og -priser:
Teisa-bus.com

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3,5 av 5.

Ruteprofil: Terrenget er kupert og krever derfor god kondisjon og gode knær.

 

Informasjonsmateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Endelig hotelliste og deltagerliste
 • Tog og busstider fra Barcelona, via Ripoll til Campodron/Setcases
 • Tilgang til vår GPS-app på mobil
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo