Skip to main content

Fottur på Gran Canaria på egen hånd

Til fots langs fredelige stier på Kanariøyene

Charterklassikeren Gran Canaria byr på mer enn bare sol og bad. På nordsiden av øya er det et flott terreng for fotturer i åpne landskaper med fantastisk utsyn. Denne fotturen starter i nærheten av Las Palmas, og du vandrer på godt merkede stier på denne mer ukjente delen av øya. Landskapet er vulkansk og dramatisk, men likevel grønt og frodig. Du vil oppleve grotter og bortgjemte landsbyer, og panoramautsikt over øya og havet store deler av dagene.

Avganger: Hver dag hele året bortsett fra i august.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Priser 2018/2019: (gjelder til 30. september 2019)

Pris uten fly: kr 8 350

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge) fra*: fra kr 6 000 t/r
Tillegg høysesong**: kr 400
Tillegg jul og påske***: kr 600

Tillegg enkeltrom: kr 2 400

Tillegg enkeltrom høysesong**: kr 3 050
Tillegg enkeltrom jul og påske***: kr 3 400

Tillegg halvpensjon (4 middager): kr 1 050
Tillegg taxipakke (flyplass-hotell, dag 3, hotell-flyplass): kr 900 per person
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"
Bor du på paradoren (dag 3 og 4) den 24. desember er gallamiddag obligatorisk. Egne priser gjelder, kontakt oss for mer informasjon.

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Avganger 07.01-13.04 og 22.04-30.04.
***Avganger 17.12-06.01 og 14.04-21.04.
 

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 3 middager på hotellet i Agaete
 • Taxi og bagasjetransport dag 5
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • 24-timers servicetelefon (engelsk)
 • Taxi dag 6
 • GPX-filer ved forespørsel
   
Ikke inkludert:
 • All landtransport, bortsett fra dag taxi dag 5 og dag 6 (se tillegg taxipakke over)

Dag for dag

Dag 1 Norge – Las Palmas – Santa Brigida
Ankomstdag. Fly til Las Palmas. Fra flyplassen kan du enten ta lokalbuss til Santa Brigida med bytte i Las Palmas, eller taxi direkte til hotellet i Santa Brigida. Mer informasjon under "Reisen til og fra".

Dag 2 Bandama Caldera   12 km   + 600 meter   4,5 t
Dette er første vandredag. Fra hotellet følger du veien noen kilometer og fortsetter videre på en tursti fram til Caldera de Bandama, et vulkansk krater. Du kan eventuelt velge lokalbuss fram til der turstien starter, hvis du ikke liker å gå langs veien. Fra stien som følger kanten på krateret, får du god utsikt over Las Palmas og havet. Det er mulig å gå ned til bunnen av krateret hvor det finnes en nedlagt vinpresse og floraen er typisk kanarisk – oliventrær, kanariske palmer og kaktus. Geologiske severdigheter er detaljert forklart i den engelske veibeskrivelsen. Lunsjmuligheter på restaurant i dag for den som ikke ønsker å ha med nistemat. Overnatting i Santa Brigida.

Dag 3 Cruz de Tejeda – Pico de Las Nieves   17 km   + 850 m   5,5 t
Etter frokost tar du selv med deg bagasjen og forlater Santa Brigida med lokalbuss eller taxi for å forflytte deg oppover og innover på øya til Cruz de Tejeda, hvor du sjekker inn på øyas eneste Parador-hotell. Deretter blir det topptur til Gran Canarias høyeste topp, Pico de Las Nieves (1949 moh.). Stien starter fra hotellet og bringer deg oppover langs en frodig sti med blant annet flott utsikt til vulkankrateret Caldera de Tejeda, skapt for 14 millioner år siden. På den andre siden av krateret ser du øyas nest høyeste fjell, Roque Nublo, en monolittisk steinklump som stikker opp over fjellkjeden. På toppen har du en fantastisk utsikt over hele Gran Canaria, og på klare dager kan du se helt til Tenerife med vulkanen Teide. Juksemuligheter for den som ikke ønsker å gå hele veien opp. Overnatting i Cruz de Tejeda.

Dag 4 Cruz de Tejeda – Artenara – Cruz de Tejeda   15 km   + 500 m   4,5 t
Dagens rundtur bringer deg vestover mot landsbyen Artenara. Du følger kraterkammen forbi flere grotter, tidligere bebodd av øyas urbefolkning, guanchene. Du får enda en dag med fantastisk utsikt over krateret og dets mektige lavaformasjoner, før vi ankommer grottelandsbyen Artenara. Her kan du ta et hyggelig lunsjstopp på en av landsbyens små kafeer. På veien tilbake til Cruz de Tejeda passerer du noen av grotteboligene, bebodd av dagens innbyggere. Overnatting i Cruz de Tejeda.

Dag 5 Cruz de Tejeda – Agaete   12 km    + 140/- 950 m   4 t
Etter frokost venter en taxi (inkludert) utenfor hotellet. Taxien setter deg av i Fagajesto og fortsetter videre med bagasjen din til hotellet i Agaete. Du starter nedstigningen nedover den trange Agaetedalen omgitt av høye fjellformasjoner. Stien er fin, men bratt, og krever gode knær, så gåstaver anbefales. Vegetasjonen er frodig og du passerer ruinene etter noen gamle møller, før du ankommer den lille landsbyen El Sao. Turen bringer deg videre nedover og snart ser du landsbyen San Pedro i bunnen av dalen. Herfra følger du dalbunnen ut mot kysten og ankommer havnebyen Agaete. Kanskje rekker du en svømmetur i de naturlige saltvannsbassengene rett nedenfor hotellet? Overnatting i Agaete.

Dag 6 Agaete – El Sao – Los Perez Dam – Tamadaba   17 km   + 900 m/- 1400 m   7 t
Ukas vakreste og hardeste tur starter med en taxi (inkludert) tilbake til landsbyen El Sao, som du passerte i går. Herfra tar du av mot grottelandsbyen El Hornillo. Mange av grotteboligene er fraflyttet, men de fleste er intakte og 6-7 personer bor fortsatt i husene som klamrer seg fast i den bratte fjellsiden. Ta gjerne en rundtur i landsbyen for å betrakte disse spesielle boligene. Veien videre bringer deg opp til Los Perez-dammen. Dammen er en av mange dammer som ble demmet opp på Gran Canaria i 1950-årene for å hjelpe på vannsituasjonen på øya. Stien bringer deg videre oppover mot naturvernområdet Tamadaba. Har du klar sikt, kan du se helt til Tenerife med vulkanen Teide. Ved foten av fjellene ser du noen av de mange små kystbyene på nordvestsiden av Gran Canaria. Når du kommer til Agaete er det bare ti minutter ned til havnen Puerto de Las Nieves og vårt hotell. Overnatting Agaete.

Dag 7 Agaete – Caleta-bukten og Juncal-bukten   5 km   + /- 130 m   2 t
Dette er siste vandredag. Lett vandredag langs kysten nord for hotellet. Turen bringer deg ut på en kystklippe med fin utsikt over havet og landskapet. Videre kommer du ned til to små bukter som ligger skjermet fra det voldsomme Atlanterhavet og dermed kan tilby gode bademuligheter. Overnatting i Agaete.

Dag 8 Agaete – Las Palmas
Hjemreisedag. Hvis du ikke har bestilt ekstranetter er det retur til flyplassen med rutebuss med bytte i Las Palmas, eller med taxi.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Santa Brigida

Fly:
Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas (LPA) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Las Palmas (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter. Det er dessverre ikke mulig å bestille fly med Merlot Reiser rundt jule- og påskedagene.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no

Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Total effektiv reisetid Las Palmas - Santa Brigida ca. 1 t

Fra flyplassen til første hotell:
Buss:
Las Palmas flyplass - Las Palmas GC San Telmo, Las Palmas GC San Telmo - Hotel Escuela Santa Brígida.

Taxi:
Las Palmas flyplass - Hotel Escuela Santa Brígida ca. 20 min. (40 €)


Hjemreise - total effektiv reisetid Puerto de Las Nieves - Las Palmas ca. 2 t

Fra siste hotell til flyplassen:
Taxi:

Hotel Roca Negra - Las Palmas flyplass ca. 1 t (65 €)

Buss:
Puerto de las Nieves
(20 min. gåtur fra hotell) - Las Palmas GC San Telmo, Las Palmas GC San Telmo- Las Palmas flyplass

Taxi+buss:
Hotel Roca Negra
- Las Palmas GC San Telmo taxi (ca. 40 €), Las Palmas GC San Telmo - Las Palmas flyplass

Hvis du vil bestille en taxipakke (flyplass-hotell, dag 3, hotell-flyplass) for kr 900 per person, ber vi deg sende oss flyinformasjon både for utreisen og hjemreisen på e-post til info@merlot.no.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 4 stjerner. Alle rom har eget bad og air condition, og hotellene har svømmebasseng og/eller spa.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Dag 1 og 2: Hotel Escuela Santa Brigida Nettside
Dag 3 og 4: Parador Cruz de Tejeda Nettside
Dag 5, 6 og 7: Hotel Roca Negra Nettside

Måltider
Inkludert:
7 frokoster
3 middager på hotell Roca Negra
Velger du halvpensjon får du i tillegg middager på de andre hotellene. 

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Du kan bestille ekstranetter i Agaete. Kontakt oss for pris.

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3/5

Ruteprofil: Turen er satt til 3 fordi du bør ha god kondisjon og være vant til å gå på tur.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:
 • Informasjonsskriv
   
Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:
 • Siste informasjon
 • Informasjonsskriv på engelsk, inkludert kart og veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter
 
Ved ankomst på det første hotellet:
 • Velkomstskriv på engelsk, inkludert informasjon om transfers
 

Kart

Bestilling

Side 1 av 5

AvreiseReisemålLedige plasserPris
1/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
2/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
3/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
4/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
5/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
6/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
7/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
8/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
9/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
10/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
11/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
12/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
13/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
14/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
15/9Gran Canaria På forespørsel8 350,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo