Italia in bici Sykkeltur i Italia

69 turer se alle

Oversikt

På sykkel fra nord til sør

Italia er et mangefasettert sykkelland, med et stort antall sykkelveier fra Alpene i nord til Puglia i sør.  Fra sykkelen, langs sykkelstier og sekundære veier med lite biltrafikk, får du et helt annet inntrykk av landet enn du gjør bak et vindu i en bil eller en buss. Gjennom Sør-Tyrol og Veneto sykler du gjennom et variert landskap, omgitt av høye fjell, gjennom skog, over sletter og langs elver og innsjøer. Panoramautsikt over bølgende postkortlandskap finner du i Toscana, mens du langs Venezias lagune kommer tett på livet langs Adriaterhavskysten. På Italias hæl, i Puglia, sykler du langs klipper og strender med et knallblått hav som bakteppe.

 

 

Den langsomme reisen for alle 

Vi i Merlot Reiser har over 25 års erfaring med å organisere sykkelturer, og tilbyr turer i stort sett lett terreng som passer for de fleste. Vi gjør det enkelt for deg: Bestiller overnattinger,  en sykkel eller el-sykkel tilpasset høyden din, og tar oss av bagasjetransport dersom du sykler fra hotell til hotell. I tillegg får du kart, gode veibeskrivelser, gps-spor og ellers alt du trenger av praktisk informasjon for turen, slik at det eneste du trenger å gjøre er å nyte terrenget sammen med ditt eventuelle reisefølge.

Turer

Nord-Italia (2 turer)

Nord-Italia har det meste og enda litt til: høye fjell og myke daler, vindistrikter, badesteder, en rik matkultur, historiske byer, kunstverk og overdådige palasser. Brennerpasset, Gardasjøen, Verona og Venezias lagune: På en sykkeltur i dette området trenger du ikke velge blant de kjente navnene, på en drøy uke kan du faktisk få med deg alt.

 

 

 

Venezia og Adriaterhavet (5 turer)

Veneto gir den ekte italienske stemningen gjennom kunst og historie, vinlandskaper og kulinariske spesialiteter. Regionen er aktiv og moderne på den ene siden, langsommere og mer tradisjonell på den andre, og inneholder storheter som Verona og Venezia. Videre østover, langs Venezias lagune og Adriaterhavskysten møter du et variert kulturlandskap med stolte vitnesbyrd fra venetianernes storhetstid. Du krysser grensen til både Slovenia og Kroatia, og de fleste dager er det gode muligheter for å ta seg en velfortjent dukkert.

Toscana (1 tur)

Det toskanske landskapet er ett av de vakreste og mest stemningsfulle i Europa, med bølgende åser kledd i grønne vinranker og med sypresser langs veiene. Det finnes ikke noen bedre måte å bli kjent med landskapet på, enn å sykle: Du tråkker deg fra én fortryllende utsikt til en annen, og får muligheten til å beundre pittoreske landsbyer, renessansekunst og slående arkitektur.  Lunsjen tar du på en enkel restaurant i en landsby eller som piknik i det grønne; det utmerkede toskanske kjøkkenet og de velsmakende, kortreiste vinene gjør din sykkeltur i Toscana komplett.

Sør-Italia (2 turer)

Nord- og Sør-Italia er nærmest som to forskjellige land. Det den sørlige delen måtte mangle av rikdom og infrastruktur, tar den igjen med bøttevis av sjarm og en misunnelsesverdig vakker kystlinje. Regionen Puglia inkluderer hælen på den italienske støvelen, og grenser til både Adriaterhavet og Det joniske hav. Området er ennå ganske uberørt av masseturisme, og karakteriseres av unike barokk- og badebyer, vinranker, endeløse olivenlunder og hveteåkre, klipper, lange strender og krystallklart hav. Puglia er en drøm for syklister; flatt og forførende med et tørt og varmt klima – perfekt for en sykkelferie om våren eller høsten.

Assistanse

Bagasjetransport
Alle våre turer fra hotell til hotell inkluderer bagasjetransport: Sett fra deg kofferten i resepsjonen på morgenen og finn den igjen på neste hotell på ettermiddagen. Å sykle uten å måtte dra på kilo med bagasje utgjør en stor forskjell! Vi sa jo at dette skulle være enkelt.

 

Ikke helt på egen hånd
Selv om vi selger turer “på egen hånd” er du jo selvfølgelig ikke helt det: Sykkelen? Den får du på stedet. Overnattingene? Bestilt og betalt. Bagasjen? Den bringer vi til neste hotell. Hvilken vei? Følg skiltene, kartene, veibeskrivelsen eller GPS’en. Alt du trenger å gjøre er å nyte landskapet i trygg forvissning om at vi sørger for alt det praktiske. Enkelt, ikke sant?

 

Trenger du hjelp?
Vi organiserer turen din med omhu for å forhindre uhell. Hvis du allikevel skulle få et problem, har du et telefonnummer å ringe 7 dager i uken. Ring, så får du hjelp.

  TRENGER DU HJELP?

  For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


  Takk

   Su misura
   per gruppi

   Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


   Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Nyhetsbrev

    Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
    Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

    Takk