Skip to main content

Korsika - fottur på egen hånd

Korsika - kontrastenes øy

Opplev magiske Korsika, et særegent paradis i Middelhavet! Fortsatt er Korsika utrolig nok ikke av de aller største turistmagnetene i Europa – kom hit nå mens øya fortsatt er forholdsvis uberørt! Dette er turen hvor du får oppleve store kontraster, fra ville og dramatiske fjell og bittesmå pittoreske landsbyer til asurblått hav og folkeliv langs sjøen. Fotturen fører deg langs gode gjeterstier, som ble benyttet i tidligere tider for å bringe dyreflokkene opp og ned fra beite. Løypa tar deg inn i Nioludalen i hjertet av øya. Her finnes flott skog og fristende naturlige badekulper innerst i den dype dalen Spelunca Gorge. Så går du videre ned til Portobuktens vakre og dramatiske kyst, hvor du ser det verdenskjente naturområdet Les Calanques (Pianakløftene), som bla. omfatter røffe rødlige fjellformasjoner.  Dette området er klassifisert på Unescos verdensarvliste. Turens endepunkt er landsbyen Piana, som ligger idyllisk til i fjellsiden.  Her kan du, fra balkongen på ditt hotell, se sjøen langt der nede. Mange av broene og tårnene som du vil se i løpet av turen, ble bygget på den tiden da Korsika lå under Genovas herredømme. Det har i alle år vært et sterkt ønske fra korsikanerne om å bli en selvstendig stat, men dette er ikke lenger et så brennhett tema som det engang var. I dag har de et utvidet indre selvstyre på øya. Korsikansk er et språk som har svært mange likhetstrekk med italiensk. Korsikansk regnes som et utrydningstruet språk, men man kan fortsatt høre språket på øya. Så om du kan italiensk, prøv gjerne å slå av en prat med en av dem som snakker korsikansk! Engelsk fungerer her som ellers i Frankrike og Europa.

Avgang hver dag fra 15. april til 07. oktober.
NB! Det kan være veldig varmt å gå i juli og august.


Dere må være minumum to deltakere for å bestille denne turen. (Ved 4-8 deltakere får dere rabatt).

Vi har også en tøffere fottur på Korsika. Dette er en gruppetur langs GR20, med norsk turleder, se her
 

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 600*

Tillegg for flyreise: Du kan dessverre ikke bestille fly gjennom Merlot Reiser på denne turen.
Tillegg høysesong: kr 550**

Tillegg enkeltrom: kr 4 600
Tillegg enkeltrom høysesong: kr 3 650

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Er dere 4-5 personer kommer en rabatt på kr 800 per person i lavsesong / 750 per person i høysesong.
*Er dere 6-8 personer kommer en rabatt på kr 1 100 per person i lavsesong / 1 050 per person i høysesomg.

**Høysesong: juli og august
 

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • Togbillett dag 2
 • Transfer fra togstasjonen i Corte til hotellet i Corte dag 2
 • Transfer dag 3
 • Middag dag 3, 4 og 5 (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport fra dag 3
 • Infomateriell (kart og veibeskrivelse på engelsk)
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/fransk)
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:

 • Valgfri båttur dag 6. Kr 600 per person, må forhåndsbestilles (guiding kun på fransk)
 • Transfer tilbake fra Piana
 • Alt som ellers ikke er nevnt under "Inkludert"

Dag for dag

DAG 1 Norge – Ajaccio
Ankomstdag. Fly til Ajaccio, alternativt til Bastia. Overnatting på hotell i sentrum.

DAG 2 Rundtur Corte (ingen bagasjetransport i dag)
Dette er første vandredag. Ta med deg bagasjen din og ta morgentog (inkl. i turprisen) fra Ajaccio (drøyt 2 t) eller Bastia (drøyt 1 t) oppover i fjellet til byen Corte. Togturen gir deg et første glimt av den storslåtte naturen som venter deg. Transfer fra togstasjonen til hotellet er inkludert i prisen. Bagasjen kan oppbevares i resepsjonen dersom rommet ditt ikke er klart når du kommer. Du kan velge mellom 3 ulike dagsturer i dag, med utgangspunkt fra hotellet. Middag på egenhånd i byen, som har mange restauranter å velge mellom. 

Tur 1: Tavignano-dalen, 13 km, 6,5 t + 310/- 310

Tur 2: Punta de Zurmulu, 4,5 km 5 t + 530/- 530

Tur 3: Innsjøene Melu og Capitellu, 6 km, 4,5 t, + 500/- 500 (Transfer fra hotellet til utgangspunktet for turen bør bestilles på forhånd hos Merlot Reiser, mulig fra juni til sept. 18 € / person, betales på stedet).

DAG 3 Corte – Calacuccia 13 km,  5 t 30 min  + 700 m/ - 340 m
(Bagasjetransport fra i dag). Transfer om morgenen med taxi (ca. 30 min, inkl. i turprisen) fra hotellet til Scala Sta Regina hvor fotturen starter. Du skal følge en gammel sti, som i tidligere tider ble benyttet av gjetere som ledet sine dyr gjennom dalen. Dalen Niolu fører deg opp gjennom granittklipper og langs fantastiske stihyller i terrenget, til en genovesisk bro. Landskapet åpner seg opp og du fortsetter gjennom et svært variert landskap med kastanjetrærlunder og bølgende fjelldaler. Videre mot innsjøen innerst i dalen, og dagen ender i landsbyen Calaccuccia. Hotell i utkanten av landsbyen og middag inkludert på en restaurant som serverer sesongens mat fra distriktet.

DAG 4 Calacuccia – Vergio 17 km,  7 t   + 700 m/- 340 m
Turen i dag bringer deg først til landsbyen Albertacce. I utkanten av denne landsbyen tar du en sti som fører deg forbi en gammel møllebygning fra den gang man malte kastanjenøtter til mel. Videre over en genovesisk bro, og du følger tråkk som snirkler seg opp gjennom nydelig skogsterreng. På andre siden av dalen får du øye på Calasima, som er den høyest beliggende landsbyen på Korsika. Dagens løype holder seg mye i høyden langs fjellsiden og du nyter en fantastisk utsikt over Nioludalen og mot innsjøen der du kom fra. Uansett måneden du går turen, har vegetasjonen her alltid noe flott å by på. Siste del av dagen går oppover mot Col de Vergio og vårt overnattingssted. Middag er inkludert også i dag.

DAG 5 Vergio -  Evisa  11, 5 km,  5 t   + 80 m/- 720 m
Ved Col de Vergio er det et høyfjellspass. Dette stedet markerer grensen mellom de nordlige og sørlige delene av Korsika. Her ser du en enorm Kristusstatue i granitt, som ønsker deg lykke til videre på ferden. Utsikten er magisk her du står og ser utover de ruvende fjelltoppene på alle kanter. Løypa går nå nedover og gjennom et av øyas flotteste og frodigste furuskogsområder, Aïtone. Kanskje møter du en av de mange frittgående grisene som det finnes massevis av i området?  Du passerer naturlige badebasseng og vandrer videre gjennom kastanjeskogen til du nærmer deg landsbyen Evisa, en levende fjellandsby i behagelig luftige omgivelser. Det lille stedet ligger uvanlig nært sjøen til å være en typisk fjellandsby, og Evisa blir på folkemunne kalt «The pearl of the mountains». Overnatting på lite hotell i landsbyen, middag på hotellet (inkl.). Svømmebasseng.

DAG 6 Evisa – Porto. 14 km,  6 t   + 320 m/- 1170 m
Dagens etappe starter ned gjennom landsbyen og etter hvert på en sti som går i sikksakk oppover i skogen og inn i dypet av den spektakulære «The Spelunca Gorge». Nederst i dalen krysser du over en høy genovesisk bro. Du går høyt over elveløpet i retning Ota, en trivelig liten fjellandsby med en mild bris fra Middelhavet. Kanskje på tide med lunsj? Da kan vi anbefale restauranten «Chez Felix» for kaffepause eller mat. Stien fører deg videre og stadig nærmere kysten og Portobukten med sine flotte røde klipper, dypblått hav og den staselige silhuetten av det genovesiske tårnet i byen. Overnatting på hotell i sentrum av den idylliske havnebyen. Hotellet har svømmebasseng. Middag er ikke inkludert i dag, men det er mange restauranter i byen som ligger fint til ved sjøen.

Alternativ fra Ota.
Etter ca. halvgått dagsetappe ved ankomst Ota, kan du velge å gå resten av veien, eller bli hentet ved restauranten «Chez Felix» for båttur fra Porto til Scandola naturreservat, som står på Unescos verdensarvliste. Båtturen går langs kysten og inn mot grotter og fjellformasjoner, avgang kl. 14.30, tilbake ca. 17.30. Det er også mulighet for en litt kortere båttur, 1,5 t til Capu Rossu (den røde klippen) og les Calanques (kalksteinsklipper). ( Båtturene er ikke inkludert, og må bestilles i forkant av turen. Guiding kun på fransk)

DAG 7 Porto – Piana
12 km,   5 t   + 520/ - 70
Dette er siste vandredag.  Dagens etappe viser deg det dramatiske naturområdet Les Calanques. I dag har du to alternative ruter å velge mellom.  Den ene forutsetter at du går ca.1 time langs bilvei, og bør ikke velges i høysesongen (juli/august) pga. mye biltrafikk. Begge alternativene starter med vandring langs stranda i byen, deretter starter oppstigningen mot fjellformasjonene i Les Calanques med sine røffe fjell og kalksteinsklipper i merkverdige former. Dagens etappe går også i kystfuruskog med sildrende bekker og bekkefar. Stien langs kysten følger et gammelt eseltråkk og gir deg et spektakulært utsyn mot havet. En herlig avslutning på en flott naturopplevelse!

DAG 8 Hjemreise, eller ekstranetter
Hjemreisedag. Etter frokost kan du ta buss fra Piana til Ajaccio. Buss på søndager kun i juli og august. Dersom du skal returnere fra Bastia, er det færre muligheter, og dyrere transport. Ta kontakt for nærmere informasjon om priser og reisemuligheter. Dersom du har mulighet, anbefaler vi å ta én ekstra natt i etterkant av turen i Piana, for å få med deg en fantastisk tur ut til det genovesiske tårnet på spissen av halvøya «Capu Rossu». Denne turen forutsetter leie av bil eller el-sykler på hotellet. Veibeskrivelse, kart og øvrig informasjon får du av oss.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Ajaccio eller Bastia.

Du kommer hit ved å ta fly til Ajaccio eller Bastia. Deretter 

•   taxi til hotellet eller
•   buss (nr. 8) til togstasjonen i Ajaccio (20 min, 10 €. Fra togstasjonen er det kort vei til hotellet) busstider eller
•   buss til togstasjonen i Bastia (35 min, 10 €. Fra togstasjonen er det 10 min å gå til hotellet) busstider

Buss - Nettside

Fly:
Ajaccio 
flyplass (AJA) Nettside
Bastia flyplass (BIA) Nettside

Du kan dessverre ikke bestille fly gjennom Merlot Reiser på denne turen.

Tips til fly:
Med Norwegian: Fra juni til august: direkteflygning Oslo Gardermoen - Ajaccio og retur. Også noen få avganger tur/retur Bastia.
Med Lufthansa: Til Bastia med mellomlanding i München eller Frankfurt på lørdager og retur et par ganger i uken.
Med AirFrance/KLM: Til Bastia og Ajaccio med mellomlanding på Paris CDG daglig. På Paris CDG må man hente ut bagasjen og ta buss (nr. 3) til Paris Orly for videre fly til Bastia.
Man bør ha minimum 4 timer fra landing på Paris CDG til flyet går videre fra Orly.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Momondo.no
 
Transfer: (bookes i forkant av turen)
Dag 8 fra Piana til flyplassen i Ajaccio: 1 900 kr (1-4 pers.)
Dag 8 fra Piana till flyplassen i Bastia: 3 900 kr (1-4 pers.)

Alternativ reise:
Båt fra fastlandet (Marseille, Toulon, Nice) og Italia (Genova, Livorno og Napoli).
Mer info: corsicalinea.comcorsica-ferries.co.uk og lameridionale.com.


Hjemreise:

Fly fra Ajaccio

•   Buss fra Piana til Ajaccio, ca. 2 t (ca. 13 €). I juli og august er det to avganger; kl. 8.30 og 14.40. Resten av året er det kun én avgang; kl. 8.30. Betales på stedet. Buss på søndager kun i juli og august.
•   deretter 7 min gange til togstasjonen og buss videre til flyplassen.
•   Eller taxi fra Piana til Ajaccio flyplass.

Fly fra Bastia

•   Vær oppmerksom på at transporten for retur til Bastia er mer komplisert og transfer er dyrere og mer tidkrevende enn retur til Ajaccio. Spør oss om priser og reisetider for retur til Bastia.

Tog på Korsika: Togtider

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2 og 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Noen hoteller har svømmebasseng.
Hotellisten mottar du på e-post senest 10 dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental) og middag dag 3, 4 og 5 (drikke ikke inkludert). Lunsj og middag de andre dagene ordner du selv.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Mulig i Piana, Bastia og Ajaccio, på forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3,5 av 5.
Underlag: grusveier, skogsstier, fjellstier, asfalt.
Turen er satt til kategori 3,5 fordi terrenget er kupert og krever derfor god kondisjon og gode knær.
Den gjennomsnittlige daglige avstanden er rundt 12 km.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Veibeskrivelser (på engelsk)
 • Kart
 • Togvoucher for dag 2
 • Generell info om turen
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo