Skip to main content

Korsika GR20

Fottur på Korsika med reiseleder

En fottur langs den berømte løypa GR20 er et «must» for deg som vil oppleve en av de gjeveste og mest spektakulære fotturene i Europa. GR står for Grande Randonnée, som betyr lang vandring. Hele GR20 på Korsika er 180 km lang, men vi nøyer oss med 75 km fra Vizzavona og nordover til kystperlen Calvi. Turen består av seks lange vandredager med daglige opp- og nedstigninger på mellom 500 og 1250 høydemeter. Den egner seg derfor kun for deg som er i god form. Du bør også føle deg komfortabel med å gå noen luftige partier. Du overnatter på hotell, samt tre netter i hyggelige teltleirer i nærheten av en refuge, som står for matserveringen. Teltleirene består av tomannstelt. Du må ha med, og selv bære, egen sovepose og ekstra tøy til disse overnattingene. Liggeunderlag/madrasser finnes i teltene på stedet. Bagasjen din kjøres til neste overnattingssted, men ikke til teltleirene. Ved vanskelige værforhold kan både ruter og overnattingssted endres.

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 8 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt. 

Vi har også en enklere, individuell fottur på Korsika, se her

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 14 200
Tillegg enkeltrom: kr 1 900
Tillegg for flyreise: Du kan dessverre ikke bestille fly gjennom Merlot Reiser på denne turen.

Inkludert:

 • 4 netter på hoteller m/frokost
 • 3 netter i teltleir m/frokost (det er ikke bagasjetransport til teltleirene)
 • 6 lunsjpakker
 • 6 middager (drikke ikke inkludert)
 • turleder
 • bagasjetransport til hotellovernattingene (max 15 kg)
 • transferbuss fra flyplassen i Ajaccio til første overnattingssted Vizzavone
 • transfer dag 2
 • busstransport fra Bonifatu til Calvi etter endt fottur


Ikke inkludert:

 • Sovepose og håndkle dag 2, 3 og 5


NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. åtte personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1  Ajaccio - Vizzavona
Ankomstdag.  Du møter turgruppa på flyplassen i Ajaccio for bussavgang ca. kl. 21. Bussen til Vizzavona, som er startpunkt for turen, tar ca. én time. Vizzavona er en liten fjellandsby i innlandet på Korsika. Her er det få butikker og ingen minibank. Vi overnatter på et sjarmerende, gammelt hotell i utkanten av byen. Middag er ikke inkludert.

Dag 2  Vizzavona – Petra Piana      18 km     8 t      + 1250 m/- 350 m
Dette er første vandredag. Dagen starter med en kort transfer fra hotellet. Vi går først gjennom skogkledde daler og kulturlandskap før vi raskt stiger oppover til overnattingsstedet Petra Piana på nesten 2000 meter over havet. Her ligger det en basecamp-preget leir for fjellvandrere på den berømte GR20-ruta. Rustikk matservering og overnatting i en eksotisk og spennende atmosfære i spektakulære omgivelser.
NB! Overnatting i telt i Petra Piana refuge. Det blir servert middag og frokost i leiren, og du får med deg lunsjpakke for neste dagsetappe.

Dag 3  Petra Piana - Manganu      9 km     8 t     + 650/- 870 m
Vandring gjennom røft og urørt fjellandsskap med storslått utsyn. Passasjen gjennom Breche de Capitello er spennende og litt luftig NB! Utfordrende for deg som er redd for høyder! Det finnes en alternativ rute dersom været ikke tillater oss å gå over passet.
NB! Overnatting i telt i en skjermet og trivelig leir i Manganu refuge. Middag og frokost blir servert i leiren, og du får med deg lunsjpakke for neste dagsetappe.

Dag 4  Manganu – Castel di Vergio    12 km      6,5 t      + 500/- 680 m
Dagens etappe er lettere enn de to foregående og har ingen luftige partier. Vi går over et stort slettelandskap og passerer den nydelige innjøen Lac de Nino. Deretter følger vi en fjellrygg til passet Bocca San Pedru, der det står et lite alter. Like før passet går vi forbi et berømt horisontalt tre, som er blitt formet av de sterke vindene som ofte blåser her. Deretter går resten av turen gjennom en skog, i kjærkommen skygge fra den sterke sola. Vi ankommer skistedet Castel di Vergio, hvor overnattingsstedet ligger. Det er deilig med litt komfort etter tre dager i villmarken!

Dag 5  Castel di Vergio - Vallone     13 km      8 t      + 1000/- 660 m
I dag går vi gjennom området som var boltreplass for den norske klatrepioneren og forfatteren Alf Bryn tidlig på 1900-tallet. Bryn skriver om bedriftene sine i disse fjellene i friluftslivklassikeren «Tinder og banditter», som ble utgitt i 1943. Vi passerer like under den seillignende ryggen Tafunatu, med sitt berømte hull midt i veggen, og den karakteristiske fjellformasjonen Cinque Frati, som ble førstebesteget av Bryn og kameratene hans. Etter en bratt nedstigning følger vi et flatere parti innover i dalen. Vi ankommer overnattingsstedet i ville, litt nybyggeraktige omgivelser. NB! Overnatting i teltleir ved Bergerie de Ballone, en privatdrevet leir med god matservering. Nå gjelder det å legge seg opp litt reserver til neste dagsetappe, som har turens høyeste pass og lengste stigning.

Dag 6  Vallone – Haute Asco     7 km      9 t      + 1000/- 1200 m
Dagens etappe er lang og går i ulendt terreng. Den innebærer mye stigning, og nedstigningen til Asco er krevende og møysommelig. Turen går gjennom vakker og vill natur, og den spektakulære utsikten er mer enn tilstrekkelig betaling for innsatsen. Turens høyeste punkt nås ved Pointe des Eboulis på 2607 meter, rett under Korsikas høyeste topp, Monte Cinto, hundre meter høyere opp. Hvem skulle trodd at man kunne klatre langt høyere enn Galdhøpiggen på denne lille øya i Middelhavet! Fra Pointe des Eboulis følger vi en snirklete og spennende sti nedover. Mange ganger underveis snur man seg og har vansker for å skjønne at man virkelig har funnet en passasje gjennom den trange dalen. Vel nede ankommer vi skisportstedet Haute Asco, hvor det venter en overnatting på hotell med middag.

Dag 7  Haute Asco - Calvi     12 km      8 t      + 650/- 1530 m
Dette er siste vandredag. Igjen starter dagen med bratt stigning, men stien er god og høydemeterne går unna. Fra toppen av passet ser vi havet og havnebyen Calvi, hvor vi skal ende dagen. Etterhvert som vi kommer nedover dalen merkes det at vi forlater Korsikas barske indre og nærmer oss den milde kysten. Fra kafeen i Bonifatu hentes vi i buss og kjøres til Calvi, en skikkelig sjørøverby med historisk sentrum og festning og, ikke minst, en deilig badestrand ved Middelhavet! Her overnatter vi på et hotell i nærheten av gamlebyen og stranda.

Dag 8  Calvi - Norge
Hjemreisedag. Ta gjerne noen dager ekstra i Calvi eller et annet sted langs kysten. Fly hjem fra Bastia eller Ajaccio (det går tog til begge steder), men det er også fint å ta båt til kontinentet, hvor det finnes flere, større flyplasser. Blant annet har Nice direktefly til Oslo. Det finnes også en liten flyplass i Calvi med rutefly til noen få flyplasser i Frankrike. Spør oss gjerne om tips og råd for reiserute.
Ekstranetter mulig i Calvi, Bastia og Ajaccio.

Reisen til og fra

Felles transferbuss går fra flyplassen i Ajaccio til det første hotellet i Vizzavona kl. 21. Turlederen møter gruppen utenfor ankomsthallen på flyplassen kl. 20.45.
Vi anbefaler alle å ta denne bussen da det er svært få alternativer for å komme til det første hotellet på egen hånd.
Bussturen tar ca. 1 t til hotellet. Det er ikke middag inkludert første kvelden, så du bør ha spist i løpet av flyreisen. Du vil motta informasjon om reiselederen og hans telefonnummer før avreise.

Fly
Ajaccio flyplass - Nettside
Du kan dessverre ikke bestille fly gjennom Merlot Reiser på denne turen.

Tips til fly:
Med Norwegian: Direkteflygning fra Oslo Gardermoen til Ajaccio (tirsdag, torsdag og lørdag). Retur mulig fra både Ajaccio og Bastia. (Bastia kun lørdager).
Det går tog mellom Calvi og Bastia (ca. 3 t), og Calvi og Ajaccio (ca. 4,5 t)
Togtider på Corsica

Det går båt fra l'Ile Rousse (40 min. togtur fra Calvi) til fastlandet (Marseille, Nice, Touloun, Genova, Livorno, Napoli), og deretter fly videre til Norge.
https://www.corsicalinea.com/eng
https://www.corsica-ferries.co.uk/

Det er også mulig å ta båt mellom Ajaccio/Bastia og Nice, og deretter direktefly fly fra Nice til Oslo.
https://www.corsica-ferries.co.uk/

 

Overnatting/måltider

Du bor 4 netter på hotell. De 3 resterende overnattingsstedene er teltleir i nærheten av en hytte/refuge som serverer frokost og middag. Det er dusjmuligheter i teltleieren (to av teltleirene har kun kalddusjmulighet). Det er ikke vannklosett i teltleirene.
Det er mulig å bestille enkeltrom på hotellene, dvs. 4 netter. Teltleieren har 2-mannstelt. Reiser du alene, deler du telt med en annen turdeltaker av samme kjønn.

Måltider
6 lunsjpakker og 6 middager i tillegg til 7 frokoster er inkludert.

Turleder

På turen er det med en norsktalende turleder som heter Anders Eide. Turlederen er fjellvant, og har som jobb å passe på at alt går ifølge programmet. Under vandringen er det ikke lov til å gå fra gruppa uten at det er avtalt med turlederen.

Anders Eide om seg selv:
"Etter mange års turerfaring fra ulike deler av Alpene gav fjellene på Korsika meg en ny og annerledes opplevelse. De forrevne toppene og ryggene, og det rå, urørte landskapet overasket og imponerte. Dessuten ble jeg fascinert av øyas kaotiske historie og komplekse kulturelle opphav. Nå ser jeg fram til å vise fram "Frankrikes uslepne diamant" og den sagnomsuste GR20-ruta til andre turfolk. Resten av året jobber jeg som medisinsk fysiker i Tromsø, og leder både høye og lave turer for Troms Turlag. Sommeren 2020 leder jeg også Merlots gruppetur "Mont Blanc rundt"."

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 5 av 5

Denne turen er realtiv hard, med daglige opp- og nedstigninger på mellom 500 og 1250 høydemeter. Den egner seg for deg med god kondisjon, og du bør også føle deg komfortabel med å gå noen luftige partier.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltakerliste
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo