Skip to main content

Kyst og fjell i Baskerland

Fottur i Baskerland - fra San Sebastian til Bilbao

Velkommen til vår nye fottur på egen hånd innerst i Biscayabukta mellom San Sebastian og Bilbao i Spania. En tur for deg som ikke ønsker å bestige de aller høyeste tindene, men få opp pulsen litt samtidig som du får med deg mye variert natur og kultur: Strender, fjell, klipper og landsbygd, den særegne baskiske byggestilen, det forunderlige språket, det urbane og sosiale livet rundt pintxos-barene i sydende og hippe San Sebastian og sist, men ikke minst, storebror Bilbao med sitt spektakulære Guggenheim-museum. Det er bademuligheter flere av dagene.  

Avgang hver dag fra 29. mars til 1. november. 
Ingen avgang fra 7. til 23. juni pga. EM-kamper i Bilbao 15., 20., 24. og 28. juni.
Kontakt oss dersom du ønsker å booke turen i denne perioden uten overnatting i Bilbao. 

Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen.
 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 600* 

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)**: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 300 / 3 900*** 
Tillegg høysesong***: kr 850
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

* Er dere 3 personer som reiser sammen tilkommer en rabatt på kr 700 per person. Er dere fire får dere kr 1 100 i rabatt per person. Kryss av i bestillingsskjemaet, rabatten vil først bli synlig på bestillingsbekreftelsen. 
** Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
*** Høysesong: avganger i juli, august og september.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller
 • 5 frokoster
 • 3 middager (drikke ikke inkl.)
 • Transfers dag 3, 5 og 7
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)
 • Merlot Reisers GPS-app

Dag for dag

Dag 1 Norge – Bilbao – San Sebastian
Ankomstdag. Ankomst Bilbao og en drøy times busstur fra flyplassen direkte til San Sebastian (ikke inkl.). 

Dag 2 Pasaia San Pedro – San Sebastian          9,7 km   3 t          +340/-335 m         
Dette er første vandredag. Lokalbuss eller taxi (ikke inkl.) til Pasaia San Pedro og relativt kort vandring langs Ulià-fjellet med tidvis panoramautsikt over havet. Landskapet er grønt og frodig, og man merker ikke at man nærmer seg byen igjen før man plutselig befinner seg der. I kveld får du tid til å bli bedre kjent med sjarmerende San Sebastian og det som av mange blir kalt Europas flotteste bystrand; La Concha. En lang pintxosrunde i gamlebyens mange «tabernas» er et must på kvelden! 

Dag 3 (San Sebastian) – Zarautz – Zumaia     11,7 km     3 t 50 min          +460/-440 m         
Transfer til badebyen og surfeeldoradoet Zarautz. Herfra går du opp i åsene, gjennom vinmarkene hvor druene til Txakoli-vinen, en lokal, lett perlende hvitvin, blir dyrket. Videre nedover mot havnen i Getaria, hvor du kan ta deg en dukkert og en avstikker ut til fyret på Sant Anton-halvøya. Landlig og frodig landskap videre mot den hyggelige havnen i den lille byen Zumaia, hvor du skal tilbringe natten. 

Dag 4 Zumaia – Deba     12,8 km     4 t 50 min          +550/-700 m           
En virkelig magisk strekning langs de spektakulære og geologisk verdensberømte flysh-klippene i dag. De dårlig sorterte leir- og landsedimentene som utgjør disse klippene danner taggete, fascinerende lagformasjoner. De er geologisk interessante også fordi de inneholder en stor andel iridium, en gjenlevning etter den store meteoritten som for 65 millioner år siden skal ha utryddet bl.a. dinosaurene. Foruten synet av et par små bortgjemte gårder går dagens løype gjennom uberørt landskap med tidvis eventyrlig utsikt over klippene og havet. Overnatting i sentrum av lille Deba, like ved stranden. 

Dag 5 (Deba) – Ea – Elantxobe     12,6 km     4 t          +590/-520 m         
Transfer til den lille kystbyen Ea og vandring gjennom den typisk baskiske landsbygda frem til havnen i den yndige fiskerlandsbyen Elantxobe, hvor husene klamrer seg fast oppover fjellsiden. Her skal du tilbringe natten, men først blir det en rundtur ut til klippen Ogoño som stuper 300 meter ned i havet. Utsikten er uforglemmelig!

Dag 6 Elantxobe – Gernika      19 km    5 t 40 min          +530/-600 m         
Fra havnen i Elantxobe går du oppover gjennom eikeskogen mot det lille klosteret San Pedro de Atxarra, hvor du blir belønnet med fantastisk utsikt over surfelandsbyen Mundaka, Urdubuaï-bukten og Ogoño-klippen som du besøkte i går. Fra utsiktspunktet begynner nedstigningen mot våtmarksområdet rundt elvemunningen og byen Gernika, kjent fra Picassos maleri fra den spanske borgerkrigen. Denne dagen kan, om ønskelig, forkortes med ca. 3 timer ved å ta buss det siste strekket. 

Dag 7 (Gernika) – Bermeo – Gaztelugatxe – (Bilbao)      11,1 km    4 t          +660/-500 m         
Dette er siste vandredag. Vakker togstrekning (avganger hver halvtime, ikke inkl., 20 min.) fra Gernika via Mundaka og langs elvemunningen til den vakre kystbyen Bermeo. Bratt stigning opp mot Burgoa Mendia, hvor du blir belønnet med panoramautsikt over bukten og havet. Herfra rusler du nedover mot havet igjen, til det gamle klosteret på den ekstremt forblåste og bølgeutsatte lille holmen Gaztelugatxe, forbundet med fastlandet med en liten steinbro. Transfer til Bilbao og hotellet ditt som ligger langs elven Nervión, ti minutters gange fra Guggenheim-museet og den trivelige gamlebyen. 

Dag 8 Bilbao – Norge
Hjemreisedag. Turen er slutt etter frokost. Det går flybuss en kort gåtur fra hotellet. Kanskje rekker du et besøk i det imponerende Guggenheim-museet? 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i San Sebastian.

Fly: 
Bilbao
 (BIO) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Bilbao (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.
(Siste flybuss til San Sebastian går vanligvis 23.45). 

Total effektiv reisetid Bilbao – San Sebastian ca. 1 t. 15 min

Fra flyplassen til første hotell:

•    Flybuss fra selskapet Pesa direkte til San Sebastian, ca. 1 t 15 min

En privat transfer fra Bilbao flyplass til San Sebastian koster kr  2 300 for 1-4 personer og kr 4 600 for 5-8 personer. Kontakt oss. 

Hjemreise:

Fly fra Bilbao 
•    Flybuss fra selskapet Bizkaibus, linje A3247 fra Bilbao (Plaza de Federico Moyúa), ca. 15 min til fots fra hotellet, til Bilbao flyplass. Avganger hvert kvarter, turen tar ca. 10 min. 
•    Taxi fra Bilbao sentrum til Bilbao flyplass (ca. 25 €).
 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 1-3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Du mottar endelig hotelliste senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: rom med en dobbeltseng. Twinrom: rom med to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 5 frokoster (kontinental), det er ikke frokost inkl. i San Sebastian. Ønsker du grovere brød, kan det være smart å ta med seg dette.

Du får også 3 middager (i Zumaia, Deba og Elantxobe), i de andre byene er det et relativt stort utvalg av restauranter – og ikke minst pintxosbarer - å velge mellom. 
Lunsj ordner du selv. På denne turen kan lunsj stort sett inntas i form av piknik i det grønne, eller restauranter enkelte dager underveis. 

Ekstranetter 
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pension Kursaal**, San Sebastian
Pris pr. person pr. natt (frokost ikke inkl. her):
Dobbeltrom: fra kr 495
Enkeltrom: fra kr 940

Mange forskjellige sesonger, og forskjell i pris på helg og i ukedager i San Sebastian. Kontakt oss for eksakt pris. 

Hotel Bilbao Plaza**, Bilbao
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 690 / 790*
Enkeltrom: kr 1 000 / 1 200*

*Høysesong mai-sep. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 5.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv med standard hotelliste 


Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Oppdatert hotelliste / praktisk informasjon på engelsk
 • Veibeskrivelser på norsk (sist oppdatert sept. 2019)
 • Kart med inntegnede løyper
 • Bykart (ett sett kart per bestilling)
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo