Kyst og fjell i Baskerland

Fottur på egen hånd i Baskerland - fra San Sebastian til Bilbao

Velkommen til vår nye fottur på egen hånd innerst i Biscayabukta mellom San Sebastian og Bilbao i Spania. En tur for deg som ikke ønsker å bestige de aller høyeste tindene, men få opp pulsen litt samtidig som du får med deg mye variert natur og kultur: Strender, fjell, klipper og landsbygd, den særegne baskiske byggestilen, det forunderlige språket, det urbane og sosiale livet rundt pintxos-barene i sydende og hippe San Sebastian og sist, men ikke minst, storebror Bilbao med sitt spektakulære Guggenheim-museum. Det er bademuligheter flere av dagene.  

Avganger hver dag fra 29. mars til 1. november. 
Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen (ved tre eller fire deltakere får dere rabatt).

NB: Det spilles EM-kamper i Bilbao 15., 20., 24. og 28. juni. I denne perioden er det svært lite sannsynlig at vi får booket rom her. 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

Priser

Pris uten fly: kr 10 850* 

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)**: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 100 / 3 700*** 
Tillegg høysesong***: kr 850
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

* Er dere 3 personer som reiser sammen tilkommer en rabatt på kr 700 per person. Er dere fire får dere kr 1 100 i rabatt per person. Kryss av i bestillingsskjemaet, rabatten vil først bli synlig på bestillingsbekreftelsen. 
** Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
*** Høysesong med start i juli, august og september


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller
 • 5 frokoster
 • 3 middager (drikke ikke inkl.)
 • Transfers dag 3, 5 og 7
 • Bagasjetransport
 • GPX-filer, kart og veibeskrivelse på norsk

Dag for dag

Dag 1 Norge – Bilbao – San Sebastian
Ankomstdag. Ankomst Bilbao og en drøy times busstur fra flyplassen direkte til San Sebastian (ikke inkl.). 

Dag 2 Pasaia San Pedro – San Sebastian          3 t          +340/-335 m          9,7 km
Dette er første vandredag. Lokalbuss eller taxi (ikke inkl.) til Pasaia San Pedro og relativt kort vandring langs Ulià-fjellet med tidvis panoramautsikt over havet. Landskapet er grønt og frodig, og man merker ikke at man nærmer seg byen igjen før man plutselig befinner seg der. I kveld får du tid til å bli bedre kjent med sjarmerende San Sebastian og det som av mange blir kalt Europas flotteste bystrand; La Concha. En lang pintxosrunde i gamlebyens mange «tabernas» er et must på kvelden! 

Dag 3 (San Sebastian) – Zarautz – Zumaia          3 t 50 min          +460/-440 m          11,7 km
Transfer til badebyen og surfeeldoradoet Zarautz. Herfra går du opp i åsene, gjennom vinmarkene hvor druene til Txakoli-vinen, en lokal, lett perlende hvitvin, blir dyrket. Videre nedover mot havnen i Getaria, hvor du kan ta deg en dukkert og en avstikker ut til fyret på Sant Anton-halvøya. Landlig og frodig landskap videre mot den hyggelige havnen i den lille byen Zumaia, hvor du skal tilbringe natten. 

Dag 4 Zumaia – Deba          4 t 50 min          +550/-700 m          12,8 km 
En virkelig magisk strekning langs de spektakulære og geologisk verdensberømte flysh-klippene i dag. De dårlig sorterte leir- og landsedimentene som utgjør disse klippene danner taggete, fascinerende lagformasjoner. De er geologisk interessante også fordi de inneholder en stor andel iridium, en gjenlevning etter den store meteoritten som for 65 millioner år siden skal ha utryddet bl.a. dinosaurene. Foruten synet av et par små bortgjemte gårder går dagens løype gjennom uberørt landskap med tidvis eventyrlig utsikt over klippene og havet. Overnatting i sentrum av lille Deba, like ved stranden. 

Dag 5 (Deba) – Ea – Elantxobe          4 t          +590/-520 m          12,6 km
Transfer til den lille kystbyen Ea og vandring gjennom den typisk baskiske landsbygda frem til havnen i den yndige fiskerlandsbyen Elantxobe, hvor husene klamrer seg fast oppover fjellsiden. Her skal du tilbringe natten, men først blir det en rundtur ut til klippen Ogoño som stuper 300 meter ned i havet. Utsikten er uforglemmelig!

Dag 6 Elantxobe – Gernika          5 t 40 min          +530/-600 m          19 km
Fra havnen i Elantxobe går du oppover gjennom eikeskogen mot det lille klosteret San Pedro de Atxarra, hvor du blir belønnet med fantastisk utsikt over surfelandsbyen Mundaka, Urdubuaï-bukten og Ogoño-klippen som du besøkte i går. Fra utsiktspunktet begynner nedstigningen mot våtmarksområdet rundt elvemunningen og byen Gernika, kjent fra Picassos maleri fra den spanske borgerkrigen. Denne dagen kan hvis ønskelig forkortes med ca. 3 timer ved å ta buss det siste strekket. 

Dag 7 (Gernika) – Bermeo – Gaztelugatxe – (Bilbao)          4 t          +660/-500 m          11,1 km
Dette er siste vandredag. Vakker togstrekning (avganger hver halvtime, ikke inkl., 20 min.) fra Gernika via Mundaka og langs elvemunningen til den vakre kystbyen Bermeo. Bratt stigning opp mot Burgoa Mendia, hvor du blir belønnet med panoramautsikt over bukten og havet. Herfra rusler du nedover mot havet igjen, til det gamle klosteret på den ekstremt forblåste og bølgeutsatte lille holmen Gaztelugatxe, forbundet med fastlandet med en liten steinbro. Transfer til Bilbao og hotellet ditt som ligger langs elven Nervión, ti min. gange fra Guggenheim-museet og den trivelige gamlebyen. 

Dag 8 Bilbao – Norge
Hjemreisedag. Turen er slutt etter frokost. Det går flybuss en kort gåtur fra hotellet. Kanskje rekker du et besøk i det imponerende Guggenheim-museet? 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i San Sebastian

Fly: 
Fly til Bilbao - total effektiv reisetid Bilbao – San Sebastian ca. 1 t. 15 min

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Bilbao (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Du må selv være påpasselig med at du har nok tid til å komme deg til San Sebastian dersom du bestiller fly på egen hånd (siste flybuss går vanligvis 23.45). 

Fra flyplassen til første hotell:

•    Flybuss fra selskapet Pesa direkte til San Sebastian, ca. 1 t 15 min
      Avganger kvart på hver time, i juli og august også kvart over hver time, pris ca. 17 € (2019)

En privat transfer fra Bilbao flyplass til San Sebastian koster kr  2 300 for 1-4 personer og kr 4 600 for 5-8 personer. Kontakt oss. 

 

Hjemreise:


Fly fra Bilbao 
•    Flybuss fra selskapet Bizkaibus, linje A3247 fra Bilbao (Plaza de Federico Moyúa), ca. 15 min til fots fra hotellet, til Bilbao flyplass. Avganger hvert kvarter, turen tar ca. 10 min. Pris ca. 3 €. 
•    En taxi fra Bilbao sentrum til Bilbao flyplass koster ca. 25 €
 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 1-3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Du mottar endelig hotelliste senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: rom med en dobbeltseng. Twinrom: rom med to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 5 frokoster (kontinental), det er ikke frokost inkl. i San Sebastian. Ønsker du grovere brød, kan det være smart å ta med seg dette.

Du får også 3 middager (i Zumaia, Deba og Elantxobe), i de andre byene er det et relativt stort utvalg av restauranter – og ikke minst pintxosbarer - å velge mellom. 
Lunsj ordner du selv. På denne turen kan lunsj stort sett inntas i form av piknik i det grønne, eller restauranter enkelte dager underveis. 
Hvis du har spesielle behov når det gjelder mat, bør du si fra om dette til oss så tidlig som mulig, og til overnattingstedene/restaurantene ved ankomst. Vi gir beskjed til overnattingstedene, men kan ikke garantere allergivennlig mat. 


Ekstranetter 
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.


Pris pr. person pr. natt Pension Kursaal**, San Sebastian (frokost ikke inkl. her)
Enkeltrom fra kr 940
Dobbeltrom fra kr 495

Mange forskjellige sesonger, og forskjell i pris på helg og i ukedager i San Sebastian. Kontakt oss for eksakt pris. 

Pris pr. person pr. natt m/frok., Hotel Bilbao Plaza**, Bilbao
Enkeltrom kr 1 000 / 1 200*
Dobbeltrom kr 690 / 790*

*Høysesong mai-sep. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 5

Infomateriell

Etter bestilling vil du motta på e-post:

 • Infoskriv «Velkommen til Kyst og fjell i Baskerland» med standard hotelliste 


Senest ti dager før avreise vil du motta i posten:

 • Siste informasjon
 • Oppdatert hotelliste / praktisk informasjon på engelsk
 • Veibeskrivelser på norsk (sist oppdatert sept. 2019)
 • Kart med inntegnede løyper
 • Bykart (ett sett kart per bestilling)
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter


GPX-filer kan mottas på e-post ved forespørsel

Kart

Bestilling

Side 1 av 15

AvreiseReisemålLedige plasserPris
29/3Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
30/3Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
31/3Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel

April, 2020

1/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
2/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
3/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
4/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
5/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
6/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
7/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
8/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
9/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
10/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
11/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel
12/4Kyst og fjell i BaskerlandPå forespørsel10 850,-Bestill på forespørsel