Skip to main content

Kystvandring Costa Brava

Individuell fottur Kystvandring Costa Brava

Costa Brava har i lang tid vært et kjent og kjært reisemål for både folk fra Barcelona på korte turer bort fra storbyen og turister langveisfra. Nå kan du få oppleve dette spennende området til fots, og se hva som virkelig skjuler seg bak navnet Costa Brava som betyr ”vill” eller ”ulendt” kyst. Turen begynner i kystbyen Sant Feliú de Guixols og går nordover langs vakre kyststier med ville klipper, små sandstrender og flotte strandpromenader. Korte dagsetapper gjør at du har god tid til bading og lange lunsjer underveis. Turen går stort sett langs kysten, men de gangene du beveger deg innover i landet, finner du korketrær, vingårder, olivenlunder og små skoger av pinjetrær.


Avganger hver dag fra 7. april til 26. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: fra kr 5 850

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 300 t/r
Tillegg halvpensjon: kr 1 200
Tillegg mellomsesong**: kr 900
Tillegg høysesong***: kr 1 800

Tillegg enkeltrom: kr 1 450
Tillegg enkeltrom mellomsesong**: kr 2 700
Tillegg enkeltrom høysesong***: kr 4 000
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Mellomsesong: avganger i juni og september.
***Høysesong: avganger i juli og august.

Inkludert
 • 5 netter på hoteller m/frokost
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell

Ikke inkludert:
 • Landtransport

Dag for dag

På denne vandringen går du langs Costa Brava, kyststrekningen som strekker seg nordover og østover fra Barcelona mot Frankrike. Dette er en av våre letteste fotturer hvor du går på lette kyststier og vandringsveier, som kystbefolkningen i tidligere tider brukte for å komme seg til bukter hvor skip holdt på å synke, eller for å ta imot smuglergods på bortgjemte steder. Snille dagsetapper i lett terreng og ikke altfor mange kilometer gjør at du hver dag kan finne en strand eller bortgjemt bukt hvor du har tid til slappe av med et bad underveis. Badesesongen her strekker seg vanligvis fra begynnelsen av mai til midten av oktober, litt avhengig av været og hvilken temperatur du selv synes at det er behagelig å bade i. Mesteparten av turen går langs turvei GR 92, som er merket rødt og hvitt og vår detaljerte norske veibeskrivelse oppdateres jevnlig. Stiene er velholdte, og mange steder er det tilrettelagt med trapper opp og ned til havet. Det er mulig å legge inn en hviledag i flere av byene du kommer til. Du finner mer informasjon om hver av disse i dagsprogrammet nedenfor, og under «Overnatting og måltider».

Dag 1 Norge – Barcelona – Sant Feliu de Guixols
Ankomstdag. Fra Norge flyr du til Barcelona flyplass, der det går direktebuss til Sant Feliu de Guixols. Vi kan tilby transfer på forespørsel. 
 
Dag 2 Sant Feliu de Guixols – Platja d’Aro 10 km 3 timer
Dette er første vandredag. Første del av dagens etappe bringer deg ned til stranden ved Sant Pol. Hopp i havet om du føler for det. Deretter følger du strandpromenader og vandringsveier langs kysten via S’Agaro til Platja d’Aro. Mange serveringssteder underveis. Hotellet ligger på en odde ved stranden med fin utsikt over strandpromenaden. Her kan du legge inn en hviledag. Hotellet ligger i nærheten av byens hovedgate, hvor du finner butikker og barer, samt koselige restauranter.
 
Dag 3 Platja d’Aro – La Fosca/ Palamos 10 km 3 timer
I dag skal du gå langs havet hele dagen, med mange bademuligheter og serveringssteder underveis. Først en spennende gammel vandringsvei langs bukter og strender, gjennom korte tuneller og over gangbroer.  Deretter følger du en lang strandpromenade inn mot Palamos, en av de største byene du passerer. Dette er dagen for litt shopping og for å se på byens fiskemarked. Hotellet ligger 300 meter fra stranden La Fosca, kun en 30 minutters gåtur fra det yrende bylivet i Palamos. 
 
Dag 4 La Fosca – Llafranc 10 km 3,5 timer
I dag skal du gå i turens mest øde område gjennom en naturpark. Først langs kysten til stranden Platja de Castell. Derfra leder vandringsvei GR 92 deg opp på en høyde med utsikt over kysten. Her har det vært boretninger fra steinalderen, og du har muligheten til å besøke en botanisk hage. Mot slutten av etappen passerer du landsbyen Callela de Palafrugell, naboen til Llafranc. Hotellet ligger på landsbyens elegante strandpromenad. Ønsker du en ekstra dag ved en av regionens beste strender kan turen utvides ved å ta en hviledag her.
 
Dag 5 Llafranc – Aiguablava 10 km 4 timer
Dette er siste vandredag. Dagens første mål er 150 meters oppstigning til fyret San Sebastian som ligger på en åstopp med utsikt over havet. Deretter går stien nedover gjennom pinjeskog til stranden Cala Pedrosa, hvor du finner Katalonias mest bortgjemte serveringssted. Turen fortsetter gjennom furuskog og over svaberg til strandpromenaden i Tamariu, med mange lunsjsteder. Vandringsvei GR 92 leder deg videre ut av landsbyen og langs kysten videre til Aiguablava for overnatting på stedets meget elegante hotell med samme navn. Her kan du også velge å bli en ekstra natt om du ønsker en rolig dag på stranden.
 
Dag 6 Aiguablava – Palafrugell – Girona/Barcelona
Hjemreisedag. Den enkleste måten å reise hjem på, er å ta en taxi fra Aiguablava til Palafrugell (10 km). Derfra går det flere bussavganger direkte til flyplassen i Barcelona. Alt er detaljert forklart i turbeskrivelsen som du får av oss. Ta gjerne ekstranetter i storbyen Barcelona før hjemreisen. 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Sant Feliu de Guixols

Fly:
Barcelona
El Prat (BCN) Nettside
Girona Aeropuerto internacional de Girona (GRO) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Barcelona (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no

Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Total effektiv reisetid Barcelona - St. Feliu de Guixols ca. 2 t

Fra flyplassen til første hotell:

Buss:
Barcelona
flyplass T1/T2 - Sant Feliu de Guixols ca. 2 t
Barcelona Estacio del Nord togstasjon - Sant Feliu de Guixols ca. 2 t
Girona flyplass - Girona sentrum ca. 25 min.
Girona sentrum - Sant Feliu de Guixols ca. 1 t

Tog:
Barcelona flyplass - Barcelona Sants ca. 20 min.
Barcelona Sants - Girona ca. 1 t 50 min.

Taxi:
Barcelona flyplass - Sant Feliu de Guixols ca. 1 t 25 min.*
Girona flyplass - Sant Feliu de Guixols ca. 40 min.

 

Hjemreise - total effektiv reisetid Aiguablava - Barcelona ca. 3,5 t

Buss:
Palafrugell - Barcelona flyplass ca. 3 t

Taxi:
Aiguablava - Palafrugell ca. 20 min.**
Aiguablava - Barcelona flyplass ca. 1 t 45 min.*
Aiguablava  - Girona flyplass ca. 55 min.

* Taxi kan forhåndsbestilles. Pris er kr 2 250 og gjelder for opptil fire personer inkl. bagasje. For større grupper, kontakt oss.  
** Taxi kan forhåndsbestilles. Pris er kr 250 og gjelder for opptil fire personer inkl. bagasje. For større grupper, kontakt oss.


Busstider og priser:
Moventis.es

Togtider og priser:
Renfe.es

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner. Alle rom har eget bad og A/C, og flere av hotellene har svømmebasseng.
Rom med balkong bestilles automatisk, men kan ikke garanteres på alle hotellene.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Dag 1: Hotel Hipócrates**** Nettside
Dag 2: Hotel Costa Brava*** Nettside
Dag 3: Hotel Ancora*** Nettside
Dag 4: Hotel Terramar*** Nettside
Dag 5: Hotel Aiguablava**** Nettside

Måltider
5 frokoster er inkludert. Velger du halvpensjon, får du i tillegg 5 middager.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Hotel Costa Brava, Platja d'Aro (Turistinformasjon)
Pris pr. person pr. natt m/frokost:

April-mai og oktober:
Dobbeltrom: kr 670
Enkeltrom: kr 760

Juni og september:
Dobbeltrom: kr 800
Enkeltrom: kr 870

Juli og august:
Dobbeltrom: kr 910
Enkeltrom: kr 1 020

Hotel Ancora, La Fosca-Pálamos (Turistinformasjon)
Pris pr. person pr. natt m/frokost:

April-mai og oktober:
Dobbeltrom: kr 520
Enkeltrom: kr 730

Juni og september:
Dobbeltrom: kr 560
Enkeltrom: kr 820

Juli og august:
Dobbeltrom: kr 700
Enkeltrom: kr 1 020

Hotel Terramar, Llafranc (Turistinformasjon)
Pris pr. person pr. natt m/frokost:

April-mai og oktober:
Dobbeltrom: kr 660
Enkeltrom: kr 940

Juni og september:
Dobbeltrom: kr 820
Enkeltrom: kr 1 200

Juli og august:
Dobbeltrom: kr 1 000
Enkeltrom: kr 1 520

Hotel Aiguablava, Playa de Fornells-Aiguablava (Turistinformasjon)
Pris pr. person pr. natt m/frokost:

April-mai og oktober:
Dobbeltrom: kr 1 030
Enkeltrom: kr 1 550

Juni og september:
Dobbeltrom: kr 1 270
Enkeltrom: kr 1 890

Juli og august:
Dobbeltrom: kr 1 420
Enkeltrom: kr 2 090

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5. Litt høyere puls enn på vår letteste fottur, men de fleste klarer dette også. Korte dagsetapper og en del trapper.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:
 • Informasjonsskriv

Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:
 • Siste informasjon inkl. hotelliste
 • Vouchere (kun til hovedbestiller)
 • Oversiktskart
 • Veibeskrivelser på norsk (sist oppdatert juni 2018)
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Ev. flybilletter

Kart

Bestilling

Side 1 av 2

AvreiseReisemålLedige plasserPris
6/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
7/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
8/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
9/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
10/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
11/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
12/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
13/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
14/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
15/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
16/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
17/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
18/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
19/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
20/10Kystvandring Costa BravaPå forespørsel5 850,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo