Skip to main content

La Rochelle & Bordeaux - sykkeltur med reiseleder

På sykkel fra La Rochelle til Bordeaux

Turen starter i den lille havnebyen La Rochelle og slutter i Vest-Frankrikes hovedstad Bordeaux. Først ut på vår tokt mellom vann og vinranker er en av Atlanterhavskystens vakreste øyer, Ile de Ré. Øya er forbundet med fastlandet med en majestetisk bro, som fører oss inn i sommeridyllen. Denne sykkelturen bringer deg gjennom et flott og sykkelvennlig landskap nær kysten, og byr på bademuligheter, vakre landsbyer, besøk på et storslagent skip, en båttur samt smaksprøver av både vin og østers.  Og det blir mange muligheter til å nyte regionens rikholdige kjøkken og gode drikke!

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 10 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 14 700

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 700
Tillegg el-sykkel: kr 550
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 21-girs sykkel m/styreveske
 • 5 pikniklunsjer
 • 5 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Reiseleder
 • Omvisninger
 • Buss dag 7
 • Infomateriell
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:

 • Landtransport


NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1   Norge – La Rochelle
Ankomstdag. Fly til Paris eller Bordeaux og tog videre til den vakre havnebyen La Rochelle. Overnatting på hotell som ligger i sentrum, ved den hyggelige promenaden i den gamle havna. Du vil finne sjarm og hyggelig atmosfære mange steder i byen, for eksempel i bykjernen fra middelalderen. Kl. 19 treffer du reiselederen og de andre syklistene til informasjonsmøte og felles middag.

Dag 2 La Rochelle og Ile de Ré          42,1 / 51,8 km
Dette er første sykkeldag. Fra La Rochelle fører en lang majestetisk bro deg over til Île de Ré, av mange regnet som Atlanterhavskystens vakreste øy.  Dette er et av franskmennenes egne ferieparadiser, med små, sjarmerende landsbyer med hvitkalkede hus, stokkroser, hvite badestrender, frisk luft, sjøliv og historie - og massevis av avslappet feriestemning. Du kan oppleve dette, samt serveringssteder og spennende butikker, når du sykler gjennom landsbyene La Flotte og St. Martin-de-Ré.  La Flotte ligger vakkert til ved havet og har naturligvis en småbåthavn. Idylliske St. Martin-de-Ré ligger på nordsiden av øya, kjent for sin dramatiske historie om kamper mellom katolikker og protestanter og mellom franskmenn og engelskmenn. I dag kan du beundre de imponerende festningsmurene som vitner om tidligere strider i området. Middag på egen hånd i La Rochelle.

Dag 3 La Rochelle – Rochefort          45 km
Syklingen i dag bringer deg videre sørover til Rochefort, som på 1700-tallet var den franske kongelige marines viktigste havn ved Atlanterhavet. Du passerer landsbyene Châtelaillon–Plage, Yves og Fouras. Alle ligger ved kysten, så husk badetøy! Vel framme i Rochefort skal vi besøke kopien av den staselige fregatten L'Hermione, som ligger i Rocheforts havn. L'Hermione ble et symbol på den amerikanske uavhengigheten på 1700-tallet, da fregatten ble brukt for å hjelpe amerikanerne i deres uavhengighetskrig mot Storbritannia. Nær havnen finnes også La Corderie Royale, det kongelige taumakeriet, som i dag er et museum. Felles middag på restaurant i byen.

Dag 4 Rochefort – Ronce-les-Bains          44,5/50,5 km
Dagens sykkeltur går i lett terreng sørover gjennom flere landsbyer, bl.a. Marennes. Du er nå i området Marenne-Oléron, velkjent over hele verden for sin østersproduksjon. Turen går blant våtmarker med et yrende fugleliv ut til et stort område med østers-og saltproduksjon, småbåter og de typiske "cabanes", små hytter som østersprodusentene bruker. Her produseres store mengder østers, og enten du liker østers eller ei, blir det sikkert en smaksprøve i forbindelse med vårt innlagte besøk! Felles middag i Ronce-les-Bains på kvelden.

Dag 5 Ronce-les-Bains – Royan          36,9 km
I dag går turen gjennom det kystnære skogsområdet Forêt de la Coubre i sykkelvennlig terreng til den populære badebyen Royan med sine lange strender.  Hotellet ligger rett bak strandpromenaden. Felles middag på restaurant.

Dag 6 Royan - Medoc          18,5  km
Dette er siste sykkeldag.  Etter en god frokost starter dagen med en kort sykkeltur langs strandpromenaden i Royan til fergeleiet for båten som vil ta oss over til nordspissen av Medoc-halvøya. Her blir det sykling sørover gjennom en liten skog, langs havet og på små landsens veier. Ved piknikstedet leverer vi fra oss syklene. Etter en deilig piknik kjører vi buss til et vinslott hvor vi får smake på hva det kjente vinområdet Medoc har å by på. Etter besøket fortsetter bussen til Bordeaux. Hotellet ligger i sentrum, i umiddelbar nærhet av alt byen har å by på av restauranter og butikker. Middag på egen hånd.

Dag 7  Bordeaux
Etter frokost blir det en guidet omvisning i Bordeaux, som har mye interessant og mange flotte bygninger å vise fram.  Bordeaux er sørvest-Frankrikes ubestridte hovedstad. Lunsj på egen hånd. Resten av dagen kan du gjøre deg bedre kjent med byen på egen hånd. Ta gjerne en rusletur ned mot elven Garonne og det flotte vannspeilet ved Place de la Bourse. Eller kanskje et besøk på Cité du vin? Avslutningsmiddag på restaurant i byen på kvelden. Det er flust av muligheter i byen og i området for deg som velger å ta noen ekstra dager i Bordeaux!  Hva med en kort togtur til den idylliske småbyen Arcachon ved Atlanterhavet og Dune du Pilat, Europas største sanddyne?

Dag 8 Bordeaux – Norge
Hjemreisedag. Fly fra Bordeaux eller tog til Paris (2-3 t) og fly videre derfra.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i La Rochelle.

Fly:
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside
Bordeaux Mérignac flyplass (BOD) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Paris eller Bordeaux (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner
Norwegian.no

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog
Paris Roissy Charles de Gaulle (flyplassen) - La Rochelle  ca. 4,5 t
Paris Montparnasse (all stations) - La Rochelle  ca. 3,5 t
Bordeaux St. Jean - La Rochelle  ca. 2,5 t

Hjemreise:
Buss/trikk
Bordeaux - Bordeaux flyplass, 45 min.
Tog Bordeaux – Roissy Charles de Gaulle (flyplass Paris), ca. 3,5 t
Tog Bordeaux – Paris Montparnasse, med 1 bytte, ca. 2,5 t

NB! Husk å beregne minst 3 t fra ankomst på togstasjonen Paris Montparnasse til flyet ditt går.

Togtider og -priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Det er mulig å bade i havet i Royan, La Rochelle og Ronce-les-Bains.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster, 5 pikniklunsjer og 5 middager u/drikke er inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Bordeaux
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 770
Enkeltrom: kr 1390

La Rochelle
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 770
Enkeltrom: kr 1390

Sykkelen

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske m/plastlomme til veibeskrivelser
 • Vannflaskeholder
 • Sykkellås
 • Hjelm


Ikke inkludert:

 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler


El-sykkel kan bestilles mot et tillegg på kr 550.

Damesykkel

Herresykkel

 

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3.

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Deltakerliste
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Veibeskrivelser på norsk
 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Reiseskildring

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo