La Rochelle & Bordeaux

På sykkel fra La Rochelle til Bordeaux

Turen starter i den lille havnebyen La Rochelle og slutter i Vest-Frankrikes hovedstad Bordeaux. Først ut på vår tokt mellom vann og vinranker er en av Atlanterhavskystens vakreste øyer, Ile de Ré. Øya er forbundet med fastlandet med en majestetisk bro, som fører oss inn i sommeridyllen. Denne sykkelturen bringer deg gjennom et flott og sykkelvennlig landskap nær kysten, og byr på bademuligheter, vakre landsbyer, besøk på et storslagent skip, en båttur samt smaksprøver av både vin og østers.  Og det blir mange muligheter til å nyte regionens rikholdige kjøkken og gode drikke!

Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 13 900

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 100
Tillegg el-sykkel: kr 950
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 8-girs sykkel m/styreveske
 • 5 pikniklunsjer
 • 5 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Reiseleder
 • Omvisninger
 • Buss dag 7
 • Infomateriell

 

Ikke inkludert:

 • Drikke til middager
 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1   Norge – La Rochelle
Ankomstdag. Fly til Paris eller Bordeaux og tog videre til den vakre havnebyen La Rochelle. Overnatting på hotell som ligger i sentrum, ved den hyggelige promenaden i den gamle havna. Du vil finne sjarm og hyggelig atmosfære mange steder i byen, for eksempel i bykjernen fra middelalderen. Kl. 19 treffer du reiselederen og de andre syklistene til informasjonsmøte og felles middag.

Dag 2 La Rochelle og Ile de Ré    42,1 / 51,8 km
Dette er første sykkeldag. Fra La Rochelle fører en lang majestetisk bro deg over til Île de Ré, av mange regnet som Atlanterhavskystens vakreste øy.  Dette er et av franskmennenes egne ferieparadiser, med små, sjarmerende landsbyer med hvitkalkede hus, stokkroser, hvite badestrender, frisk luft, sjøliv og historie - og massevis av avslappet feriestemning. Dette, samt  serveringssteder og spennende butikker, kan du oppleve når du sykler gjennom landsbyene La Flotte og St. Martin-de-Ré.  La Flotte ligger vakkert til ved havet og har naturligvis en småbåthavn. Idylliske St. Martin-de-Ré ligger på nordsiden av øya, kjent for sin dramatiske historie om kamper mellom katolikker og protestanter og mellom franskmenn og engelskmenn. I dag kan du beundre de imponerende festningsmurene som vitner om tidligere strider i området. Middag på egen hånd i La Rochelle.

Dag 3 La Rochelle – Rochefort     61,1 km
Syklingen i dag bringer deg videre sørover til Rochefort, som på 1700-tallet var den franske kongelige marines viktigste havn ved Atlanterhavet. Du passerer landsbyene Châtelaillon–Plage, Yves og Fouras. Alle ligger ved kysten, så husk badetøy! Mot slutten av dagen tar vi deg med på en hyggelig båttur utenfor kysten og rundt Fort Boyard, kjent fra  tv-programmet «Fangene på fortet». Felles middag på restaurant i byen.

Dag 4 Rochefort – Ronce-les-Bains   44,5/50,5 km
Etter frokost blir det omvisning i kopien av den den staselige fregatten L'Hermione, som ligger i Rocheforts havn. L'Hermione ble et symbol på den amerikanske uavhengigheten på 1700-tallet, da fregatten ble brukt for å hjelpe amerikanerne i deres uavhengighetskrig mot Storbritannia. Nær havnen finnes også La Corderie Royale, det kongelige taumakeriet, som i dag er et museum.
Etter noen kilometer tar du en liten ferge ev. en bro over elven Charente. Dagens sykkeltur går i lett terreng sørover gjennom flere landsbyer, bl.a. Marennes. Du er nå i området Marenne-Oléron, vel kjent over hele verden for sin østersproduksjon. Turen går blant våtmarker med et yrende fugleliv ut til et stort område med østers-og saltproduksjon, småbåter og de typiske "cabanes", små hytter som østersprodusentene bruker. Her produseres  store mengder østers og enten du liker østers eller ei, så vil en lokal produsent gi deg smaksprøver i forbindelse med vårt innlagte besøk! Felles middag i Ronce-les-Bains på kvelden.

Dag 5 Ronce-les-Bains – Royan  36,9 km
I dag går turen gjennom det kystnære skogsområdet Forêt de la Coubre i sykkelvennlig terreng til den populære badebyen Royan med sine lange strender.  Hotellet ligger rett bak strandpromenaden. Felles middag på restaurant.

Dag 6 Rundtur Royan   46  km
Dette er siste sykkeldag.  Etter en god frokost starter dagens rundtur med skoglandskap ned til munningen av elven Seudre. Ruten går mot det som kalles «marais» som betyr sumpområder. Den lille byen Mornac-sur-Seudre står på den fasjonable listen over Frankrikes vakreste landsbyer. Her finner du krokete små gater, med mange kunst-og gavebutikker og små utekafeer. Vi er fortsatt i østersens og saltets rike, og etter lunsj blir det besøk hos en liten saltprodusent. Middag på egen hånd.

Dag 7
Etter frokost blir vi hentet av en buss som frakter oss til Bordeaux og siste overnatting. På veien eller i Bordeaux blir det omvisning og smaking av edle vindråper fra regionen. Lunsj på egen hånd. Bordeaux er sørvest-Frankrikes ubestridte hovedstad. Hotellet ligger i sentrum, i umiddelbar nærhet av alt byen har å by på av restauranter og butikker. Ta deg gjerne også tid til en rusletur ned mot elven Garonne og det flotte vannspeilet ved Place de la Bourse. Avslutningsmiddag på restaurant i byen på kvelden. Der er flust av muligheter i byen og i området for deg som velger å ta noen ekstra dager i Bordeaux!  Hva med en kort togtur til den idylliske småbyen Arcachon ved Atlanterhavet og Dune du Pilat, Europas største sanddyne?

Dag 8 Bordeaux – Norge
Hjemreisedag. Fly fra Bordeaux eller tog til Paris (2-3 t) og fly videre derfra.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i La Rochelle

Fly:
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside
Bordeaux Mérignac flyplass (BOD) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Paris eller Bordeaux (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Momondo.no

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog
Paris Roissy Charles de Gaulle (flyplassen) - La Rochelle  ca. 4,5 t
Paris Montparnasse (all stations) - La Rochelle  ca. 3,5 t
Bordeaux St. Jean - La Rochelle  ca. 2,5 - 4 t

 

Hjemreise:
Buss/trikk
Bordeaux - Bordeaux flyplass, 45 min.
Tog Bordeaux – Roissy Charles de Gaulle (flyplass Paris), ca. 3,5 t
Tog Bordeaux – Paris Montparnasse, med 1 bytte, ca. 2,5 t

NB! Husk å beregne minst 3 t fra ankomst på togstasjonen Paris Montparnasse til flyet ditt går.

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Det er mulig å bade i havet i Royan, La Rochelle og Ronce-les-Bains.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Dag 1 og 2: Hôtel Le Yachtman Nettside
Dag 3: Hôtel Caravelle Nettside
Dag 4: Hôtel de la Plage Nettside
Dag 5: Grand Hôtel de la Plage Nettside
Dag 6: Grand Hôtel de la Plage Nettside
Dag 7: Quality Hôtel Bordeaux Centre Nettside eller La Tour Intendance Nettside

Måltider
7 frokoster, 5 pikniklunsjer og 5 middager u/drikke er inkludert.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris per person per natt m/frokost:

Bordeaux
Quality Hôtel Bordeaux Centre / La Tour Intendance
Enkeltrom kr 1290 / 1270
Dobbeltrom kr 720 / 780

Paris
Enkeltrom fra kr
Dobbeltrom fra kr

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS), på forsiden av hjemmesiden vår. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Sykkelen

 • 8-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske m/plastlomme til veibeskrivelser
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske
 • Sykkellås

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler


 Damesykkel 

Herresykkel 

 El-sykkel

Reiseledere

Reiselederen vil alltid være tilgjengelig for deg på turen, og er den som frakter bagasjen mellom hotellene, deltar på omvisningene og sørger for de herlige pikniklunsjene underveis. Du sykler i eget tempo etter kart og veibeskrivelse som har blitt utdelt, og møter de andre som er med på turen til felles piknik-lunsj og eventuelle omvisninger. Reiselederen vil være i nærheten av sykkelløypa, og kan på relativt kort varsel komme dersom det er behov for det.

 

 MAGGIE FLYBRING - Jeg er er svensk og har vært reiseleder for Merlot Reiser siden 2002. Det begynner etter hvert å bli noen år, men det er fortsatt like gøy. Jeg flyttet til Frankrike i 1990 og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med familien min (barna har flyttet ut). Jeg er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre mitt nye hjemland. Som en veldig matglad person er det alltid gøy å lage i stand piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. Også å dele min kunnskap om Frankrike er en fornøyelse. Mange av Merlots kunder kommer tilbake år etter år og det er selvsagt veldig koselig å bli godt kjent. I år skal jeg være reiseleder for denne turen 07.07, 01.09 og 08.09. 
Vi sees!

 

Reidun Hansen Mediavilla  Jeg kommer fra Bergen og flyttet til Frankrike i 1975. Det er lenge siden, men jeg er fortsatt en skikkelig bergenser. Jeg er utdannet språklærer i fransk, tysk og engelsk, er gift med en franskmann og har tre voksne barn. Jeg har jobbet for Merlot i ti år og trives kjempegodt med oppgavene og menneskene. Håper å se dere snart i Bordeauxdistriktet eller Provence. I år er det jeg som kjører avgangen 30.06. 

Kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltagerliste
 • Hotelliste

Ved ankomst:

 • Veibeskrivelser
 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten