Skip to main content

Langrennstur i Dolomittene på egen hånd

Dolomittene i Nord-Italia - flotte forhold for langrenn

Bli med oss på langrennstur i den europeiske langrennselitens skispor! Her står høydepunktene i kø for deg som er interessert i langrenn, enten som aktiv eller mest som tilskuer. Vi starter i Toblach/Dobbiaco og følger Tour de ski-løypa til Cortina. Deretter skal vi til Seiser Alm/Alpe di Siusi. Blir ikke overrasket om du ser kjente ansikter fra langrennseliten her, for dette er deres mest populære høydetreningsområde. Mot slutten av uken tester vi ut løypene til Marcialonga i Val di Fiemme. 
Løypene er svært godt skiltet og velpreparerte både for klassisk og skøyting. De er nøye valgt ut med tanke på at alle, både erfarne og mindre erfarne skigåere, skal ha glede av dem, med flere valgmuligheter for kortere eller lengre løyper hver dag. Du vil oppleve storslagen natur med fine utsiktspunkter og den lokale italienske kulturen, sterkt påvirket av den østerrikske. Det er bagasjetransport de dagene du forflytter deg og overnatting på sjarmerende 3- og 4-stjerners hoteller, hvorav mange har badstue og innendørs svømmebasseng. 

Avganger 2019: 27. januar, 3. og 10. februar. 
Minimum 4 deltakere per dato.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly (2019): kr 11 350

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge): *fra kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 700

Tillegg for leie av ski og staver: kr 700
Tillegg for leie av ski, staver og støvler: kr 800

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
 

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Infomøte etter ankomst
 • Servicetelefon
 • Infomateriell (løypebeskrivelser på engelsk)


Ikke inkludert:

 • Leie av ski
 • Lokal turistskatt som kan bli innkrevd på noen hoteller

Dag for dag

Dag 1: Ankomst Brixen/Bressanone
Ankomstdag. Reise fra Norge med fly til Venezia, Milano, Bergamo, Innsbruck eller München, og tog eller buss videre til Brixen/Bressanone. Byen ligger på hovedlinjen for jernbane mellom Nord-Italia og Innsbruck/Østerrike. 

Dag 2: Toblach/Dobbiaco – Höhlensteintal/Landro - Cortina – Toblach/Dobbiaco        30/60 km
Dette er første skidag. Lokaltransport fra Brixen/Bressanone til Toblach/Dobbiaco. Fra langrennssenteret i Toblach kan du følge sporene til den gamle jernbanelinjen gjennom Höhlensteindalen. Kaffe og strudelstopp ved Toblachsjøen eller fortsett videre til utsiktspunktet over «Drei Zinnen». En annen variant er å ta buss til Cortina for litt sightseeing, og gå en av «Tour de ski»-etappene tilbake til Toblach/Dobbiaco (30 km). Lokaltransport tilbake til Brixen/Bressanone.

Dag 3: Seiser Alm/Alpe di Siusi   25/40 km 
Lokaltransport fra Brixen/Bressanone til Monte Pana. Turen går først gjennom skogen nedenfor Langkopfel og deretter når du opp til høydeplatået med storslagen panoramautsikt. Du fortsetter videre til Seis, hvor du tilbringer natten. 

Dag 4: Seiser Alm/Alpe di Siusi   25/50 km
I dag har du valget mellom flere rundløyper, alle med kjempeutsikt. Stopp gjerne for en matbit på ett av de romantiske serveringstedene i gamle hytter langs sporet. 

Dag 5: Fleimstal/Val di Fiemme/Marcialonga 2    25/40 km
Lokaltransport fra Seis til Cavalese. Dagens rundtur i Marcialonga-løypa går i Val di Fiemme, et velkjent navn fra mange mesterskap i nordiske grener. 

Dag 6: Fassatal/Val di Fassa/Marcialonga 1     20/30 km
Lokaltransport fra Cavalese til Moena. I dag skal du gå på ski langs løypa til Marcialonga, en rundtur fra Moena. Det finnes et godt utvalg av restauranter for lunsj i Canazei, turens høyeste punkt. Lokaltransport tilbake fra Moena til Cavalese. 

Dag 7: Lavazé-passet    12/30 km
Dette er siste skidag. Lokaltransport fra Cavalese til Lavazé-passet. Fra passet følger du skisporet til pilegrimsmålet Maria Weissenstein i Eggendalen. Dette er grenseområdet mellom regionene Syd-Tyrol og Trentino og her kan du nyte utsikten mot fjellene Weisshorn og Schwartzhorn. Transfer tilbake til Brixen/Bressanone. 

Dag 8: Hjemreise fra Brixen/Bressanone
Avreisedag. Individuell avreise med tog eller buss tilbake til flyplass i Venezia, Milano, Bergamo, Innsbruck eller München.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Brixen/Bressanone

Fly:
München flyplass (MUC) - Nettside
Innsbruck flyplass (INN) - Nettside
Venezia Marco Polo flyplass (VCE) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg t/r München (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen i München til Brixen/Bressanone:
Buss
direkte  ca. 3t 40min: Alto Adige Bus
Tog med bytte  ca. 3t 50min: Bahn.com

Du kan også ta tog fra de fleste italienske byer til Brixen/Bressanone, med minst ett togbytte. Se Trenitalia.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner, de fleste med innendørs svømmebasseng eller sauna. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster og 7 middager er inkludert.

Ekstranetter
På forespørsel

Ski

På denne turen er det mulig å leie ski og staver (kr 700) eller ski, staver og støvler (kr 800)

Vennligst oppgi ved bestilling om du ønsker:
Klassisk eller skøyte
Smørefrie eller ikke smørefrie

Hvis du har med egne støvler, vennligst oppgi om du trenger NNN eller Salomon bindinger.

Ruteprofil

Lengde: 140 - 285 km. Du kan velge mellom korte og lange turer. Skisporene prepareres både for klassisk og skøyteski.
 

Kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Løypebeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Skipass
 • Tidspunkt for infomøtet
 • NRF Logo
 • RGF Logo