Langs Donau Østerrike - sykkeltur på egen hånd

Populær sykkeltur langs Donau

Velkommen til en av Europas mest populære sykkelturer. Stiene som tidligere ble brukt av hester til å trekke elvebåter, har blitt behagelige sykkelveier, og langs veien finner du et mangfoldig utvalg av severdigheter og serveringssteder. 300 km med nedoverbakke er å overdrive litt, ettersom elven bare faller 175 meter på sin vei fra Passau til Wien, men sykkelveien følger tett på elven og slakt nedover ruller det. Du følger kart og beskrivelse og underveis stopper du hvor du vil for å oppleve den sjarmerende landsbygda i Østerrike. 

Avganger hver dag fra 14. april til 14. oktober.

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Pris fra:
NOK 7 900
Dager:8
7 netter på hoteller m/ frokost, 7-girs sykkel med dobbel sideveske (21-girs sykkel kan ønskes, men ikke garanteres), bagasjetransport, kart og veibeskrivelse på engelsk, sightseeing med båt i Passau, 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk).
Bestill reise

Priser

Pris uten fly: kr 7 900

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 900
Tillegg halvpensjon: kr 1 250
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

Tillegg el-sykkel: kr 850

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 7-girs sykkel med dobbel sideveske (21-girs sykkel kan ønskes, men ikke garanteres)
 • Bagasjetransport
 • Båttur (sightseeing) i Passau
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Infomøte ved ankomst hver fredag og søndag i juli/august

Dag for dag

Dag 1  Norge - Passau
Ankomstdag. Fly til Wien og tog til Passau i Tyskland (3,5 t) like ved grensen til Østerrike. Hotellet ligger like ved jernbanestasjonen.

Dag 2  Passau - Schlögen   ca. 41 km 
Første sykkeldag. Start gjerne dagen med en guidet båttur i Passau - "Tysklands Venezia". Dette er en rundtur, så syklene blir igjen på land.  Båten har avgang hver time fra kl. 10 og turen varer i 40 minutter. Etter båtturen henter du sykkelen din og triller fra Passau nedover langs elven. Du passerer Obernzell og Engelhartszell. Landskapet er vilt og vakkert, men sykkelveien ligger stille og fredelig inntil elven. Ved Schlögen gjør Donau store svinger.

Dag 3  Schlögen - Linz   ca. 59 km
Hjulene ruller videre på Donaus høyre bredd, via Aschach og Wilhering, inn til hotellet i sentrum av Linz. Dette er en av Østerrikes større byer med et flott torg og barokkbygninger.

Dag 4  Linz - Grein/Ardagger     ca. 61 km
På ruten ut av byen går Donau Radweg gjennom noen populære utfluktsområder for Linz' innbyggere. I dag er det spesielt mange serveringssteder underveis. For de spreke er det mulighet for avstikkere til St. Florian og Mauthausen. Overnatting i Ardagger eller Grein.

Dag 5  Grein/Ardagger - Melk/Maria Taferl   ca. 56 km
På ferden videre passerer du blant annet den flotte øya Wörth før du kommer til Nibelungengau, Säusenstein og Pöchlarn. Landsbyene blir litt større, men veien forblir stille og fredelig. På lang avstand ses benediktinerklosteret i Melk, bygd av munker ca. 1100, i dag et nyrestaurert  kloster i strålende barokkstil. Ved overnatting i Maria Taferl får du transfer opp bakkene fra Marbach. 

Dag 6  Melk/Maria Taferl - Krems   ca. 43 km
I dag sykler du gjennom noen av turens vakreste landsbyer i vinområdet Wachau. Stopp gjerne og smak på lokale produkter i en av de mange Weinstuben underveis. Du passerer Dürnstein med sin gamle borg hvor Rikard Løvehjerte satt fengslet på 1100-tallet. På slutten av dagen kommer du inn til vinbyen Krems som er å finne på UNESCOs verdensarvliste.
 
Dag 7  Krems - Nussdorf - Wien ca. 73 km
Siste sykkeldag. Du sykler til den gamle romerske blomsterbyen Tulln og videre til Nussdorf hvor du leverer din sykkel. Her tar du toget (10 km) inn til sentrum av Wien. Toget går hver halvtime.

Dag 8  Wien - Norge
Hjemreisedag. Sykkelturen er slutt, men hvis du vil utforske Wien, er det muligheter for ekstranetter hvis det bestilles på forhånd.

Overnattingene på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste ca. 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Stedene beskrevet på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste ca. 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik.

Dobbeltrom: dobbeltseng
Twinrom: to separate senger
Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Velger du halvpensjon får du 7 middager i tillegg til frokost (kr 1 250).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Passau 
Enkeltrom kr 730
Dobbeltrom kr 530

Wien
Enkeltrom kr 970
Dobbeltrom kr 640

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Passau.

Fly:
Wien (VIE) Nettside
München Franz Josef Strauß (MUC) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Wien (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til Passau: 
Buss/tog. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Buss/tog:
Wien Flughafen - Passau Hbf  ca. 3,5 t
München Flughafen - Passau Hbf   ca. 3 t

Tider og priser:
Bahn.com
Öbb.at

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

Sykkelen

 • 7-girs sykkel er standard. 21-girs sykkel kan velges, men ikke garanteres. 
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
 • Servicestasjoner underveis
   

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm

  Damesykkel, 7 gir

 

  Herresykkel, 7 gir

 

  El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Kart

Vis Langs Donau i eit større kart

Reiseskildring

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok og veibeskrivelse på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
10/10Langs Donau ØsterrikePå forespørselNOK 7 900Bestill på forespørsel
11/10Langs Donau ØsterrikePå forespørselNOK 7 900Bestill på forespørsel
12/10Langs Donau ØsterrikePå forespørselNOK 7 900Bestill på forespørsel
13/10Langs Donau ØsterrikePå forespørselNOK 7 900Bestill på forespørsel
14/10Langs Donau ØsterrikePå forespørselNOK 7 900Bestill på forespørsel