Skip to main content

Liguria med Cinque Terre 5 netter

Individuell fottur med valgfri lengde

Ligurias dramatiske kyst og vakre bebyggelse er forførerisk for øyet. Vår fottur i Liguria og Cinque Terre rett sør for Genova byr på vakker natur og fine, varierte vandringer gjennom pittoreske landsbyer. Her går vi på gamle stier med vid utsikt over Middelhavet. Lokalbefolkningen har i hundrevis av år brukt disse stiene for å komme seg til sine vinmarker og olivenlunder. I løpet av uken er det også vandringer til Portofino og Portovenere. Under hele turen vil du bo bekvemt på Grande Albergo i Sestri Levante, hvor du kan la deg sjarmere av byens koselige kaféer, butikker og fine strandpromenade. Du kan velge fra 3 til 7 overnattinger. Med våre detaljerte veibeskrivelser på norsk og lokalkart er det ikke vanskelig å finne veien.

NB! På grunn av stor rasfare denne våren er nå mange av stiene fra Riomaggiore til Vernazza stengt. Dette kan forandre seg utover våren og sommeren, du kan finne siste oppdaterte informasjon om dette på: http://www.parconazionale5terre.it/Esentieri-outdoor.php
Byene på denne strekningen kan likevel besøkes ved å ta tog mellom byene.

Avganger: Hver dag fra 1. mars til 30. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 6 550

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 300 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 250
Tillegg høysesong**: kr 1 500
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: Avganger 9.juni - 1.september

Inkludert:

 • 5 overnattinger på hotell Grande Albergo**** m/frokost
 • Middag på hotellet første kvelden
 • Infomateriell


Ikke inkludert:

 • Offentlig transport på vandredagene
 • Inntreden til Cinque Terre naturpark (ca. 7,5 Euro)

Dag for dag

Det finnes 5 etapper å velge mellom. Du står fritt til å bytte om på rekkefølgen av dagsetappene.

De fleste dagene starter og avsluttes med togreiser.
Togpriser varierer avhengig av hvor langt man reiser, og ligger på mellom € 2,80 og € 13.

Ankomstdag Norge – Sestri Levante
Fly til Pisa, Milano eller Nice. Tog til Sestri Levante og 7 minutters gangtid til Hotel Grande Albergo, som ligger ved strandpromenaden. Middag på hotellet.

Etappe 1 Rundtur Punta Manara 3 t 7,3 km + 230 m
Du besøker den gamle delen av byen i Sestri Levante. Deretter vandrer du opp til Punta Manara-odden, ovenfor Sestri Levante. Fin utsikt over byen, nabobyen Riva og Middelhavet.

Etappe 2 San Fruttuoso – Portofino 2 t 30 min. 4,7 km + 250 m
En variert dag med spennende småbyer, en båttur og en kort vandringstur. Dagen starter med en togreise til Camogli (25 min.) som også kalles "de tusen seils by". Herfra tar du en liten passasjerferge til San Fruttuoso, som kun består av et gammelt kloster og noen fiskerhus. Her starter du vandringen gjennom naturparken Parco di Portofino, et område med typisk Middelhavsvegetasjon, duftende urter og blomsterkledde steinmurer. Du besøker ferieidyllen Portofino. Båt eller buss til Santa Margherita Ligure, og retur derfra med tog eller buss tilbake til Sestri Levante.

Etappe 3 Portovenere – Riomaggiore 5 t 30 min. 12,5 km + 600 m
Etter frokost tar du toget til La Spezia (1 t). Derfra går det lokalbuss til Portovenere, hvor du kan besøke gamlebyen og en kirke i granitt. Vandringen starter i en lang trapp oppover fra den gamle bydelen, og snart får du flott utsikt over havet og kysten. Midt på dagen kan du stoppe for litt mat og drikke i landsbyen Campiglia. Til slutt går du ned til Riomaggiore og tar toget hjem til Sestri Levante (40 min.).


Etappe 4 Cinque Terre

Deletappe 1: Manarola - Volastra - Corniglia 3 t 6 km + 350 m
Deletappe 2: Corniglia - Vernazza 1 t 45 min. 4 km + 150 m

I dag vandrer du mellom tre av de fem kjente byene i Cinque Terre. Den klassiske "Via dell’Amore" fra Riomaggiore til Manarola er foreløpig stengt, og den alternative ruten lenger inne i landet er også stengt. Du går fra Manarola til Corniglia på en sti som tar deg opp i høyden via landsbyen Volastra. Fra Vernazza tar du toget tilbake til Sestri Levante (30 min.) etter en dag fylt av naturskjønne opplevelser, eller du kan fortsette videre til Monterosso om tiden strekker til.

Etappe 5 Fortsettelse Cinque Terre

Vernazza – Monterosso – Levanto 5 t 20 min. 13 km
+ 600 m
Start dagen med lokaltoget til Vernazza (40 min.) Herfra vandrer du langs en av de fineste stiene langs kysten av Cinque Terre, på en smal terrassesti med fin utsikt over Middelhavet. Området er geologisk interessant og veldig typisk for Liguria. Mulighet for å ta seg et forfriskende bad i Monterosso. Retur med tog fra Levanto (30 min).

Hjemreise
Hjemreise etter frokost. Retur med tog til flyplassen i Pisa, Milano eller Nice.

Juksemuligheter
Veibeskrivelsen inneholder juksemuligheter for de ulike dagsetappene.

 

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotel Grande Albergo i Sestri Levante

Fly:
Milano Malpensa flyplass (MXP) Nettside
Pisa Galileo Galilei flyplass (PSA) Nettside
Nice Côte d'Azur flyplass (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Milano (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Tog - Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Milano Centrale - Sestri Levante 2,5 timer
Pisa Centrale - Sestri Levante 2 timer
Nice Ville - Sestri Levante 5 timer

Togtider og priser:
Trenitalia.com eller Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

 

Overnatting/måltider

Hotellet
Under hele oppholdet vil du bo bekvemt på Hotel Grande Albergo (****) i Sestri Levante. Alle rom har eget bad og A/C. Det er badebasseng og solsenger på hotelltaket (kun åpent i sommersesong).
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Oppgradering: Det er mulighet for oppgradering av rom mot et tillegg i pris. Spør oss.

Halvpensjon
Middag er inkludert første kvelden (drikke ikke inkl.)

Ekstranetter
Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

 

Reiseskildring

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 5

Ruteprofil: Terrenget er noe kupert og det er endel trapper. Du bør ha normalt god kondisjon og gode knær. Det kan være nyttig å ta med staver.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Reiseskildring


Tilsendt i posten senest 10 dager før avresie:

 • Siste informasjon
 • Kart
 • Veibeskrivelser på norsk (sist oppdatert mars 2018)
 • NRF Logo
 • RGF Logo