Ligurias landsbyer - fottur på egen hånd

Ligurias landsbyer

Ligurias kyst er Italias riviera og området bak denne kysten gjemmer mange små perler. Høydepunktene på denne vandringen er de mange fjellandsbyene, som ligger på små fjelltopper straks innenfor kysten, kllistret til fjellsiden, stadig høyere, men sjelden over 1000 meter. Her er gamle broer, slott, skog og olivenlunder og utsikt over Liguriakysten og Middelhavet. Turen går i Italia, nær grensen til Frankrike. Lander du i Nice, er det en kort togtur til grensebyen Ventimiglia for første overnatting. Neste morgen bringer en lokalbuss deg til landsbyen Airole, hvor det gamle torget setter tiden mange hundre år tilbake. Her starter vandringen, langs stier som i gamle dager var lokalbefolkningens hovedferdselsåre, og som fremdeles blir vedlikeholdt og merket. Deretter kommer landsbyene som perler på en snor. Rocchetta Nervina, hvor to små elver møtes og med små, søte gangbroer. Apricale, hvor innbyggerne har gjort om mange av de eldste husene til små hotellrom. I Dolceacqua troner den gamle borgen over landsbyen. Baiardo er den høyest beliggende landsbyen, med fantastisk utsikt mot kysten og landskapet rundt. Landsbyene har trange gater, sjelden med plass til biler, og et eller flere torg, hvor de lokale møtes til latter og småprat om livet. Turen avsluttes i Sanremo, som sies å være en av de vakreste byene på den italienske riviera, her gir en blanding av badeliv og byliv en helt annen stemning.

Avganger: Hver dag fra 15. mars til 31. oktober. Unntatt fra 22 til 27. mai pga. Grand Prix de Monaco.
Dere må være minimum to deltagere for å bestille denne turen. 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

Pris fra:
NOK 7 150
Dager:7
5 netter på hoteller og 1 natt på gjestehus, 6 frokoster, bagasjetransport, kart og veibeskrivelser på norsk.
Bestill reise

Priser

Pris uten fly: kr 7 150

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 700
Tillegg halvpensjon: 1 400**
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
** 4 middager (drikke ikke inkludert).


Inkludert:

 • 5 netter på hotell, 1 natt på gjestehus 
 • 6 frokoster
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell, kart og veibeskrivelse på norsk

Dag for dag

Dag 1 Nice - Ventimiglia
Ankomstdag. Første natten skal du tilbringe i Ventimiglia som ligger i Italia ved grensen til Frankrike. Byen kan enkelt nås med en times togtur fra Nice. Hotellet (**) ligger fint til, og har koselige rom. Kommer du fram tidlig, kan du flanere i Ventimiglias gamleby eller nyte den flotte strandpromenaden. Eller kanskje ta et bad i Middelhavet, hvis sesongen tillater det. Middag på egen hånd.

Dag 2 Airole – Rocchetta Nervina    5t 30 min    + 700/- 500 m     11 km
Dette er første vandredag. Dagen starter med en kort tur med lokalbuss (ca. 30 min) fra Ventimiglia til Airole i Royadalen. Etter de første kilometerne forandrer atmosfæren seg og du befinner deg i en helt annen verden, midt blant olivenlunder og i en storslagen og meget malerisk landsby. Men dessverre må du forlate landsbyen og begi deg videre på dagens etappe. Du kommer opp til dagens høyeste punkt (752 moh.) på en fin og vill sti, og kan nyte et fantastisk utsiktspunkt. Nedstigningen går delvis på en gammel militærsti og deretter blir det en bratt sti nedover. Hotellet (***) du skal overnatte på, ligger litt i utkanten av landsbyen. Her kan du blant annet nyte hotellets svømmebasseng.

Dag 3 Rocchetta Nervina – Isolabona – Apricale     5t 30 min     + 750/- 635 m    13 km
Lett oppstigning til åskammen som ligger over Nervinadalen. Nedstigning til Isolabona, en vakker landsby som ligger midt i dalen. Her møtes veiene som fører oppover i dalen til Pigna og Triora eller til landsbyene Apricale og Perinaldo, som begge henger i fjellsiden og vil vokte deg på hele oppstigningen. Apricale (273 moh.) er virkelig pittoresk. Den regnes for å være en av de vakreste landsbyene i Italia. Her skal du installere deg i et fantastisk og overraskende hotell. Rommene, som er nyoppussede og kunstferdig dekorert av verten, er meget fargerike. Middagen inntas på en restaurant i landsbyen.

Dag 4 Apricale – Perinaldo – Dolceaqua     4t 30 min     + 450/- 650 m     10 km
Dagens løype lar deg få oppleve de karakteristiske landsbyene i Liguras innland. Først går du ned til Merdanzodalen til du når elven. En praktfull bro fører deg over til den andre siden slik at du kan starte oppstigningen til Perinaldo (572 moh.) på en kløvsti. Du får en fantastisk utsikt ut over havet etter at du har passert byens torg. Deretter blir det nedstigning til Dolceacqua på en pilegrimssti som fører til «La Vièrge des Douleurs», og forbi et gammelt slott. Den gamle broen i Dolceacqua er også imponerende. Herfra tar du lokalbuss til Pigna (ca. 35 min) hvor du sjekker inn på ditt hotell (**).

Dag 5 Pigna – Castel Vittorio – Baiardo     5t     + 850/- 200 m    10 km
Allerede fra starten i Pigna stiger løypa raskt opp gjennom skogen til Castel Vittorio (412 moh.), nok en landsby som ser ut som om den er hugget ut av fjellsiden. Deretter fortsetter du opp til kapellet San Sebastio (700 moh.), før du går nedover mot broen Bonda (500 moh.) før du igjen får en siste, god stigning opp til Baiardo. Denne flotte landsbyen er «hugget» inn i støttepilarene til fjellet Mont Ceppo (1627 moh.), som virkelig er et smykke for denne fredelige landsbyen over Nerviadalen. Denne lille middelalderlandsbyen, med høyeste punkt på 900 moh., er et sjarmerende hvilested i fri natur. Natten tilbringes i et gjestehus (***).

Dag 6 Baiardo – Monte Bignone – San Remolo     4t      +450/- 540 m     8 km
Dette er siste vandredag. Fra Baiardo er stien lett å gå på åskammen fram til Monte Bignone (1299 moh.). Her får du en storslagen utsikt over Liguriakysten. En sti gjennom en skog fører deg ned til San Remolo, og du tar lokalbuss til San Remo. Overnatting på hotell (***). Middag på egen hånd.

Dag 7 San Remo - Nice - Norge
Hjemreisedag. Etter frokost sjekker du ut av hotellet og begir deg på vei hjem.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Ventimiglia.

Fly:
Nice Côte d'Azur airport (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Nice (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner.net

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Fra flyplassen til Ventimiglia:
Buss til togstasjonen i Nice, ca. 20 min.
Tog videre til Ventimiglia, ca. 50 min.

Togtider og priser:
sncf.com eller Bahn.com

(OBS! Det er ikke nødvendig å bestille togbilletter på forhånd)

Retur:
Fra San Remo til flyplassen i Nice med tog og buss. Se ovenfor.

 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2/3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du 4 middager i tillegg til frokost (kr 1 400).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
Mulig i Ventimiglia, San Remo og Nice.

Pris pr. person pr. natt m/frokost Quality Hôtel Flore Nice Promenade*** i Nice:
Lavsesong (01.03-30.04 + 01.10-15.11)/Høysesong (01.05-30.09)

Enkeltrom kr 1 170 / 1 610
Dobbeltrom kr 640/ 860

I Ventimiglia:
Fra 550,- pr. person pr. natt i dobbeltrom.

I San Remo:
Fra 610,- pr. person pr. natt i dobbeltrom.
 

 

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 5

Terrenget er kupert og krever derfor god kondisjon og gode knær.

Kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Reiseskildring

Tilsendt i posten senest 10 dager før avresie:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Kart
 • Veibeskrivelser
 • Nødvendige buss- og togtider
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Bestilling

side 1 av 15

AvreiseReisemålLedige plasserPris
15/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
16/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
17/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
18/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
19/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
20/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
21/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
22/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
23/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
24/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
25/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
26/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
27/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
28/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel
29/3Ligurias landsbyerPå forespørselNOK 7 150Bestill på forespørsel