Skip to main content

Lisboa og Atlanterhavskysten

Sykkeltur fra Lisboa og langs Atlanterhavskysten

Denne sykkelturen gir deg et variert innblikk i Portugals historie og vakre natur. Start i Lisboa med masser av muligheter til å utforske storbyens sjarm.  Syklene utleveres og turen går langs havnefronten hvor berømte sjøfarere kastet loss for 500 år siden. Derfra videre på ferge over elva Tejo og sørover langs den ville kysten av Alentejo. Her vil du møte en blanding av småbyer, naturreservater og masse bølgeskvulp. For de fugleinteresserte er det svaler som danser i vinden, storker som vokter sine reder og totalt 154 forskjellige arter, så ta med kikkerten! Selv om byene er små og de har færre turister, har de likevel et godt utvalg av restauranter med imponerende valgmuligheter. Spesielt er utvalget av fisk godt, og her finner du Bacalao i mange varianter - eller fersk fisk rett fra båten? 
Turen avsluttes i Sagres, den lille byen på sørvest-tuppen av Portugal. Her kan du besøket fyret, som alle sjøfarere har sett som siste punkt på fastlandet før de forsvant over horisonten.

Denne turen kan lett kombineres med vår sykkeltur på Algarvekysten, som starter i Sagres.

Avganger hver dag hele året.
Tre forskjellige sesonger, pluss tillegg for nyttår og påske.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Priser 2018:
Pris uten fly: fra kr 10 500 til kr 12 400 avhengig av sesong, se nedenfor

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom: fra kr 2 650
Tillegg halvpensjon: kr 2 400
Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Tre forskjellige sesonger:
Sesong 3: Fra januar - mars og november - desember
Pris uten fly: 10 500,-
Tillegg enkeltrom: 2 650,-

Sesong 2: April, mai og oktober
Pris uten fly: 11 450,-
Tillegg enkeltrom: 3 200,-

Sesong 1: Juni til september
Pris uten fly: 12 400,-
Tillegg enkeltrom: 3 850,-

OBS! Tillegg per dag for nyttår og påske:
28., 29., 30. og 31. desember samt 1. januar
fra 23. til og med 31. mars
kr 370 per person per natt i dobbeltrom og kr 570 per natt i singlerom.

Priser 2019:
Pris uten fly: fra kr 10 700 til kr 13 050 avhengig av sesong, se nedenfor

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 6 000
Tillegg enkeltrom: fra kr 3 550
Tillegg halvpensjon: kr 2 700
Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Tre forskjellige sesonger:
Sesong 3: Fra januar - mars og november - desember
Pris uten fly: kr 10 700
Tillegg enkeltrom: kr 3 550

Sesong 2: April, mai og oktober
Pris uten fly: kr 11 450
Tillegg enkeltrom: kr 3 550

Sesong 1: Juni til september
Pris uten fly: kr 13 050
Tillegg enkeltrom: kr 4 950

OBS! Tillegg per dag for nyttår og påske:
fra 27. desember til og med 1. januar
fra 12. til og med 27. april
kr 350 per person per natt i dobbeltrom og kr 600 per natt i singlerom.


Inkludert:

 •     7 netter på hoteller m/frokost
 •     Bagasjetransport
 •     21-girs sykkel m/styre- og sideveske
 •     Infomateriell (veibeskrivelse på engelsk)
 •     Infomøte på ankomstdag
 •     Transfer fra Sagres til flyplassen i Faro (eller togstasjonen i Albufeira)
 •     1 GPS og per bestilling

Dag for dag

Dag 1 Norge – Lisboa
Ankomstdag. Ankomst Lisboa og vårt hotell i den hypermoderne bydelen Parque das Nações, langs Tejos elvemunning. Har du tid, anbefaler vi også et besøk i den sjarmerende gamle arbeiderbydelen Alfama, hvor den klagende fadosangen og duften av bacalhau lett lokker deg inn en restaurantdør eller to. Mulighet for å bestille ekstranetter i forkant av turen.

Dag 2 Lisboa - Costa da Caparica  (kun 21 km, så du får tid til å virkelig nyte Lisboa)    
Dette er første sykkeldag. Fra Parque das Nações starter syklingen sørvestover langs elva, i et urbant og variert område med parker, kaféer, restauranter og spennende kultur og arkitektur. - Kanskje tar du et kaféstopp på  Lisboas storslagne og kanskje mest kjente plass, Praça do Comércio? En smakebit på Lisboas verdensberømte bakverk, Pastéis de Belém, er nemlig obligatorisk! Fra Belém tar du med din følgesvenn sykkelen på ferga over til Trafaria. Ta deg tid til å beundre den vakre utsikten mot Lisboa før du triller videre langs kysten til Costa da Caparica og hotellet ditt, som ligger direkte på stranden.

Dag 3 Costa da Caparica – Setúbal  (59 km)
Fra stranden tar du deg videre til den smellvakre og delvis kuperte naturparken Arrábida på nordsiden av elva Sado. Oppe i åsen ved klosteret Nossa Senhora da Arrábida blir du belønnet med en fantastisk utsikt over de berømte strendene Portinho da Arrábida eller Figueirinhais. Vel nede kan du velfortjent kaste av deg skoene og ta deg en dukkert i det smaragdgrønne vannet. Natten tilbringes i den livlige sardinbyen Setúbal, som bl.a. kan skilte med et av verdens mest berømte fiskemarkeder.

Dag 4 Setúbal – Sines  (76 km)
Du entrer nå den vakre og nærmest flate Alentejo-regionen. Den karakteriseres av  enger med markblomster og solsikker, vinåkre og langstrakte strender med så krystallklart vann at de kan ta pusten fra enhver. Vi passerer landsbyer med hvitkalkede hus og sjarmerende byer breddfulle av historie i form av slott, vestgotiske kirker, romanske ruiner, paleolittiske utgravinger og rester av megalittiske monumenter. Kjøkkenet er svært mangfoldig, med kjøtt, fisk, sjømat, flere ostetyper og gode lokale viner.

Dagen starter med en fergetur gjennom Sado-elvemunningens naturreservat. Her blir passasjerene vanligvis ønsket velkommen av de lokale delfinene! Området er rikt med bl.a. dyrkede rismarker og over 250 fuglearter. På den smale Troia-halvøya sykler du langs vakre strender med de grønnkledde Arrábida-åsene som et mykt bakteppe. Overnatting i Sines, som har et hyggelig, lite hvitkalket bysentrum oppe på en høyde.

Dag 5 Sines - Vila Nova de Mil Fontes  (40 km)
Vi sykler videre sørover og inn i Costa Vicentina naturpark, Europas best bevarte kyststrekke. Du får mang en praktfull utsikt over Atlanterhavet, og passerer vakre strender, små fiskerlandsbyer og havner. Vi parkerer sykkelen for natten i den yndige kystbyen Vila Nova de Mil Fontes. Pass på å få med deg solnedgangen.

Dag 6 Vila Nova de Milfontes -  Aljezur  (71km)
Naturparken er grønn og frodig med det brusende havet, høye klipper og mektige sanddyner som kontrast, og fra sykkelsetet har vi orkesterplass til dens enormt rike dyre- og planteliv. Etter noen timer entrer vi Algarve-regionen og Aljezur, en liten søvnig landsby bygget på begge sider av en elv, i typisk landlig Algarve-stil. Har du krefter igjen etter dagens sykling, anbefaler vi en tur opp til det mauriske slottet på høyden. For en utsikt!

Dag 7 Aljezur - Sagres  (63 km)
Dette er siste sykkeldag. Siste etappe går langs atlanterhavsdelen av Algarve-regionen. Endepunktet Sagres er en historisk viktig kystlandsby med stupbratte, høye klipper og vakre, nærmest folketomme strender, et eldorado for surfere. En svipptur ut til fyrtårnet og Europas sørvestligste punkt Cabo St. Vincente for å få med seg solnedgangen er nærmest obligatorisk. Vårt hvilested for natten er et lekkert designhotell, hvor man fint kan tilbringe noen ekstra netter.

Dag 8 Sagres – (Faro) – Norge
Hjemreisedag. Etter en rikholdig frokost blir det transfer til Faro flyplass eller togstasjon for fly hjem til Norge eller tog tilbake til Lisboa. Eller: Dersom du har en uke til til rådighet anbefaler vi å fortsette sykkelturen langs Algarvekysten helt fram til spanskegrensen. (Se «Algarvekysten»)
 

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Lisboa

Fly:

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Lisboa (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.
Bestiller du fly på egen hånd kan du med fordel bestille fly til Lisboa og hjem fra Faro. Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no

Transfer fra Sagres til Faro flyplass eller Albufeira togstasjon
Det er inkludert transfer fra hotellet ditt i Sagres til Faro flyplass eller Albufeira togstasjon.

Togtider og priser
Comboios de Portugal

OBS! Togbilletter kan bestilles på nett tidligst 2 mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.

OBS! Husk å stille klokken 1 time tilbake i Portugal.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har alle 4 stjerner. Alle rom har eget bad, og de fleste har A/C. Hotellisten mottar du på e-post senest 10 dager før avreise.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du, i tillegg til frokost (flotte buffetfrokoster), 7 middager (mot et tillegg på kr. 2 400). For pris på jule- og nyttårsmiddag, vennligst kontakt oss.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter i Lisboa før eller etter turen, eller i Sagres etter turen, ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Lisboa
November - april og juli - august
Dobbeltrom kr 920
Enkeltrom kr 1 650

Mai - juni og september - oktober
Dobbeltrom kr 1 020
Enkeltrom kr 1 850

Sagres
Oktober - mars:
Dobbeltrom kr 460
Enkeltrom kr 790

April - mai:
Dobbeltrom kr 600
Enkeltrom kr 1 050

Juni - september:
Dobbeltrom kr 730
Enkeltrom kr 1 310

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Sykkelen

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkelcomputer (en per booking)
 • Reparasjonssett (ett per to personer)
 • Sykkellås (en per to personer)
 • 1 GPS per booking


Ikke inkludert:

 • Hjelm

 
Damesykkel 
(kan avvike fra bildet)


El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 150)

El-sykkel dame (kan avvike fra bildet)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 3. En del bakker og/eller litt lengre etapper. Noen steder er terrenget kupert. Man bør være vant til å bevege seg.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet/på infomøte:

 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere

Kart

Bestilling

Side 1 av 25

AvreiseReisemålLedige plasserPris
1/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
2/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
3/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
4/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
5/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
6/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
7/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
8/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
9/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
10/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
11/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
12/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
13/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
14/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
15/1Lisboa og AtlanterhavskystenPå forespørsel10 700,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo