Skip to main content

Litauen - Den kuriske lagune

Litauen - Den kuriske lagune

Mellom det brusende baltiske hav og den stille kuriske lagune strekker den smale kuriske landtunge seg ut i bølgene. Denne vakre landtungen, også kalt «Europas Sahara», er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
Fra vårt utgangspunkt Klaipėda, Litauens eneste havneby, følger du sykkelruten langs kysten østover til badebyen Palanga, før du kikker nærmere på dagliglivet i Litauen. Etter noen dager på fredelige landsens veier når du endelig Den kuriske lagune, og setter deg på båten over til landtungen og landsbyen Nida, hvor du skal tilbringe to netter. Her finner du sandstrender og bademuligheter overalt.

Avgang hver lørdag og søndag fra 23. mai til 30. august og hver onsdag og torsdag fra 10. juni til 27. august.
Er dere minimum 4 personer, kan det være mulig å starte andre ukedager. 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: fra kr 7 650

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 200 t/r
Tillegg mellomsesong**: kr 400
Tillegg høysesong 18. og 25. juli: kr 950
Tillegg høysesong 19. juli: kr 1 500
Tillegg halvpensjon: kr 1 550 / 1 700***
Tillegg el-sykkel: kr 1 200

Tillegg enkeltrom: kr 2 750
Tillegg enkeltrom mellomsesong**: kr 3 150
Tillegg enkeltrom høysesong 18. og 25. juli: kr 3 350
Tillegg enkeltrom høysesong 19. juli: kr 3 450

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider".

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
** Mellomsesong fra 27. juni til 27. august (bortsett fra 18., 19. og 25. juli, som er høysesong).
*** Oppgradert hotell i Klaipeda (4*) i tre netter.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • Transfer fra Palanga flyplass til Klaipėda t/r
 • Transfer Klaipėda - Veiviržėnai
 • Båttur over den Kuriske lagune til Nida
 • Velkomstmøte
 • 7- eller 24-girs hybridsykkel med styreveske med kart- og mobilholder, sideveske og sykkelcomputer
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Bagasjetransport
 • Informasjonsmateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • 24-timers servicetelefon

Dag for dag

Program ved ankomst søndag eller torsdag:
(For program ved ankomst lørdag eller onsdag, se under.)

Dag 1 Norge – Palanga - Klaipėda
Ankomstdag. Transfer fra Palanga flyplass til ditt hotell i Klaipėda.

Dag 2 (Klaipėda) - Veivirzenai - Šveksna – Šilutė ca 44 km
Dette er første sykkeldag. Det blir holdt et informasjonsmøte om morgenen, hvor du får utdelt sykkel og veibeskrivelse. Transfer til innlandet, og her starter syklingen på landsens veier gjennom Pamary-engene. Underveis vil du garantert stifte bekjentskap med Litauens nasjonalfugl, den hvite storken. Kanskje kan du ta et stopp i den lille byen Šveksna og besøke den imponerende nygotiske St. Jacobskirken, før du triller inn i Šilutė, hvor du skal tilbringe to netter.   

Dag 3 Rundtur Šilutė ca 47 km
Etter en god frokost triller du avgårde i retning Litauens eneste øy, Rusnė, som grenser til Russland i elvedeltaparken Nemunas. Når du står langs Nemunas elvebredde ser du rett over på den russiske eksklaven Kaliningrad! Du kan besøke et tradisjonelt fiskersmåbruk i Rusnė museum, og ta en titt på det gamle fyret i Uostadvaris havn, før du returnerer samme vei som du kom. På kvelden har du mer tid til å utforske byen Šilutė. 

Dag 4 Šilutė – Ventė – Nida 33 km
I dag sykler du på skogsløyper gjennom kolonihager og enger til Ventė Cape, hvor du kan besøke en gammel, ærverdig fugleringmerkingsstasjon som fortsatt er i drift. Her finner du også et ornitologisk museum og et fyr fra 1800-tallet med en fantastisk panoramautsikt over det unike landskapet. Er du heldig kan du se helt til “Europas Sahara”; sanddynene på Den kuriske landtunge! Fra Ventė tar så du båt over lagunen til Den kuriske landtunge og byen Nida, hvor du skal tilbringe de neste to nettene.

Dag 5 Fridag eller rundtur i Nida 10 km
Du kan ta en fridag og utforske den tidligere fiskerlandsby Nida, som i dag er det tettest befolkede området i Neringaregionen og et av de vakreste feriestedene i Litauen. Her er det rav og nydelige sandstrender som strekker seg over 100 km langs landtungen, med brenningene fra Det baltiske hav som kommer inn på den ene siden og bølgene fra Den kuriske lagune på den andre! Du kan ta et forfriskende bad, sykle eller vandre langs de imponerende sanddynene, og besøke blant annet Fisherman’s House, sommerhuset til den berømte tyske forfatteren Thomas Mann, og et ravgalleri. I reisedokumentene dine står det mange forslag til andre aktiviteter. 
NB: Dersom du har søkt om visum (gratis) til Russland min. 4 dager tidligere, kan du sykle over på russisk side av landtungen!

Dag 6 Nida – Juodkrantė – Klaipėda ca. 58 km
I dag triller du videre på en asfaltert del av sykkelruten langs kysten, som går langs Den kuriske landtungen til Klaipėda. Du kan utforske de “døde” sanddynene til fots, betrakte en koloni med gråhegrer og storskarver, besøke Hekseåsen med et hundretalls fantasirike treskulpturer spredt langs en skogssti, ta et bad i Det baltiske hav, eller slappe av på en av de gylne strendene. Ved ankomst Smiltynė tar du fergen over til gamlebyen i Klaipėda, hvor du skal tilbringe de to siste nettene. 

Dag 7 Klaipėda – Palanga – Klaipėda 58 km
Dette er siste sykkeldag. I dag følger du den litauiske sykkelruten langs kysten til Palanga resort og tilbake, blant annet gjennom Giruliaiskogen og kystparken. På veien kan du utforske Dutchman’s cap, en 24 meter høy kystklippe, og innsjøen Plazė. I Palanga er den botaniske hagen og ravmuseet vel verdt et besøk. Du kan ta en rusletur innom gågaten med sine mange kafeer og restauranter, eller ta en liten avstikker til moloen, som strekker seg 470 meter ut i Det baltiske hav. Innlevering av sykler på kvelden.

Dag 8 Klaipėda – Palanga - Norge 
Hjemreisedag. Dersom du ikke har bestilt ekstranetter i Klaipėda er det retur til Norge etter frokost. Transfer fra hotellet til flyplassen.
Program ved ankomst lørdag eller onsdag:

Dag 1 Norge – Palanga - Klaipėda
Ankomstdag. Transfer fra Palanga flyplass til ditt hotell i Klaipėda.

Dag 2 Klaipėda – Palanga – Klaipėda ca. 58 km
Dette er første sykkeldag. Det blir holdt et informasjonsmøte om morgenen, hvor du får utdelt sykkel og veibeskrivelse. Vel på plass på sykkelsetet skal du følge den litauiske sykkelruten langs kysten til Palanga resort og tilbake, blant annet gjennom Giruliaiskogen og kystparken. På veien kan du utforske Dutchman’s cap, en 24 meter høy kystklippe, og innsjøen Plazė. I Palanga er den botaniske hagen og ravmuseet vel verdt et besøk. Du kan ta en rusletur innom gågaten med sine mange kafeer og restauranter, eller ta en liten avstikker til moloen, som strekker seg 470 meter ut i Det baltiske hav. Overnatting i Klaipėda.

Dag 3 (Klaipėda) - Veivirzenai - Šveksna – Šilutė 58 km 
Transfer til innlandet, og her starter syklingen på landsens veier gjennom Pamary-engene. Underveis vil du garantert stifte bekjentskap med Litauens nasjonalfugl, den hvite storken. Kanskje kan du ta et stopp i den lille byen Šveksna og besøke den imponerende nygotiske St. Jacobskirken, før du triller inn i Šilutė, hvor du skal tilbringe to netter.   

Dag 4 Rundtur Šilutė ca. 47 km 
Etter en god frokost triller du avgårde i retning Litauens eneste øy, Rusnė, som grenser til Russland i elvedeltaparken Nemunas. Når du står langs Nemunas elvebredde ser du rett over på den russiske eksklaven Kaliningrad! Du kan besøke et tradisjonelt fiskersmåbruk i Rusnė museum, og ta en titt på det gamle fyret i Uostadvaris havn, før du returnerer samme vei som du kom. På kvelden har du mer tid til å utforske byen Šilutė. 

Dag 5 Šilutė - Ventė - Nida ca. 33 km
I dag sykler du på skogsløyper gjennom kolonihager og enger helt til Ventė Cape, hvor du kan besøke en gammel, ærverdig fugleringmerkingsstasjon som fortsatt er i drift. Her finner du også et ornitologisk museum og et fyr fra 1800-tallet med en fantastisk panoramautsikt over det unike landskapet. Er du heldig kan du se helt til “Europas Sahara”; sanddynene på Den kuriske landtunge! Herfra tar du båt over lagunen til Den kuriske landtunge og byen Nida, hvor du skal tilbringe de neste to nettene.

Dag 6 Fridag eller rundtur i Nida 10 km
Du kan ta en fridag og utforske den tidligere fiskerlandsby Nida, som i dag er det tettest befolkede området i Neringaregionen og et av de vakreste feriestedene i Litauen. Her er det rav og nydelige sandstrender som strekker seg over 100 km langs landtungen, med brenningene fra Det baltiske hav som kommer inn på den ene siden og bølgene fra Den kuriske lagune på den andre! Du kan ta et forfriskende bad, sykle eller vandre langs de imponerende sanddynene, og besøke blant annet Fisherman’s House, sommerhuset til den berømte tyske forfatteren Thomas Mann, og et ravgalleri. I reisedokumentene dine står det mange forslag til andre aktiviteter. 
NB: Dersom du har søkt om visum (gratis) til Russland min. 4 dager tidligere, kan du sykle over på russisk side av landtungen!


Dag 7 Nida – Juodkrantė – Klaipėda ca. 58 km
Dette er siste sykkeldag. I dag triller du videre på en asfaltert del av sykkelruten langs kysten, som går langs Den kuriske landtunge til Klaipėda. Du kan utforske de “døde” sanddynene til fots, betrakte en koloni med gråhegrer og storskarver, besøke Hekseåsen med et hundretalls fantasirike treskulpturer spredt langs en skogssti, ta et bad i Det baltiske hav, eller slappe av på en av de gyldne strendene. Ved ankomst Smiltynė tar du fergen over til gamlebyen i Klaipėda. Innlevering av sykler på kvelden. Overnatting i Klaipėda.

Dag 8 Klaipėda – Palanga - Norge 
Hjemreisedag. Dersom du ikke har bestilt ekstranetter i Klaipėda er det retur til Norge etter frokost. Transfer fra hotellet til flyplassen.

Overnatting/måltider

Hotellene
Alle hotellene har 3*. Mot et tillegg på kr. 950 (dobbeltrom/enkeltrom) kan du på forespørsel oppgradere til et 4*-hotell de tre nettene du bor i Klaipėda. 
Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster er inkludert.  Velger du halvpensjon, får du i tillegg 7 treretters middager med kaffe/te. 

Ekstranetter
Ektranetter mulig i Klaipėda. Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Flyplassen i Palanga, ev. hotellet i Klaipėda.

Fly:
Palanga flyplass (PLQ) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Palanga (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Norwegian (flyr direkte fra Oslo daglig og fra Bergen hver onsdag og lørdag)
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til hotellet: 
Transfer fra Palanga flyplass til hotellet ditt i Klaipėda t/r er inkludert. Vennligst oppgi ankomst- og avreisetider når reisemåte er avgjort. 
 

Ferge til Klaipėda: 

•    DFDS fra Karlshamn i Sverige
•    TT-line fra Trelleborg i Sverige
 

 

Sykkelen

Inkludert:

 • 7- girs sykkel med bakbrems eller 24-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske med kart- og mobilholder 
 • 1 vanntett sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkelcomputer


Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler

 

 

 Herresykkel 

 

Damesykkel 

 

Det er også mulig å bestille el-sykkel mot et tillegg på kr 1 200

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3.

Ruteprofil: Du følger lite trafikkerte asfaltveier (noen få strekninger på sand-/grusvei) og separate sykkelveier. Halvparten av turen går på sykkelveier, inkludert den kjente Lithuanian Seaside Cycle Route. Terrenget er stort sett helt flatt, bortsett fra noen få bakker på Den kuriske landtunge.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
   

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter
   

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart og bykart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo