Skip to main content

Loiredalen - sykkeltur med reiseleder

På sykkel i Loiredalen - fra Blois til Angers

Loire er Frankrikes lengste elv, mens landskapet den renner gjennom knapt kan kalles en dal. Det er egentlig et åpent landskap med koselige landsbyer og småbyer langs elven. Da Frankrike var et kongedømme, var dette stedet hvor de kongelige og adelen bygde sine renessanseslott som på den tiden stadfestet makt og posisjon. Her har alle som har betydd noe i Frankrikes historie vært: Rikard Løvehjerte, Jeanne d’Arc, François 1., med flere.
I området langs elva har det alltid vært drevet landbruk, og i dag dyrkes det alt fra kål og poteter til blomster og vin. Elva renner gjennom sentrale områder av Frankrike. Punktet der elva svinger vestover mot Atlanterhavet er ikke mer enn 120 km fra Paris. Det er lett å føle at man er i hjertet av Frankrike. Loiredalen har fått en fin sykkelvei som følger elva fra innlandet og helt ut til kysten. Bortsett fra noen avstikkere følger vi hovedsakelig denne sykkelveien.

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 10 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 15 500

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 500
Tillegg el-sykkel: kr 800
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på hotell m/frokost
 • 21-girs sykkel m/styreveske og sideveske
 • 4 pikniklunsjer
 • 4 middager (drikke ikke inkl.)
 • Reiseleder i følgebil
 • Bagasjetransport
 • Omvisninger
 • Infomateriell
 • Merlot Reisers GPS-app


NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1  Norge - Blois
Ankomstdag. Veien fra Norge til Blois går via Paris. Herfra går det tog både direkte og via Tours eller Orléans. Direkteruta Paris–Blois tar ca. 2 timer. Du treffer reiselederen og dine medreisende på hotellet til et informasjonsmøte kl. 19, etterfulgt av en felles middag.

Dag 2  Blois – Amboise     ca. 43 km
Dette er første sykkeldag. Etter frokost deles syklene ut, og vi tråkker i vei på sykkelveien langs Loire-elva. Dagens fredelige etappe er rik på historie og kulturarv. Første stopp er landsbyen Candé-sur-Beuvron. Slottet i Chaumont troner på en fjellknaus med en storslagen park og flott utsikt over området.  Ferden fortsetter langs elva, og turen avsluttes i Amboise. Her ligger slottet Clos Lucé, hvor Leonardo da Vinci tilbrakte sine fire siste leveår og døde i 1519. Middag på egen hånd.

Dag 3  Amboise – Tours     ca. 53 km
I dag forlater vi Loire-elva og tar en avstikker mot sideelva Cher og slottet Chenonceau, et av de mest berømte i området. Det ble bygd som en bro over elva Cher av Katherine Brionnet i 1513, forgylt av Diane de Poitiers, og utvidet av Cathrine de Medici. Det blir derfor ofte omtalt som «dameslottet». Vi sykler så videre mot dagens mål, Tours. Middag på egen hånd.

Dag 4  Tours – Azay Le Rideau      ca. 35 km
Dagens sykling går langs elven Chers bredde, frem til renessanseslottet Villandry med sitt berømte hageanlegg. I området der elvene Cher og Indre renner inn i Loire, følger vi noen av de mange fredelige småveiene som er en del av de harmoniske omgivelsene. Målet for dagen er den lille byen Azay-Le-Rideau, som omgir slottet med samme navn. Slottet ligger på en øy i elva Indre og ble bygget i 1525 av kong François 1. Felles middag på kvelden.

Dag 5  Azay-Le-Rideau – Chinon     ca. 33 km
Vi sykler tilbake mot Loire-elva, og ved den lille byen Bréhemont tar vi vestover på en liten vei langs elva. På den brede og mektige elva vil du få øye på de gamle båtene som tidligere var viktige for varetransporten. Vi svinger sørover mot sideelva Vienne, og mot slutten av dagen kommer vi fram til den lille byen Chinon for felles middag og overnatting.

Dag 6  Chinon – Saumur     ca. 47 km
Langs Vienne passerer vi landsbyen Savigny-en-Véron, og der elva munner ut i Loire-elva ligger Candé-St. Martin, like vakkert som på et postkort. Vi er nå i hjertet av vinområdet Saumur Champigny, som produserer både rød-, hvit-, og musserende vin. Mett på dagens inntrykk sykler vi inn i byen Saumur og overnatter i sentrum. Middag på egen hånd.

Dag 7  Saumur – Angers     ca. 61 km
Dette er siste sykkeldag. Dagens etappe er ukas lengste og følger Loireelva. I landsbyen Cunault kan du besøke landsbyens vakre, romanske kirke. Ved innsjøen Joreau sykler vi forbi en steinaldergrav, for deretter å trille nedover til landsbyen Gennes. Vår siste dag på sykkel i Loiredalen går i et område med mange romanske kirker og forbi det gamle klosteret St. Maur i landsbyen St. Remy. Her krysser vi Loire til nordsiden ved byen St. Mathurin, som i gamle dager var en gammel havn og et viktig knutepunkt i regionen. Avslutningsmiddag på kvelden.

Dag 8  Angers – Norge
Hjemreisedag. Fra Angers går det direkte TGV-tog til Paris, og der er mulighetene mange for ekstranetter i storbyen eller for videre fly hjemover.

Reisen til og fra

Oppmøte:
På hotellet i Blois.

Fly:
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Paris (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Paris Roissy Charles de Gaulle (flyplassen) - Blois  ca. 2,5 t
Paris Montparnasse - Blois ca. 2 t

Hjemreise:

Tog:
AngersParis Roissy Charles de Gaulle (flyplassen), ca. 2,5 t
AngersParis Montparnasse ca. 1,5 t

NB! Husk å beregne minst 3 t fra ankomst på togstasjonen Paris Montparnasse til flyet ditt går.

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster, 4 pikniklunsjer og 4 middager u/drikke er inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Blois
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr
Enkeltrom: kr

Angers
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr
Enkeltrom: kr

Sykkelen

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og sideveske
 • Sykkellås
 • Hjelm
 • Pumpe


Ikke inkludert:

 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler


El-sykkel kan bestilles mot et tillegg på kr 800.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

Ruteprofil: Middels nivå, noen bakker men relativt flat og lettsyklet løype. Man bør være vant til å bevege seg. Turen går for det meste på småveier med asfalt, i liten grad langs trafikkerte veier. Etapper fra 28 til 61 km per dag.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl passord til GPS-app
 • Deltakerliste
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst:

 • Veibeskrivelser
 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Reiseledere

Reiselederen vil alltid være tilgjengelig for deg på turen, og er den som frakter bagasjen mellom hotellene, deltar på omvisningene og sørger for de herlige pikniklunsjene underveis. Du sykler i eget tempo etter kart og veibeskrivelse som har blitt utdelt, og møter de andre som er med på turen til felles piknik-lunsj og eventuelle omvisninger. Reiselederen vil være i nærheten av sykkelløypa, og kan på relativt kort varsel komme dersom det er behov for det.

 

MAGGIE FLYBRING - Jeg er er svensk og har vært reiseleder for Merlot Reiser siden 2002. Det begynner etter hvert å bli noen år, men det er fortsatt like gøy. Jeg flyttet til Frankrike i 1990 og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med familien min (barna har flyttet ut). Jeg er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre mitt nye hjemland. Som en veldig matglad person er det alltid gøy å lage i stand piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. Også å dele min kunnskap om Frankrike er en fornøyelse. Mange av Merlots kunder kommer tilbake år etter år, og det er selvsagt veldig koselig å bli godt kjent. I 2020 skal jeg være reiseleder for denne turen på avgangene 04.07 og 05.09.

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo