Skip to main content

Mantova – Venezia

Båt- og sykkeltur fra Mantova til Venezia

Velkommen om bord til fri flyt og sykling mellom de italienske byene Mantova og Venezia, og mens du sykler om dagen, følger ditt flytende hotell deg på elven. Uansett hvilken ende du starter i, får du en hel dag til å oppdage det vakre, historiske sentrum i Venezia, og beundre Palazzo Ducale og renessansens arkitektur og byutvikling i Mantova. Mellom byene er det mye historie å fordype seg i, så her kan vi love deg mye opplevelser langs vannveier og på sykkeltur Italia. På denne turen er du ikke nødt til å sykle. Du kan melde deg på uten å sykle en eneste dag eller velge å ta en hviledag eller to underveis.

 • Det historiske sentrum av Mantova, en renessansejuvel å oppdage
 • Sykkeltur med helpensjon og egen kokk
 • Spenningen ved å ankomme Venezia syklende over laguner fra sjøsiden
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Mantova, renessansens perle, og ombordstigning

  Individuell ankomst til Mantova hvor mannskapet ønsker deg velkommen om bord fra kl. 16.30. Båten venter på deg i Porto Catena, noen få minutters gange fra det sjarmerende historiske sentrum eller en kort taxitur fra jernbanestasjonen. Etter velkomstmøtet kl. 18.30 og påfølgende middag, ta gjerne en rusletur i hjertet av Mantova for å se deg litt omkring.

  Middag

 • Dag 2: Rundtur Mantova og oppdag skatter av kunst og natur

  Etter frokost møter du din beste venn denne uka, sykkelen din. Dagen starter med en sykkeltur langs elven Mincio og til områdene utenfor Mantova, hvor det finnes mange flotte bygninger knyttet til Mantovas rike kunst- og kulturhistorie. I middelalderen var Mantova et selvstendig lite land, og fra 1328 til 1627 var det familien Gonzaga som hadde full kontroll på byen og omlandet. De var mektige og hensynsløse, men familiens store interesse for billedkunst og monumental arkitektur er fremdeles svært synlig den dag i dag. På ettermiddagen blir det byvandring med en lokal guide i Mantova, og du har resten av dagen til å utforske byen på egen hånd. Ta gjerne en forfriskning på en av de flere «piazzaene» (plassene), og besøk de overdådige palassene Palazzo Ducale og Palazzo del Te.

  35 km | Besøk 1 t 30 min | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 3: En lettsyklet dag på italiensk landsbygd med tivoli, smak av Grana Padano og avslutning i landsbyen Zelo

  Dagen starter med båttur til Governolo, hvor elven Mincio renner ut i Po, Italias lengste elv. Nå legger du Mantova bak deg, og herfra sykler du langs elven til landsbyen Ostiglia. Stopper du ved baren eller titter inn i kirken, kan du få nærkontakt med flere av de 7.222 innbyggerne som kaller seg for «ostigliesi». En time senere ruller du inn i landsbyen Bergantino. Her startet to sykkelmekanikere for 100 år siden en industri for omreisende tivoli, noe som skapte arbeidsplasser i denne fattige bygda og glede rundt omkring i hele Italia. Din guide forteller historien og viser oss rundt i museet med mye gammel moro. På ettermiddagen besøker vi et senter for osteproduksjon, hvor vi får hele historien om Grana Padano. Hvis du ikke kan vente på smaksprøven, står den allerede på hylla i en dagligvarebutikk i nærheten av deg. Grana Padano er den mildere «lillesøstra» som overskygges av den skarpere «storebroren» Parmigiano Reggiano. Etter videre sykling langs «Canal Bianco» finner du båten og lugaren din i den lille landsbyen Zelo. Landsbyen har 300 innbyggere, en kirke, en bar og en buet bro – et ideelt sted for en avslappende kveld om bord.

  50 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 4: Stille formiddag til sykkelbyen Ferrara, middelalderske gater, Este-familiens slott og en buss til havnebyen Adria

  Du forlater båten, det er tirsdag morgen og du er i Zelo, inntil i går en ukjent landsby i Italia. Du hører hanen gale, kjenner friske dufter av oregano og salvie, hilser «buongiorno» til noen barn som leker i veikanten, og det føles som det er et hav av avstand til hverdagen du kommer fra. Klyp deg i armen og tråkk i vei! Det er en ny dag på din sykkeltur i Italia. Ved 11-tiden sykler du inn i Ferrara, kjent for å være en av Italias mest sykkelvennlige byer. I sentrum kan du besøke Castello Estense, maktbasen til Este-familien som regjerte denne bystaten nesten uavbrutt fra 1240 til 1597. Deretter kan du gå på oppdagelsesferd i gatene og se på hvordan tirsdagen er i Ferrara. Hvis du ikke tok med deg nistemat fra båten, finnes det nok av alternative serveringssteder for lunsj. I Italia kan du lete etter en ristorante, osteria, trattoria, pizzeria eller pasticceria. Kjært barn har mange navn. Det ordner seg her også, uansett hva du lander på. På slutten av dagen tar en privat buss deg til havnebyen Adria, en av de eldste byene i regionen. Byen ble trolig grunnlagt i det 5. eller 6. århundre av etruskere eller grekere. En gavepakke til arkeologer, som graver og finner lag på lag med historie. Er du interessert, kan du se mer om dette på byens arkeologiske museum.

  50 km | Buss 1t 15 min | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 5: Mellom fiskedammer og fugleparadis til Chioggia og Pellestrina

  Dagen starter med at båten tar deg til landsbyen Porto Viro. Derfra sykler du inn i Parco Naturale Regionale Veneto del Delta del Po, opprettet for å bevare det følsomme økosystemet med laguner i Po-deltaet. Sykkelturen tar deg på grusveier mellom myrer, små innsjøer og landtunger gjennom naturparken mot kysten. Tråkk til i en bilfri verden bestående av fiskedammer, lav vegetasjon og et yrende fugleliv, med hegrer, sniper, ender og rosa flamingoer. Har du kikkert og langlinse på kameraet, kan du få noen blinkskudd. Du sykler inn i byen Chioggia, en riktig fiskeby med kanaler lik Venezia, men langt mer hverdagslig. Her kan du besøke Torre di Sant’Andrea, et kombinert kirketårn og fyrtårn fra år 950. Tårnet er et vertikalt museum. Du må opp 125 trappetrinn for å komme til toppen, og der står verdens eldste middelalderklokke, konstruert av Jacopo Dondi i 1386. Dette klokketårnet er et pilegrimsmål for de som er interessert i gamle urverk og finmekanikk, men selv for vanlige besøkende er dette spennende. I tillegg kommer utsikten over Venezias sørlige lagune. På slutten av kvelden tar båten deg en kort strekning til øya Pellestrina, hvor den legger til kai for natten.

  40 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 6: Bakveien mellom hav og lagunen til Venezia

  Du er ikke den første turisten på vei til Venezia, men denne turen gir deg en unik ankomst som er få forunt – syklende over lagunene og deretter med majestetisk ankomst per båt. Først sykler du den smale landstripen dannet av to øyer, Pellestrina og Lido. Disse to øyene har veldig forskjellige stemning. Pellestrina er en lagune der små fargerike fiskerhus dominerer landskapet og tradisjoner står sterkt. En bilferge tar deg den korte strekningen over til Lido, den mer verdensvante lagunen. Her finner du mer moderne og elegante hoteller i Belle Époque-stil og eksklusive badesteder. Denne øya er årlig vert for den internasjonale filmfestivalen. Du sykler det meste av øya på langs og møter til slutt båten, som tar deg og sykkelen til øya Murano. Her besøker du en historisk glassprodusent for en omvisning og en demonstrasjon av den århundrer gamle glassblåserkunsten. Deretter er du tilbake for en siste sving med båten i det sentrale San Marco-bassenget, med utsikt over hele Venezia fra sjøen. Vi legger til kai ved Giudecca-øya, og her blir båten liggende under ditt opphold i Venezia.

  30 km | Ferge 15 min | Halvpensjon (frokost og matpakke til lunsj)

 • Dag 7: Omvisning og fridag til å oppleve Venezia på egen hånd

  Med Venezias kollektivtransport med båt, vaporetto, tar du deg lett til sentrum på den andre siden av kanalen, og til den kjente Piazza San Marco. Dagen starter med en omvisning i sentrum med en autorisert guide som viser oss rundt i 1,5 time på engelsk. Besøket begynner i hjertet av byen, Piazza San Marco, med sine fantastiske monumenter, og fortsetter gjennom Castello-distriktet til Campo dei Santi Giovanni e Paolo med den imponerende gotiske basilikaen og Scuola Grande di San Marco, i dag et av byens sykehus. Omvisningen ender på et av de mest symbolske stedene i Venezia, den berømte Rialtobroen med fiskemarkedet. Deretter er vi overlatt til oss selv, for egne oppdagelser til fots langs Venezias kanaler.

  Besøk 1t 30 min | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 8: Slutt i Venezia

  Etter frokost er turen slutt. Har du fremdeles feriedager, kan du gjerne fortsette å oppdage Italia. Mer sykling? Herfra kan du fortsette med sykkeltur til Poreč i Kroatia. Hvis du skal fly fra flyplassen Venezia Marco Polo, kommer du deg lett dit med vaporetto (båt) eller buss via Mestre.

  Frokost

Kart

Avganger og priser

Avganger:
Lørdag | 25. mars - 21. okt. 2023

Båt:
Komfort: pluss | Ave Maria


Pris pr. person:

Sesong styres av ankomstdato.

Sesong 1
25. mars | 8. april
15 700 kr i Twinlugar
19 400 kr i Enkeltlugar
18 200 kr i Superior cabin på øvre dekk

Sesong 2
22. april | 1. juli | 15. juli | 29. juli | 12. aug.
22 100 kr i Twinlugar
25 800 kr i Enkeltlugar
24 600 kr i Superior cabin på øvre dekk

Sesong 3
6. mai | 20. mai | 3. juni | 17. juni | 21. okt.
23 650 kr i Twinlugar
27 350 kr i Enkeltlugar
26 150 kr i Superior cabin på øvre dekk

Sesong 4
26. aug. | 9. sept. | 23. sept. | 7. okt.
25 100 kr i Twinlugar
28 800 kr i Enkeltlugar
27 600 kr i Superior cabin på øvre dekk

Inkludert:
7 overnattinger, 7 frokoster, 6 matpakker, 6 middager (drikke ikke inkludert), sykkelleie, engelsktalende reiseleder, informasjonsmateriale, assistanse, 1 transfer, omvisninger og besøk.


Å betale på stedet:
ACTV-billett for offentlig transport i Venezia og omegn.
Turistskatt i Venezia: ca. 3-10 € pr. person pr. dag.
Tips: Det er vanlig å gi tips til mannskapet om bord etter endt tur. Anbefalt beløp er ca. 50 € pr. reisende.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel 1 600 kr
Ekstranetter i Mantova og Venezia, på forespørsel.

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 205 km
 • Terreng: 95 % asfalt, 5 % grus eller annet underlag


Du kan velge å sykle på egen hånd med kart og veibeskrivelse eller å bli med reiseleder og sykle i gruppen. Dette er en sykkeltur som er egnet for også mindre erfarne syklister, med etapper på stort sett flate småveier langs elver og kanaler, og med lite trafikk. Båten ligger fortøyd om natten og beveger seg vanligvis etter frokost. Noen deler av reiseruten foregår med båt for å gi lettere tilgang til sykkelstier, eller bare for å nyte båtturen på elven. På en båt med begrenset antall passasjerer blir du lett kjent med de andre deltakerne på turen.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Pluss

Du vil tilbringe 7 netter ombord på en elvebåt, et flytende hotell som følger turen og ønsker deg velkommen tilbake om bord på ettermiddagen i en ny havn. Ave Maria har en god standard med store fellesarealer både ute og inne. Båten er spesialdesignet for båt- og sykkelturer. Lugarene har private fasiliteter og klimaanlegg. På en båt med begrenset antall passasjerer vil du lett kunne stifte nye bekjentskaper med de andre deltakerne som kommer fra alle verdenshjørner.

Måltider
Inkludert på denne turen er 7 frokoster, 6 matpakker og 7 middager (drikke ikke inkl.).  
Alle måltider tilberedes av båtens egen kokk som sørger for at du får rikelig med anledning til å smake på regionale retter og at du får energien du trenger til sykkelturene.
I tillegg har du fri tilgang til kaffe, te og varme drikker om bord.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Mantova.
Noen dager før avreise vil du få beskjed om tidspunkt for ombordstigning.
Verona (VRN), Milano Malpensa (MXP), Milano Linate (LIN) og Bologna (BLQ) er nærmeste flyplasser.

Fra Verona flyplass:
Flybuss nr. 199 fra selskapet Airlink til Verona Porta Nuova stasjon, 15 min. Bussen går hvert 20. min. Herfra tog videre til Mantova stasjon, 45 min.

Fra Milano Malpensa flyplass:
Tog Malpensa Express fra selskapet Trenord til Milano Centrale, ca. 55 min. Toget går hvert 30. min. Herfra tog direkte eller med ett stopp til Mantova stasjon, 2 t – 2 t 30 min. Toget går én gang i timen. 

Fra Milano Linate flyplass:
Buss Airport Bus Express eller Linate Shuttle/Air Pullman til Milano Centrale, 25 min. Herfra tog direkte eller med ett stopp til Mantova stasjon, 2 t – 2 t 30 min. Toget går én gang i timen. 

Fra Bologna flyplass:
Flytog Marconi Express til Bologna Centrale, 7 min. Herfra tog direkte eller med ett stopp til Mantova stasjon, ca. 1 t 45 min.


Hjemreise
Venezia er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Venezia Marco Polo (VCE) er nærmeste flyplass.

Til Venezia Marco Polo flyplass:
Flybuss Atvo linje 35 Venezia Express direkte fra Venezia Piazzale Roma, ca. 20 min.
Bussen går hvert 30. min.
Lokalbuss Actv linje 5 fra Venezia Piazzale Roma, ca. 30 min.

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Mantova-Venezia»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise», inkl. link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)

Om bord:
- Velkomstmøte
- Hvis du velger å sykle på egen hånd, er turlederen fremdeles  til din disposisjon og vil holde en orientering om dagens etappe og svare på eventuelle spørsmål.

Reisekalender

Bestill reise

Velg først datoen i kalenderen
Kontakt oss