Skip to main content

Mont Blanc rundt fottur med turleder

Fottur rundt Mont Blanc i Frankrike, Sveits og Italia

En klassiker blant europeiske fotturer. Mont Blanc er et fjellmassiv fordelt på tre land - Frankrike, Sveits og Italia. Toppen på 4810 moh. er i Frankrike. 6 gådager med daglige opp- og nedstigninger på mellom 700 og 1300 høydemeter gjør at denne turen bare egner seg for deltakere som er i god form. Over 2000 meters høyde i Mont Blanc-massivet opplever du dramatiske fjell og breer, men også grønne, frodige fjellsider, rik flora og kanskje noen ville dyr. Nede i dalen merker du at du er i Sør-Europa med små landsbyer med kulturelle severdigheter og restauranter med menyer du ikke finner på norske fjellhytter. Overnattingen har varierende standard. De fleste nettene blir i dobbeltrom på bra hoteller, men på et par av stedene finnes kun enkle, men sjarmerende vertshus hvor man kan risikere å måtte sove i 3-til 4-manns rom. Alle overnattingsstedene har dusj og toalett. Bagasjen kjøres til neste overnattingssted. Rutevalg og overnattingssted kan endres ved vanskelige værforhold.

Denne turen finnes også i en individuell variant, se her 

 

 


 

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 8 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt. 

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 16 450

Tillegg for flyreise*: fra kr 6 000 t/r
Det er ikke mulig å bestille enkeltrom på denne turen. Reiser du alene, deler du rom med en annen turdeltaker av samme kjønn.
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter m/frokost i rom for 2-4 personer
 • 6 pikniklunsjer
 • 5 middager (drikke ikke inkludert)
 • turleder
 • infomateriell
 • bagasjetransport (maks 15 kg)
 • transferbuss fra/til flyplassen i Genève pluss noe lokaltransport.


NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. åtte personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1  Norge - Genève - Les Contamines
Ankomstdag.  Tidlig morgenfly til Genève hvor du møter turgruppa på flyplassen, bussavgang senest kl. 14.15-tiden. Buss i ca. 1,5 t til landsbyen Les Contamines, sørvest for Chamonix. Overnatting på et lite hotell i utkanten av landsbyen.

Dag 2  Les Contamines - Les Chapieux   17 km  7,5 t  + 1270 m/- 930 m
Dette er første vandredag. Oppstigning til Bonhommepasset på en gammel romersk ferdselsvei. Fra etappens høyeste punkt har vi fin utsikt sørover i klarvær. Les Chapieux er en fjellseter med husdyr på beite, et lite landhandleri og vårt overnattingssted.  

Dag 3  Les Chapieux - Courmayeur  17 km  6 t   + 720/- 860 m
Dagens første mål er Seignepasset og den italienske grensen, der vi kan se den italienske siden av Mont Blanc. Har du flaks, får du øye på et av de mange murmeldyrene som gjemmer seg mellom steinene i fjellsiden, eller du hører deres plystrende varselskrik. Deretter går vi nedover en morenedal og kan innta pikniken ved en isbre. Vi tar buss den siste strekningen inn mot Courmayeur. Middag på egen hånd.

Dag 4  Courmayeur - Champex  15 km  6 t   + 780/- 940 m
Vi starter med buss (40 min.) til enden av den italienske Ferretdalen. Oppstigning til Grand Col Ferret. Når vi passerer toppen, er vi i Sveits. Stien nedover til dalen går over enger med vakkert blomsterflor der kuer med tradisjonelle sveitsiske bjeller beiter. Fra landsbyen Ferret tar vi buss til Champex for å overnatte.

Dag 5  Champex - Col de la Forclaz  15 km  7,5 t   + 875/- 815 m
I dag vil vi for alvor merke at tregrensen går høyere enn hva vi er vant til hjemmefra. Selv når vi befinner oss på 1500-2000 moh., er landskapet preget av skog, enger og tradisjonelle fjellgårder med utsikt til snøkledde topper. Vårt overnattingssted Col de la Forclaz ligger i et fjellpass over landsbyen Trient.

Dag 6  Col de la Forclaz - Argentière  19 km  7 t   + 1150/- 1430 m
Fere mulige stivalg i dag. Vi krysser grensen til Frankrike og får fantastisk utsikt over Chamonixdalen. Vi kommer til det populære skistedet Argentière. Hotellet ligger midt i landsbyen, og middagen tar vi på en restaurant i nabolaget.

Dag 7  Argentière - Chamonix  16 km  6 t   + 900/- 1150 m
Dette er siste vandredag. Vandring langs Les Aiguilles Rouges på nordsiden av dalen med utsikt til de kjente fjelltoppene og isbreene på sørsiden. Vi tar farvel med toppen av Mont Blanc, som vi kan se tydelig herfra i klarvær. Ved nedstigning til Chamonix kan du velge mellom taubane eller å gå hele veien (+ 6 km). Middag på egen hånd i en av de mange restaurantene.

Dag 8  Chamonix - Genève - Norge
Hjemreisedag. Morgenbuss til Genève flyplass med ankomst ved 10:00-tiden. Hvis flyet ditt går om kvelden, har du mulighet til å ta lokaltoget inn til sentrum av byen, hvor du kan rusle i gamlebyen eller langs strandpromenaden.

Ekstranetter mulig i Chamonix.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Felles transferbuss går fra flyplassen i Genève til det første hotellet i Les Contamines Montjoie ca. 14.15. Vi anbefaler alle å ta denne bussen da det er svært få alternativer.
På hjemreisedagen ankommer transferbuss flyplassen i Geneve ca. kl. 10.

Fly
Geneve flyplass - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg t/r Genève (kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd
Momondo
Finn.no
Skyscanner

OBS! Hvis du kjøper fly på egen hånd, pass på at det passer med vår transferbuss fra og til flyplassen i Genève.

Tog
Togtider i Sveits: SBB

( Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene

Hotel La Gelinotte** i Les Contamines
Hotel Les chambres du Soleil*** i Seez
Hotel Bouton d'Or*** i Courmayeur
Hotel du Glacier*** i Champex
Hotel du Col de la Forclaz*** i Trient
Hotel de la Couronne*** i Argentiere
Parc Hotel Suisse**** i Chamonix

Alle rom har eget bad.


Måltider
6 pikniklunsjer og 5 middager i tillegg til 7 frokoster er inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
Du må da ta deg på egen hånd fra Chamonix til Genève ved retur, men det går flybusser.
Pris på forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 4,5 av 5.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Før avreise per post:

 • Deltakerliste
 • Reiseskildring
 • Kart
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter

Turledere

  ANDERS LUND EIDE - Turleder Mont Blanc rundt og Korsika. Jeg ble forelsket i de franske alpene da jeg som tenåring besøkte min "franske" tante for første gang. Senere har det blitt mange besøk av større og lengre varighet og jeg har vært bosatt i Frankrike i tre-fire år. Spesielt har jeg blitt glad i det franske fjellandskapet. Og jeg er stadig fascinert av kulturen som har påvirket og fremdeles er til stede i dette landskapet. Det gir fjellene her en helt spesiell atmosfære og bidrar til å gi fjellopplevelsene en helt annen dimensjon enn hjemme i Norge. Gjennom Merlot får jeg muligheten til å introdusere Alpene til nye mennesker, og det er en fantastisk følelse å få dele det jeg er glad i med andre, og se hvor mye det gir dem. Resten av året jobber jeg som medisinsk fysiker i Tromsø og leder både høye og lave turer for Troms Turlag. Sommeren 2020 leder jeg også Merlots gruppetur Korsika GR20. 
Anders leder turen 16. juli. 

 

 ...og Anders' "franske" tante er KARI LUND! Kari er oppvokst i Norge og har drevet med fjellgåing og ski hele sitt liv. I 1996 byttet hun ut den norske fjellheimen med de franske alpene og bosatte seg i Savoie i Frankrike.  Hun er aktiv innenfor den lokale tindeklubben med organisering av vinter- og sommerturer i franske fjell, og er naturligvis godt kjent i de franske, italienske og sveitsiske alpene. Kari har guidet turer for Merlot Reiser rundt Mont Blanc siden 1999, i tillegg til turer i Dolomittene og i Sør-Frankrike. Når hun ikke vandrer i fjellene eller er sammen med sin franske mann og to barn, jobber hun innenfor helsesektoren. 
Kari blir med på turen med start 27. august. 

 

 RAKEL BENON - Hun vokste opp med både Sunnmørsalper og bergenske syv+ fjell. Frankofil har hun vært siden tiårsalderen og har bodd fast i Frankrike siden 2002. De siste årene har hun bodd inne blant Rhône-breddenes vinranker, nærmere bestemt i den lille byen Saint Péray i Ardèche sammen med sin franske mann og deres fransk-norske sønn. Rakel har hovedfag i fransk litteratur og har jevnlig guidet franskmenn i Norge og nordmenn i Frankrike siden 1990-tallet. Hun ble med på Merlot-laget i fjor sommer og synes gruppesamholdet blir unikt på slike aktive turer i naturen hvor der er tid til å bli kjent med alle i følget. Rakel skriver også for norske aviser og magasiner om fransk mat, vin, kultur, natur og politikk. Dessuten administrerer hun den populære Facebookgruppen "Tur de France", sammen med to andre norske skribenter.
Rakel tar deg med på turen som starter 25. juni. 

Reiseskildring Mont Blanc

Video

Tusen takk til vår gode kunde Bjørn Roheim, som har laget denne flotte videoen! 

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo