Skip to main content

Mont Blanc rundt fottur med turleder

Fottur rundt Mont Blanc i Frankrike, Sveits og Italia

En klassiker blant europeiske fotturer. Mont Blanc er et fjellmassiv fordelt på tre land - Frankrike, Sveits og Italia. Toppen på 4810 moh. er i Frankrike. 6 gådager med daglige opp- og nedstigninger på mellom 700 og 1300 høydemeter gjør at denne turen bare egner seg for deltakere som er i god form. Over 2000 meters høyde i Mont Blanc-massivet opplever du dramatiske fjell og breer, men også grønne, frodige fjellsider, rik flora og kanskje noen ville dyr. Nede i dalen merker du at du er i Sør-Europa med små landsbyer med kulturelle severdigheter og restauranter med menyer du ikke finner på norske fjellhytter. Overnattingen har varierende standard. De fleste nettene blir i dobbeltrom på bra hoteller, men på et par av stedene finnes kun enkle, men sjarmerende vertshus hvor man kan risikere å måtte sove i 3-til 4-manns rom. Alle overnattingsstedene har dusj og toalett. Bagasjen kjøres til neste overnattingssted. Rutevalg og overnattingssted kan endres ved vanskelige værforhold.

Denne turen finnes nå også i en individuell variant, se i menyen under "individuelle turer".


 

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 8 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt. 

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 15 500

Tillegg for flyreise*: fra kr 6 000 t/r
Det er ikke mulig å bestille enkeltrom på denne turen. Reiser du alene, deler du rom med en annen turdeltaker av samme kjønn.
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter m/frokost i rom for 2-4 personer
 • 6 pikniklunsjer
 • 5 middager (drikke ikke inkludert)
 • turleder
 • infomateriell
 • bagasjetransport (maks 15 kg)
 • transferbuss fra/til flyplassen i Genève pluss noe lokaltransport.


NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. åtte personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1  Norge - Genève - Les Contamines
Ankomstdag.  Tidlig morgenfly til Genève hvor du møter turgruppa på flyplassen, bussavgang senest kl. 14.15-tiden. Buss i ca. 1,5 t til landsbyen Les Contamines, sørvest for Chamonix. Overnatting på et lite hotell i utkanten av landsbyen.

Dag 2  Les Contamines - Les Chapieux   17 km  7,5 t  + 1270 m/- 930 m
Dette er første vandringsdag. Oppstigning til Bonhommepasset på en gammel romersk ferdselsvei. Fra etappens høyeste punkt har vi fin utsikt sørover i klarvær. Les Chapieux er en fjellseter med husdyr på beite, et lite landhandleri og vårt overnattingssted.  

Dag 3  Les Chapieux - Courmayeur  17 km  6 t   + 720/- 860 m
Dagens første mål er Seignepasset og den italienske grensen, der vi kan se den italienske siden av Mont Blanc. Har du flaks, får du øye på et av de mange murmeldyrene som gjemmer seg mellom steinene i fjellsiden, eller du hører deres plystrende varselskrik. Deretter går vi nedover en morenedal og kan innta pikniken ved en isbre. Vi tar buss den siste strekningen inn mot Courmayeur. Middag på egen hånd.

Dag 4  Courmayeur - Champex  15 km  6 t   + 780/- 940 m
Vi starter med buss (40 min.) til enden av den italienske Ferretdalen. Oppstigning til Grand Col Ferret. Når vi passerer toppen, er vi i Sveits. Stien nedover til dalen går over enger med vakkert blomsterflor der kuer med tradisjonelle sveitsiske bjeller beiter. Fra landsbyen Ferret tar vi buss til Champex for å overnatte.

Dag 5  Champex - Col de la Forclaz  15 km  7,5 t   + 875/- 815 m
I dag vil vi for alvor merke at tregrensen går høyere enn hva vi er vant til hjemmefra. Selv når vi befinner oss på 1500-2000 moh., er landskapet preget av skog, enger og tradisjonelle fjellgårder med utsikt til snøkledde topper. Vårt overnattingssted Col de la Forclaz ligger i et fjellpass over landsbyen Trient.

Dag 6  Col de la Forclaz - Argentière  19 km  7 t   + 1150/- 1430 m
Fere mulige stivalg i dag. Vi krysser grensen til Frankrike og får fantastisk utsikt over Chamonixdalen. Vi kommer til det populære skistedet Argentière. Hotellet ligger midt i landsbyen, og middagen tar vi på en restaurant i nabolaget.

Dag 7  Argentière - Chamonix  16 km  6 t   + 900/- 1150 m
Dette er siste vandringsdag. Vandring langs Les Aiguilles Rouges på nordsiden av dalen med utsikt til de kjente fjelltoppene og isbreene på sørsiden. Vi tar farvel med toppen av Mont Blanc, som vi kan se tydelig herfra i klarvær. Ved nedstigning til Chamonix kan du velge mellom taubane eller å gå hele veien (+ 6 km). Middag på egen hånd i en av de mange restaurantene.

Dag 8  Chamonix - Genève - Norge
Hjemreisedag. Morgenbuss til Genève flyplass med ankomst ved 10:00-tiden. Hvis flyet ditt går om kvelden, har du mulighet til å ta lokaltoget inn til sentrum av byen, hvor du kan rusle i gamlebyen eller langs strandpromenaden.

Ekstranetter mulig i Chamonix.

Reisen til og fra

Oppmøte
Felles transferbuss går fra flyplassen i Genève til det første hotellet i Les Contamines Montjoie ca. 14.15. Vi anbefaler alle å ta denne bussen da det er svært få alternativer.
På hjemreisedagen ankommer transferbuss flyplassen i Geneve ca. kl. 10.

Fly
Geneve flyplass - Nettside
Du kan kjøpe flyreise på egen hånd, eller gjennom oss. Kjøper du fly via Merlot Reiser, flyr vi deg med rutefly til/fra Genève (kr 6 000 t/r).  Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd
Momondo
Finn.no
Skyscanner
OBS! Hvis du kjøper fly på egen hånd, pass på at det passer med vår transferbuss fra og til flyplassen i Genève.

Tog
Togtider i Sveits: SBB
(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene

Hotel La Gelinotte** i Les Contamines
Hotel Les chambres du Soleil*** i Seez
Hotel Bouton d'Or*** i Courmayeur
Hotel du Glacier*** i Champex
Hotel du Col de la Forclaz*** i Trient
Hotel de la Couronne*** i Argentiere
Parc Hotel Suisse**** i Chamonix

Alle rom har eget bad.


Måltider
6 pikniklunsjer og 5 middager i tillegg til 7 frokoster er inkludert.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet. Du må da ta deg på egen hånd fra Chamonix til Genève ved retur, men det går flybusser.

Pris pr. person pr. natt m/frokost:

Chamonix
Enkeltrom kr 1 150
Dobbeltrom kr 940
Trippelrom kr 720

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 4,5 av 5

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk

Før avreise per post:

 • Deltakerliste
 • Reiseskildring
 • Kart
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter

Reiseskildring Mont Blanc

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
27/6Mont Blanc RundtMer enn 815 500,-Bestill
AvreiseReisemålLedige plasserPris
4/7Mont Blanc RundtMer enn 815 500,-Bestill
18/7Mont Blanc RundtMer enn 815 500,-Bestill
25/7Mont Blanc Rundt815 500,-Bestill
 • NRF Logo
 • RGF Logo