Skip to main content

Fottur på egen hånd rundt Mont Blanc

Rundt Mont Blanc på egen hånd med overnattinger på hoteller* og sovesal**

Mont Blanc, det vakreste fjellmassivet i alpene, er en drøm for mange fotturentusiaster. Her vil du oppleve storslått natur med snødekte topper så langt øyet kan se, irrgrønne fjellbeiter, isbreer, gode stier, hyggelige overnattingssteder og vandring gjennom tre land – Frankrike, Sveits og Italia. Har du lyst på en uforglemmelig vandring i et spektakulært fjellområde, er Mont Blanc et perfekt valg. Vår gruppetur rundt Mont Blanc har vært en suksess i mange år, nå tilbyr vi turen også som en individuell fottur, for deg som trives litt mer på egen hånd. Full av inntrykk og naturopplevelser vil du komme fram til hyggelige hoteller hvor du kan hvile ut etter dagens vandring. Formen bør være på plass før avreise, det er en relativt krevende tur, med mange høydemeters opp- og nedstigning per dag. Men du slipper å bære på tung sekk, bagasjen din blir kjørt til neste overnattingssted i løpet av dagen. Det må være minst to personer som reiser sammen for å kunne melde seg på turen. 

Avganger hver dag fra 15. juni til 15 september.
Ingen avganger fra 24. til 27. juni pga. Marathon Tour de Mont Blanc.
Ingen avganger fra 23. til 29. aug. pga. Ultra Trail.

Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen. 

*Tre av nettene får dere eget rom på fjellhytter, og 2 av nettene på hoteller.
**To av nettene er i sovesal med delt bad.

Denne turen finnes også som gruppetur, uten sovesal. Her får du med deg norsk turleder og innlagte innlagte pikniklunsjer, se her

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 13 200

Tillegg enkeltrom*: kr 2 800
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

* Ved bestilling av enkeltrom får du på denne turen kun 4 netter i enkeltrom, de tre andre nettene deler du rom med en annen person.

Inkludert:

 • 5 netter på hoteller og fjellhytter m/frokost

 • 2 netter i sovesal m/frokost

 • 5 middager (drikke ikke inkl.)

 • Bagasjetransport

 • Servicetelefon

 • Merlot Reisers GPS-app

 • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)


Ikke inkludert:

 • Sengetøy/lakenpose og håndkle dag 2 og 5

 • Transfer før vandring dag 2 (gratis i juli og august, ellers kort taxitur)

 • Transport Les Chapieux – La Villes des Glacière  ca. EUR 3

 • Buss La Cantine de la Visaille – Courmayeur      ca. EUR 2

 • Buss Courmayeur – Arnuva                              ca. EUR 2

 • Buss Ferret – Champex Lac                              ca. CHF 11,50

 • Stolheis Flègere – Chamonix (ikke obl.)             ca.EUR 14

Dag for dag

Dag 1  Norge - Les Contamines
Ankomstdag. Nærmeste flyplass er Genève. Du tar buss eller taxi til landsbyen Les Contamines.  Overnatting på et lite hotell i utkanten av landsbyen.

Dag 2  Les Contamines - Les Chapieux          17 km   7t 30 min   + 1270 m/- 930 m 
Dette er første vandredag. Oppstigning til Bonhommepasset på en gammel romersk ferdselsvei. Fra etappens høyeste punkt får du fin utsikt sørover i klarvær. Les Chapieux er en fjellseter med husdyr på beite, et lite landhandleri og noen få overnattingssteder. I natt bor du på sovesal.

Dag 3  Les Chapieux - Courmayeur          17 km   5t 45 min   + 720/- 860 m 
Du tar en buss 5-6 kilometer til La Ville des Glacières. Derfra starter vandringen og dagens første mål er Seignepasset på den italienske grensen. Nedover en morenedal har du en spektakulær utsikt mot den bratte italienske siden av Monte Bianco. Har du flaks får du øye på et av de mange murmeldyrene som gjemmer seg mellom steinene i fjellsiden, eller du hører deres plystrende varselskrik. Du tar lokalbussen fra La Cantine de la Visaille og kommer til italienske Courmayeur, hvor du kan nyte ettermiddagen og kvelden. 

Dag 4  Courmayeur - Champex          13 km   5t   + 780/- 940 m 
Du starter med buss (40 min) til enden av den italienske Ferretdalen. Oppstigning mot Rifugio Elena (serveringssted) og videre oppover til Grand Col Ferret. Når du passerer toppen befinner du deg i Sveits. Stien nedover til dalen går over enger med vakkert blomsterflor der kuer med store, tradisjonelle sveitsiske bjeller beiter. Fra landsbyen Ferret tar du buss til Champex for overnatting på hotell sentralt i landsbyen. 

Dag 5  Champex – Col de la Forclaz/Trient          18 km   6t   + 875/- 815 m (via Bovine) eller 8t 30 min. 20 km +1200m/- 1135 m (via Fenêtre d’Arpette)
Du våkner opp i landsbyen Champex med en idyllisk innsjø foran hotellet.  I dag har du to valgmuligheter for dagens vandring: Den letteste løypa går over setra Bovine. Veien dit går på en sti med fantastiske utsiktspunkter mot den øvre Rhônedalen og byen Martigny. Den mest krevende turen går over Fenêtre d’Arpette (2750 moh.), hvor du får fantastisk utsikt over Mont Blanc-massivet og Monte Rosa. Du sover i sovesal i landsbyen Trient eller Col de La Forclaz. 

Dag 6  Col de la Forclaz/Trient - Argentière          17 km   6t 30 min   + 1150/- 1430 m
I dag følger du stien rundt Mont Blanc videre oppover mot Col de Balme og krysser grensen tilbake til Frankrike. Fra serveringsstedet på toppen får du flott utsikt over Chamonixdalen. På ettermiddagen ankommer du det populære skistedet Argentière. Hotellet ligger midt i landsbyen. 

Dag 7  Argentière – Fléger - Chamonix          11 km   5t 30 min   + 1120/- 483 m 
Dette er siste vandredag. Dagens vandring går langs Les Aiguilles Rouges på nordsiden av dalen med utsikt til de kjente fjelltoppene og isbreene på sørsiden. I dag får du den beste utsikten mot selve toppen av Mont Blanc, og i klarvær kan man skimte grupper av mennesker på vei ned fra toppen. Dagens mål er innsjøen Lac Blanc, et område med et svært rikt dyreliv. Ved nedstigning til Chamonix kan du velge mellom taubane fra Planpraz (+5 km) eller å gå hele veien fra la Flégère (+ 6 km). 

Dag 8  Chamonix - Genève - Norge
Hjemreisedag. Det går regelmessig buss fra Chamonix til Genève flyplass. Har du kveldsfly, har du mulighet til å oppbevare bagasje på flyplassen og ta lokaltoget inn til sentrum, hvor du kan rusle i gamlebyen eller langs strandpromenaden.

Reisen til og fra

Oppmøtested: Hotellet i Les Contamines.

Fly:
Genève flyplass (GVA) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Génève (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner
Norwegian.no

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til Les Contamines:
Buss Genève flyplass - Les Contamines-Montjoie  ca. 1 t 40 min.
Ouibus.com

Hjemreise:
Buss Chamonix - Genève flyplass - ca. 1 t 40 min
Privat transport Chamonix - Genève flyplass - ca. 1 t 30 min.

Busstider og -priser:
Ouibus.com
Easybus.com

Privat transfer:
taxi-montblanc.com

Overnatting/måltider

Hotellene
Du får to netter på hoteller, tre netter i eget rom på fjellhytter og to netter i sovesal (dag 2 og 5). Egne rom har eget bad, mens sovesalene har bad på gangen. For de to nettene i sovesal må du ha med deg lakenpose/sengetøy.

Måltider
7 frokoster og 5 middager er inkludert. Middag ikke inkludert i Courmayeur og Chamonix.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Les Contamines
Pris pr. person pr. natt m/frokost og middag:
Dobbeltrom: fra kr 970
Enkeltrom: fra kr 1 330

Park Hôtel Suisse & Spa****, (superior-rom), Chamonix  
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: fra kr 1 390
Enkeltrom: fra kr 2 060

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 4,5 av 5.

Ruteprofil: Du bør være fjellvant og kunne gå lange turer flere dager i strekk.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Veibeskrivelser på norsk (sist oppdatert august 2019)
 • Reiseskildring
 • Kart med vandreruten
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart over området
 • Info om ukens buss- og taxitransporter
 • Guidebok på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere

Reiseskildring

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo