Skip to main content

Moseldalen 5 overnattinger - sykkeltur på egen hånd

Sykkeltur fra Trier til Koblenz

Turen starter i Trier i Tyskland, og vi følger elven Mosel helt nord til Koblenz. Gode sykkelveier og lette nedoverbakker bringer deg forbi borger og vingårder, kirker og klostre, landsbyer og litt større byer som Zell og Cochem. Med sykkelen ruller du fredelig gjennom det vakre og romantiske landskapet og stopper der du selv ønsker å bese en landsby, smake på litt vin eller ta en lur i gresset. Et av Sentral-Europas vakreste landskaper og Tysklands mest kjente vinområde.

Avreise hver dag fra 27. april til 5. oktober. 

To alternativer: Dag 6 finnes det to alternativer om du ankommer Trier en fredag, lørdag eller søndag:
Du kan avslutte turen i Koblenz eller du kan forlenge turen med to sykkeldager fra Koblenz til Mainz (gjelder avganger 17. mai til 22. september). Ved bestilling, vennligst oppgi hvilket alternativ du ønsker.

Koblenz-Mainz: Rhinen og området rundt denne mektige eleven byr på slott og festninger, vakre vinlandsbyer og fantastiske utsiktspunkter. Du sykler på fine sykkelveier langs elven. Strekningen fra Koblenz til Bingen, kjent som Middelrhinen, står på UNESCOs verdensarvliste og hele dalen kalles ofte "Den romantiske Rhinen".
 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 7 050

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 050
Tillegg halvpensjon: kr 1 250
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

Tillegg el-sykkel: kr 850

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 5 netter på hoteller m/frokost
 • 21-girs sykkel med dobbel sideveske
 • Bagasjetransport
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
   

Tillegg Koblenz-Mainz (gjelder avganger 17. mai til 22. september):
Pris: kr 1 950
Tillegg enkeltrom: kr 650
Tillegg halvpensjon: kr 650

Inkludert:

 • 2 netter på hoteller m/frokost
 • Du beholder den samme sykkelen (enten 7 eller 21-girs sykkel med dobbel sideveske)
 • Bagasjetransport
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Dag for dag

Dag 1  Norge - Trier
Ankomstdag. Fly til Frankfurt eller Düsseldorf og tog/buss derfra til Trier. Utlevering av sykler. Trier er Tysklands eldste by grunnlagt år 16. f.Kr. av romerne. Her kan du se romerske ruiner, keiserlige villaer og den gamle byporten Porta Nigra.

Dag 2  Trier - Trittenheim/Neumagen Dhron   40/45 km
Dette er første sykkeldag. Moseldalen har bratte fjellsider ned til elven, ofte med vinmarker, men sykkelveien følger dalbunnen, så her går det bare slakt nedover. Du passerer vakre landsbyer, ofte med gamle romerske ruiner, gamle herregårder og vingårder.

Dag 3  Trittenheim/Neumagen Dhron - Zell   67/72 km
Du er i hjertet av den vakreste delen av dalen, og i landsbyene du passerer er det lett å bli henført av trange gater, gamle hus og de mange Weinstuben. Ved Kues-Bernkastel kan du ta en båttur for å se dalen fra elven. Zell er hjembyen til en svart katt som i mange år har vært en populær gjenganger hos dem som liker vinene herfra.
 
Dag 4  Zell - Cochem     37 km
Elven bukter seg videre og du sykler med. Turens korteste dagsetappe bringer deg til Cochem som er en riktig perle av en middelalderby. På en fjelltopp over landsbyen troner et mektig slott med høye tårn, grunnlagt i 1051.

Dag 5  Cochem - Koblenz    49 km
Dette er siste sykkeldag. I Treis-Karden kan du besøke landsbyens vakre kirke og museum. Overalt ser du borger og slott som minner oss om den gang Tyskland besto av små fyrstedømmer i konstant krig med hverandre. Elven blir bredere og mektigere etter hvert som du nærmer deg Koblenz. I sentrum av byen munner Mosel ut i Rhinen og her slutter sykkelturen.

Dag 6  Koblenz - Norge
Hjemreisedag. Lokaltog (ikke inkl.) til Düsseldorf eller tog/buss Frankfurt for fly hjem til Norge.


Ankommer du Trier på en fredag, lørdag eller søndag finnes det to alternativer: Du kan avslutte turen i Koblenz eller du kan forlenge turen med to sykkeldager fra Koblenz til Mainz (gjelder avganger 17. mai til 22.september). Ved bestilling, vennligst oppgi hvilket alternativ du ønsker.

ALTERNATIV:

Dag 6  Koblenz - Oberwesel    39 km
Du sykler langs elven Rhinen på sykkelveien Rhein-Radweg (deler av EuroVelo15) via Loreley til St. Goar og til Oberwesel.

Dag 7  Oberwesel - Mainz   ca. 58 km
Dette er siste sykkeldag. Turen går videre langs sykkelveien langs Rhinen via Bingen, gjennom UNESCO verdensarvregionen "Rheinauen" til den historiske byen Mainz. 

Dag 8   Mainz - Norge
Hjemreisedag. Lokaltog (ikke inkl.) fra Mainz (går tre ganger i timen og tar 17 min) til Frankfurt flyplass for fly hjem til Norge.

Overnattingene på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste senest 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik.  

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Trier

Fly:
Luxemburg: Luxemburg (LUX) Nettside

Frankfurt International (FRA) Nettside
Düsseldorf International (DUS) Nettside
 

Det går ingen direkte fly til Luxemburg fra Norge, men KLM har forbindelse via Amsterdam. 

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Frankfurt eller Düsseldorf (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen: 
Flybuss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon

Tog:
Luxembourg Gare Centrale - Trier Hbf    ca 1 timer   Fra Luxembourg flyplass til jernbanestasjonen (Gare Centrale) buss ca 30 min

Frankfurt (International) Flughafen - Trier Hbf   ca. 3,5 t
Düsseldorf Flughafen - Trier Hbf   ca. 3-4 t

Tider og priser:
Bahn.com

OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Billetter til lokaltog kjøpes enklest på stedet. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter, men vi hjelper deg gjerne med råd. 

 

Hjemreise:

Tog:
Koblenz - Luxembourg  Gare centrale   ca 2,5 time + buss til flyplassen 30 minutter

Koblenz - Frankfurt (International) Flughafen  ca. 1,5t
Koblenz - Düsseldorf Flughafen  ca. 2 t

Tider og priser:
Bahn.com

OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Billetter til lokaltog kjøpes enklest på stedet. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter, men vi hjelper deg gjerne med råd. 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene er gode mellomklassehoteller. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Stedene beskrevet på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste senest 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik.

Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Velger du halvpensjon får du 5 middager i tillegg til frokost (kr 1 250).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Trier
Enkeltrom kr 860
Dobbeltrom kr 630

Koblenz
Enkeltrom kr 910
Dobbeltrom kr 630

Mainz
Enkeltrom kr 900
Dobbeltrom kr 540

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Reiseskildring

Sykkelen

 • 21-girs sykkel er standard. 7-girs sykkel kan velges. 
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
 • Servicestasjoner underveis
   

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm

 

  Damesykkel, 7 gir

 

   Herresykkel, 7 gir

 

   El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo