Skip to main content

Nederland nord - Båt & sykkel

Sykkeltur og kanalbåtferie i Nederland

Turen går i flatt, kystnært og åpent jordbruksland med romantiske fiskerlandsbyer. Grønt dikelandskap med mark som er erobret fra havet ved hjelp av pumper drevet av vindmøller. Fredelige småveier og sykkelveier mellom byer og landsbyer langs strender og sanddyner. Midt i uka kommer du ut til den svært sykkelvennlige øya Texel. Gamle fiskerlandsbyer med mye historie vil dominere den siste delen av sykkeluka langs Ijesselmeer.  Andre høydepunkter er friluftsmuseumet ”Zaanse Schans”, byen Alkmaar og de gamle havnebyene Medemblik, Enkhulzen, Hoorn og Volendam. Du forflytter deg og er samtidig hjemme i din lugar om bord på ”De Holland”.

2020: Avganger hver lørdag fra 4. april til 10. oktober.
Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet. 


 

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

2020:
Priser pr. person i delt dobbellugar uten fly:

 

28.03 kr 7 450
04.04, 11.04 og 10.10 kr 8 450
18.04 og 03.10 kr 9 950
25.04 og 26.09 kr 9 450
02.05, 09.05 og 19.09 kr 9 950
16.05, 23.05, 30.05 og 12.09 kr 10 350
Lørdager fra 06.06 til 05.09 kr 10 750


Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 4 500 t/r

Tillegg øvre dekk kr 2 000
Tillegg suite kr 3 500 

Tillegg enkellugar kr 3 500                                          

Trippellugarer på forespørsel

Tillegg el-sykkel kr 1 150

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost
 • Mulighet til å smøre lunsjpakke
 • 7 tre-retters middager (drikke ikke inkl.)
 • 7-girs unisex sykkel m/ pedalbrems og/eller håndbrems og sideveske
 • Syklende engelsktalende turleder
 • Noen korte, guidede vandringer
 • Livemusikk om bord
 • Informasjonmateriell (1 sett per lugar)
 • GPX-filer

Dag for dag

Dag 1 Norge – Amsterdam

Ankomstdag. De Holland venter på deg i Amsterdams havn. Innsjekk på båten fra kl. 14.00 Bruk gjerne muligheten til å utforske byen denne dagen og ta deg en guidet båttur gjennom byens kanaler. Velkomstmøte, velkomstdrink, middag og informasjonsmøte om kvelden.

Dag 2 Amsterdam – Zaanse Schans – Zaandam        30-40 km
Første sykkeldag. I dag sykler du ut av byen på fine sykkelveier til friluftsmuseet "Zaanse Schans" med sine tradisjonelle trehus, vindmøller og gamle butikker med ost og tresko. Sykkelturen fortsetter mot Zaandam hvor båten ligger til havn. Det er muligheter til å forlenge etappen på veien gjennom Waterland-området.
Ettermiddagen og kvelden kan benyttes til å utforske Zaandam.

2020: Grunnet arbeid på sykkelruta vil det på noen avganger bli endringer på etappene på dag 2 og 3.

Dag 3 Zaandam – Alkmaar – Den Helder        33 eller 40 km
Sykkeltur gjennom vakkert dikelandskap via små landsbyer. Dette «Land of Leeghwater» er oppkalt etter Jan A. Leeghwater som på 1600-tallet oppfant et system for å pumpe ut vann ved hjelp av et system med vindmøller og kanaler. Dagens etappe tar deg til Alkmaar hvor båten venter. Under middagen seiler båten til Den Helder som tradisjonelt har vært en viktig havn. Her er også den største marinebasen i landet.  

Dag 4 Den Helder – Texel – Den Oever           15 - 65 km
Under frokosten krysser båten over sundet Marsdiep, som skiller øya Texel fra fastlandet. Over på øya legger båten til i Oudeschild. Texel er den største av Nederlands vest-frisiske øyer. Du tar en rundtur på øya og gjennom naturreservatet på øyas vestside er det mange bademuligheter på de lange strendene. Du kan gjerne velge den 40 km lange merkede sykkelruten "Thijsse-ruten" som går gjennom pittoreske landsbyer og landskap. Om kvelden går båten til Den Oever på fastlandet hvor det vil bli livemusikk om bord.

Dag 5 Den Oever – Stavoren   43 eller 55 km
Båten krysser innsjøen Ijsselmeer og setter kursen mot Stavoren – en av de 11 berømte byene i Friesland. Her kan du velge om du ønsker en kort eller en lang rundtur på sykkel. Båten ligger til kai i Stavoren denne natten.

Dag 6 Stavoren – Medemblik – Hoorn – Enkhuizen    30 eller 50 km
Mens du spiser frokost går båten fra Stavoren til Medemblik. Sykkeltur fra Medemblik langs IJsselmeer-kysten direkte til Enkhuizen om du ønsker en kortere sykkeltur. Alternativt kan du sykle via byen Hoorn, som har gitt navnet til Kapp Horn, om du ønsker en lengre sykkeltur. Enkhuizen er en by med lang maritim historie. Her kan du tilbringe ettermiddagen og besøke byens vakre havn, gamlebyen og museet ”Zuiderzeemuseum”, med kunst og lokalhistorie. Byvandring i Enkhuisen på kvelden inkludert et besøk i en lokal ostebutikk.

Dag 7 Enkhuizen – Volendam – Waterland – Amsterdam       35 eller 50 km
Siste sykkeldag. Under frokosten seiler skipet til Volendam. Denne dagen sykler du gjennom det vakre Waterland-området med hundrevis av små innsjøer og kanaler, og besøker en gård hvor det produseres ost. Mulighet for en omvei via den tidligere øya Marken, som nå er landfast. Gjennom "Amsterdams hage" langs kysten på en fredelig liten vei til du er tilbake i den pulserende storbyen på ettermiddagen for en siste overnatting på båten. Dersom du ikke rakk en guidet båttur på kanalene den første dagen, har du mulighet til det i dag.

Dag 8 Amsterdam – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost forlater du båten og reiser hjem, om du ikke tar noen ekstra dager på hotell og besøker storbyen Amsterdam. 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Innsjekk på båten i Amsterdam fra kl 14.00.

Fly:
Amsterdam Schiphol (AMS) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Amsterdam (fra kr 4 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til båten på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen: 
Tog eller taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Tog:
Amsterdam Schiphol - Amsterdam Centraal   ca. 20 min

Togtider og priser:
NS.nl eller 9292.nl

(OBS! Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Overnatting/måltider

Måltider:

- Frokostbuffet
- Mulighet til å smøre lunsjpakke
- 3-retters middag

Båten:

De Holland

De Holland kan ta imot i 72 gjester. I løpet av vinteren 2017/2018 ble hele båten pusset opp.

Nedre dekk:
-
24 twin lugarer (ca. 10m2)
Lugarene har noen individuelle forskjeller. Noen lugarer har to enkle senger satt sammen til en dobbeltseng og er klassifisert som superior. Noen lugarer har to enkle senger satt i L-form for å spare plass. Enklete av disse har mulighet for køyeseng. Alle lugarene på nedre dekk har vindu, men dette kan ikke åpnes av sikkerhetsmessige årsaker. 

Øvre dekk:
- 9
 superior lugarer (ca. 13m2) og en suite. 
På øvre dekk har alle lugarene to enkle senger som er satt sammen til en dobbeltseng. Sengene kan separeres på forespørsel. På øvre dekk har alle lugarer fransk balkong med skyvedør. 

Alle lugarene har tilhørende lite bad med dusj og toalett, to enkle senger, A/C, hårføner, mini-safe og et lite garderobeskap. (Det anbefales å pakke i myk bag/koffort for å enklere kunne stue vekk bagasje.) 

Salongen på øvre dekk har store vinduer, et adskilt resturantområde og bar, og i fremre del av båten finner du en ny stor loungeavdeling, med hyggelige sittegrupper for avslapning og bruk av Wifi (begrenset databruk). 
På det store og delvis overdekte soldekket av denne ca. 78 m lange båten finnes det hyggelige sittegrupper med stoler og bord og et separat område for sykler.

Båten er veldig populær og egner seg svært godt til båt & sykkelturer på denne strekningen.  

   
Premium twin, nedre dekk    Tilhørende bad

 


Plantegning av De Holland

Sykkelen

 • 7-girs unisex sykkel m/ pedalbrems og/eller håndbrems
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet


Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm
   

El-sykkel:
Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 150)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og flere muligheter for å korte ned eller stå over etapper. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Ved ankomst på båten:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk

Fotoreportasje fra kunde

El-sykkelentusiast, blogger, fotograf og journalist Guttorm Eskild Nilsen har laget en flott reportasje fra båt- og sykkelturen Nederland nord. Les den her.

NB: Dette er Guttorm Nilsens side, laget helt uavhengig av Merlot Reiser. 

 

Kart

Bestilling

Side 1 av 2

AvreiseReisemålLedige plasserPris
28/3Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel7 450,-Bestill på forespørsel

April, 2020

4/4Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel8 450,-Bestill på forespørsel
11/4Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel8 450,-Bestill på forespørsel
18/4Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel8 950,-Bestill på forespørsel
25/4Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel9 450,-Bestill på forespørsel

Mai, 2020

2/5Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel9 950,-Bestill på forespørsel
9/5Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel9 950,-Bestill på forespørsel
16/5Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 350,-Bestill på forespørsel
23/5Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 350,-Bestill på forespørsel
30/5Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 350,-Bestill på forespørsel

Juni, 2020

6/6Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 750,-Bestill på forespørsel
13/6Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 750,-Bestill på forespørsel
20/6Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 750,-Bestill på forespørsel
27/6Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 750,-Bestill på forespørsel

Juli, 2020

4/7Båt & sykkel Nederland nord
Båt: De Holland
På forespørsel10 750,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo