Nederland nord - Båt og sykkel

Sykkeltur og kanalbåtferie i Nederland

Turen går i flatt, kystnært og åpent jordbruksland med romantiske fiskerlandsbyer. Grønt dikelandskap med mark som er erobret fra havet ved hjelp av pumper drevet av vindmøller. Fredelige småveier og sykkelveier mellom byer og landsbyer langs strender og sanddyner. Midt i uka kommer du ut til den svært sykkelvennlige øya Texel. Gamle fiskerlandsbyer med mye historie vil dominere den siste delen av sykkeluka langs Ijesselmeer.  Andre høydepunkter er friluftsmuseumet ”Zaanse Schans”, byen Alkmaar og de gamle havnebyene Medemblik, Enkhulzen, Hoorn og Volendam. Du forflytter deg og er samtidig hjemme i din lugar om bord på ”Angela Esmee”.

Avganger de fleste lørdager fra 14. april til 15. september.
Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet. 


 

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Pris fra:
NOK 7 750
Dager:8
7 netter i dobbellugar m/frokost, mulighet til å smøre lunsjpakke, 7 middager (drikke ikke inkl.), 7-girs unisex sykkel med pedalbrems og sideveske, syklende engelsktalende turleder, 2 byvandringer, 1 kveld med musikk om bord, kart og informasjonsmateriell.
Bestill reise

Priser

Pris uten fly fra: kr 9 500

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 4 500 t/r
Tillegg enkeltlugar: kr 2 000
Tillegg øvre dekk: kr 1 200
Tillegg høysesong**: kr 450
Rabatt i april: kr -1 750
Tillegg el-sykkel: kr 1 150

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: Avganger fra 2. juni til 25. august.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost
 • Mulighet til å smøre lunsjpakke
 • 7 middager (drikke ikke inkl.)
 • 7-girs unisex sykkel m/ pedalbrems og/eller håndbrems og sideveske
 • Syklende engelsktalende turleder
 • 2 byvandringer
 • 1 kveld med musikk om bord
 • Informasjonmateriell (1 sett per lugar)

Dag for dag

Dag 1 Norge – Amsterdam
Ankomstdag. Angela Esmee venter på deg i Amsterdams havn. Innsjekking på båten fra kl 14.00. Bruk gjerne muligheten til å utforske byen denne dagen og ta deg en guidet båttur gjennom byens kanaler. Velkomstmøte, velkomstdrink, middag og informasjonsmøte første kvelden. 

Dag 2 Amsterdam – Zaanse Schans – Zaandam    30-45 km
Første sykkeldag. I dag sykler du ut av byen på fine sykkelveier til friluftsmuseet "Zaanse Schans" med sine tradisjonelle trehus, vindmøller og gamle butikker med ost og tresko. Sykkelturen fortsetter mot Zaandam hvor båten ligger til havn. Det er muligheter til å forlenge etappen på veien gjennom Waterland-området. Ettermiddagen og kvelden kan benyttes til å utforske Zaandam. 

Dag 3 Zaandam – Alkmaar – Den Helder     50 km 
Sykkeltur gjennom vakkert dikelandskap via små landsbyer. Dette «Land of Leeghwater» er oppkalt etter Jan A. Leeghwater som på 1600-tallet oppfant et system for å pumpe ut vann ved hjelp av et system med vindmøller og kanaler. Dagens etappe tar deg til Alkmaar hvor båten venter. Under middagen seiler båten til Den Helder som tradisjonelt har vært en viktig havn, her er også den største marinebasen i landet.  

Dag 4 Den Helder – Texel – Den Oever     15-65 km
Under frokosten krysser båten over sundet Marsdiep, som skiller øya Texel fra fastlandet. Over på øya legger båten til i Oudeschild. Texel er den største av Nederlands vest-frisiske øyer. Du tar en rundtur på øya, og gjennom naturreservatet på øyas vestside er det mange bademuligheter på de lange strendene. Du kan gjerne velge den 40 km lange merkede sykkelruten "Thijsse-ruten" som går gjennom pittoreske landsbyer og landskap. Om kvelden går båten til Den Oever på fastlandet hvor det vil bli levende musikk om bord.

Dag 5 Den Oever – Stavoren    40-50 km
Båten krysser innsjøen Ijsselmeer og setter kursen mot Stavoren – en av de 11 berømte byene i Friesland. Her kan du velge om du ønsker en kort eller en lang rundtur på sykkel. Båten ligger til kai i Stavoren denne natten. 

Dag 6 Stavoren – Medemblik – Hoorn – Enkhuizen     30-50 km
Mens du spiser frokost går båten fra Stavoren til Medemblik. Sykkeltur fra Medemblik langs IJsselmeer-kysten direkte til Enkhuizen om du ønsker en kortere sykkeltur. Alternativt kan du sykle via byen Hoorn, som har gitt navnet til Kapp Horn, hvis du ønsker en lengre sykkeltur. Enkhuizen er en by med lang maritim historie. Her kan du tilbringe ettermiddagen og besøke byens vakre havn, gamlebyen og museet ”Zuiderzeemuseum”, med kunst og lokalhistorie. Byvandring i Enkhuisen på kvelden inkludert et besøk i en lokal ostebutikk.

Dag 7 Enkhuizen – Volendam – Waterland – Amsterdam     35-50 km
Siste sykkeldag. Under frokosten seiler skipet til Volendam. Denne dagen sykler du gjennom det vakre Waterland-området med hundrevis av små innsjøer og kanaler og besøk på en gård hvor det produseres ost. Mulighet for en omvei via den tidligere øya Marken, som nå er landfast. Gjennom "Amsterdams hage" langs kysten på en fredelig liten vei til du er tilbake i den pulserende storbyen på ettermiddagen for en siste overnatting på båten. Dersom du ikke rakk en guidet båttur på kanalene den første dagen, har du mulighet til det i dag.

Dag 8 Amsterdam – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost forlater du båten og reiser hjem, hvis du ikke tar noen ekstra dager på hotell og besøker storbyen Amsterdam. 

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Innsjekk på båten i Amsterdam fra kl 14.00.

Fly:
Amsterdam Schiphol (AMS) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Amsterdam (fra kr 4 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til båten på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen: 
Tog eller taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Tog:
Amsterdam Schiphol - Amsterdam Centraal   ca. 20 min

Togtider og priser:
NS.nl eller 9292.nl

(OBS! Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Måltider:

- Frokostbuffet
- Mulighet til å smøre lunsjpakke
- 3-retters middag

Båten:

Angela Esmee

Angela Esmee kan ta imot cirka 80 gjester. I løpet av vinteren 2011/2012 ble hele båten oppusset og påbygget med cirka 16 meter.

Nedre dekk:
-
31 lugarer (ca 9m2)

Øvre dekk:
10 lugarer (ca 9m2)

Alle lugarene har tilhørende lite bad med dusj og toalett, to enkle senger og A/C. Alle lugarene har vindu. Vinduene på øvre dekk kan åpnes, mens de på nedre dekk er stengt av sikkerhetsmessige årsaker.

Det finnes noen få enkel-, trippel- og kvadruppellugarer.

Salongen på øvre dekk har store vinduer og et adskilt resturantområde, bar og i fremre del av båten finner du en ny stor loungeavdeling, med hyggelige sittegrupper for avslapning og bruk av Wifi (begrenset databruk). 
På det store og delvis overdekte soldekket av denne cirka 78 meter lange båten finnes det hyggelige sittegrupper med stoler og bord og et separat område for sykler.

Båten er veldig populær og egner seg svært godt til båt & sykkelturer på denne strekningen.  


Sykkelen

 • 7-girs unisex sykkel m/ pedalbrems og/eller håndbrems
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet


Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm
   

El-sykkel:
Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1090)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og flere muligheter for å korte ned eller stå over etapper. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Kart


Vis Nordlige Nederland i et større kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Ved ankomst på båten:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk

Fotoreportasje fra kunde

El-sykkelentusiast, blogger, fotograf og journalist Guttorm Eskild Nilsen har laget en flott reportasje fra båt- og sykkelturen Nederland nord. Les den her.

NB: Dette er Guttorm Nilsens side, laget helt uavhengig av Merlot Reiser. 

 

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
14/4Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 7 750Bestill på forespørsel
21/4Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 7 750Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
5/5Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 550Bestill på forespørsel
12/5Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 550Bestill på forespørsel
19/5Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 550Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
2/6Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 550Bestill på forespørsel
9/6Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
16/6Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
23/6Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
30/6Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
14/7Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
21/7Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
28/7Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
11/8Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
18/8Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
25/8Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 950Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
8/9Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 500Bestill på forespørsel
15/9Båt & sykkel Nederland nordPå forespørselNOK 9 500Bestill på forespørsel