Skip to main content

Normandie & Mont Saint-Michel B (2-3*)

På sykkel fra Bayeux til Mont Saint-Michel.

Kystsykling blandet med historiske severdigheter. Her kan du se Bayeux-teppet, landingsstrendene fra D-dagen og Mont Saint-Michel, Frankrikes mest berømte kloster. Derimellom kan du smake på Normandies kjente produkter; ost, eplesider, calvados og havets frukter i mange varianter. Glem ikke å ta med badedrakten, for her er det mange steder å kaste seg i bølgene. Norske vikinger bosatte seg her på 800- og 900-tallet og nå er vi tilbake, denne gangen på sykkel.

Avgang hver mandag og lørdag fra 1. april til 15. oktober.
Det er også mulig å starte andre dager mot et tillegg i pris på kr 500 pr. person. Kontakt oss.
Gruppe på min. 4 personer kan også starte på andre dager uten tillegg i pris.

NB!

• Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
• Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 200*

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)**: fra kr 5 200  t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 300
Tillegg høysesong***: kr 350
Tillegg halvpensjon: kr 1 900
Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"
Reiser du alene kommer det et tillegg på kr 1 850

*Er dere 4-5 personer kommer en rabatt på kr 400 per person.
*Er dere 6 personer eller flere kommer en rabatt på kr 550 per person.

**Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
***Høysesong: Avganger i juni, juli og august.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost, 1 middag
 • 28-girs sykkel med en styreveske og en sideveske bak
 • Bagasjetransport
 • 24-timers servicetelefon (engelsk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Dag for dag

Hver sykkeldag har en lang og kort rute.

Dag 1 Norge – Paris – Bayeux
Ankomstdag: Tog fra Paris sentrum (Gare Saint Lazare) til Bayeux (ca 2,5 timer), og kort vei til det første hotellet, hvor det er sykkelutlevering ca. kl. 18.00. Denne byen har Normandies best bevarte bysentrum, med smågater og interessante museer. Her finner du Bayeux-teppet, vevd rundt 1070, som forteller historien om slaget ved Hastings og Wilhelm Erobreren, som er den eneste som noensinne har klart å erobre England. Byen har også en vakker katedral.

Dag 2 Rundtur Bayeux                                                    36 eller 61 km
Dette er første sykkeldag: Du gjør deg klar til å oppleve lange strender og fredelige landsbyer. I juni 1944 var noen av disse strendene åsted for D-dagen, et av vendepunktene under andre verdenskrig. Den kanadiske krigskirkegården er et av de første stoppestedene. Dagens rundtur bringer deg videre langs landingsstrendene Gold Beach og Juno Beach samt gjennom kystbyene Courseilles og Arromanche.

Dag 3 Bayeux – Carentan                                                62 eller 76 km
Videre vestover langs kysten finner vi USAs vakre og mektige krigskirkegård ved Omaha Beach. Her ligger over 9000 amerikanske soldater som falt under landsettingen og de påfølgende kampene begravet under like mange hvite kors. Senere frister høye klipper og lange strender til et hopp i havet. Etter Pointe du Hoc svinger turen innover i landet, mot den lille byen Isigny-sur-Mer, kjent for sin produksjon av smør. Overnatting i sentrum av Carentan.

Dag 4 Carentan – Agon-Coutainville                               55 km
Dagens strekning bringer deg gjennom et klassisk landbruksområde med melkeproduksjon som hovedaktivitet. På småveier, mellom rautende kuer, tråkker du i vei fra landsby til landsby vestover mot byen Coutances, hvor katedralen er vel verdt et besøk. Ved Agon-Coutainville, hvor vi skal tilbringe natten, skaper landskapets granitt en fin kontrast mot den blå kysten.

Dag 5 Agon – Coutainville - Granville                              48 eller 93 km
Plukk fram badetøyet igjen, du har kommet fram til vestkysten av Normandie. Vi skal sørover langs kysten, langs en rute preget av mye østers- og blåskjelldyrking. Velger du den lange ruta, bringer den deg inn i landet og mot det gamle klosteret i Hambye, før du igjen svinger ut mot kysten. Ankomst til Vest-Normandies største kystby, Granville. Er du glad i sjømat, har du mange fristende restauranter å velge mellom i kveld.

Dag 6 Granville – Avranches                                            47 eller 59 km
Kystveien videre sørover er for trafikkert, så dagens rute bringer deg på fredelig veier innover i landet og mot klosteret La Lucerne. Dette er et av Normandies eldste klostre, grunnlagt på 1100-tallet. Klosteret kan besøkes og her finnes det fremdeles aktive munker og prester. Du kommer ut til kysten igjen ved byen Saint-Jean-de-Thomas, og får deretter havet som følgesvenn frem til ditt stopp for natten, Avranches. Hotellet finner du i den gamle, historiske delen av byen.

Dag 7 Avranches – Mont-Saint-Michel                              29 eller 57 km
Dette er siste sykkeldag: Start dagen med vind i håret! En lang nedoverbakke gir deg en knallstart på vei mot Frankrikes mest berømte kloster, Mont Saint-Michel, bygd på 700-tallet. Sauer beiter i landskapet og i det fjerne dukker etter hvert tidevannsøya Mont-Saint-Michel opp i synsfeltet. Ved ankomst parkerer du sykkelen ved hotellet på fastlandet, og setter deg på en skyttelbuss som fører deg over en spesialbygd bro over bukta. Bruk ettermiddagen til å besøke landsbyen og klosteret, som ligger oppe på en fjellknaus.

Dag 8 Mont-Saint-Michel – Paris – Norge
Turen avsluttes med frokost. Skyttelbuss til jernbanestasjonen i Pontorson. Derfra får du tog til Paris (2,5 – 6 t, avhengig av avgang). Har du noen dager til rådighet, anbefaler vi selvsagt en ekstranatt eller to i lysenes by; evig vakre Paris.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Bayeux

Fly:
Paris Roissy Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Paris (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tog:
Paris St. Lazare - Bayeux ca. 2,5 t

Fra flyplass Paris til togstasjon Paris:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

 

Hjemreise - total effektiv reisetid Mont Saint-Michel - Paris Charles de Gaulle ca. 6 t. Til Paris sentrum 2,5 - 5 t (avhengig av avgang).
Shuttlebuss fra Mont Saint-Michel til Pontorson togstasjoen (20 min)
Tog videre til flyplassen Charles de Gaulle eller til Paris sentrum.

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 2 og 3 stjerner. Alle rom har eget bad.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du, i tillegg til frokost og 1 middag, 6 middager 

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Bayeux
Enkeltrom kr 1 000
Dobbeltrom 570

Mont Saint-Michel
Enkeltrom kr 1 100
Dobbeltrom kr 670


Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Sykkelen

 

 • 28-girs sykkel med to håndbremser
 • Enkel sideveske bak og styreveske 
 • Vannflaskeholder
 • Speedometer
 • Reparasjonssett
 • Sykkellås
 • Hjelm
 • El-sykkel (på forespørsel)
 • Tandemsykkel (på forespørsel) 


Damesykkel

 

Herresykkel

 

  

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1,5 på grunn av generelt flatt terreng, med noen bakker og/eller litt lengre etapper. Alle etapper har et kort og et langt akternativ. Dette er en tur som kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post senest ti dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Turstinformasjon

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
7/10Normandie & Mont Saint-Michel kat. B (2-3*)På forespørsel11 200,-Bestill på forespørsel
12/10Normandie & Mont Saint-Michel kat. B (2-3*)På forespørsel11 200,-Bestill på forespørsel
14/10Normandie & Mont Saint-Michel kat. B (2-3*)På forespørsel11 200,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo