Skip to main content

Ofte Stilte Spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Du vil finne ganske mange opplysninger om turene våre inne på den enkelte tur.  Lurer du på hva som f.eks. er inkludert i turen, eller hvordan syklene er, klikker du på fanene "Priser" og "Sykkelen". Under "Dag for dag" vil du finne hvor løypa går, og litt om hva som skjer hver dag.

Har du spørsmål som du ikke finner svar på, må du gjerne ringe oss. Her har vi satt opp svar på en del spørsmål som vi vet av erfaring at mange lurer på. Så kanskje du får svar på ting som er kjekt å vite her også.
 

Hva slags mennesker treffer jeg på en tur med reiseleder med Merlot Reiser?
På gruppeturene våre er hovedtyngden av deltakerne godt voksne mennesker. 45 +, med mange 50- og 60-åringer. Men vi opplever også at yngre mennesker, eller familer med litt større barn blir med, og de koser seg minst like mye som de eldre.  

Er det risikabelt å betale inn penger på forskudd?
Merlot Reiser er medlem av Reisegarantifondet og dette garanter for pengene dine. Reisegarantifondet garanterer for at du enten får turen du har betalt for eller at du får pengene tilbake om turen ikke lar seg gjennomføre. Mer informasjon finner du på www.rgf.no

Kan jeg pakke i koffert?
Ja. Og ta gjerne en med hjul slik at den blir lettere å håndtere på transportstrekninger. Vi har bagasjetransport på alle våre turer, så bagasjen din blir kjørt fra hotell til hotell mens du sykler eller går fottur. 

Kan jeg reise alene?
Ja, vi har mange som reiser alene på gruppeturene. På noen avganger finnes det andre personer av samme kjønn som du kan dele rom med dersom du ønsker det (vi bestiller da to separate senger til dere). Dersom vi ikke finner noen du kan dele rom med må vi belaste deg for et enkeltrom. Enkeltrom finnes på alle sykkelturene. På fotturene kan tilgangen til enkeltrom være begrenset. 

Må jeg være i god form?
Våre sykkelturer er laget for vanlige mennesker med normal helse. Vi har gradert turene etter vanskelighetshetgrad, dette står oppgitt under hver tur. Du vil også finne en forklaring på graderingene under "vanskelighetsgrader". Fotturene krever grunnkondisjon nok til å kunne gå en sammenhengende oppoverbakke på ca. 1,5 time og gode knær til å gå en lang nedoverbakke. På alle gruppeturene på sykkel er det mulig å sitte på med bagasjetransporten dersom det skulle bli umulig å gjennomføre en dagsetappe. 
 
Hva slags overnattingssteder er inkludert på turen?
Vi bruker mellomklasse hoteller i småbyene vi passerer, ofte familiehoteller med restaurant og lokalt kjøkken. Alle rom har eget bad og toalett på alle sykkelturene. På fotturene bor vi på hoteller de fleste steder, men det kan være at noen av nettene på en fottur tilbringes på vertshus eller fjellhytter. Se spesifikasjon under hver enkelt tur.

Hvordan skal jeg finne fram?
På sykkelturene får du detaljerte veibeskrivelser å sykle etter. Hvordan disse er utformet, kan variere fra tur til tur, noen er på norsk, andre på engelsk. Du vil i tillegg alltid få kartutsnitt over området, og på noen turer også GPS-filer. På fotturer med turleder, går man alltid i følge med turlederen. På fotturer på egen hånd vil du også få utførlige løypebeskrivelser og kart som du kan gå etter.

Hva med spesielle allergier?
Hvis du har en spesiell matallergi, bør du fortelle oss dette på forhånd, slik at vi kan informere hotellene og restaurantene. Vi kan ikke garantere at de alltid gjør som vi ber om, eller at de husker det. Du må derfor også selv gi beskjed til reiseleder eller direkte til hoteller/restauranter for å være helt på den sikre siden. Noen steder kan det f.eks. være vanskelig å få tak glutenfritt brød. Så det er lurt å ta med seg glutenfritt knekkebrød i kofferten for å ha i reserve dersom det skulle bli problemer et sted.

Hva hvis jeg bestiller flyreisen på egen hånd?
Ofte vil du selv kunne kjøpe billetter rimeligere enn de billettene vi kjøper, spesielt om du bor ved en flyplass med mange lavprisflyavganger. Dersom du velger å kjøpe flyreisen selv og ikke gjennom Merlot Reiser, har Merlot Reiser ikke noe ansvar for billetter du måtte ha kjøpt hvis vi av en eller annen grunn må avlyse turen. Mange selskaper tillater for øvrig at du endrer billetter du eventuelt ikke får brukt mot et gebyr. Dette må du i tilfelle ordne selv, så sant du har kjøpt flybillettene direkte på nettet hos et flyselskap eller liknende.

Kan jeg reise for kortere tid enn en uke?
Vi har weekendturer til Algarvekysten, La Rochelle, Chablis og Gardasjøen, disse har alle tre eller fire overnattinger, det samme har Kystvandring fra Menton til Nice. I tillegg har vi noen turer med valgfri lengde (3-7 overnattinger); Provence Orange og Alsace Colmar. Vi har også noen turer som i utgangspunktet er på 5 og 6 netter. Du vil se under hver tur hvor mange netter den aktuelle turen er på.

Hva slags sykkel får jeg?
For sykkelturer blir du alltid bedt om å oppgi høyden ved påmelding. Hvis ikke annet er angitt, gir vi herresykkel til menn og damesykkel til kvinner. Det er vanlig at høye kvinner i blant ber om herresykkel og at menn som føler seg mer ustøe med årene i blant ønsker seg en damesykkel. Dette bør du i så fall angi ved påmelding, så sørger vi for at vår sykkelansvarlig får beskjed.
For nærmere spesifikasjon og bilder av sykler, se under "sykkelen" på hver tur. Der vil det også stå hva slags utstyr som medfølger på sykkelen.

Hva slags veier sykler vi på?
Gode lokalkart er vårt beste utgangspunkt og vi legger mye planleggingsarbeid i å finne de minst trafikkerte veiene til våre deltakere. Vi tør påstå at mange av veiene vi sykler på ville du aldri funnet frem til om du hadde syklet i egen regi. Der det finnes gode sykkelstier, prøver vi naturligvis å velge det.

Bør jeg bruke hjelm?
Hjelm er alltid best. Vi sykler for det meste på småveier uten mye biltrafikk, men det er ikke bare biler som kan skape en ulykke, så vi anbefaler alle å bruke hjelm. Av hygieniske årsaker har vi ikke hjelmer til utlån, så du må selv ta med hjelm hjemmefra.

Er det varmt å sykle i Sør-Europa om sommeren?
På varme dager midt på sommeren er det viktig å ha noe på hodet, luftige plagg som dekker det meste av kroppen og å drikke mye vann underveis. Da går det bra selv om gradestokken skulle vise 30 i skyggen og temperaturen i sola kanskje er over 40 grader celcius. På et sykkelsete er det luftigere enn i en bil eller buss.

Hva skjer hvis jeg punkterer?
En punktering kan lett ødelegge sykkelferien din, men på en Merlot-tur er hjelpen aldri langt unna. I reiselederens følgebil finnes det reservesykkel og verktøy. Vent til reiselederen kommer forbi med følgebilen, og vi bytter ut sykkelen med en reservesykkel fra følgebilen. På turer på egen hånd kan det variere hvordan dette løses. På noen turer vil du få med slange eller lappesaker og må ordne det selv, mens det på andre finnes servicestasjoner flere steder langs løypa som kan benyttes. Informasjon om dette vil du få før avreise.

Må jeg sykle i samme tempo som de andre?
Det er viktig at hver og en velger sitt tempo. Selv på en gruppetur er det ikke nødvendig å sykle i samlet flokk. Du kan starte syklingen når du selv ønsker av hensyn til eget tempo. Hvis du tror du bruker lang tid på hver etappe, kan du starte tidlig. Det er mulig å sitte på med reiselederen i følgebilen hele dagen eller deler av den dersom du ikke skulle føle for å sykle.

Drar du på en sykkeltur på egen hånd, står du naturligvis enda friere i forhold til tempo, siden det er ikke er felles lunsjer og omvisninger som må nås.

Hva gjør vi hvis det regner?
Ta med regntøy. Vi sykler i regnvær, og det blir ikke nødvendigvis kaldt, men våt kan du jo bli. Som kjent finnes det jo ikke dårlig vær, bare dårlige klær.
På fotturer som går i høyfjellet, må turleder vurdere om det er forsvarlig å gå løypa ut fra værforholdene. Alternative løyper kan bli valgt i spesielt dårlig vær.

Må jeg ha fjellstøvler på fotturene?
Ja. I steinete terreng eller på dager med regn er de uunnværlige. På lette dager med godt vær kan du variere med trekking-/joggesko, men pass på at de har god tykk såle som ikke er glatt. Men du må ha fjellstøvler i beredskap. Et godt tips er å bruke tynne knesrømper eller nylonsokker under sokkene når du går fottur. Det gjør at du ikke så lett får gnagsår. Ta også med gnagsårplaster. Det er bedre å være føre var enn å la vonde føtter ødelegge turen.

Har du flere spørsmål, er du velkommen til å ringe oss på telefon 22 40 47 47.

Søk reise

  • NRF Logo
  • RGF Logo