Skip to main content

Oslo - Sandefjord

Individuell sykkeltur fra Oslo til Sandefjord

Gjør klar din egen sykkel og bli med Merlot Reiser på en enkel 4-dagers sykkeltur! Turen går fra Oslo, vestover langs de mest sykkelvennlige veiene gjennom Asker og Bærum til Drammen og videre sørover gjennom det gamle Vestfold. Underveis ledes du av vår veibeskrivelse eller GPS-app. Velg selv hvilken dato i løpet av sommersesongen som passer deg, og hvis du er fleksibel, kan du se an været og kaste deg på vår sykkeltur på kort varsel. God kapasitet hos hotellene gjør at det er liten risk for at det ikke er plass. Hver dag byr på kulturopplevelser, bademuligheter og reker på bryggekanten. Tråkk på gjennom kulturlandskapet med vind i håret og sol i blikket på din egen sykkel. Her er lett terreng i et varierende landskap. 

Avgang hver dag fra 15. mai til 31. august 2020

 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris: kr 1750
Tillegg enkeltrom: kr 950

Pris for fellesavgang 7. juli med bagasjetransport: kr 2250

Alle priser er inkl. moms. 


Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"


Inkludert:

 • 3 netter på hoteller m/frokost
 • Infomateriell
 • Veibeskrivelser
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:

 • Sykkelleie
 • Bagasjetransport 

Dag for dag

Dag 1   Oslo – Drammen                              Oslo – Asker 26 km/Oslo –Drammen 48 km
Dette er første sykkeldag. Turen går over Rådhusplassen, forbi Aker Brygge og følger sykkelveien parallelt med E18 til Lysaker. Deretter følger du vår GPS-app og skilting for Nasjonal sykkelvei 1 via småveier i Bærum, forbi Henie Onstad Kunstsenter og til Sandvika. Derfra sykkelveier og småveier videre mot Nesbru og Asker sentrum. Fra Asker fortsetter du Gamle Drammensveien oppover mot Lier. Fra Liertoppen har du fin utsikt over frukthagene og Drammen sentrum. Sykkelveien inn til byen bringer deg langs Drammenselva, forbi Bragernes Torg og til vårt hotell i nærheten av jernbanestasjonen. Mulighet til å ta tog Asker – Drammen, om du vil unngå bakker over Liertoppen. Ta med badeklær, for i dag har du to bademuligheter; Kadettangen ved Sandvika og Damtjern ved Liertoppen.

Dag 2    Drammen – Horten        50 km

Før du forlater Drammen, bør du ta en titt på de vakre sentrumsområdene rundt Bragernes Torg og bybrua. Ut av byen på sykkelvei langs Drammenselva og lette bakker opp mot Sande. Snart er du inne i Vestfold og Telemark, med brede jordbruksbygder, og før Holmestrand møter du fjorden igjen. Brygga i Holmestrand egner seg godt til en lunsjrast med utsikt til fjorden og småbåthavna. Videre sørover på småveier mot Horten. Her bør du ta deg tid til en vandring i bydelen rundt den gamle marinebasen Karljohansvern. Dagens beste bademuligheter finner du ved Holm i Sandebukta og Hagermannsparken i Holmestrand.

Dag 3   Horten – Sandefjord    55 km
Dette er siste sykkeldag. Ut av Horten følger du Nasjonal sykkelvei 1 på skogstier mot Åsgårdstrand. Du passerer Midgard Historiske Senter, hvor du kan se nærmere på livet i det som tidligere het Vestfold på den tiden vi het vikinger. I Åsgårdstrand sykler du forbi Edvard Munchs sommerhus, som ofte er åpent for besøkende. Den videre veien mot Tønsberg går langs kysten. Test gjerne badetemperaturen ved Skallevollstranda. 

Gjennom Tønsberg sentrum har du mulighet til å besøke Haugar Museum og hvordan se hvordan de lager kopier av regionens stolte vikingskip ved brygga i sentrum. Veien ut av byen går gjennom Stokke kommune og idyllen Melsomvik, med gode bademuligheter i Melsombukta. Den videre ferden passerer Gokstadskipet gravplass, før du ankommer  Sandefjord. Her kan du besøke Hvalfangermuseet og spise middag på bryggekanten.

Dag 4  Sandefjord
Hjemreisedag. Du våkner opp på hotellet i Sandefjord og med frokosten slutter vårt program.
Du kan ta med sykkelen på toget tilbake til Oslo, eller fortsette med opplevelser fra sykkelsetet. Et alternativ er å sykle tilbake til Tønsberg og ta toget derfra. Da kan du alternativt ta fergen via Veierland og sykle over Nøtterøy. Hvis grensene åpner opp og fergen Sandefjord – Strømstad kommer i gang igjen i løpet av sommeren, kan vi anbefale en fin tur på 2,5 timer med Fjordline eller Color Line over Oslofjorden. Fra Strømstad kan du sykle til Halden og ta deg tilbake med toget derfra. 

 

PS: Er det mer praktisk for deg å overnatte i Oslo enn i Sandefjord, kan vi ordne det uten tillegg i pris. Gi oss i så fall beskjed om dette i bookingen. 

Reisen til og fra

Fra Oslo Gardermoen til Oslo ca 23 min
Flytoget Flytoget.no 
Lokaltog Vy.no


Fra Sandefjord Torp til Oslo ca. 2 t
Gratis skyttelbuss fra flyplassen til Torp stasjon Nettside
Lokaltog videre til Oslo Vy.no 

NB! Mellom 22.06.20 og 03.08.20 vil det være buss for tog mellom Tønsberg og Asker.

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).


 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har standard tilsvarende 3 og 4 stjerner. Alle rom har eget bad og A/C.
Hotellisten mottar du på e-post før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Standard hotelliste:
Dag 1: Comfort Hotel Union Brygge Drammen
Dag 2: Thon Hotel Horten
Dag 3: Atlantic Clarion Collection Hotel Sandefjord
(Merlot Reiser tar forbehold om endringer. Endelig hotelliste sendes før avreise)

Overnatting i Oslo i stedet for i Sandefjord
Er det mer praktisk for deg å overnatte i Oslo enn i Sandefjord, kan vi ordne det uten tillegg i pris. Gi oss i så fall beskjed om dette i bookingen. 

Måltider
Frokost er inkludert alle dager.
Det er ikke mulig å bestille halvpensjon på denne turen. 

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Oslo - Comfort Hotel Karl Johan: kr 530 per person i dobbeltrom / kr 920 for enkeltrom
Sandefjord - pris på forespørsel

Sykkelen

Sykkelleie er ikke inkludert i turen. Du kan ta med egen sykkel eller leie sykkel på egen hånd. Tips til sykkelleie Hygglo.no

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Lengde: ca. 136 km

Ruteprofil: Det er mest stigning dag 1 (Lieråsen), noe også dag 2 (Drammen – Horten). Resten av turen er relativt flat og lettsyklet. Turen går for det meste på småveier med asfalt, kun noen få kilometer på grusvei. Du sykler på en blanding av sykkelsti parallelt med bilvei og på vanlig vei med variabel tetthet av biler.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Veibeskrivelse
 • Reiseskildring fra Oslofjorden
 • NRF Logo
 • RGF Logo