Oslofjorden rundt kat. A

Individuell sykkeltur Oslofjorden rundt

Ta med deg sykkelen og la deg overraske og sjarmere av Oslofjordens mange små perler som Åsgårdstrand, Hankø, Son, Hvitsten og Drøbak. Vi lar deg også bli bedre kjent med Drammen, norges eldste by Tønsberg, hvalfangerbyen Sandefjord og den godt bevarte gamlebyen i Fredrikstad. 

Avgang hver mandag fra 4. juni til 10. september

NB!

 • En "bestilling på forespørsel" går automatisk videre som en bestilling. Hvis du ikke har bestemt deg for å bestille, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Etter at du har benyttet bestillingsskjemaet må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta fra et par timer til 3-4 virkedager.
Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 8 800

Tillegg enkeltrom: kr 3 300

Leie av 24-girs sykkel: kr 850
Leie av el-sykkel: kr 1 700

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"


Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frok. (3 x 3* og 3 x 4*)
 • 2 middager
 • Infomateriell
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Fergebilletter Sandefjord-Strömstad og Strömstad-Fredrikstad

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Drammen
Ankomstdag.
Byen byr på hyggelige sentrumsområder rundt Bragenes Torg og bybrua samt strandpromenader med bademuligheter langs begge sider av Drammenselva. Ta deg også gjerne tid til en rusletur i de gamle byområdene (Nybyen) i nærheten av hotellet, her finner du også Museumsparken og Drammen museum (www.drammen.no).

Dag 2 Drammen – Horten 54 km
Første sykkeldag.  
Turen starter på sykkelvei langs Drammenselva. Etter lette bakker opp mot Sande befinner du deg i Vestfold med brede jordbruksbygder før du igjen møter fjorden ved Holmestrand (www.visitvestfold.no). Kanskje en lunsjpause på brygga i Holmestrand med utsikt til fjorden og småbåthavna? Videre sørover på småveier mot Horten. Her bør du ta deg tid til en vandring i bydelen rundt den gamle marinebasen Karljohansvern. Hotellet ligger ved havna i byen.

Dag 3 Horten – Sandefjord 55 km
Ut av Horten følger du sykkelvei 1 på skogsstier langs kysten mot Åsgårdstrand. Du passerer Midgard Historiske Senter (www.midgardsenteret.no ), hvor du kan se nærmere på hvordan livet fortonet seg i Vestfold på den tiden vi var vikinger. I yndige Åsgårdstrand sykler du forbi Edvard Munchs sommerhus (www.munchshus.no), som ofte er åpent for besøkende. Turen går videre langs kysten til Tønsberg, Norges eldste by. Test gjerne badetemperaturen ved Skallevollstranda. I Tønsberg kan du besøke Haugar Vestfold Kunstmuseum, og ved den livlige brygga i sentrum kan du se hvordan de lager kopier av regionens stolte vikingskip. Veien ut av byen går gjennom Stokke kommune og idyllen Melsomvik. Den videre ferden passerer Gokstadskipet gravplass, før du ankommer Sandefjord. Her kan du besøke Hvalfangermuseet og nyte en god middag på bryggekanten.

Dag 4 Sandefjord – Strömstad – Fredrikstad 17 km
Dagen starter med bilferge fra Sandefjord til Strömstad (2,5 t). Ved ankomst Strömstad kan du sykle en rundtur på ca. 15 km, som bringer deg til små tettsteder nord for byen (www.vastsverige.com/stromstad). Ta med badedrakt og håndkle. Hvis du ikke vil sykle i dag, kan du ta livet med ro og kose deg med ferske reker i havna. På ettermiddagen bringer passasjerfergen MS Sagasund deg gjennom den vakre Hvalerskjærgården til Østfolds største by, Fredrikstad (2 t båttur). Ta gjerne en sving bortom Gamlebyen i Fredrikstad (www.visitoslofjord.no), før du parkerer sykkelen på hotellet.

Dag 5 Fredrikstad – Moss/Son 53 eller 63 km
Sykkelruten ut av Fredrikstad følger fjorden til Vikene, hvor du ser Hankø på den andre siden av sundet. Den videre syklingen følger sykkelvei 1, forbi mange koselige småsteder og med muligheter til avstikker om Saltnes.  Etter noen timer kan du velge en 5 km lengre løype langs kysten via Larkollen, eller en kortere i innlandet.  Ankomst Moss via Fuglevik og sykkelveien langs kysten. I Moss anbefaler vi en sykkeltur langs kanalen som skiller sentrum og Jeløya. Fra Moss følger du en sykkelvei gjennom skogen til Kambo, like før Son. På noen avganger vil det være overnatting i Moss istedenfor Son.

Dag 6 Moss/Son – Drøbak  (+ buss eller båt til Oslo) 34 eller 24 km
Siste sykkeldag.
Ut av Son er det to mulige ruter. En småkupert 9 km lengre etappe via den lille kystperlen Hvitsten eller en lettere og kortere variant litt inn fra kysten via Hølen og Vestby. I Hvitsten kan du ta et bad i sjøen. Hølen er en sjarmerende landsby med en spennende historie. I Vestby kan du besøke regionens beste kjøpesenter for klær, Norwegian Outlet. Begge veier fører til Drøbak, hvor fjorden er på sitt smaleste (www.visitdrobak.no). Her kan du besøke akvariet eller julehuset, ta en pause og rusle i de idylliske gatene.
Sykkelturen avsluttes i Drøbak hvor du parkerer sykkelen på anvist sted. Deretter tar du buss eller båt fra Drøbak til Oslo (www.visitoslo.no). Se mer under «Praktisk informasjon» på s. 8. Dersom du ikke skal overnatte i Oslo, henter du bagasjen din på hotellet som står oppført på hotellisten.  

Dag 7 Oslo
Hjemreisedag.

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Drammen

Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis reisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra Oslo Gardermoen til Drammen ca 1 t
Flytoget Flytoget.no 
Lokaltog Nsb.no

Fra Oslo S til Drammen ca 35 min
Lokaltog Nsb.no

Fra Sandefjord Torp til Drammen ca 1 t
Gratis skyttelbuss fra flyplassen til Torp stasjon Nettside
Lokaltog videre til Drammen Nsb.no 

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene holder god mellomklasse standard. Alle rom har eget bad og A/C.
Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.

Måltider
Frokost er inkludert alle dager, samt middag 3 dager (drikke ikke inkl.).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Oslo 
Enkeltrom kr 910
Dobbeltrom kr 580

Drammen
Enkeltrom kr 750
Dobbeltrom kr 420

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Sykkelen

 • Vélo de Ville 24-girs aluminium hybridsykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Reparasjonssett (1 per bestilling)
 • Sykkellås
 • Bredt, komfortabelt sete

 

 • Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler. Ta med dette selv om ønskelig, samt utstyr du trenger for å feste dem. 
 • Gelétrekk til setet. Om du ønsker dette, husk å ta med den største størrelsen. 

 

Damesykkel, 24 gir

Herresykkel, 24 gir

El-sykkel, 7 gir

 

Syklene kan avvike noe fra bildene.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 2 på grunn av noen bakker og kupert terreng enkelte strekninger. De daglige etappene er 17-55 km lange. Vi anbefaler at man er vant til å sykle før man legger ut på denne turen.

Kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Hotelliste

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Oppdatert hotelliste
 • Voucher for Sagasund (ferge)
 • Reiseskildring fra Oslofjorden