Oslofjorden rundt u/overn. i Oslo kat. A

Individuell sykkeltur Oslofjorden rundt (uten overnatting i Oslo) kat A. 

Velkommen til vår mest kortreiste tur. Ta med deg sykkelen og la deg overraske og sjarmere av Oslofjordens mange små perler som Åsgårdstrand, Hankø, Son, Hvitsten og Drøbak. Vi lar deg også bli bedre kjent med Drammen, norges eldste by Tønsberg, hvalfangerbyen Sandefjord og den godt bevarte gamlebyen i Fredrikstad. 

Avgang hver mandag fra 4. juni til 10. september

NB!

 • En "bestilling på forespørsel" går automatisk videre som en bestilling. Hvis du ikke har bestemt deg for å bestille, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Etter at du har benyttet bestillingsskjemaet må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta fra et par timer til 3-4 virkedager.
Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 7 900

Tillegg enkeltrom: kr 2 400

Leie av 24-girs sykkel: kr 850
Leie av el-sykkel: kr 1 700

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"


Inkludert:

 • 5 netter på hoteller m/frokost (2 x 3* og 3 x 4*)
 • 2 middager
 • Infomateriell
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Fergebilletter Sandefjord-Strömstad og Strömstad-Fredrikstad

Dag for dag

Dag 1   Ankomst Drammen
Ankomstdag. Innsjekk på hotellet i sentrum.

Dag 2    Drammen – Horten     50 km
Første sykkeldag. Ta en titt på de vakre sentrumsområdene rundt Bragenes Torg og bybrua, før du fortsetter på sykkelvei langs Drammenselva. Etter lette bakker opp mot Sande befinner du deg i Vestfold med brede jordbruksbygder før du igjen møter fjorden ved Holmestrand. Kanskje en lunsjpause på brygga i Holmestrand med utsikt til fjorden og småbåthavna? Videre sørover på småveier mot Horten. Her bør du ta deg tid til en vandring i bydelen rundt den gamle marinebasen Karljohansvern. 

Dag 3    Horten – Sandefjord    55 km
Ut av Horten følger du sykkelvei 1 på skogstier mot Åsgårdstrand. Du passerer Midgard Historiske Senter, hvor du kan se nærmere på hvordan livet fortonet seg i Vestfold på den tiden vi var vikinger. I yndige Åsgårdstrand sykler du forbi Edvard Munchs sommerhus, som ofte er åpent for besøkende. Den videre veien mot Tønsberg går langs kysten. Test gjerne badetemperaturen ved Skallevollstranda.  I Tønsberg kan du besøke Haugar Vestfold Kunstmuseum og ved den livlige brygga i sentrum kan du se hvordan de lager kopier av regionens stolte vikingskip. Veien ut av byen går gjennom Stokke kommune og idyllen Melsomvik. Den videre ferden passerer Gokstadskipet gravplass, før du ankommer Sandefjord. Her kan du besøke Hvalfangermuseet og nyte en god middag på bryggekanten. 


Dag 4    Sandefjord – Strömstad – Fredrikstad    17 km
Dagen starter med bilferge fra Sandefjord til Strömstad (2,5 timer). Ved ankomst Strömstad kan du sykle en rundtur på ca. 15 km, som bringer deg til små landsbyer nord for byen. Ta med badedrakt og håndkle. Hvis du ikke vil sykle i dag, kan du ta livet med ro og kose deg med ferske reker i havnen. På ettermiddagen bringer passasjerfergen MS Sagasund deg gjennom den vakre Hvalerskjærgården til Østfolds største by Fredrikstad (2 t båttur). Ta gjerne en sving bortom Gamlebyen i Fredrikstad, Nord-Europas best bevarte festningsby, før du parkerer sykkelen på hotellet. 

Dag 5    Fredrikstad – Moss/Son    53 eller 63 km
Sykkelruten ut av Fredrikstad følger fjorden til Vikene, hvor du ser Hankø på den andre siden av sundet. Den videre syklingen følger sykkelvei 1, forbi mange koselige småsteder og med muligheter til avstikkere om Saltnes og Larkollen.  Ankomst Moss via Fuglevik og sykkelveien langs kysten. I Moss anbefaler vi en sykkeltur langs kanalen som skiller sentrum og Jeløya. Fra Moss følger du en sykkelvei gjennom skogen til Kambo, like før Son. På noen avganger vil det være overnatting i Moss istedenfor Son.

Dag 6   Moss/Son – Drøbak – Oslo      36 eller 26 km 
Siste sykkeldag og hjemreisedag. Ut av Son er det to mulige ruter. En småkupert etappe via den lille kystperlen Hvitsten eller en lettere variant litt inn fra kysten via Hølen og Vestby. I Hvitsten kan du bade og besøke Ramme Gård, som er en økologisk gård og kultursenter. Hølen er en sjarmerende landsby med en spennende historie.  I Vestby kan du besøke regionens beste kjøpesenter for klær, Norwegian Outlet. Begge veier fører til Drøbak. Her kan du besøke akvariet eller julehuset, ta en pause og rusle i de idylliske gatene. Buss eller båt fra Drøbak til Oslo. Hjemreise.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Drammen

Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis reisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra Oslo Gardermoen til Drammen ca 1 t
Flytoget Flytoget.no 
Lokaltog Nsb.no

Fra Oslo S til Drammen ca 35 min
Lokaltog Nsb.no

Fra Sandefjord Torp til Drammen ca 1 t
Gratis skyttelbuss fra flyplassen til Torp stasjon Nettside
Lokaltog videre til Drammen Nsb.no 

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene er 3-4-stjerners hotell. Alle rom har eget bad og A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.

Måltider
Frokost er inkludert alle dager, samt middag 3 av dagene (drikke ikke inkl.).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Oslo 
Enkeltrom kr 910
Dobbeltrom kr 570

Drammen
Enkeltrom kr 750
Dobbeltrom kr 420

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Sykkelen

 • Vélo de Ville 24-girs aluminium hybridsykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Reparasjonssett (1 per bestilling)
 • Sykkellås
 • Bredt, komfortabelt sete

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler. Ta med dette selv om ønskelig, samt utstyr du trenger for å feste dem. 
 • Gelétrekk til setet. Om du ønsker dette, husk å ta med den største størrelsen. 

Damesykkel

Herresykkel

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 2 på grunn av noen bakker og kupert terreng enkelte strekninger. De daglige etappene er 17-55 km lange. Vi anbefaler at man er vant til å sykle før man legger ut på denne turen.

Kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • GPX-filer
 • Hotelliste

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Oppdatert hotelliste