Skip to main content

Oslofjorden rundt u/overn. i Oslo kat. B

Individuell sykkeltur Oslofjorden rundt (uten overnatting i Oslo) kat B

Velkommen til vår mest kortreiste tur. Ta med deg sykkelen og la deg overraske og sjarmere av Oslofjordens mange små perler som Åsgårdstrand, Son, Hvitsten og Drøbak. Vi lar deg også bli bedre kjent med Drammen, Norges eldste by, Tønsberg, hvalfangerbyen Sandefjord og den godt bevarte gamlebyen i Fredrikstad. Overnatting på behagelige 3* hoteller.

Avganger hver mandag fra 27. mai til 9. september 2019
Avganger hver søndag fra 16. juni til 4. august 2019

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

NB!

•    Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
•    Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av      tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 7 100

Tillegg enkeltrom: kr 1 950

Leie av 24-girs sykkel: kr 950
Leie av el-sykkel: kr 1 900

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"


Inkludert:

 • 5 netter på 3* hoteller m/frokost 
 • Infomateriell
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Fergebilletter Sandefjord-Strömstad og Strömstad-Fredrikstad
 • Billett buss/båt Drøbak - Oslo
 • GPX-filer på forespørsel

Dag for dag

Dag 1   Ankomst Drammen
Ankomstdag. Du vil få utlevert informasjonsmateriell når du sjekker inn på ditt hotel i Drammen. 
Byen byr på hyggelige sentrumsområder rundt Bragenes Torg og bybrua, samt strandpromenader langs begge sider av Drammenselva, det er til og med en bystrand med bademuligheter på Bragernessiden. Ta deg også gjerne tid til en rusletur i de gamle byområdene (Nybyen) i nærheten av hotellet, her finner du også Museumsparken og Drammen museum (www.drammen.no).

Dag 2   Drammen – Horten 54 km
Dette er første sykkeldag. Turen starter på sykkelvei langs Drammenselva. Etter lette bakker opp mot Sande befinner du deg i Vestfold med brede jordbruksbygder før du igjen møter fjorden ved Holmestrand (www.visitvestfold.no). Kanskje en lunsjpause på brygga i Holmestrand med utsikt til fjorden og småbåthavna? Videre sørover på småveier mot Horten. Her bør du ta deg tid til en vandring i bydelen rundt den gamle marinebasen Karljohansvern. Hotellet ligger ved havna i byen.

Dag 3   Horten – Sandefjord 55 km
Ut av Horten følger du sykkelvei 1 på skogsstier langs kysten mot Åsgårdstrand. Du passerer Midgard Historiske Senter (www.midgardsenteret.no), hvor du kan se nærmere på hvordan livet fortonet seg i Vestfold på den tiden vi var vikinger. I yndige Åsgårdstrand sykler du forbi Edvard Munchs sommerhus (www.munchshus.no), som ofte er åpent for besøkende. Turen går videre langs kysten til Tønsberg, Norges eldste by. Test gjerne badetemperaturen ved Skallevollstranda. I Tønsberg kan du besøke Haugar Vestfold Kunstmuseum, og ved den livlige brygga i sentrum kan du se hvordan de lager kopier av regionens stolte vikingskip. Veien ut av byen går gjennom Stokke kommune og idyllen Melsomvik. Den videre ferden passerer Gokstadskipet gravplass, før du ankommer Sandefjord. Her kan du besøke Hvalfangermuseet og nyte kvelden i havneområdet. 

Dag 4   Sandefjord – Strömstad – Fredrikstad 17 km
Dagen starter med bilferge fra Sandefjord til Strömstad (2,5 t). Ved ankomst Strömstad kan du sykle en rundtur på ca. 15 km, som bringer deg til små tettsteder nord for byen (www.vastsverige.com/stromstad). Ta med badedrakt og håndkle. Hvis du ikke vil sykle i dag, kan du ta livet med ro og kose deg med ferske reker i havna. På ettermiddagen bringer passasjerfergen MS Sagasund deg gjennom den vakre Hvalerskjærgården til Østfolds største by, Fredrikstad (2 t båttur). Ta gjerne en sving bortom Gamlebyen i Fredrikstad (www.visitoslofjord.no), før du parkerer sykkelen på hotellet. 

Dag 5   Fredrikstad – Moss 53 km
Sykkelruten ut av Fredrikstad følger fjorden til Vikene, hvor du ser Hankø på den andre siden av sundet. Den videre syklingen følger sykkelvei 1, forbi mange koselige småsteder og med muligheter til avstikker om Saltnes.  Etter noen timer kan du velge en 5 km lengre løype langs kysten via Larkollen, eller en kortere i innlandet.  Ankomst Moss via Fuglevik og sykkelveien langs kysten. 
I Moss anbefaler vi en sykkeltur langs kanalen som skiller sentrum og Jeløya. Fra Moss følger du en sykkelvei gjennom skogen til Kambo, like før Son. 

Dag 6   Moss – Drøbak  (+ buss eller båt til Oslo) 36 km 
Siste sykkeldag og hjemreisedag. Ut av Son er det to mulige ruter. En småkupert etappe via den lille kystperlen Hvitsten eller en lettere variant litt inn fra kysten via Hølen og Vestby. I Hvitsten kan du ta et bad i sjøen. Hølen er en sjarmerende landsby med en spennende historie. I Vestby kan du besøke regionens beste kjøpesenter for klær, Norwegian Outlet. Begge veier fører til Drøbak, hvor fjorden er på sitt smaleste (www.visitdrobak.no). Her kan du besøke akvariet eller julehuset, ta en pause og rusle i de idylliske gatene. 
Sykkelturen avsluttes i Drøbak hvor du parkerer sykkelen på anvist sted. Du vil få utlevert din bagasje i Drøbak på stedet du setter igjen din sykkel. Deretter tar du buss eller båt til Oslo (www.visitoslo.no). Hjemreise.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Drammen

Fra Oslo Gardermoen til Drammen ca 1 t
Flytoget Flytoget.no 
Lokaltog Nsb.no

Fra Oslo S til Drammen ca 35 min
Lokaltog Nsb.no

Fra Sandefjord Torp til Drammen ca 1 t
Gratis skyttelbuss fra flyplassen til Torp stasjon Nettside
Lokaltog videre til Drammen Nsb.no 

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 stjerner. Alle rom har eget bad og A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.

Måltider
Frokost er inkludert alle dager.
Det er ikke mulig å bestille halvpensjon på denne turen.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Oslo - pris på forespørsel
 

Drammen
Enkeltrom fra kr 840
Dobbeltrom fra kr 540


Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Sykkelen

 • Vélo de Ville 24-girs aluminium hybridsykkel med to håndbremser, el-sykkelen har 7 gir
 • Styreveske og kartholder
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Reparasjonssett (1 per bestilling)og pumpe
 • Sykkellås
 • Bredt, komfortabelt sete
 • Kilometerteller

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler.
 • Gelétrekk til setet. Om du ønsker dette, husk å ta med den største størrelsen. 

 

Damesykkel

 

Herresykkel

 

El-sykkel, 7 gir

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Lengde: ca. 215 km

Ruteprofil: Det er mest stigning dag 6 (Moss/Son-Drøbak), noe også dag 2 (Drammen – Horten). Resten av turen er relativt flat og lettsyklet. Turen går for det meste på småveier med asfalt, kun noen få kilometer på grusvei. Du sykler på en blanding av sykkelsti parallelt med bilvei og på vanlig vei med variabel tetthet av biler.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Hotelliste

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Veibeskrivelse
 • Kartbok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Oppdatert hotelliste
 • Voucher for Sagasund (ferge)
 • Bookingnummer for Fjordline (ferge)
 • Båt- og busstider fra Drøbak
 • Båt/buss-billett Drøbak-Oslo
 • Reiseskildring fra Oslofjorden

GPX-filer kan fås på forespørsel i forkant av turen.

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo