Skip to main content

Øst-Jylland og Søhøjlandet

Individuell sykkeltur på Øst-Jylland og Søhøjlandet

Nyt en uke på Øst-Jylland og Søhøjlandet med sandstrender, vind i håret, salt på huden, eventyrlige utsikter og et idyllisk landliv. Du stifter bekjentskap med fascinerende museer, det nordiske kjøkken og romantiske landsbyer mens du triller av gårde på fine sykkelveier. Sykkelturen starter og ender i skjønne Århus, som ble kåret til Europas kulturhovedstad 2017 - og med god grunn! Byen byr på hyggelige brosteinsbelagte gater, sjarmerende torg, koselige kaféer og fine butikker. Den er omgitt av skog og strand, og en sykkeltur på kun 10-15 minutter bringer deg ut på fredelige sykkelstier i landlig natur. Det blir også en liten tur ut til den grønne øya Samsø.

Avgang hver søndag fra 5. juli til 6. september.

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 150

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 3 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 300
Tillegg el-sykkel: kr 2 100
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Med Sør-Norge menes Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frokost
 • Bagasjetransport
 • 24-girs sykkel med sideveske
 • Infomateriell (NB! Det finnes ingen veibeskrivelser for denne turen, man følger hovedsakelig GPX-filer på GPS-enhet og ev. app på mobil på dansk/engelsk/tysk)
 • 1 GPS-enhet per rom
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Servicetelefon


Ikke inkludert:

 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1 Norge - Århus
Ankomstdag. Hotellet ditt ligger i Århus sentrum, i gåavstand til de store severdighetene. Du kan besøke Den Gamle By, Århus domkirke, Århus lystbåthavn, kunstmuseet Aros (kjent for kunstverket Regnbuen av kunstneren Olafur Eliasson), Musikhuset, hovedbiblioteket Dokk1, Latinerkvarteret og hyggelige caféer langs elven. Du kan også gå en tur ved havnen, ved stranden, i Botanisk hage eller i et av de nærliggende skogsområdene – i Århus er du aldri langt vekk fra naturen.

Dag 2 Århus - Ry (ca. 41 km)
Dette er første sykkeldag. Turen starter i dag med lett sykling ut av byen, på sykkelstier langs elven Århus. Etter et par kilometer er du ute av byen, og fortsetter gjennom våtområder og langs innsjøer før du når en kupert veistrekning. Du fortsetter sydvest inn i den danske landlige naturen og når den lille byen Rysom ligger ved bredden av Gudenåen –Danmarks eneste ordentlige elv. Hotellet ligger ved innsjøen Knudsø og den fine badestranden Knudhule. Her vil det være mange muligheter for å ta en dukkert, uansett hva det danske været byr på.

Dag 3 Rundtur til Silkeborg (ca. 69 km)
I dag sykler du gjennom noe av den fineste og mest uberørte naturen i det sentrale Jylland. Først sykler du forbi innsjøen Salten Langsø og videre i våtområdene. Deretter følger stien et gammelt jernbanespor forbi Vrads Station med historiske tog og en café. Endelig når du Vrads Sande, som er et unikt landskap skapt av innlandsklitter. Dagens rute ender i Silkeborg, Søhøjlandets ”hovedstad”, hvor kunstentusiaster bør besøke museet for å se verkene til en av Danmarks største malere, Asger Jorn. Fra Silkeborg kan du ta toget tilbake til Ry, eller sykle langs den nordlige bredden av Gudenåen. Hvis du ønsker å tilbringe mer tid i Silkeborg, kan du ta den kortere og mer direkte veien til Silkeborg langs den nordlige bredden av Gudenåen og deretter ta toget tilbake.
Du kan også velge å la sykkelen stå og i stedet ta seilturen med Hjejlen, en dansk hjuldamper i stål, fra Ry til Himmelbjerget, og så gå til toppen av Himmelbjerget. Du kan også dra på kanotur på Gudenåen. Overnatting i Ry.

Dag 4 Ry - Odder (ca. 43 km)
I dag sykler du langs noen av de flotteste innsjøene i Danmark, med utsikt over Danmarks høyeste”fjell” – alle sammen mindre enn 200 meter over havets overflate. Gravhauger, Øm Kloster og de mange arkeologiske funnene indikerer tydelig hvordan den gamle historien fortsatt lever i området, både over og under overflaten. Skanderborg er et av de mer spennende stedene du besøker i dag, og en lunsjpause i den sjarmerende byen ved innsjøen anbefales. Etter Skanderborg sykler du forbi Stilling og tilbake over åsene, hvor det er fin utsikt over havet, til du når Odder.

Dag 5 Rundtur til Samsø (ca. 70 km)
Besøk Samsø, en av de danske øyene som satser på fornybar energi, og er kjent for sitt mikroklima og økologiske landbruk. En fergetur på en time tar deg til Sælvig (fergebillett er ikke inkludert), og dagens etappe tar deg rundt på den den nordlige delen av øya. Denne delen av Samsø har et unikt og bakkete kystlandskap, og både nordspissen og Issehoved spesielt er en vakker naturopplevelse. Issehoved er blitt skapt på samme måte som Skagens Gren, og er under stadig forandring grunnet de fremherskende vindene og bølgeslagene. I klart vær kan du se over til Århus og Mols. Alt på Samsø er smått og vakkert - urørte strender og fredelige landsbyer med caféer og markeder der det selges lokale produkter. Selv dansk vinproduksjon har funnet veien hit. Overnatting i Odder.

Dag 6 Odder - Århus (ca. 34 km)
Dette er siste sykkeldag. Fra Odder sykler du til østkysten, hvor du finner attraktive områder med ferieboliger. Her har du utsikt over de mange vindmøllene. Få steder i Europa kan du finne strender og gode sykkelruter så nærme byen som i Århus. Du passerer Norsminde Fjord, som fungerer som en lås mellom havet og innsjøen innenfor. Området er et svært populært fiskeområde, og det er et fint pikniksted.
Herfra sykler du gjennom skogsområdet Marselisborg mot Århus bukt. Du forlater kystlinjen og sykler forbi dronningens sommerresidens, Marselisborg Slot, før du ankommer byens sentrum.
Det er mange severdigheter her - Vikingemuseet, Kvindemuseet og Naturhistorisk Museum. Du kan også gå for en guidet byvandring som vil ta deg til noen av byens mest interessante og historiske steder.

Dag 7 Århus - Norge
Hjemreisedag. Utsjekk etter frokost, om du ikke har bestilt ekstranetter.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Århus.

Fly:
Århus
(AAR) Nettside
Billund (BLL) Nettside
København Kastrup (CPH) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Århus (fra kr 3 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis reisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Total effektiv reisetid Århus flyplass - Århus ca. 1 t

Flybuss:
Århus
lufthavn - Århus ca. 50 min

Total effektiv reisetid Billund flyplass - Århus ca. 2,5 t

Ekspressbuss 43 fra Billund Lufthavn til Vejle Trafikcenter, ca. 30 min
Tog videre fra Vejle stasjon til Aarhus H stasjon, ca. 1,5 t

Hjemreise - samme som over.

Flybusstider og -priser:
Lufthavnsbus

Togtider og -priser:
DSB.dk

Alternativ transport:
Det er også mulig å ta bil/ferge/buss/togtil første hotell.

Nyttige sider:
Rejseplanen.dk
Fjordline.com
Nettbuss.no
Flixbuss.no
Stenaline.no/vaare-ruter/oslo-frederikshavn

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 stjerner. Alle rom har eget bad og A/C. 
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
6 frokoster er inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Mulig i Århus, på forespørsel.

 

Sykkelen

Inkludert:

 • 24-girs hybridsykkel med to håndbremser
 • Sideveske festet på bagasjebrettet
 • Sykkellås 
 • Flaskeholder
 • GPS-enhet (én per rom)
 • Reparasjonssett (ett per rom)


Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler


Unisex hybridsykkel (kan avvike fra bildet)


El-sykkel (kan avvike fra bildet)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3. 

Ruteprofil: Generelt flatt terreng, med noen bakker og/eller litt lengre etapper. Tur som kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

 

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter

 

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok på dansk/engelsk/tysk (én per rom)
 • GPS-enhet (1 per rom), inkl. bruksanvising (NB! Det finnes ingen veibeskrivelser, kun GPS-filer som leses på GPS-enheten og ev. mobiltelefon. Hvis du vil benytte deg av GPS-appen, husk nødlader!)
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo